Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,512
Βριλήσσια
χεχε, επειδη οι εξαιρεσεις επιβεβαιωνουν τον κανονα, για τρυπες ανω των 10μμ σε μπετον δυστυχως επρεπε να επενδυσω σε καλο, ασφαλες και ισχυρο εργαλειο ρευματος...https://www.bosch-professional.com/gr/el/products/gbh-2-28-f-0611267600

****

Επισης απο αναλωσιμα που αξιζουν ειναι οι εποξικες κολλες που βγαζει το Lidl και η κοκκινη και η κιτρινη των 5 λεπτων.

Για τον επισκευαστικο στοκο, ισως να ετυχε. Εδω μου ετυχε σε καινουριο σωληναριο κολλα bison καουτσουκ/λαστιχο να εχει διαχωριστει το μαυρο καουτσουκ απο την (βενζινο)κολλα.
 

D_Satellite

Established Member
27 August 2011
253
Κορινθία
Αγόρασα εχτές το δράπανο ρεύματος. Το δοκιμάζω, δεν δούλευε ο αυξομειωτής στροφών. Δούλευε μόνο στην γρήγορη ταχύτητα. Το πάω πίσω, δοκιμάζω άλλα 5 επί τόπου, δεν δούλευαν στις τρεις αργές σκάλες, δοκιμάζω έκτο (6) δεν δούλευε η μία πιο αργή σκάλα. Το πήρα κι έφυγα...

Το κάνει και σε εμένα αυτό στις αργές στροφές όταν πατάω ελαφρώς τον διακόπτη! Όταν πατήσω τέρμα τον διακόπτη μία γυρίζει μία κολλάει (στις πρώτες αργές στροφές), αλλά εγώ έχω και άλλο πρόβλημα! Έχω την εντύπωση ότι το δράπανο είναι μόνιμα στην επιλογή κρούσης! Δηλαδή βάζω τον διακόπτη δεξιά για να σταματήσω την κρούση, και ο διακόπτης ενώ πάει προς τα δεξιά, δεν πάει αρκετά ώστε το σύμβολο του τρυπανιού που έχει ο διακόπτης, να εφάπτεται με το τριγωνάκι της επιλογής..

Έχω τρείς μέρες που το αγόρασα..Να το πάω πίσω για αλλαγή απο Δευτέρα? Θα υπάρχει εκεί άλλο διαθέσιμο να μου το αλλάξουν? Να πάρω πρώτα τηλ στο LIDL?

Ευχαριστώ.
 

Σωφρον

Supreme Member
3 March 2008
4,980
Κορωπί
...
Το πρωτο, την κολλα μονταρισματος, σε κολλημα σοβατεπι. Γενικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Εχω κολλησει κατα καιρους διαφορα με αυτην, κυριως σοβατεπι (ξυλινα, αλλα και μαρμαρινα), αλλα και αλλα. Κολλαει γρηγορα, γερα και φαινεται να κραταει. Φανταζομαι οτι δεν μπορει να συγκριθει με π.χ. την montage kit, ή την polymax, που εχουν πολυ καλο ονομα. Απο την αλλη, αυτες ειναι πανακριβες, ενω εχουν (ειδικα η polymax) το πολυ μεγαλο μειονεκτημα οτι, αμα και τις ανοιξεις, εχεις πολυ λιγο καιρο πριν πηξουν και αχρηστευθουν. Ενω η powerfix κραταει τουλαχιστον 1 χρονο μια χαρα. Και για την τιμη της, μου φαινεται οτι αξιζει με το παραπανω, τουλαχιστον για εργασιες που δεν χρειαζεται η υψηλοτερη ποιοτητα.
...

τα φυσιγγια των 300ml polymax και montage της Bison, μια χαρα κρατανε τις ιδιοτητες τους σε βαθος χρονου, αρκει να ειναι αποθηκευμενα σε νορμαλ συνθηκες.
αλλωστε η Bison ειναι και η μοναδικη εταιρεια που εχει βιδωτο καπακι στο ακροφυσιο.
 

nickolas

Supreme Member
28 February 2007
4,055
πατρα
Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Έχω απορία. Έτυχε στην παρτίδα η όλα λειτουργούν έτσι. Ας μας πουν κάποιοι που το πήραν.
εμενα ειναι μια χαρα. τελειως χαμηλα οι στροφες ειναι μηδεν. για τον ευθυ λειαντηρα λεω.
απλα δεν ειναι γραμμικη η μεταβολη της ταχυτητας. δηλαδη απο το 0 στο 1 ειναι τεραστια η διαφορα, (αναλογικα ομως). απο εκει και μετα οι διαφορες ειναι πιο μικρες
θεμα τυχης μαλλον. αλλα ειναι το εργαλειο που εχω χρησιμοποιησει πιο πολυ απο ολα τουτους τους μηνες που το εχω.
η λυση που βρηκα ειναι οτι παραγγειλα ενα μετρητη στροφων λειζερ τον οποιο και περιμενω. μετα θα κανω μια λιστα σε ολα να ξερω σε τι στροφες παιζω
τα εργαλεια που με εχουν ενθουσιασει παντως ειναι η σεγα και ο γωνιακος τροχος μπαταριας. και θα παρω σιγουρα και τον ρευματος που φερνει απο αυριο. (αν δεν μας βαλουν σε καραντινα αποψε) :).
ελπιζω να βγει καλος οπως ο αλλος γιατι σε αυτη τη τιμη ειναι κυριολεκτικα τσαμπα
 

xristossl2000

Senior Member
24 August 2013
576
Πύργος
Βρήκα αυτό το βιντεάκι για την πριονοκορδέλα https://www.youtube.com/watch?v=2LsIJNt1cJ0&pbjreload=10
Την έφτασε να κόβει περίπου 11 εκατοστά. Δεν ξέρω αν είναι ασφαλές για τον χρήστη ή το μοτέρ κτλ αλλά με βάζει σε σκέψεις να την πάρω αύριο.
Μέχρι τώρα δεν έχω καμιά επαφή με πριονοκορδέλα αλλά εκείνο που με κωλώνει είναι οτι στο μέλλον μπορεί να μπω σε σκέψεις για μεγαλύτερη.
Από την άλλη το κόστος εκτοξεύεται για κορδέλα που κόβει πάνω από 12 εκατοστά.
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,512
Βριλήσσια
Βλεπω οτι ο Ρουμανος τροποποιησε την κορδελα για να κοβει παραπανω σε υψος, αλλα δεν τον ειδα να δοκιμασει μπροστα την καμερα να κοψει 10εκ. ξυλο, ουτε καν μαλακο πευκακι.

Η κορδελα ειναι μικρη και οριακα μπορει να κοψει τα 8εκ που αναφερει ως οριο. Και αυτο σε μαλακο ξυλο και αν προηγουμενως δεν καει το μοτερ στην προσπαθεια. Αυτο ισχυει για ολες τις μικρες πριονοκορδελες.

Τωρα εαν βρεθει καμμια σουπερ ανταλλακτικη κορδελα απο καλο μεταλλο και καλοτσαπραζωμενη, μπορει να κοψει το ξυλο πιο ευκολα απο τις κορδελες του εμποριου.

Σε καθε περιπτωση η πριονοκορδελα ειναι ενα εν δυναμει επικινδυνο εργαλειο ιδιως οταν δουλευεται στο οριο αλλα κυριως οταν δεν τηρει καποιος ολα τα μετρα ασφαλειας. Επισης το τεμαχιο υπο κοπη πρεπει να παταει ολο στο τραπεζι.
Δεν μπορεις δηλαδη να κοψεις με ασφαλεια εναν κορμο η ενα χοντρο κλαδι η ακομα και ενα ασυμμετρο τεμαχιο ξυλου γιατι δεν παταει σταθερα και μπορει το ξυλο να γλυστρισει η/και η κορδελα να μαγκωσει. Εκτος εαν ξερεις καλα τι κανεις και πως να το κανεις σωστα. Θελει εξοικιωση και προσοχη το εργαλειο, οπως αλλωστε και τα περισσοτερα εργαλεια κοπης.
 

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
28,823
Αθήνα
Θα σου πρότεινα κι εγώ να μην το κάνεις...
Και με τη Basa της Scheppach προχθές που την καθάριζα για συντήρηση, κι αφού είχα αφαιρέσει εντελώς τον μηχανισμό των ρουλεμάν που συγκρατούν την πορδέλα, δοκιμάζοντας διάφορα ξύλα έκοψα ελιά 11 cm.
Δεν θα το ξανάκανα όμως... Εκτός του οτι είναι επικίνδυνο, το μηχανάκι ζορίζεται και δεν υπάρχει λόγος.
 

Attachments

  • IMG_E4799.jpg
    IMG_E4799.jpg
    189.7 KB · Views: 266

osatosa

Supreme Member
28 March 2011
5,671
Πάτρα
https://imgur.com/lT57rrC

όπως βλέπετε ο διακόπτης δεν πάει τέρμα δεξιά αλλά σταματάει σε εκείνο το σημείο.. Δηλαδή μόνο η κρούση πρέπει να λειτουργεί..

Για να δεις αν ένα δράπανο είναι σε κρούση ή όχι άσχετα τι δείχνει το σχεδιάκι πιέζεις το τσοκ προς τα πίσω. Αν μπαίνει προς τα μέσα λίγο και επανέρχεται τότε το δράπανο είναι σε κρούση αν δεν μπαίνει τότε είναι σε θέση τρυπήματος χωρίς κρούση.

Επίσης μερικά από τα αναλώσιμα που βγάζει από αύριο δηλ. γυαλόχαρτα και σετ στίλβωσης πιστεύω ότι πρέπει να ταιριάζουν μια χαρά και στον μικρό λειαντήρα πάγκου PTSG 140 C2 που είχε βγάλει τελευταία. Ευκαιρία για αναλώσιμα για όσους τον έχουν αγοράσει.
 

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,195
Με λυπη διαπιστωνω πως η ποιοτητα πλεον εχει πεσει παρα πολυ.

Κρίμα γτ εχω καποια εργαλεία απο υα πρωτα του 10 κ 15 χρονια πριν που ειναι πολυ καλα.

Σαφως....αλλα νομιζω οτι εχουεμ πειρθωριο να βρισκουεμ καλα εργαλεια στις πρωτες εκοδσεις τους οταν εμφανιζοντα.
ποιος παει στοιχημα οτι το νεο καθετο δραπανο (αυτο με χωρις της τροχαλιες) σε 3 εκδοσεις απο τωρα θα ειναι ψευτικο και ολο προβληματα?
 

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
11,955
Αθηνα
Απάντηση: Re: Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

Σαφως....αλλα νομιζω οτι εχουεμ πειρθωριο να βρισκουεμ καλα εργαλεια στις πρωτες εκοδσεις τους οταν εμφανιζοντα.
ποιος παει στοιχημα οτι το νεο καθετο δραπανο (αυτο με χωρις της τροχαλιες) σε 3 εκδοσεις απο τωρα θα ειναι ψευτικο και ολο προβληματα?

Συμφωνω αλλα τινει να γινει τζοκερ η αγορα του εργαλειου στα lidl....
Θεωρω οτι με λιγο ψαξιμο,ειδικα στο συγκεκριμενο τυπου εργαλειου,αλλα και στο κολωνατο δραπανο που αναφερεις οτι με λιγα ευρω παραπανω βρισκεις πολυ καλες ευκαιριες....
 

mastroxalastis

Supreme Member
15 November 2018
3,827
τα φυσιγγια των 300ml polymax και montage της Bison, μια χαρα κρατανε τις ιδιοτητες τους σε βαθος χρονου, αρκει να ειναι αποθηκευμενα σε νορμαλ συνθηκες.
αλλωστε η Bison ειναι και η μοναδικη εταιρεια που εχει βιδωτο καπακι στο ακροφυσιο.

Τι να σου πω ρε συ Θαναση;
Τα μεν μεγαλα φυσιγγια, ακουω απο παντου οτι καποιες λιγες μερες αντεχουν και ακομα και κλειστα (επειδη μπαζουν λιγο απο πισω), μονο καποιους μηνες. Και στο leroy που ρωτησα αυτο μου ειπαν.
Τα μικρα σωληναρια, οντως κλεινουν καλα και θα επρεπε να κρατανε, αλλα εμενα τουλαχιστον ενα που ειχα ανοιξει και βαλει λιγο, μετα απο 2-3 μηνες ειχε πηξει ολο μεσα.

Οσον αφορα στο δραπανο του lidl, νομιζω, Κυριακο, οτι το αντιθετο ισχυει: Επειδη ειναι παλια εκδοση (χωρις ουσιαστικες αλλαγες), ειναι τελειως ψευτικο. Εγω, τουλαχιστον, απο οσα parkside εχω παρει, μου φανηκε το πιο "παλιο", ισως μαζι με την πλανη.
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,512
Βριλήσσια
Eγω ελπιζω παντως να παραμεινει η ποιοτητα (και η εγγυηση) των Parkside η ιδια, γιατι εαν βελτιωθει η ποιοτητα θα βελτιωθει προς τα πανω και η τιμη... Και εχω την αισθηση οτι θα μειωνουν οι νεοι μαστορες και θα γενικως το DIY.
Τοσο απλα ειναι τα πραματα αν επιμενουμε σε ποιοτικους ελεγχους που πλησιαζουν εστω και ελαχιστα στα προτυπα της Hilti, ειτε αντοχη στα προτυπα της Μακιτα και ποιοτητα κατασκευης στα προτυπα της Bosch.

Προτιμω να εχω εναν ευθυ λειαντηρα στην μιση τιμη απο τον φτηνοτερο λειαντηρα στην αγορα και ας μην δουλευουν σωστα οι πρωτες δυο σκαλες. Η δουλεια μονο να γινεται οσο πιο σωστα και πιο φτηνα γινεται. Oμιλω ως ερασιτεχνης DIYer βεβαια.
 

Σωφρον

Supreme Member
3 March 2008
4,980
Κορωπί
Επεσαν στα χερια μου 2 μη λειτουργικα ηλεκτρικα μπορντουροψαλιδα. Στο ενα ειχαν σκουριασει επιφανειακα και οι 2 λαμες.
Για να βγαλω τη σκουρια, χρησιμοποιησα τον ευθυ λειαντηρα του lidl με στρογγυλη συρματινη βουρτσα. Συνολικος χρονος εργασιας περιπου 1 ωρα με 3 εδιαμεσα διαλειμματα, το εργαλειο το δουλευα στη διαβαθμιση 3.
Ενα τεταρτο πριν το τελος της εργασιας, διαπιστωσα οτι ο λειαντηρας εκανε εναν περιεργο θορυβο και γενικα ετρεμε ολο το σωμα του, σαν να εχει παρει τζογο το πισω ρουλεμαν του μοτερ. Στο τελος, οταν το εβαλα στη διαβαθμιση 5 δεν μπορουσα να το κρατησω στα χερια μου!
Το εργαλειο το ειχα χρησιμοποιησει αλλη μια φορα για 5 λεπτα!

Αυριο θα μιλησω με το service
 

Attachments

  • ΓŽΒ΅Γβ€¦ΓŽΒΈΓβ€¦ ΓŽΒ»ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒ±ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ·ΓΒΓŽΒ± Γβ€žΓŽΒΏΓβ€¦ lidl 1.jpg
    ΓŽΒ΅Γβ€¦ΓŽΒΈΓβ€¦ ΓŽΒ»ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒ±ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ·ΓΒΓŽΒ± Γβ€žΓŽΒΏΓβ€¦ lidl 1.jpg
    82.9 KB · Views: 394
  • ΓŽΒ΅Γβ€¦ΓŽΒΈΓβ€¦ ΓŽΒ»ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒ±ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ·ΓΒΓŽΒ± Γβ€žΓŽΒΏΓβ€¦ lidl 2.jpg
    ΓŽΒ΅Γβ€¦ΓŽΒΈΓβ€¦ ΓŽΒ»ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓŽΒ±ΓŽΒ½Γβ€žΓŽΒ·ΓΒΓŽΒ± Γβ€žΓŽΒΏΓβ€¦ lidl 2.jpg
    64.1 KB · Views: 394

osatosa

Supreme Member
28 March 2011
5,671
Πάτρα
ποιος παει στοιχημα οτι το νεο καθετο δραπανο (αυτο με χωρις της τροχαλιες) σε 3 εκδοσεις απο τωρα θα ειναι ψευτικο και ολο προβληματα?

Εγώ πάντως πρόλαβα και το πήρα και δουλεύει μια χαρά χωρίς προβλήματα και με πολλές ευκολίες -bye-

Θεωρω οτι με λιγο ψαξιμο,ειδικα στο συγκεκριμενο τυπου εργαλειου,αλλα και στο κολωνατο δραπανο που αναφερεις οτι με λιγα ευρω παραπανω βρισκεις πολυ καλες ευκαιριες....

Όπως ??? Πες κάποιο "με λίγα παραπάνω που να μοιάζει με αυτό και τον τρόπο που λειτουργεί. :chinscratch:
-------------------------
Θανάση το ίδιο κάνει και χωρίς εξάρτημα επάνω ??
Το κούρασες το εργαλείο....για τέτοιες χονδρές δουλειές ...παίρνεις 2-3 εργαλεία να μην ξεμένεις :flipout:
 

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
11,955
Αθηνα
Για το δραπανο συγουρα γιατί πήρα με 40 ευρώ της Stanley...Έχει και σημασία πως βλέπει κανείς την διαφορά των 15 ευρώ...
Τώρα όσο αφορά το κόλωνατο είχε στο Praktiker και το είχα ανεβάσει της Einhell με 90 ευρώ...είχε κάποιες μικροδιαφορες σε σχέση με του lidl που ενδεχομενος να νοιαζουν καποιους αλλά μην μου πεις ότι με βάση την χρήση που θα γίνεται απο τους περισσοτερους εδώ μέσα ότι αυτα είναι το κύρια κριτήρια γιατί δεν θα το πιστέψω....
Εάν μιλάς για ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστηκα πάω πάσο...
 

enduras1

Moderator
Staff member
Επεσαν στα χερια μου 2 μη λειτουργικα ηλεκτρικα μπορντουροψαλιδα. Στο ενα ειχαν σκουριασει επιφανειακα και οι 2 λαμες.
Για να βγαλω τη σκουρια, χρησιμοποιησα τον ευθυ λειαντηρα του lidl με στρογγυλη συρματινη βουρτσα. Συνολικος χρονος εργασιας περιπου 1 ωρα με 3 εδιαμεσα διαλειμματα, το εργαλειο το δουλευα στη διαβαθμιση 3.
Ενα τεταρτο πριν το τελος της εργασιας, διαπιστωσα οτι ο λειαντηρας εκανε εναν περιεργο θορυβο και γενικα ετρεμε ολο το σωμα του, σαν να εχει παρει τζογο το πισω ρουλεμαν του μοτερ. Στο τελος, οταν το εβαλα στη διαβαθμιση 5 δεν μπορουσα να το κρατησω στα χερια μου!
Το εργαλειο το ειχα χρησιμοποιησει αλλη μια φορα για 5 λεπτα!

Αυριο θα μιλησω με το service

Εμ πες μας πως την εκανες την πατατα εσυ και το χαλασες το εργαλειο!!!!!

Πας καλα Θανασση????

Σε αυτο το εργαλειο βαζεις τήν συρματοβουρτσα και ξεκινας με παλινδρομικες κινησεις του χεριου ξυνεις τη σκουριά.

Δεν χρησιμοποιεις τον διακοπτη!!!

Ανέκδοτο παλιο καλο με τις βενταλιες για να μην παρεξηγηθει κανεις!
Παει λοιπον μια κυρια σε εναν που πουλαγε βενταλιες και αγοραζει μια.
Την επομενη μερα την παει πάει να τη δουλεψει και σπαει...
Παει λοιπον πισω να την αλλαξει και παιρνει αλλαη,
Παει να την χρησιμοπιησει ξανα και ξανα σπαει η βενταλια..

Την παει στον εμπορο και της λεει:
-"Καλα κυρια μου πως την χρησιμοποιείτε τη βενταλια??"
-"Να την ανοιγω καικουνωντας τον καρπο κανω αερα"
-"Λαθος το κανετε γιαυτο σας χαλαει, Πρεπει να κρατατε σταθερη και να κουνατε το κεφαλι δεξια αριστερα..."

Χαχαχαχα α
 
Last edited:

jasonbourne

Established Member
17 January 2008
120
Παιδιά εγώ το πήρα το πιεστικό ....
Αν μου έλεγαν ότι κοστίζει 250 ευρώ πάλι θα το αγόραζα.Πολυ δυνατό και με διάρκεια.Καθαρισα μέχρι και μάρμαρα στο μπαλκόνι καθάρισα και μια ολόκληρη πιλοτή.
Πολυ καλό και full εξοπλισμένο.Μεχρι και υγρό για τον αφρό ποιητή είχε στη συσκευασία...
Αν δεν παρουσιάσει και κάποια βλάβη μιλάμε για φοβερή αγορά.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk