ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

babis3g

Senior Member
7 April 2017
586
Ως εχει η κατασταση για να γινει η ερτ1,2,3 κλπ hd, πρεπει να περασουμε στο dvbt2 που θα σηκωνει πιο πολλα, γιατι ραδια, καναλια, τυχον feeds ειναι ολα γεματα ... ή επειδη η πρωτη πολυπλεξια ειναι ηδη στιβαγμενη, να μπει η δευτερη πολυπλεξια παντου (δυσκολα το κοβω γιατι θα θελει καινουριους πομπους, αρα μεγαλα εξοδα) ... η άλλη λύση ειναι να μειωσουν τα καναλια (οπως ακουγεται) ευκαιρια με αυτην την κυβερνηση ... απο οτι καταλαβα θα αφησουν το σπορτ σε sd μεχρι να τελειωσουν τα συμβολαια και μετα ειδωμεν ... τωρα για την ερτ1 ακουγεται οτι θα ειναι premium (τι premium αναμενουμε) ... παντως απο οσο θυμαμαι ειχαν αγοραστει hd εξοπλισμοι απο την ερτ, οποτε μαλλον θα τα χρησιμοποίσουν για την ερτ1 που πρεπει να εχει καλυτερη ποιοτητα προγραμματων αλλα και εικονας ... για να δουμε, νομιζω θα δειξει συντομα (ακουγεται για μεσα Γεναρη οι τυχον αλλάγες) ... αλλά κριμα αν κλεισουν το σπορτ
 

qwerty1gr

Moderator
Staff member
23 February 2007
3,769
Γηραιά Αλβιώνα
Η ΕΡΤ είχε HD εξοπλισμό από την Ολυμπιάδα του 2004, γιατί ήταν όρος για τα συμβόλαια. Το ότι δεν εξέπεμψε από τότε σε 720 ή 1080 είναι μάλλον θέμα πολιτικών.

Θυμάμαι πως το είχα διαβάσει σε άρθρο από τοτε
 

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
Το θεμα είναι τι μπορεί να γίνει καλύτερο από εδω και πέρα και με τη 2η mux κουτσουρεμένη απο κέντρα. Πιστευω ότι δεν θα ηταν άσχημο ενα πλήρες κρατικό καναλι σε ΗD και ανταγωνιστικό με τα ιδιωτικά, αρκεί να ειναι οντως native ΗD και να παίζει ολα τα λάιβ αθλητικά που καλύπτονται με ΗD εξοπλισμό. Οσο για τις μηδαμινές εσωτερικές παραγωγές τι να πω ειναι ντροπη με τόσους εργαζομενους ούτε να το συζητησεις. Και ακούω για προσληψεις 400. Αν δεν κάνουν ας γινει καμια τράμπα με άλλο δημοσιο οργανισμό.Με το σπορ καναλι είχαν-εχουν επαναπαυτει εκεί στο ραδιομέγαρο.

Λυπάμαι πραγματικά που το λέω αλλα με την "κακιά" ΝΕΡΙΤ του μαύρου και των λιγότερων υπαλλήλων, βλέπαμε περισσοτερο ποιοτικό πρόγραμμα με εσωτερικές παραγωγές-μουσικά σύνολα ενω υπήρχε και καποιο ΗD πρόγραμμα πλην αθλητικών.

ΥΓ. Δεν είμαι τεχνικός αλλά αν πηγαινε η Βουλή στη 2η πολυπλεξία δεν θα εμενε χώρος για να κρατηθει και το απορ καναλι με 6 kbps έστω σε ΗD?
 

Chan Terism

Senior Member
20 February 2012
344
χανια κρητη
Χρονια πολλα συγγνώμη που ίσως βγω off topic αλλα έχω την εντύπωση ότι η ΕΡΤ πρέπει να διοικηθεί από νέους ανθρώπους που να γνωρίσουν από νέες τεχνολογίες και να έχουν όρεξη για δουλεία τότε ίσως αλλάξει κάτι όσο διοικείται από σαπισμένα μυαλά που σκέπτονται 60 χρονια πίσω δεν θα αλλάξει τίποτα
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,461
Εκεί ψηλά.....
Οσο για τις μηδαμινές εσωτερικές παραγωγές τι να πω ειναι ντροπη με τόσους εργαζομενους ούτε να το συζητησεις. Και ακούω για προσληψεις 400. Αν δεν κάνουν ας γινει καμια τράμπα με άλλο δημοσιο οργανισμό.Με το σπορ καναλι είχαν-εχουν επαναπαυτει εκεί στο ραδιομέγαρο.

Λυπάμαι πραγματικά που το λέω αλλα με την "κακιά" ΝΕΡΙΤ του μαύρου και των λιγότερων υπαλλήλων, βλέπαμε περισσοτερο ποιοτικό πρόγραμμα με εσωτερικές παραγωγές-μουσικά σύνολα ενω υπήρχε και καποιο ΗD πρόγραμμα πλην αθλητικών.

Η κακια ΝΕΡΙΤ ειχε 650 ατομα προσωπικο . Αντε για το δευτερο καναλι να τους φτασουν 1000. Αν ειναι να παρουν 400 ατομα ( που μου φαινεται λογικο απο την στιγμη που δεν εχουν μοντερ !!! και δινουν σε εξωτερικους συνεργατες ακομα και τα μονταζ των δικων τους εκπομπων....) πρεπει να φυγουν τουλαχιστον 1500 ατομα ειτε με εθελουσια -που εγω δεν το καταλαβαινω- ειτε με μεταταξεις σε αλλη δημοσια υπηρεσια για να μην χασουν τα δικαιωματα τους.


(οπου να μην κανω νυξεις ποσοι λιγοι απο αυτους μπηκαν εκει μεσω μεσω ΑΣΕΠ και οχι με βυσμα)
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Αυτο ειναι ανεκδοτο ? :ernaehrung004:

Ποιο ουσιαστικο προγραμμα εχει που δεν παραγει σχεδον τιποτα. :flipout:

Αν ρωτησετε στην πιατσα ποσα δινει πχ για μια ταξιδιωτικη εκπομπη με το ζορι φτανει το κοστος επεισοδιου στα 3500 συν ΦΠΑ !!! :flipout: Απο αυτα θα πληρωθουν εξοδα μετακινησης διαμονης συνεργειο παρουσιαστες μονταζ δικαιωματα μουσικης και παει λεγοντας.

Μιλαμε για ΤΡΑΓΩΔΙΑ Δεν εχουν μαντηλι να κλαψουν οχι να κανουν και παραγωγη προγραμματος σοβαρου και ουσιαστικου. Και για αυτο ευθυνεται η μισθοδοσια φυσικα κυριως . Δεν βγαινει με τοσο κοσμο το καναλι ειναι γνωστο .Αν δεν μειωθει ο αριθμος περιπου στους 1000 αυτα θα εχουμε συνεχως.



Οσο για το HD περιεχομενο εκτος των αθλητικων γεγονοτων που επαιρνε απο ανεξαρτητες παραγωγες εχεις δει κατι αλλο εσυ σε HD ? Η απαντηση ειναι ΟΧΙ για εναν και μονο λογο. Η ιδια η ΕΡΤ δεν εχει δικες της HD καμερες !!! Αν χρειαστει για καποιο γεγονος νοικιαζει απεξω .....


στην εποχη των σπηλαιων ειναι ακομα και αν δεν αναδιαρθρωθει εκ βαθρων εκει θα συνεχισει να ειναι .
Με αφορμή την μετατροπή του ΕΡΤ SPORTS σε SD αναφέρθηκα κυρίως στο σε αυτό. Υποβάθμιση προγράμματος αφορούσε την απόσυρση από τις αθλητικές διοργανώσεις που την μία μετά την άλλη η ΕΡΤ αποσύρεται. Υποβάθμιση ποιότητας είναι η μετατροπή από HD σε SD, ενώ σε όλον τον κόσμο τα αθλητικά γεγονότα μεταδίδονται σε HD. Προσπάθεια υποβάθμισης γενικά της ΕΡΤ είναι ότι αντί για να γίνουν όλα τα κανάλια της ΕΡΤ HD αντίθετα ένα HD κανάλι μετατρέπεται σε SD. Την στιγμή που HD είναι ακόμα και ο φτωχός συγγενής Μακεδονία TV. Το κόλπο υποβάθμισης και απαξίωσης που ανέφερα είναι παλιό, εφαρμόστηκε στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, στο κλείσιμο νοσοκομείων που έχουν γίνει όλο αυτόν τον καιρό της κρίσης, εφαρμόζεται τώρα στην προσεχή ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στην προσπάθεια εισόδου των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην θέση των δημοσίων, και τώρα αρχίζει να εφαρμόζεται και στην συρρίκνωση της ΕΡΤ, από καθαρή ιδεολογική άποψη της τωρινής κυβέρνησης ότι δεν πρέπει να υπάρχουν κρατικοί οργανισμοί. Αν διαφωνείς με όλα αυτά είναι καθαρό δικαίωμα σου, πρόκειται για διαφορετική ιδεολογική προσέγγιση, και δεν πρόκειται να αλλάξει, ούτε η δική σου ούτε η δική μου. Για αυτό και δεν είναι λόγος περαιτέρω διαφωνιας. Αν τα θεωρείς ανέκδοτο, τότε χαίρομαι που σε διασκεδάζω.:ernaehrung004:
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,461
Εκεί ψηλά.....
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Αν διαφωνείς με όλα αυτά είναι καθαρό δικαίωμα σου, πρόκειται για διαφορετική ιδεολογική προσέγγιση, και δεν πρόκειται να αλλάξει, ούτε η δική σου ούτε η δική μου. Για αυτό και δεν είναι λόγος περαιτέρω διαφωνιας.:

Δεν μιλησα με ορους ιδεολογικης διαφωνιας. Αλλωστε δεν ειναι εδω ο χωρος για αυτο.

Καθαρα οικονομικα και τεχνικα η ΕΡΤ εχει μεινει πισω για συγκεκριμενους λογους. Τους ανελυσα πριν δεν υπαρχει λογος να τους επαναλαβω.
 

tolias

Supreme Member
5 March 2011
3,745
Ναι, συμφωνώ απόλυτα σε αυτό. Και μακάρι η κουβέντα για το θεμα, όχι μόνο σε εμάς εδώ αλλά γενικά, να αφορούσε το τεχνικό θέμα. Και μακάρι οι προσπάθειες που θα έκαναν οι κυβερνώντες να ήταν για το τεχνικό θέμα, το οικονομικό θέμα, ο εξοπλισμός κτλ. Γενικά για την βελτίωση της ΕΡΤ. Αλλά δυστυχώς οι τελευταίες κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν το θέμα καθαρά ιδεολογικά. Η μία κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ΕΡΤ από την νεοφιλελεύθερη ας πούμε οπτική, του περιορισμού του κράτους και την αντικατάσταση οτιδήποτε κρατικού από ιδιωτικό, συν μία "εσάνς" τιμωρητικής διάθεσης γιατί η άλλη κυβέρνηση χρησιμοποίησε την ΕΡΤ. Και η άλλη κυβέρνηση έκανε αρχικά την ΕΡΤ σημαία "ιδεολογικής πάλης" λόγω του κλεισίματος της και την προσωρινή αντικατάσταση από την ΝΕΡΙΤ. Και όταν ανέλαβε την έκανε φερέφωνο της. Όχι ότι δεν ήταν πάντα, αλλά αυτοί το παράκαναν. Χωρίς παράλληλα να βελτιώσουν όσο θα έπρεπε την ποιότητα της, τον εξοπλισμό της κτλ. Δυστυχώς η αντιμετώπιση της ΕΡΤ από τους τελευταίους κυβερνώντες είναι ιδεολογική, για αυτό αναγκαστικά η εξήγηση της υπόθεσης είναι ιδεολογική. Μακάρι και οι δύο να άφηναν την ιδεολογία στην άκρη και να ασχολούνταν με την πραγματική βελτίωση της ΕΡΤ. Απλά, για τα σημερινά δεδομένα και νέα που έχουμε, εμείς απλά καταγγέλλουμε ότι η μετατροπή ενός HD καναλιού σε SD δεν μπορεί να θεωρηθεί βελτίωση.
 

Hacker?pcs

Senior Member
22 August 2010
563
Το να γίνει η ΕΡΤ1 HD και το Sports SD θα είχε νόημα μόνο αν υπήρχε πρόβλεψη τουλάχιστον η πλειοψηφία του προγράμματος της ΕΡΤ1 να βγαίνει σε HD, τώρα που δεν ξέρω αν έχει HD περιεχόμενο καν η ΕΡΤ1 (η ΕΡΤ2 πχ πρέπει να έχει με τις ξένες σειρές) δεν βγάζει κανένα νόημα
 

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
Για να είμαστε όμως ακριβείς η πληροφορία που υπάρχει είναι το ΗD της ΕΡΤ1. Για το αν θα γίνει SD το σπορ ακόμα παίζεται σαν σενάριο. Και τεχνικα γινεται να παραμείνει HD αν μετακομίσει η Βουλή στη 2η mux -που εχει γίνει Mpeg-4-, όπως ήταν παλιά αν δεν κάνω λάθος.

Εννοείται πάντως οτι την ΕΡΤ1HD θα την δουμε με συμπάθεια και σαν πρόοδο στα κρατικά μηντια (που κινούνται πολύ αργά) αν εχει τα μισα εστω προγράμματα στην αρχη σε native HD -και δε μιλάω για τα αθλητικά. Να γίνει ένα κανονικό πλήρες κανάλι κι οχι θεματικο όπως εχει αυτοπεριοριστεί τώρα. Και βεβαια απο τη νεα σεζόν να εχει το 100% του προγράμματος σε HD.
 

pamaio74

New member
7 October 2012
67
Αν γίνει το ΕΡΤ 1 HD, αναγκαστικά το sports θα γυρίσει σε SD, διότι η πλειοψηφία της επικράτειας δεν έχει την 2η πολυπλεξία της ΕΡΤ. Εκτός εάν μεταφέρουν το sports HD στην 2η mux και θα την παρακολουθούν οι λιγότεροι.
 

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
Αν πρόσεξες τι εγραψα πριν, υπάρχει η επιλογή της μεταφοράς του καναλιού της Βουλής στη 2η mux. Εκεί το σημα δεν ειναι πανελλαδικό μεν αλλά κάποιες σημαντικές συνεδριάσεις της Βουλής μπορουν να μεταδιδονται ζωντανα παράλληλα και από την ΕΡΤ-2 πχ. Ετσι θα μείνει απαιτουμενος χώρος στην 1η mux για να βγει και το ΗD του σπορτ εστω με τα βασικά mbps.
 
20 June 2006
9,533
Θεσσαλονίκη
Η ΕΡΤ 1 δεν έχει κανένα λόγο να εκπέμπει σε HD από την στιγμή που δεν έχει πρόγραμμα HD.
Με αυτή την επιλογή θα έχει ένα κανάλι HD που θα παίζει πρόγραμμα SD καταλαμβάνοντας τον ίδιο χώρο.
Και από την άλλη χαλάνε ένα έτοιμο HD κανάλι που προσφέρει πρόγραμμα HD.
Συνεπώς κανένα κέρδος.
Προφανώς κάποιοι ενοχλούνται από ένα ελεύθερο αθλητικό κανάλι σε HD.
Ας ετοιμάσουν πρόγραμμα για HD και στο πρώτο κανάλι και ας κρατήσουν και τα δύο.
Αφού μάλιστα θέλουν να κλείσουν την ΕΡΤ 2 ( και δεν ξέρω τι άλλο θέλουν να κλείσουν) μια χαρά χώρο θα έχουν.
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,461
Εκεί ψηλά.....
Re: Απάντηση: ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Η ΕΡΤ 1 δεν έχει κανένα λόγο να εκπέμπει σε HD από την στιγμή που δεν έχει πρόγραμμα HD.


Λες να το κανουν αυτο ετσι για πλακα ?

Προφανως θα θελουν να βγαλουν ειδησεις τουλαχιστον και ζωντανες εκπομπες ισως σε HD και κυριως οι ταινιες που παιζουν να μην ειναι λασπη αλλα HD (νομιζω οτι οτι λεφτα και να τις αγοραζουν το ιδιο δινουν ειτε για sd ειτε για hd κοπια)

Και μην ξεχναμε οτι ταση της νεας διοικησης ειναι να απαλλαχθει απο τα ποδοσφαιρικα.....αρα πιθανον οτι αθλητικα δρωμενα θα παιζονται σε HD να παιζονται οπως και παλια απο ενα απο τα δυο κυρια καναλια σε αυτην την περιπτωση της ΕΡΤ1.

Το σωστοτερο ειναι να κλεισουν ολα τα παρακαναλα (Βουλη, ερτ3,sports )και να εχουν δυο καναλια HD καποια στιγμη.
 

statik

Senior Member
22 May 2008
456
Να πω από την αρχή ότι ήμουν κατά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Όμως
1-στην εποχή μας να είναι τα κρατικά κανάλια sd και ακόμα χειρότερα
2.Σχεδον όλο το πρόγραμμα να είναι επαναλήψεις
3. Να γίνεται κουβέντα Μόνο για να γίνει Ηd η ΕΡΤ 1 και καμιά καν σκέψη για την ΕΡΤ 2,3, Βουλή
τότε λυπάμαι πολύ, προκαλούν την τύχη τους και απευθύνονται σε παππούδες που έχουν παλιές τηλεοράσεις και την καταβρισκουν με το αρχείο της ΕΡΤ .
Μιας και ανέφερα το αρχείο της ΕΡΤ, καλά ρε παιδιά , είναι δυνατόν να δείχνουν κάτι παμπάλαια θέατρα σε τραγική ανάλυση; Ποιος νέος θα κάτσει να το δεί. Στο κάτω κάτω υπάρχει και το διαδίκτυο και για αυτό λέγεται και αρχείο, οποίος θέλει το βλέπει Τώρα να πληρώνει ο κοσμακης για να δείχνουν υλικό που υπάρχει διαθέσιμο σε όλους σε τραγική εικονα, τι να πω.
Εν ολιγης, κάντε τα όλα hd με νέο και αξιόλογο περιεχόμενο ή βάλτε λουκέτο!
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,461
Εκεί ψηλά.....
Ειναι πολυ νωρις για να δουμε τι σκεφτονται.


Προς το παρον ακουγονται μονο τα σχεδια για αναδιαρθρωση προσωπικου μεσω εθελουσιας εξοδου και πιθανες προσληψεις εξειδικευμενου προσωπικου (που λειπει)

Για τα τεχνικα θεματα ακομα σκοταδι.
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,461
Εκεί ψηλά.....
Re: Απάντηση: ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Μιας και ανέφερα το αρχείο της ΕΡΤ, καλά ρε παιδιά , είναι δυνατόν να δείχνουν κάτι παμπάλαια θέατρα σε τραγική ανάλυση; Ποιος νέος θα κάτσει να το δεί. Στο κάτω κάτω υπάρχει και το διαδίκτυο και για αυτό λέγεται και αρχείο, οποίος θέλει το βλέπει!


Εμενα ειναι ενα απο τα λιγα που μου αρεσουν. Ισως επειδη τα εβλεπα ως παιδι. Αλλα οντως ειναι τραγικο να βλεπεις πχ σε επαναληψη εκπομπες δεκαετιας.