Ίσως δεν έχεις καταλάβει ότι μιλάμε για αλυσοπρίονο χωρίς αυτόματη λίπανση.Αυτο εννοω να μενει στη λαμα και να λιπαινει την αλυσιδα. Προφανως και δεν εννοω να μενει στο πλαϊ της λαμας,..
Αν αμφιβαλλεις για το εξειδικευμενο προιον, τι να πω εγω για το wd40 που προτεινεις
Δημητρη πρεπει να ξεραθουν καλα για να σχιστουν....οσο ειναι νωποι δεν ανοιγουν ευκολα...Ερώτηση: τους κομμένους κορμούς πότε είναι ευκολότερο να τους σκίσουμε για καυσόξυλα; Όταν είναι φρεσκοκομμένοι ή αφού μείνουν κάνα χρόνο να έχουν στεγνώσει;
Εννοείται ότι τα ξύλα θα μείνουν έναν χρόνο έξω να στεγνώσουν πριν το τζάκι. Το ερώτημα το έβαλα επειδή κάποιος μου είπε ότι τα σκίζουμε χλωρά - πιθανόν έκανε λάθος ή δεν ήξερε. Δεν μου κολλούσε καλά, επειδή ξέρω ότι όταν στεγνώσουν τα κούτσουρα, κάνουν ρωγμές/ανοίγματα στην επιφάνεια με τους "δακτύλιους" του ξύλου, οπότε λογικό είναι να σκίζονται πιο εύκολα.Εκτός του οτι τους κόβεις ευκολότερα, καίγονται και πιο εύκολα.
Αν έχουν υγρασία βγάζουν κάπνα και θέλουν δυνατή φωτιά για να καούν, αλλιώς είναι πιθανόν και να μην πάρουν καν.
Εάν εχεις ειδικο μηχάνημα που ανοίγει/σχιζει τα ξύλα,όπως οι ξυλαδες,ναι ξερενονται πιο γρήγορα...Ίσως να στο είπε γιατί τα σκισμένα κούτσουρα - ξύλα στεγνώνουν, οπότε ξεραίνονται, πιο γρήγορα.
Δεν μπορώ να σκεφθώ άλλο λόγο.