Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
11,931
Αθηνα
Αν το ρόκα εφαρμόζει ακριβώς τότε πατάει καλά και καρφώνεται εύκολα.Το κόλπο είναι να τεντώνεις το καλώδιο με το αριστερό χέρι και να καρφώνεις με το δεξί.
Επίσης αν είναι μεγαλύτερο το ρόκα "σακουλιαζει"το καλώδιο.

Ο Κουβιδης ενδείκνυται για εργοταξιακους χώρους περισσότερο.
Συμφωνώ αλλα σε συνδυασμό και με τρόπο που ανάφερα παραπάνω...
 

osatosa

Supreme Member
28 March 2011
5,668
Πάτρα
Καλά ....λέτε ότι θέλετε εσείς ...άμα ο σοβάς είναι σκληρός σαν μέταλλο δεν καρφώνεται τίποτα.:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
 
  • Haha
Reactions: panoss1

lazarefa

AVClub Addicted Member
18 October 2007
1,306
Καλημέρα. Υπάρχει καμιά πρόταση για μέγγενη δραπάνου ;
Η μέγγενη πάγκου που έχω κλείνει στραβά οπότε κάποιες δουλειές τις κάνω με την μέγγενη δραπάνου. Χτές έκανα βλακεία και την ζόρισα παραπάνω στο κλείσιμο (με μια επέκταση στην μανιβέλα) και ξεκόλλησε το πίσω μέρος.
Από μέγεθος ,100Χ 100mm ήταν η μακαρίτισσα και με είχε βολέψει, οπότε ψάχνω κάτι στις ίδιες διαστάσεις. Επίσης με είχαν βολέψει τα αυλάκια (κάθετα και οριζόντια) που κάνει στις σιαγώνες για στερέωση πχ σωληνών.
Από τιμή δεν έχω κάτι στο μυαλό μου, βλέπω στο ίντερνετ έχει από 20 μέχρι 80 ευρώ - κάτι αξιοπρεπές για απλές εργασίες όπως αυτή της φωτογραφίας (οι σφιγκτήρες μπήκαν μετά το σπάσιμο για να τελειώσει η δουλειά).
View attachment 214749
Γενικά από ότι έχω καταλάβει, οι μέγγενες δραπάνου δεν προορίζονται για έντονα ζόρια και κακομεταχείριση (σε αντίθεση με τις καλές μέγγενες πάγγου). Ο σκοπός τους είναι να πιάνουν σταθερά το προς διάτρηση αντικείμενο και τίποτα παραπάνω.
Μια παρόμοια 100 χιλ. μέγγενη δραπάνου με αυτή της φωτό είχα πάρει κι εγώ προ 4ετίας για να αντικαταστήσει την άθλια μέγγενη δραπάνου που ερχόταν με τη βάση δραπάνου που φέρνουν κατά καιρούς τα Lidl.
Αυτή που είχα αγοράσει εγώ ήταν της Unimac, περίπου όμοια με την ίδιων διαστάσεων Bulle (άλλωστε η Unimac είναι ο εισαγωγέας των Bulle), ίδια με την παρακάτω (σε μικρότερο μέγεθος φυσικά):
Τότε την είχα αγοράσει περίπου 14 ευρώ, πολύ φτηνότερα από ότι τις πουλάνε σήμερα.
Γνώμη μου είναι ότι αν θες μέγγενη για σχετική κακομεταχείριση, να επενδύσεις σε μια πιο σοβαρή μέγγενη πάγκου σε σχέση με αυτή που έχεις (αφού όπως λες δεν σφίγγουν ομοιόμορφα τα μάγουλα σε αυτήν).
Για μια σχετικά σοβαρή 100άρα (πλάτος μάγουλων) μέγγενη πάγκου υπολόγιζε κόστος μεταξύ 65-100 ευρώ. Θεωρώ ότι αξίζει να τα δώσεις εφόσον κατά καιρούς κάνεις δουλειές που απαιτούν μέγγενη.
Αν παρόλα αυτά επιμένεις για μέγγενη δραπάνου, σε σοβαρές κατασκευές δες κάτι από τις εταιρείες: Rohm, FZA, Kanca (κόστη μεταξύ 50-80 ευρώ περίπου).
 

dk31

AVClub Addicted Member
29 November 2016
2,791
Έχεις δίκιο, θα πάρω μια φτηνή και θα φυλάξω τα λεφτά για μια καλύτερη μέγγενη πάγκου. Είχες γράψει παλιότερα για την Kanca fortissimo - να υποθέσω είσαι ακόμα ευχαριστημένος; Στο site γράφει ότι περιλαμβάνει εξτρά σιαγώνες για σωλήνες - ισχύει;

Η μέγγενη δραπάνου που έβαλες (unimac) νομίζω δεν έχει αυλάκια για σωλήνες. Μέχρι στιγμής έχω ξεχωρίσει και αυτήν εδώ -προφανώς για δουλειές χωρίς πολλά ζόρια.
 

lazarefa

AVClub Addicted Member
18 October 2007
1,306
Φίλε dk31 εξακολουθώ να είμαι υπερευχαριστημένος από την Kanca Fortissimo 125 που αγόρασα προ 2ετίας και θα έλεγα μάλιστα ότι για τη μέχρι τώρα χρήση που της έχω κάνει είναι και overkill η αγορά της.
Οι αντάπτορες για τους σωλήνες όντως υπάρχουν, και για το λόγο αυτό η μέγγενη έχει τις αντίστοιχες υποδοχές (σαν μεντεσέδες) που φαίνονται και στις φωτο του προιόντος. Εγώ επειδή δεν τους χρειαζόμουν δεν τους αγόρασα εξαρχής, αλλά πωλούνται κανονικά (δε γνωρίζω κόστος, ίσως γύρω στο 30άρι).
Τη Yato μέγγενη δραπάνου δεν τη γνωρίζω, η εταιρεία γενικά έχει σχετικά καλή φήμη (περίπου στο επίπεδο της Force) αλλά με δεδομένο ότι το κόστος της συγκεκριμένης είναι στο επίπεδο πάνω κάτω και των άλλων σχετικά φτηνών, εκτιμώ ότι δύσκολα θα ξεφεύγει σε ποιότητα από τις λοιπές της σειράς.
Θα το ξαναπώ και μη με παρεξηγείς, εφόσον θέλεις τη μέγγενη όχι για καθαρή χρήση σε δράπανο κολώνας αλλά ως κλασική μέγγενη, γνώμη μου, μη σπαταλάς ούτε τα 30 ευρώ για φτηνή μέγγενη δραπάνου και μάζεψε άλλα τόσα να πάρεις μια πιο σοβαρή μέγγενη πάγκου, έστω στα 100χιλ πλάτους σιαγόνων (που νομίζω ότι έτσι κι αλλιώς θα σε καλύψουν κατά βάση).
 
  • Like
Reactions: dk31 and nikfor

dk31

AVClub Addicted Member
29 November 2016
2,791
Θα το ξαναπώ και μη με παρεξηγείς, εφόσον θέλεις τη μέγγενη όχι για καθαρή χρήση σε δράπανο κολώνας αλλά ως κλασική μέγγενη, γνώμη μου, μη σπαταλάς ούτε τα 30 ευρώ για φτηνή μέγγενη δραπάνου και μάζεψε άλλα τόσα να πάρεις μια πιο σοβαρή μέγγενη πάγκου.
Βρε συ, το συμφωνήσαμε αυτό από το προηγούμενο ποστ 😁
Απλά πρέπει να πάρω και μια επιπλέον (φτηνή) μέγγενη για το δράπανο προς αντικατάσταση της σπασμένης. Από την Yato δεν περιμένω κι εγώ πολλά -ήταν η πιο φτηνή κοντά στο στυλ της παλιάς.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα κινηθώ προς την Kanca μάλλον την 100άρα, πιστεύω να καταφέρω να την στριμώξω κάπου σαν αγορά.
 
  • Like
Reactions: lazarefa

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,189
παιδια μια ερωτηση περισσοτερο απο περιεργεια...

τι ακριβως ειναι αυτο που δτην Αεμερικη λενε caulking? Σιλικονη ή ακρυλικη μαστιχη? (ειναι βαφομενη)
βλεπω σε βιντεο οτι πριν το βαψιμο, γεμιζουν με αυτο ολες τις ρωγμες σε ολες τις συνδεσεις (ξυλο η γυψοσανιδα)
 

ΑποστόληςΠ

AVClub Addicted Member
9 August 2018
1,361
Πειραιάς

- The most common type of caulk is acrylic latex, for general-purpose use
ακρυλικό λατέξ, για γενική χρήση

- Polyurethane caulk is very durable and professional grade.
πολυουρεθάνη, ανθεκτική, επαγγελματικής ποιότητας

- Silicone caulk or sealant is water-, mold-, and mildew-resistant.Technically, when a joint material is silicone-based, it is considered a sealant rather than caulk
το σφραγιστικό σιλικόνης είναι ανθεκτικό στο νερό, στη μούχλα και στο ωίδιο. Τεχνικά, όταν ένα υλικό αρμού βασίζεται σε σιλικόνη, θεωρείται στεγανωτικό και όχι καλαφατιστικό


caulk = a waterproof filler and sealant, used in building work and repairs.
αδιάβροχο πληρωτικό και σφραγιστικό, που χρησιμοποιείται σε οικοδομικές εργασίες και επισκευές


Μετάφραση από google translate, μην κυνηγάς εμένα για τυχόν ανοησίες.
 

kospap

Supreme Member
31 July 2009
8,189
αρα αυο που ειδα ειναι το acrylic latex, και λογικα η ακρυλικη αμστιχη σε εμας
 
  • Like
Reactions: vespas

skysound

Supreme Member
28 January 2007
6,830
Θεσσαλονίκη
Παιδια πρεπει να παραδεχτω ο εξοπλισμος μος σε δραπανα και κατσαβιδια ειναι του περασμενου αιωνα,

Οπως καταλαβαινεται δεν αλλαζω ευκολα εργαλεια.

Εχω ενα κρουστικο B&D του πατερα μου και μεχρι τωρα ειχα ενα επαναφορτιζόμενο κατσαβιδι B&D.

Το κατσαβιδι το αλλαζα τακτικα μπαταριες και κουτσα στραβα με αυτα τα δυο εργαλεια
εκανα τη δουλεια μου. Τωρα ομως πλεον δεν βρισκω με τιποτα μπαταριες για το κατσαβιδι.

Μοιαζει λοιπον με ευκαιρια να αναβαθμισω και τα δυο εργαλεια σε ενα
και μαλιστα φορητο, οποτε σκεφτομαι να παρω αυτο. Τι λετε?
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,461
Βριλήσσια
Το κρουστικο της Τοταλ ειναι πολυ καλη περιπτωση και θα σε καλυψει πληρως για τρυπηματα σε ολα τα υλικα, ομως δεν ενδεικνυται για βιδωμα.

Για βιδωμα (που θα ειναι και πολυ συχνοτερο απο το τρυπημα) πρεπει να αγορασεις ξεχωριστο και ελαφρυ εργαλειο (βιδολογο) αλλιως θα ταλαιπωρηθεις πολυ.

Μπορει να ειναι κατι τετοιο απο την ιδια μαρκα.
 
  • Like
Reactions: KOSSTV and skysound

nickolas

Supreme Member
28 February 2007
4,055
πατρα
οχι οτι το τοταλ κατσαβιδι ειναι κακο, αλλά επειδη το εχω και μου εχει βγει πολυ καλο , συν οτι στριβει το μισο σωμα και γινεται και ισιο οπως το B&D που εχει ηδη ο skysound, για κατσαβιδι παμφθηνο θα διαλεγα αυτο γιατι εχει και καλο πιασιμο στο δικο μου χερι και μονο 12 ευρω
https://www.praktiker.gr/p/katsavidi-budget-3-6v-li-104232
 

nickolas

Supreme Member
28 February 2007
4,055
πατρα
και παλι, αποψη μου αν ειναι να βγει στο κατοσταρικο παιρνει δυο εργαλεια απο την τοπσακ (κρουστικο δραπανοκατσαβιδο + παλμικο κατσαβιδι) (και με βοηθεια κουπονιων) με δυο μπαταριες συνολο, δυο φορτιστες και πληθος περιφερειακων
και ειναι και μπρασλες και τα δυο...
https://coupondealer.gr/coupons-banggood/624781/
https://coupondealer.gr/coupons-banggood/623078/
 
  • Like
Reactions: skysound

nickolas

Supreme Member
28 February 2007
4,055
πατρα
Ισχυουν αυτα που λενε περι αθλιων μππαταριων των τοπσακ ?

αυτες που εχει το δραπανοκατσαβιδο και το παλμικο ειναι μια χαρα. τουλαχιστον μεχρι τωρα. ειναι το εξελιγμενο τους μοντελο
εν τω μεταξυ και μια μακιτα ταιπ που εχω στο μεγαλο μπουλονοκλειδο της (4ΑΗ) ειναι η καλυτερη μπαταρια μου απο ολες τις μαιμου μακιτα που εχω!
τωρα για υποδιαιστερες , παλιοτερου τυπου κλπ δεν εχω αποψη.
γενικα εχω την τοπσακ , ενα κλικ καλυτερη απο την τοταλ. ποσο μαλλον σε αυτη τη περιπτωση που με τα λεφτα που παιρνεις ενα καρβουνιαρικο τοταλ παιρνεις δυο μπρασλες τοπσακ.
δεν υπαρχει συγκριση νομιζω...
τα εργαλεια ( και με την προικα τους μαζι) σε αυτες τις τιμες ειναι χαρισμα. αν περιμενεις λιγο καιρο πιθανα να πεσουν κι αλλο καθως η τοπσακ εχει ξεκινησει νεο κυκλο προσφορων απο οτι βλεπω. αν και αυτο ειναι λιγο ρισκο

οπως και να εχει, για μενα και μονο το κρουστικο δραπανοκατσαβιδο της τοπσακ , ειναι αρκετα ανωτερο απο το τοταλ αυτο. ποσο μαλλον οταν σε αυτες τις τιμες παιρνεις και το δευτερο εργαλειο στην ουσια τσαμπα
ειναι το βασικο μου δραπανοκατσαβιδο λογω χρυσης τομης βαρους και δυναμης απο τα οσα εχω (και εχω αγορασει δυο ιδια)
αλλά μην κοιτας τι λεω εγω, δες τα βιντεακια στο γιουτουμπ

υγ
κατι ακομα που για μενα εχει σημασια, ο αξονας του τοπσακ ειναι 1/2 με τσοκ 13αρι
το τοταλ το βλεπω με τσοκ δεκαρι , πιθανα λοιπον να ειναι 3/8 ο αξονας. αυτο κανει διαφορα οταν εχεις να κανεις με κρουστικα
και με την μεγαλη διαφορα οτι μιλω για μπρασλες εργαλειο
 
Last edited:
  • Like
Reactions: skysound

nickolas

Supreme Member
28 February 2007
4,055
πατρα
Να πας σε Total..θα κάνεις την δουλειά σου μια χαρά...

μια χαρα την δουλεια του θα την κανει. το θεμα ειναι γιατι να μην εχει δυο εργαλεια , δραπανοκατσαβιδο και παλμικο στα ιδια λεφτα? και μπρασλες και προικες και διπλους φορτιστες κλπ?
ή αν δεν θελει παλμικο, να του μεινουν αρκετα χρηματα εχοντας αγορασει και απλο κατσαβιδι με 12-15 ευρω
 
  • Like
Reactions: skysound

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
11,931
Αθηνα
Nικολα δεν νομίζω ότι η Total είναι υποδεέστερη της Topshak...τα εργαλεια της αντεχουν και έχουν δύναμη...
Δεν θα έγραφα για αυτά εάν δεν υσχιε...

Όσο αφορά τις μπαταρίες είμαι σχεδόν βεβαιoς ότι μιλάμε για ονομαστική υσχη κοντά στα πραγματικά νουμερα είτε μιλάμε για 2αρα είτε για 5αρα...βλέπω την διαφορά σε σχέση με τις άλλες..
Δεν νομίζω ένα Topshak να ανοίξει με ένα μικρό sds κρουστικό η ενα κρουστικο δραπανοκατσαβιδο περισσότερες τρυπες από ένα Total αλλά και με την ίδια ένταση και δύναμη...μπορώ εγώ να συγκρίνω σε σχέση με Stanley και Bosch...

Οπότε θεωρώ την αγορά του Total ανώτερη καθώς οι μπαταρίες και περισσοτερη δύναμη θα έχουν αλλά και θα κρατάνε περισσοτερο...καθώς άλλο ονομαστικά 2Α και να είναι 0.6-0.8 όπως της Topshak και άλλο τα 2Α να είναι 1.6-1.8Α...

Από εκεί και πέρα ο φιλος θα αποφασίσει..
 

enduras1

Moderator
Staff member
Τα Topshak για τα οποία μιλάει ο Νικόλας είναι εξαιρετικά εργαλεία.
Ουδεμία σχέση έχουν με ότι είχε βγάλει στο παρελθόν.
Είναι σαν να συγκρίνουμε Skoda favorit με Skoda Octavia.

Για τα Total δεν γνωρίζω δεν εκφέρω γνώμη.
Αλλά μόνο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τα οποία αντιστοιχούν στην πραγματικότητα τα τελευταία Topshak υπερτερούν.
 
Last edited: