Για να είμαστε ειλικρινείς πρέπει να σημειώσουμε ότι αν κάποιος θέλει απλά lager / pilsner μάλλον δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα να φτιάξει μόνος του.Και γιατί να μη ξεκινήσουμε εδώ να εξηγούμε πως φτιάχνουμε μία μπύρα κατά πολύ ανώτερη από τις κλασσικές του εμπορίου;
Δεν μιλάμε για brewing, biab και δεν συμαζεύεται που θέλεις εξοπλισμό, χρόνο και χώρο, αλλά για απλές παρασκευές σε κιτ.
Με ένα αρχικό κεφάλαιο κάπου στα 100€ (μαζί με τα μπουκάλια) μπορείς να φτιάχνεις μπύρες, ανώτερες από αυτές που κυκλοφορούν στην αγορά σε κλάσμα της τιμής τους.
0.5€ το μπουκάλι.Για να είμαστε ειλικρινείς πρέπει να σημειώσουμε ότι αν κάποιος θέλει απλά lager / pilsner μάλλον δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα να φτιάξει μόνος του.
Άντε ντε... ξεκίνα.Και γιατί να μη ξεκινήσουμε εδώ να εξηγούμε πως φτιάχνουμε μία μπύρα κατά πολύ ανώτερη από τις κλασσικές του εμπορίου;
Ε ρε φουστη μου....πας να μας μπλέξεις πάλιΔεν είναι επιστήμη αν πας με κιτ.
Χρειάζεσαι έναν starter εξοπλισμό που κοστίζει κάπου στα 60€, μπουκάλια, δεξτρόζη και το κιτ που θα φτιάξεις.
Χονδρικά, μούστος και δεξτρόζη παίζουν στα 25€.
Στις φτηνές μπύρες βγάζει 24 λίτρα, στις ακριβές 12.
Βασικό η απόλυτη καθαριότητα και απολύμανση του εξοπλισμού.
Πάνω κάτω χρειάζεσαι μία ώρα για να ετοιμάσεις το μίγμα και να το βάλεις στο δοχείο ζύμωσης και μετά από 14 μέρες χονδρικά, άλλη μία ώρα για να εμφιαλώσεις.
Και σε 2 εβδομάδες πίνεις.
Σε επιλογές υπάρχουν τόσες πολλές που θέλεις μια ζωή ή πολύ μεγάλη παρέα για να τις δοκιμάσεις όλες!
Φυσικά, αντί για μπουκάλια μπορείς να βάλεις βαρέλι με βρύση αλλά αυτό πάει ένα 200άρι η βρύση + να μακελέψεις κάποιο ψυγείο.
Μιχάλη συμβουλή...αν θες Lager / Pilsner μην το κάνεις.
Τουλάχιστον εδώ αν το παραμαμησω , θα έχω ένα μπουκάλι γεμάτο άθλια μπύρα ,να σου ανοίξω την κεφάλα.