[Επίσημο] MacBook Pro M1 14"/16" @2021

jig

AVClub Addicted Member
10 July 2007
1,681
Mets, Athens
Η καλυτερη κατασκευη και πιο ομορφο απο ολα τα προηγουμενα ... επιτΡελους επαναφορα του MagSafe[3] σε αψογη ποιοτητα και μαλιστα με USB-C
M1 Pro (10-core CPU, 16-core GPU) / RAM: 32GB / SSD: 1TB, που για καλη μου τυχη το βρηκα ετοιμοπαραδοτο
 

Attachments

  • Untitled.png
    Untitled.png
    1.8 MB · Views: 46

takisot

Μέλος Δ.Σ.
Staff member
17 June 2006
27,877
Παλλήνη
Η καλυτερη κατασκευη και πιο ομορφο απο ολα τα προηγουμενα ... επιτΡελους επαναφορα του MagSafe[3] σε αψογη ποιοτητα και μαλιστα με USB-C
M1 Pro (10-core CPU, 16-core GPU) / RAM: 32GB / SSD: 1TB, που για καλη μου τυχη το βρηκα ετοιμοπαραδοτο

Καλορίζικο Μιχάλη! Περιμένουμε εντυπώσεις!
 
  • Like
Reactions: jig

silvernose

New member
25 November 2021
30
Η καλυτερη κατασκευη και πιο ομορφο απο ολα τα προηγουμενα ... επιτΡελους επαναφορα του MagSafe[3] σε αψογη ποιοτητα και μαλιστα με USB-C
M1 Pro (10-core CPU, 16-core GPU) / RAM: 32GB / SSD: 1TB, που για καλη μου τυχη το βρηκα ετοιμοπαραδοτο
Καλημέρα , μόνο εγω λάτρεψα το versatility του USB Charging ? Νομίζω οτι κάνει ευκολότεροοτιδήποτε απο την άλλη μου λείπουν τα μαγνητάκια!
 

silvernose

New member
25 November 2021
30
ειναι τοσο καλοι οι Μ1?
Πραγματικά αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να το καταλάβεις, με το Μ1 Mac Mini μου έχω πάνω απο 3500 ωρες uptime με βαριές εργασίες (οχι βιντεο) και Citrix remote ΣΥΝΈΧΕΙΑ. Το ΙΤ μου ανέφερε οτι εχω το μεγαλύτερο uptime απο όλους τους συναδέλφους και στις πρώτες 10 θέσεις φιγουράρουν μονο Macs! Πάνω στον πανικό μου μην τυχών η Apple καταργήσει τα φτηνα airs αγόρασα και το space grey M1 air για tv working/ browsing και ειναι επίσης τούμπανο και πραγματικά αθόρυβο ως μια συσκευή που δεν έχει τιποτε μηχανικό να γυρίζει μέσα (HDD, Fan). Η οθόνη του είναι νομίζω οτι καλύτερο εως άνετα τα 1500 ευρω και η απόδοση σε pc θα πρέπει να φτάσεις στο ίδιο επίπεδο χρημάτων. Για πολλοστή φορά (θεωρω τα iphone μαλλον ακριβα παρότι χρήστης τους) η apple καταφερνει να προσφέρει το καλύτερο value for money στους υπολογιστές όπως κάνει εδω και χρόνια. Θυμαμαι το 27 iMac μου του 2013 που για να το έφτιαχνα σε PC και χωρίς αντίστοιχης ποιότητας monitor ηθελα αρκετά παραπάνω χρήματα. Αγόρασα και απο Ολλανδία ενα Keychron K2 για το mac mini και το Logitech MX3 και πραγματικά οταν δουλεύω απο το σπίτι (το 80%) του χρόνου μου είναι παράδεισος!
 

dimitris777

AVClub Enthusiast
10 July 2008
1,009
Θεσσαλία
".... Keychron K2 για το mac mini και το Logitech MX3 και πραγματικά οταν δουλεύω απο το σπίτι (το 80%) του χρόνου μου είναι παράδεισος! "

Έχουμε το ίδιο setup ;)
Από τότε όμως που ενσωμάτωσα το Magic Trackpad 2 στην ομάδα, το MX3 μπήκε στον...πάγκο!
 
  • Like
Reactions: silvernose

NassosT

Supreme Member
17 June 2006
4,700
Σχετικά με τα πληκτρολόγια και τα ποντίκια, αξίζει να αναφέρουμε ότι δύο μεγάλοι κατασκευαστές, η Logitech και η Razer, δεν έχουν βγάλει καν drivers και setup utility για mac (Razer) ή έχουν βγάλει για ελάχιστα μοντέλα (Logitech).
Χρησιμοποιώ στο windows desktop τα Razer Naga Pro και Tartarus V2 (για Lightroom, Photo Mechanic, Davinci Resolve κλπ), αλλά το απαραίτητο software για το σετάρισμα των πλήκτρων τους (Synapse 3) δεν υπάρχει για mac.
Στο win laptop μου, δούλευα για την ίδια χρήση το Logitech G602, για το οποίο επίσης δεν υπάρχει υποστήριξη για mac από την Logitech.
Αξιόπιστες επιλογές με τις ίδιες ή παρόμοιες λειτουργίες δεν υπάρχουν στην αγορά.
Η μόνη λύση που έχω βρει είναι το utility Steermouse (με τιμή 20$!!!!) που δουλεύει μια χαρά με το Naga και επιτρέπει πλήρη προγραμματισμό όλων των πλήκτρων, αλλά μόνο όταν αυτό είναι συνδεδεμένο με καλώδιο στο Macbook.
 

evanfotis

Moderator
Staff member
26 March 2008
5,478
Της logi το options δίνει παραμετροποίηση σε κάθε εφαρμογή στο mx ergo που έχω και νομίζω κάνει το ίδιο και με το πληκτρολόγιο MX keys.
Έχει πάρει και δύο αναβαθμίσεις από Δεκέμβριο.
 

NassosT

Supreme Member
17 June 2006
4,700
Ισχύει, αλλά είναι πολύ περιορισμένος ο αριθμός των ποντικιών που υποστηρίζονται και από αυτά δυστυχώς κανένα δεν έχει όσα πλήκτρα θέλω

1645534787133.png
 
Last edited by a moderator:

silvernose

New member
25 November 2021
30
επισυνάπτω σε φώτο το mac mini m1 setup μου. Κάθεται σε μασίφ δρύινο desktop το οποίο είναι standing της Fully. Για ήχο έχω το dac SMSL SA 300 με ηχεία Wharfedale D320 και subwoofer της Monolith. Το μονιτορ ειναι ενα ικανοποητικό απλα Sammy 4k 32αρι το οποίο έχει και καταπληκτικά functions (Cosmote, Netflix, Youtube, Remote PC, Office 365 και αλλα). Φορτιστής ασυρματος απο ΙΚΕΑ , βαση ΙΚΕΑ για το Kindle, μαλλινο mousepad, Apple Trackpad 1 legacy, Keychron K2 με PBT Keycaps και το "μαμα" wrist-rest, σουβεράκια φελλού ΙΚΕΑ, κάπου αχνοφαίνεται πάνω στο sub μια Google home που ελέγχει τους αυτοματισμούς στο σπίτι όπως φωτα, κλιματισμός, θερμοστάτης. Το μονιτορ στηρίζεται σε βραχίονα της fully που αξίζει και την τελευταια δραχμή και on top μια led bar της Baseus που είνα πολύ καλή. Στο σοβατεπί κολλημένη led ταινία made in germany (καταπληκτική) και ακουστικά στη βάση τα απίστευτα Sony WH-1000XM3. Το setup χωρίς να έχει κοστίσει την Αρτα με τα Γιαννενα με έχει βολέψει πολύ και προσφέρει μια καταπληκτική εργασιακή και όχι μόνο καθημερινότητα. Σε συνδυασμό με την πολύ ωραία πολυθρόνα και το δρύινο πάτωμα προσφέρει απίστευτες χειμονιάτικες ημέρες και νύχτες!
 

Attachments

  • IMG_9398.jpg
    IMG_9398.jpg
    1.2 MB · Views: 60

silvernose

New member
25 November 2021
30
φτιάχθηκε κομματι , κομματι με υπομονή! το desk ήρθε απο Βέλγιο, το desktop με τον μαραγκό μετα απο κοινού επιλογή ξύλου και ειδικής ματ επεξεργασίας , το keyboard απο Ολλανδία, το Mac Mini απο uk σχεδόν day one και έτρεχε παράλληλα με το (απίστευτο) imac 27αρι μου μέχρι να είμαι σίγουρος οτι όλες οι Rosseta εφαρμογές έτρεχαν καλα(ταλαιπωρήθηκα μεχρι το monterey με το bluetooth) , το mouse απο Ελλάδα μιας και με το apple mouse διαπίστωσα οτι το χέρι ήταν για πολλά χρόνια σε πολύ οριζόντια θέση. Το trackpad πρέπει να είναι μαζί μου τα τελευταία 12 χρόνια και δουλεύει όπως την πρώτη ημέρα με όλα τα functions του trackpad 2 να δουλεύουν μια χαρά. Το μονιτορ εμοιαζε με καλό deal μιας και είχε καλά ηχεία και μονολότι δεν το λές κακό , θα ημουν καλύτερα με το ultrafine της lg το οποίο και ζαχαρώνω. Ηθελα Ultrawide αλλα δεν δούλευε καλα με το citrix remote και έδινε αποτελέσματα περίεργα . Τα ηχειάκια απο Ελλάδα σε τιμή χώμα end of life το sub απο Ολλανδία, και η περιπέτεια ολωκληρώθηκε με το SMSL SA300 που περιέργως ήρθε μια χαρά απο Κίνα χωρίς κανένα πρόβλημα. Έχει γίνει πολύ δουλειά με εδικό ράφι κάτω απο το γραφείο και πίσω να κρυφτούν UPS, πολύμπριζα ασφαλείας και ΠΟΛΛΑ μέτρα ρεύμα , χωρίς να φαίνεται σχεδόν τίποτε......πολύ κούραση αλλα με ικανοποιεί! Επίσης η fully δίνει ένα καταπληκτικό συρτάρι που μόλις που φαίνεται και χωράει απλα τα ΠΑΝΤΑ και έρχεται προφίλ με το ξύλό και δίνει βάθος μετα απο τα πόδια. (απο τις καλύτερες αγορές)