Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

mastroxalastis

Supreme Member
15 November 2018
3,827
Ανοιξα κι εγω την τσιμπιδα γειωσης της mini, για να την αλλαξω με την νεα ορειχαλκινη που πηραμε με τον Κωστη. Και βλεπω το παρακατω. Τα μισα συρματακια ειναι εξω απο το κος (αν λεγεται ετσι).
Επειδη τετοιο κος δεν εχω, οι επιλογες ειναι 2:

1. Τα κολλαω οσο γινεται με καλαι. Μετα μπορω να το βαλω οπως ειναι σε αλλη τσιμπιδα (που εχω παραγγειλει απο leroy) που κουμπωνει με τετοιο κος.
2. Τα κοβω τελειως απο το κος και τα περναω κατευθειαν στην ορειχαλκινη, οπως ειναι φτιαγμενη να μπαινουν, ετσι κι αλλιως. Κανονικα αυτο θελει και ενα "χιτωνιακι" απο πανω, για να μην μπει η βιδα μεσα στα συρματα, αλλα δεν εχω κατι τετοιο.

Τι προτεινετε;
26434c0dede80de7b037dc38bed6bab3.jpg
370fbf5c12d9df09ddfa485d5c5b06d3.jpg


Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

osatosa

Supreme Member
28 March 2011
5,669
Πάτρα
Άγγελε ...αφού δεν μπορείς να προμηθευτείς τα απαραίτητα ...άκου να σου πει τι θα κάνεις ο ειδικός της πατέντας...::grinning-smiley-043
Στερεώνεις στην μέγγενη τον ακροδέκτη πιάνοντας τον στην μεριά που είναι η τρύπα.
Τσακίζεις το υπόλοιπο να κάτσει επάνω στην μεγγενη για να έχει κόντρα και με ένα εργαλείο που να σε βολεύει ανοίγεις το πιεσμένο τμήμα και βγάζεις το καλώδιο.
Για πιο εύκολα κόβεις το καλώδιο και με ένα τρυπανάκι καθαρίζεις το υπόλοιπο που είναι μέσα στον ακροδέκτη ούτως ώστε να χωρέσει κατσαβίδι να τον ανοίξει.
Κόβεις το κομμάτι του ακροδέκτη που έχει την τρύπα και το υπόλοιπο που έχεις ανοίξει το χρησιμοποιείς για "χιτωνιάκι" στην νέα τσιμπίδα.
Τα υπόλοιπα ... κόψιμο καλωδίου στην άκρη κλπ τα αντιλαμβάνεσαι...
Άντε καλή συνέχεια -bye-
 

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
11,950
Αθηνα
Αγγελε πως και ηταν εξω...;
Ειχε φαει ζορι το καλωδιο...;προσωπικα δεν ειχα τετοιο θεμα εγω...
 

lazarefa

AVClub Addicted Member
18 October 2007
1,311
Αν η νέα τσιμπίδα σώματος γείωσης είναι με βίδα και "φωλιά" που μπορεί να μπει καλώδιο αυτής της διατομής (νομίζω τέτοιου τύπου πήρες: https://www.skroutz.gr/s/26476443/I...νη-Γείωσης-Ηλεκτροκόλλησης-BD-300Α-45736.html ) , θα πρότεινα να κόψεις το καλώδιο από το τωρινό κος και αφού στρίψεις καλά την άκρη του καλωδίου που θα απομείνει, να το περάσεις στη φωλιά προσεκτικά και να σφίξεις αρκετά τη βίδα. Το να περάσεις νέο κος δεν είναι τόσο απλή δουλειά για να γίνει 100% σωστά αν δεν το έχεις ξανακάνει. Επίσης δεν θα πρότεινα να κάνεις επέμβαση στο τωρινό κος για να ξανασφίξεις το καλώδιο σε αυτό (αφού πρώτα το αφαιρέσεις με κάποιο τρόπο).

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έτσι όπως ήταν το καλώδιο με τα μισά σχεδόν σύρματα εκτός κος, δεν είχες καθόλου σωστή ηλεκτρική επαφή και κατά συνέπεια πλημμελή μεταφορά ρεύματος από το σώμα, ανεξαρτήτως βέβαια από την ποιότητα της αρχικής τσιμπίδας που πας να αντικαταστήσεις.
 
Last edited by a moderator:

mastroxalastis

Supreme Member
15 November 2018
3,827
Ευχαριστω παιδια.
Κωστη, δεν ξερω. Δεν ειχε φαει ζορι το καλωδιο. Μαλιστα, δεν φαινονται κομμενα τα συρματα, αλλα σαν να ηταν εκτος κος απο την αρχη.
Αρα, καταλαβαινω οτι κανεις δεν προτεινει την κολληση με καλαι, αλλα καλυτερα το κοψιμο/βγαλσιμο απο το κος και περασμα στην φωλια της νεας τσιμπιδας (ναι, αυτη εχω παρει, αλλα αναμενω και αλλη που μπαινει με κος).
Νικο, καλη ιδεα να κανω το κος "χιτωνιο". Αν χωραει θα το κανω.


Ηρθε και η τσιμπιδα γειωσης απο τα leroy. Στα 3,5 μια χαρα ειναι και εχει απιστευτη δυναμη το ελατηριο, ισως υπερβολικα μεγαλη.
Επειδη σκεφτομαι να παρω/φτιαξω και 2ο σετ καλωδια, πιο μακρια, πιθανοτατα θα αξιοποιηθουν και οι δυο τσιμπιδες.
Αυτη παιρνει κος, αρα πρεπει ειτε να βρω κος, ειτε να κολλησω αυτο με καποιον τροπο, εκτος αν τα αλλα καλωδια εχουν ηδη πανω ετοιμο κος (και σε καλη κατασταση αυτο).
d3785b174beb7e217a200373fd03d11e.jpg


Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,487
Βριλήσσια
Aν βρεις κανεναν χαλασμενο φουρνο μικροκυματων, να ξερεις οτι εχει μεσα δυο μαγνητες στρογγυλους, για την μαγνητικη τσιμπιδα.. :)

bJ8XdLsl.jpg


Ειναι απο την συσκευη μεσα στο φουρνακι που παραγει τα μικροκυματα. Σημερα το ανακαλυψα :)
 

AGROTISS

Supreme Member
22 August 2012
5,007
Πετρούπολη Αθήνα
Δεν ξέρω αν το γνωρίζεις Μιχάλη αλλά κάπου έχω διαβάσει ότι οι φούρνοι μικροκυμάτων είναι επικίνδυνοι όταν τους ανοίξεις τα σωθικά.

Το καλύτερο είναι από παλιά μικρά ηχειάκια.
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,487
Βριλήσσια
Nαι, εχεις δικιο, ευτυχως που ειχε κατι προειδοποιητικες πινακιδες μεσα το φουρνακι για το πηνιο που κραταει 2000 βολτ... το οποιο αφαιρεθηκε προσεκτικα :)
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,487
Βριλήσσια
Τελεια!!!

Αλλα βλεπω οτι εχει καποια δουλιτσα την οποια θεωρω βαρετη, οποτε το αφηνω το προτζεκτ :)

Aν θελετε Νικο/Μπαμπη να φτιαξετε μια εσεις, τον βαζω στην ακρη τον ασηκωτο μετασχηματιστη για να τον παραλαβετε οποτε οι συνθηκες το επιτρεψουν!
 

mastroxalastis

Supreme Member
15 November 2018
3,827
Αυτο μου φαινεται οτι ειναι για γνωστες.
Αλλιως, με τροφοδοσια απο μπριζα, πας για ig nobel, μετα θανατον 😛
Θα μου αρεσε να εχω ηλεκτροποντα, αλλα αφηνω να δοκιμασει πρωτα ο Κυριακος 😁