Tι παραλάβαμε σήμερα..

panosX

Established Member
21 November 2010
251
Ενα ακόμα σετάκι που ψάχνω να δώ γιατί το πήρα , στην πράξη θεωρώ ενα κατσαβίδι με καστάνια και καποιες μύτες στο χερούλι ειναι αρκετό . Θα μπεί στο αμάξι για τα ταξίδια και για οταν πηγαίνω για ποδήλατο στο βουνό (που δεν θα κάτσω ποτέ να φτιάξω κατι στο αμάξι αλλα λεμε :p )

Η ποιότητα ειναι οκ θα ήθελα να εχει προέκταση λεπτή και οχι τη σαχλαμαρίτσα με το μαγνήτη. H εκτύπωση στα νούμερα δεν ειναι καλή . Σαν δωράκι στέκεται View attachment 181426View attachment 181424

Αγορά κλέμες wago απο amazon.de 45Ε 300 κομμάτια . θεωρώ σημαντικό να φεύγουμε απο τα καπς σιγά σιγά και να κανιυμε ευκολότερη τη δουλειά μας . Μου αρέσουν οι κλέμες σαν αυτές που μπορείς να βάλεις πολύμετρο εχει εγκοπή , οπως και το οτι ειναι διαφανα και βλέπεις μέσα
View attachment 181425


Πολύ βολικό το στικάκι το εχω χρόνια , κρατάει και τις τιμές εαν του κόψεις τροφοδοσία . μπορείς να βλέπεις κσι πόσο φορτίζει μια συσκευή και εαν εχει κλατάρει η μπαταρία . Εχω πάρει και ενα αλλο στρογγυλό που έχει διάφορες εισόδους εξόδους και εφαρμογή σε κινητό που δείχνει πολλά στοιχεία . Με αυτά μετρούσα ποσο φορτίζουν gps και φυσικά το στρογγιλό το χρησιμοποιώ και σε κάμερες για να μην τραβολογάω το πολύμετρο (εχει στρογγιλό βύσμα το κουμπώνεις κα ιτέλος )
Α δεν το ήξερα για τα λινκ
Το σετάκι
https://www.banggood.com/JIMI-41-IN...p-1501698.html?rmmds=myorder&cur_warehouse=CZ

@ikomninos
Κλέμες

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B003G694MA/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B003G63700/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

https://www.amazon.de/-/en/gp/product/B07CDYW1FY/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

@Σωφρον κάθε πράγμα για την χρήση του θαρρώ , απλά οπως το βλέπω σε ενα κουτί διακλάδωσης με μια πρίζα χωράνε όλα

Για αρχή μιλάω ως εγκαταστάτης συστημάτων ασφαλείας οχι σαν ηλεκτρολόγος. καθώς δεν ειμαι . Σε εγκαταστάσεις εχω δεί τα πάντα , κλέμες , καπς , ταινία σκέτη εαν δεν είχε χαλάσει κάρτα sd θα είχα να σας δείξω εκτός απο υλικό το ιερό δισκοπότηρο σε ξενοδοχείο στο μεταξουργείο οπου κάποιος είχε στηρίξει 2 καλώδια σε 2 συνδέσμους για ψευδοροφή με γυμνά τα μονόκλωνα να ακουμπάνε απλά με καμπύλη σαν γάτζο .....

Αυτό που εχω μάθει απο ηλεκτρολόγους είναι οτι πάμε με το τι δίνει ο κατασκευαστής πρώτα απ όλα , 24Α λέει ? θα παίξουμε κάτω απο αυτό κτλπ . Προσωπικά ειδικά σε σπίτια εχω δεί πολλά καμμένα καλώδια (μονώσεις ) σπασμένα καπς οπου ακουμπαει το μεταλλικό σπείρωμα στο κουτί (οπου κάποιοι εχουν μεταλλικά κουτιά σαν αυτά που εβαζαν στα κουδούνια ) . Επίσης για καποιο λόγο ηλεκτρολόγοι μου λένε οτι πολλά καπς δεν μπαίνουν σωστά με αποτελέσμα να ην κανουν καλή επαφή μετα απο χρόνια (κ για αυτό πμου λένε αρπάζουν οι μονώσεις ). Προφανώς σε μια μεγάλη εγκατάσταση ειναι και το κόστος στη μέση που τα καπς ειναι οικονομικά κλπ . Τώρα για το σπίτι και μικρο μερεμέτια που προκύπτουν σε γνωστούς και φίλους (που πας και βλέπεις στουμπωμένες κλέμες με βίδες σε κουτιά ) νομίζω οτι ειμαστε καλα σχεδόν με όλα .Γενικά δεν θέλω να μπλέκω και να εχω σκοτούρες πολλές στο απο που παίρνω ρεύμα χρησιμοποιώ ή τα σπρωχτά ή με κλιπ(το μέγεθος το βλέπω καλό αρκετά φλάτ ) , επειδή εχω κολλήματα και τραβάω καλώδια εαν δεν υπάρχει απο πρίζες κλπ για να μην φαίνονται και πολύ εχω βολευτεί με τα παραπάνω
 

panosX

Established Member
21 November 2010
251
Επειδή αποφάσισε η knipex να ζήσει ελεύθερη (σε ενα φρεάτιο που ετρεχαν γάργαρα νερά, μερικοί κροκόδειλοι και κάποια καινούργια είδη αμφίβιων οργανισμών )

περνώντας σήμερα απο το βωμό που κάνουμε δωρεές το περιεχόμενο του πορτοφολιού μας πήρα πενσούλα ηλεκτρολογική κοντή (ετσι τις λέω μου αρέσουν οι κοντές )
θέλω να δω αν ο χρόνος θα της φερθεί οπως το κοφτάκι μου .
https://www.facom-vrattis.gr/index....duct_id=398&search=187A.16VE&description=true

και επι της ευκαιρίας τσίμπησα ενα κλεμοκατσάβιδο (3ρι ήθελα 2.5πήρα θα ξανα πάω ) με λεπτή λαβή και μια πενσούλα expert να πάνε στον πατέρα μου στας εξοχάς δωρεά (η πενσούλα θα λειτουργεί ως σφυρί , ανοιχτήρι για πράγματα που δεν ξέραμε οτι ανοίγουν μπορεί και τάκο σε κάτι που θα θέλει να φύγει στην κατηφόρα ).
20210524_231053.jpg
Εδώ να πω οτι η λαβή μοιάζει πολύ με το αγαπημένο μου κοφτάκι που έχω κάπου 6 χρόνια και γενικά οσο έπαιξα στο χέρι (μαζι με αλλες 2 πένσες που εχω εύκαιρες η μια dexter ) σαν λαβή με ικανοποίησε πολύ.
20210524_233312.jpg


προσωπικά σε εργασία με βολεύει η επαναφορά που έχουν ΑΛΛΑ για καποιο λογο νομίζω οτι το παλιό σύστημα με το μαύρο μικρό έλασμα είναι ποιο βολικό, σίγουρα εχει περισσότερο τζόγο αλλα το χέρι κάνει βόλτα αναμεσα ποιο εύκολα . Για ποιτητα , εξυπηρέτηση δεν θα αναφερθώ καν , ενα τραπεζάκι να πίνουμε το καφέ μας και να χαζεύουμε εργαλεία έλειπε
 

anastasg

AVClub Addicted Member
11 January 2011
2,796
Αθήνα
Καλοδούλευτα τα νέα σου αποκτήματα.
Αχχχ χτύπησες ευαίσθητο σημείο με facom και Βράτη.
Έχω καιρό να πάω και έλεγα ότι είχα κάνει αποτοξίνωση αλλά δεν...

Την ίδια πένσα έχω κι εγώ (όχι μονωμένη) και με έχει βολέψει μέχρι τώρα το σύστημα της
 
  • Like
Reactions: panosX

nickmanak

AVClub Enthusiast
10 January 2013
869
Β. Ελλαδα
Ποια ειναι η καλυτερη εταιρεια εργαλειων χειρος στον κοσμο τελικα ρε παιδια; Απο παιδι με ταλανιζει αυτο το ερωτημα. Ή να το παμε ανα ηπειρο, πχ Ευρωπη. Παλια ειχα δουλεψει Bost (εκλεισαν) και Acesa (εκλεισαν προσφατα και αυτοι). Και οι 2 μαρκες ηταν πολυ καλες.
 

ikomninos

AVClub Addicted Member
18 November 2011
1,345
Βόλος
Ποια ειναι η καλυτερη εταιρεια εργαλειων χειρος στον κοσμο τελικα ρε παιδια; Απο παιδι με ταλανιζει αυτο το ερωτημα. Ή να το παμε ανα ηπειρο, πχ Ευρωπη. Παλια ειχα δουλεψει Bost (εκλεισαν) και Acesa (εκλεισαν προσφατα και αυτοι). Και οι 2 μαρκες ηταν πολυ καλες.
Δε ξέρω να σου απαντήσω για τις εταιρείες...
Επειδή όμως κι εγώ έχω Bost στο εργαστήριο (δουλειά) δεν κατάφερα να βρω για το εργαστήριο (σπίτι) οπότε πήγα εδώ:
(Δεν είναι όλα "τύπου" Bost)


Καλορίζικα @panosX
 
  • Like
Reactions: nickmanak

panosX

Established Member
21 November 2010
251
Ποια ειναι η καλυτερη εταιρεια εργαλειων χειρος στον κοσμο τελικα ρε παιδια; Απο παιδι με ταλανιζει αυτο το ερωτημα. Ή να το παμε ανα ηπειρο, πχ Ευρωπη. Παλια ειχα δουλεψει Bost (εκλεισαν) και Acesa (εκλεισαν προσφατα και αυτοι). Και οι 2 μαρκες ηταν πολυ καλες.
η καλύτερη εταιρία ειναι αυτή που τη βαστάει το πορτοφόλι σου .Μετά ανα χρήση και ανα περιοχή βλέπουμε τι υπάρχει διαθέσιμο , πχ ενα απο τα βολικότερα κατσαβίδια που εχω δουλέψει είναι αυτό 9e27f93278572eca000fe00bf51d5cb6.jpg
ούτε διπλές λαβές , ούτε σχέδια ούτε τίποτα . Δεν δικαιολογώ την τιμή του για αυτό δεν το εχω πάρει (απο οτι θυμάμαι αμερικάνικη αγορά κανα 80ρι? ) αντε να το βρούμε Ελλάδα .
Για κατσαβίδια βάζω με τη τη σειρά facom wera wiha (η facom πρώτη με βάση τιμή υποστήριξη ποιότητα ) .Εχω ταυτόχρονα νανάκια του lidl (αστεία ) που ομως προφανώς κανουν την δουλειά τους μια χαρά στην περιστασιακή χρήση , απο κλεμοκατσάβιδα ( συναγερμούς πριζούλες κλπ οχι κάτι τρομερό ) εχω με φθορά εδώ και εκεί 3-4 διαφορετικά εταιριών ,σίγουρα το facom εχει την ποιο καλή μύτη απο καταπόνηση ας πούμε της cimco ηταν τραγικό


Η ηλεκτρολογική απο την κανονική μόνωση δεν εχει τόσο διαφορά πιστεύω στα 220V εχω δει σπασμένες πένσες με κανονική μόνωση κλπ απο ρεύμα (ποιο σημαντικό θεωρώ να μαθαίνουμε να μην ακουμπάμε το δάχτυλο στο μέταλλο κατα την χρήση ) απλά ξέρω οτι παίζει να πιάσω ζωντανό καλώδιο και πήρα αυτή


Ευχαριστώ παιδιά για τις ευχές ελπίζω να συμπορευτούμε για χρόνια και με αυτά
 
Last edited:

nickmanak

AVClub Enthusiast
10 January 2013
869
Β. Ελλαδα
Το ζησαμε και αυτο! Μετα από κανα 20 χρονια που δουλευω γωνιακο τροχο, λαμπαδιασε το αμανικο γιλεκο που φορουσα απο πολυεστερα, την ωρα που εκοβα σκληρο ατσαλι απο ρουλεμαν. Εχω παρατηρησει οτι οσο πιο σκληρα ειναι τα μεταλλα που κοβω, τοσο πιο καυτερα και καταστροφικα ειναι τα σωματιδια στις σπιθες. Ευτυχως προλαβα εσβησα τη φλόγα με το χερι μου (φορουσα δερματινα γαντια+γυαλιά).

Οποτε πηρα την αποφαση για αγορα ποδιάς απο δέρμα για την προστασια απο τις σπιθες του τροχου αλλά και για προστασια των ρουχων απο τα οποια εχω χαλασει πολλά. Αν και αυτες οι ποδιες ειναι φτιαγμενες για ηλεκτροσυγκολλητές (εγω σπάνια δουλευω ηλεκτροκολληση), θα με προστατευσει αφού είναι άκαυστες και δεν τρυπανε ευκολα απο τις σπιθες του τροχου.
Το προιον είναι ισπανικής προέλευσης από την Climax , στα 14,5 ευρω. Το μονο που δεν εντοπισα στην ποδιά, ειναι αυτο που λεει στην περιγραφή: <Τα άκρα των λωρίδων συγκρατούνται με αγκύλες ρύθμισης χάλυβα με επικάλυψη ψευδαργύρου που εμποδίζουν την τυχαία χαλάρωση της ποδιάς και επιτρέπουν στον χρήστη να προσαρμόσει τους ιμάντες για μια άνετη εφαρμογή>. Ισως ειναι αλλο μοντελο γιατι ο ιμαντας του λαιμου στη φωτο των καταστηματων ειναι διαφορετικος απο αυτον που παρελαβα (δειτε φωτο). *Αρκετα και ποιοτικα δερματινα προιοντα προστασιας εχει και ο Ρουσακης.
https://www.vida.gr/podia-dermatini-ilektosigoliton-climax/




20210525_104218.jpg
20210525_104316.jpg
20210525_104247.jpg
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,512
Βριλήσσια
Τυχερος εισαι, μπραβο, με τον τροχο δεν ξερεις απο που θα σου' ρθει τελικα!!

Παντως μεγαλη η καταντια της χωρας μας, να πρεπει εισαγει ακομα και ενα κομματι δερμα με δυο λουρακια που απλουστερη κατασκευη δεν υπαρχει!!
 

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
11,957
Αθηνα
Σημερινη παραλαβη κουτα ακρυλικου αρμοστοκου της Morris από το τοπικό χρωματοπολειο...
20210525_153050.jpg

20210525_153140.jpg
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,512
Βριλήσσια
Για να τα παρεις μαζικα θα πει οτι σε εχουν βολεψει και ειναι καλα -περα απο την καλη τιμη που στα δινει φανταζομαι. Καλοδουλευτα!!

Για πες μερικες περιπτωσεις που χρησιμοποιεις αυτη τη σιλικονη.
 
  • Like
Reactions: KOSSTV

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
11,957
Αθηνα
Η συγκεκριμενη δεν ειναι σιλικονη αλλα απλος αρμοστοκος...
Εχεις καλο σημειο εφαρμογης μεταξυ δομικων υλικων και ξυλου,πλαστικου,αλουμινιου και σιδηρου...
Οπως πρεβαζια ξυλινης πορτας και τοιχου,αλουμινοκασα και τοιχου,τριχωματα/ανοιγματα σε πορτες με τζαμι,εφαρμογη στις ενωσεις γυψοσανιδας και πολλα αλλα....
Ειναι κυριως για εσωτερικες επιφανιες και οχι τοσο εξωτερικες οπου εκει λογω των καιρικων συνθηκων θελει ακρυλικη μαστιχα οπως της Bison που θα εχει σειρα και αυτη στο αμεσο μελλον...
 

lazarefa

AVClub Addicted Member
18 October 2007
1,311
Kαλοδούλευτα Κωστή. Και μια ερώτηση από εμένα. Αν σε εσωτερικούς χώρους σπιτιού, σε αρμούς, αντί του ανωτέρω αρμόστοκου χρησιμοποιηθεί ακρυλική μαστίχα, υπάρχει κάποιο θέμα ως προς την εφαρμογή και την αντοχή στο χρόνο; Λογικά όχι φαντάζομαι.
 

lazarefa

AVClub Addicted Member
18 October 2007
1,311
Ναι, για τέτοιους αρμούς αναφερόμουν, σαν αυτούς που ανέφερες.
 

mastroxalastis

Supreme Member
15 November 2018
3,827
Αρα, Κωστη, η διαφορα Acrylic Sealant με Ακρυλικη Μαστιχη, ειναι οτι το δευτερο κανει μαι για εξωτερικους χωρους;
 
  • Like
Reactions: KOSSTV

panoss1

Supreme Member
8 July 2012
5,169
Κηφισιά
20210525_190603.jpg


 
  • Like
Reactions: Χιωτης

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
11,957
Αθηνα
Αρα, Κωστη, η διαφορα Acrylic Sealant με Ακρυλικη Μαστιχη, ειναι οτι το δευτερο κανει μαι για εξωτερικους χωρους;
Ναι γιατι εχει περισσοτερες ανοχες....στην ουσια μπορεις αμα θες να την βαλεις και μεσα εξω την Bison....
 

Σωφρον

Supreme Member
3 March 2008
4,980
Κορωπί
Για μεσα / εξω και βαφη απο πανω, για αρκετα χρονια εχω καταληξει στην Bison. Επιπλεον, απο οσες εχω δοκιμασει, ειναι η μοναδικη που δεν θα ξεραθει μεσα στο σωληναριο και μετα απο 1 χρονο.