Philips PUS85x5 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

dumakosx10

New member
5 January 2012
96
Πάντως ενώ ήμουν έτοιμος για την αγορα τησ 65''(ειδικά τώρα με δώρο την 5ετη εγγύηση),τα σχόλια στο avforums για κακό hdr με έκαναν να αναθεωρήσω.Αν και τα περισσότερα παράπονα είναι από κατόχους με va panel με ανησυχεί το γεγονός.
Οι κάτοχοι με τις 65'' έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο?
 

centris

New member
16 October 2007
39
Εγώ νομίζω ότι σε αυτά τα λεφτά η τηλεόραση πετάει...και στο Netflix που είδα ταινία HDR ήταν τέλεια... με πολύ καλό μαύρο.
 

dumakosx10

New member
5 January 2012
96
Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο.
Αξίζει να δώσω λεφτά για καλιμπραρισμα ή με τις ρυθμίσεις που υπάρχουν στο ξένο φόρουμ θα μείνω ικανοποιημένος?
Υ.Γ.Αλήθεια πόσο κοστίζει το καλιμπραρισμα?
 

Stergios Giotas

AVClub Enthusiast
4 November 2006
833
@ centris. Το μέγεθος μην το φοβάσαι. Σε λίγες μέρες πιθανόν να σου φαίνεται και λίγο μικρή. Εγώ με την 75άρα τη δεύτερη μέρα την είχα συνηθίσει και πλέον λέω, γιατί να μη βγαίνει 85άρα αμπιλάιτ. Το 4κ θέλει τις μεγαλύτερες ίντσες που μπορείς να πάρεις για να φανεί η λεπτομέρειά του. Για το bleeding και εφόσον έχεις φθάσει σε ένα επίπεδο εικόνας που να σε ικανοποιεί, μη φοβηθείς να παίξεις με τα υπόλοιπα φίλτρα και να ξαναγυρίσεις στις προηγούμενες αν δε σου κάνουν. Μόνο τις νουμερικές μην πειράξεις, με τα υπόλοιπα φίλτρα μπορείς να κάνεις παιχνίδι, δεν είναι θέσφατο, αν η εικόνα σου κάνει στο μάτι. Π.χ. αν θέλεις περισσότερο κόντραστ μπορείς να βάλεις χρωματικό προφίλ νάρμαλ-κάστομ, αν και το warm έχει τα πιο πιστά χρώματα. Τα RL-GL-BL, μπορείς να τα βάλεις στο -7 από 0. Το γάμα σε hdr συνήθως θέλεις το +4, αλλά σε απλό σήμα, όπως τα foxlife, σε -4 παίζει καλύτερα. Επίσης, για το bleeding και τη μείωση του ips glow μπορείς να ενεργοποιήσεις και τον light sensor και να δοκιμάσεις την optimised for energy ρύθμιση, όπως και να ρίξεις την αντίθεση στο 50 και τη δυναμική αντίθεση στο μίνιμουμ. Γενικώς, παίξτε πρώτα με το φίλτρα παιδιά να δείτε αν σας κάνουν, εσείς βλέπετε την εικόνα, όχι οι ειδικοί. Το μόνο φίλτρο που θέλει προσοχή είναι η δυναμική αντίθεση και αυτό στο μέγιστο. Το frame interpolation επίσης στο μέγιστο μπορεί να δημιουργήσει ένα μικρό είδωλο, όταν η κάμερα πανάρει πολύ γρήγορα δεξιά-αριστερά. Πέραν αυτών και ενός μικρού bleeding πάνω αριστερά, εγώ δεν έχω κάποιο άλλο παράπονο από την εικόνα. Όλα τα υπόλοιπα είναι μια χαρά και η τβ λειτουργεί, όπως πρέπει.

@dumakosx10: τα θέματα που ανέφερα αφορούν μόνο τα μοντέλα με va πάνελ και όχι όλους τους κατόχους. Στην 65άρα ips, μόνο μην πέσεις σε μοντέλο με αυξημένο light bleeding έχεις να ανησυχείς. Για τον καλιμπράρισμα που λες, πάρε μια απόφαση, αφού πρώτα παιδευτείς μόνο σου για κάποιες μέρες με τις ρυθμίσεις. Είπαμε οι Philips στην εικόνα δεν είναι plug n play τηλεοράσεις, θέλουν ο κάτοχος τους να χύσει λίγο ιδρώτα στην αρχή.
 

Kyro

New member
30 December 2020
8
Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
Έχει δουλέψει τελικά σε κάποιον η υβριδική με το κόκκινο κουμπί; εμένα δεν λειτουργεί. Ούτε στην ΕΡΤ ούτε σε κάποιο άλλο κανάλι.
Έχω την 50pus8505 με το τελευταίο firmware.
 

centris

New member
16 October 2007
39
Καλημέρα, χρόνια πολλά και καλή χρονιά.

Έχει δουλέψει τελικά σε κάποιον η υβριδική με το κόκκινο κουμπί; εμένα δεν λειτουργεί. Ούτε στην ΕΡΤ ούτε σε κάποιο άλλο κανάλι.
Έχω την 50pus8505 με το τελευταίο firmware.

Εμένα μου δουλεύει κανονικά.
 

centris

New member
16 October 2007
39
Stergios Giotas τις τελευταίες ρυθμίσεις που ανέφερες του pro100gamer τις έχει σε φωτογραφία αλλά δεν τις καταλαβα. Πώς τις βάζουμε;
 

Kyro

New member
30 December 2020
8
Απάντηση: Re: Philips PUS85x5 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εμένα μου δουλεύει κανονικά.

Μπορείς να μου πεις τι ρυθμίσεις έχεις κάνει; Έχω ανοίξει τη δυνατότητα να δείχνει τα υβριδικά σύμφωνα με τις οδηγίες αλλά δε γίνεται κάτι.
Το μόνο που δεν έχω καταφέρει να βρω, είναι οι ρυθμίσεις απορρήτου που λένε οι οδηγίες ότι πρέπει να κάνω αποδοχή.

Προσπαθώ να καταλάβω αν δεν κάνω εγώ κάτι σωστά ή έχει θέμα η τηλεόραση.
 

centris

New member
16 October 2007
39
Δεν έχω κάνει κάτι. Όταν ανοίγω το ερτ1 Hd βγαίνει κάτω δεξιά για μερικά δευτερόλεπτα το σήμα errflix ..αν πατήσω το κόκκινο κουμπάκι ανοίγει το μενού. Ούτε στον skai ή στο open σου εμφανίζεται αυτό το σήμα;
 

Kyro

New member
30 December 2020
8
Απάντηση: Re: Philips PUS85x5 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δεν έχω κάνει κάτι. Όταν ανοίγω το ερτ1 Hd βγαίνει κάτω δεξιά για μερικά δευτερόλεπτα το σήμα errflix ..αν πατήσω το κόκκινο κουμπάκι ανοίγει το μενού. Ούτε στον skai ή στο open σου εμφανίζεται αυτό το σήμα;

Δεν μου εμφανίζεται το μήνυμα σε κανένα κανάλι.
Ποιο μοντέλο έχεις;
 

Stergios Giotas

AVClub Enthusiast
4 November 2006
833
Παιδιά, για το θέμα της υβριδικής πρέπει να εμφανιστεί το εικονίδιο της υπηρεσίας επί της οθόνης. Αν δεν το εμφανίζει, σημαίνει ότι δεν είναι διαθέσιμη προσωρινά στην περιοχή σας για κάποιο τεχνικό λόγο. Και η android εφαρμογή έχει πρόβλημα και δεν παίζει. Απ'ότι είδα στο νήμα της υβριδικής, είναι θέμα ΕΡΤ. Στην τηλεόραση του υπνοδωματίου που την έχω με φορητή κεραία επίσης μπορεί να χαθεί το σήμα, αν δεν είναι επαρκές (π.χ. να κατεβάσω την τέντα), αλλά τότε έχει σπασίματα και η εικόνα.

Για τις ρυθμίσεις του pro100gamer στο hdr, τις αντιγράφω και εδώ:

Colour 50
Backligt contrast 100
Brightness 50
Sharpness 2/3

Advanced:
Colour enhancement: Medium
Colour Gamut - Wide
Contrast mode - optimized for picture
HDR Upscaling - On
HDR Plus - Maximum
Dynamic contrast - minimum (if it is possibile)
Video contrast - 100
Light sensor - off
Gamma 2/4
Ultra resolution - On

2 point D65:
R-127
G-122
B-72
R-BL -7
G-BL -7
B-BL -7

20 point:
Level 1 = R -4 G 0 B -15
Level 2 = R 0 G 0 B -5
Level 3 = R -2 G 0 B 0
Level 4 = R -4 G 0 B 0
Level 5 = R -5 G 0 B 0
Level 6 = R -7 G 0 B 0
Level 7 = R -10 G 0 B 0
Level 8 = R -9 G 0 B 0
Level 9 = R -9 G 0 B 0
Level 10 = R -8 G 0 B 0
Level 11 = R -9 G 0 B 0
Level 12 = R -4 G 0 B 0
Level 13 = R -4 G 0 B 0
Level 14 = R -4 G 0 B 0
Level 15 = R -3 G 0 B 0
Level 16 = R -2 G 0 B 0
Level 17 = R -1 G 0 B 0
Level 18 = R 0 G 0 B 0
Level 19 = R 0 G 0 B 0
Level 20 = R 0 G 0 B 0

Απλώς, τώρα παίζω με δυναμική ρύθμιση οφφ και γάμμα +4, -4 ανάλογα με το περιεχόμενο. Επίσης, δοκίμασε το light sensor on, να δεις αν σου αρέσει έτσι και σου μειώνει το bleeding. Ο σκοπός είναι να μειώσεις τη φωτεινότητα τόσο, ώστε να μη φαίνεται, αλλά και να διατηρήσεις επαρκές punch για το hdr. Ομοίως, ο Kalidim μπορεί να παίξει με δυναμική αντίθεση οφφ-μίνιμουμ, τα δυο φίλτρα μείωσης θορύβου και τις διάφορες θέσεις του motion styles. Επαναλαμβάνω ότι θέλει ψάξιμο το πράγμα. Τώρα π.χ. δοκιμάζω πως μου φαίνεται η εικόνα με όλα τα φίλτρα ανοικτά, εκτός από δυναμική αντίθεση και τις δυο μειώσεις θορύβου και ότι βλέπω ότι δε μου αρέσει, το χαμηλώνω-κλείνω. Εν τέλει, ότι έτοιμες ρυθμίσεις και να βρεις, ο καθένας έχει τα γούστα του στην εικόνα.
 

manasta

New member
19 July 2007
37
Ήρθε χθες το μεσημέρι η 70pus8535. Ταχύτατος ο Κωτσόβολος, παραγγελία Κυριακή και παράδοση Τρίτη, το δε sms έλεγε παράδοση από 11:24 έως 13:24 - ελβετική ακρίβεια:bigcry:. Κρεμάστηκε χθες το απόγευμα με πολύ κόπο με τη βοήθεια της γυναίκας μου που φώναζε "δεν μπορώ, θα μου πέσει..." :jester:.

Πρώτο σχόλιο για τις πλαινές θύρες οι οποίες δεν είναι προσβάσιμες όταν κρεμαστεί στον τοίχο, συνεπώς πρέπει να έχετε προνοήσει για όλες τις συνδέσεις. Αυτό είναι πρόβλημα για το βάλε - βγάλε του σκληρού δίσκου για παράδειγμα.
Για τα υπόλοιπα, προερχόμενος από την Samsung 46B650 του 2009, αρχικά το μέγεθος και το Ambilight προκαλούν... πολιτισμικό σοκ :party:. Αν και φοβόμουν το μέγεθος, τελικά μου φαίνεται ... μικρή. Για το δε Ambilight...μαγεία... απορώ πως έβλεπα τηλεόραση χωρίς αυτό...χαχα. Παρά τη σύσταση για απόσταση 15 τουλάχιστον εκατοστών από τον τοίχο, δουλεύει εξαιρετικά και με την τηλεόραση κρεμασμένη και μάλιστα σε καφέ τοίχο (υπάρχει σχετική ρύθμιση για το χρώμα του τοίχου).

Ποιότητα κατασκευής πολύ καλή, ειδικά το τηλεκοντρολ διπλής όψης φοβερό. Σύνδεση στο δίκτυο και αρχικές ρυθμίσεις πολύ εύκολες, το δε Android πολύ γρήγορο, κυριολεκτικά πετάει. Στο μόνο που αργεί λίγο, είναι στην αλλαγή από κανάλι σε κανάλι. Η υβριδική παίζει άψογα με το κόκκινο κουμπί, ακόμα και στην ΕΡΤ.

Όμως, μόλις περάσει ο αρχικός ενθουσιαμός, θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες για τα θεματάκια που έχει με πιξελιάσματα, κυρίως στο τηλεοπτικό και στο youtube, λιγότερο στο Netflix και σε κατεβασμένο υλικό στον VLC. Δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ με ειδικές ρυθμίσεις, θα το κάνω στο τριήμερο και ελπίζω να βελτιωθεί. Ακόμα και όχι, και με δεδομένο ότι δεν βλέπω τηλεοπτικές εκπομπές, είμαι 90% ευχαριστημένος και ευελπιστώ να τη φέρω στα μέτρα μου.
 

Stergios Giotas

AVClub Enthusiast
4 November 2006
833
Ξέχασα να πω για την υβριδική, υποθέτω ότι έχετε ήδη πάει στο HbbTV μενού και τα έχετε βάλει όλα στο ον, έτσι; Αυτονόητο, απλώς το αναφέρω.
 

Kalidim

New member
29 January 2014
20
Σε εμένα λειτουργούσε κανονικά η υβριδική αλλά μετά εξαφανίστηκε από όλα τα κανάλια. Έχω στείλει και μήνυμα στην τεχνική υποστήριξη της Philips και περιμένω απάντηση. Αν έχω κάτι θα ενημερώσω. Θέλει όντως πολύ ψάξιμο με τις ρυθμίσεις για να βρεις αυτή που σε ικανοποιεί...
 

Stergios Giotas

AVClub Enthusiast
4 November 2006
833
Καλά, αυτό με το βάρος, άστο καλύτερα. Και εγώ με γυναίκα μικροκαμωμένη την έβαλα πάνω στο ψηλό έπιπλο που την έχω προσωρινά και σε κάποια φάση της έφυγε από τη μεριά της και γονάτισε και λέω τετέλεσθαι, πάει η τηλεόραση και ακόμα δεν την άνοιξα. Ήρθε από την Ισπανία χωρίς πρόβλημα και θα σπάσει μες το ίδιο μου το σπίτι. Ευτυχώς, σώθηκε το πράγμα τελευταία στιγμή, αλλιώς θα έκλαιγα τα λεφτάκια μου. Είναι βαριές και χοντρούλες για lcd οι άτιμες!
 

Stergios Giotas

AVClub Enthusiast
4 November 2006
833
Σε εμένα λειτουργούσε κανονικά η υβριδική αλλά μετά εξαφανίστηκε από όλα τα κανάλια. Έχω στείλει και μήνυμα στην τεχνική υποστήριξη της Philips και περιμένω απάντηση. Αν έχω κάτι θα ενημερώσω. Θέλει όντως πολύ ψάξιμο με τις ρυθμίσεις για να βρεις αυτή που σε ικανοποιεί...


Μάλλον είναι θέμα του τοπικού πομπού ΕΡΤ της περιοχής σου. Εχθές το βράδυ είδα πάλι μια ταινία 2 1/2 ώρες χωρίς θέμα. Αν υπήρχε γενικό πρόβλημα, θα το έκαναν όλες.
 

Kalidim

New member
29 January 2014
20
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι το κάνει σε όλα ΕΡΤ και digea (Open, Skai κτλ) αλλά όντως αν είχε θέμα θα γινόταν σε όλες...
 

gmirtzakis

AVClub Enthusiast
29 March 2007
1,030
Κομοτηνή
Την 70άρα μόνος μου τη σήκωσα με πατέντα. Δύο καρέκλες που ανεβοκατεβαίνουν βοήθησαν αρκετά. Αλλά μετά κοψομεσιάστηκα.Το ampilight max 15 εκ από τοίχο, νομίζω το λέει και στο manual.
 

Kyro

New member
30 December 2020
8
Λέτε να είναι θέμα πομπού; Εγώ μένω Αθήνα κοντά στο κέντρο. Δεν ξέρω από που παίρνω σήμα.
Μετά ίσως είναι η έκδοση του firmware που έχει ο καθένας. Εμένα δε λειτουργεί ούτε με την προηγούμενη TPM191E_R.101.001.123.008 ούτε με την τωρινή TPM191E_R.101.001.123.009