Ποιά ταινία μόλις είδατε;

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,865
Ελλαδα
Hangmen Also Die! (1943)
The Man Who Knew Too Much (1956)
North by Northwest (1959)
The Conversation (1974)
The Lives of Others (2006)
Η τριλογία Bourne
Το πρώτο Mission Impossible του 1996
Inglourious Basterds (2009)
The Departed (2006)
Bridge of Spies (2015)
πολυ ωραια ...μονο που ο κατασκοπος ειναι αυθεντικη κατασκοπια
 

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΓΓΟΓΙΑΝΝΗΣ

Super Moderator
Staff member
20 October 2007
17,883
Μεσευρώπη
sddefault.jpg
Ένα μικρό διαμάντι.Η βαθμολογία στο imdb το αδικεί κατάφορα, αυτή του rottentomatoes (85%) είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα.
Είμαστε στις αρχές της δεκαετίας του 60. Ο Κόστνερ και η Λέιν παίζουν ένα αντρόγυνο που χάνουν το γιο τους σε ένα ατύχημα. Μερικά χρόνια αργότερα η νύφη τους ξαναπαντρεύεται και ο νέος σύζυγος αποδεικνύεται βίαιος. Ξαφνικά οι νιόπαντροι φεύγουν, μετακομίζουν στο πατρικό του νέου συζύγου χωρίς ειδοποίηση και οι πρωταγωνιστές ξεκινούν μια Οδύσσεια για να ξαναβρούν το μόνο που τους έχει απομείνει στη ζωή, τον εγγονό τους.
Καλογυρισμένο, βασίζεται στα συναισθήματα, τους διαλόγους, τις εικόνες, τη σκοτεινή φωτογραφία, όχι στη δράση (υπάρχει λίγη βέβαια). Η ένταση χτίζεται αργά-αργά μέσα από διαλόγους με άγνωστους ανθρώπους πoυ πληροφορούν τους ήρωες για το ποιον της οικογένειας που θα αντιμετωπίσουν. Δεν είναι αριστούργημα αλλά αξίζει μια θέαση, περισσότερο από πολλές βαρύγδουπες ταινίες.
 

king2009

Supreme Member
5 December 2008
3,839
American Animals[2018]

MV5-BYTc4-ZWQy-ODIt-MTZj-Yy00-OTVm-LWEz-Mj-Ut-NTlk-OTJj-Mzhi-Yz-Ax-Xk-Ey-Xk-Fqc-Gde-QXVy-ODE0-MDY3-Nz-Y-V1.jpg


https://www.imdb.com/title/tt6212478

Αξιολογη βιογραφικη ταινια του Bart Layton οπου 4 φιλοι το 2004 προσπαθουν να διαφοροποιηθουν και να κανουν κατι μεγαλο για τον εαυτο τους ωστε να ζησουν τη μεγαλη ζωη. Η ολη ιστορια αφηγειται εξαιρετικα απο τους πραγματικους ανθρωπους που διεπραξαν το εγκλημα με τους ηθοποιους να τιμανε πιστα τους ρολους τους μεχρι το τελος. Ενα βιβλιο 6 εκατομμυριων μια ληστεια σε μια πασιγνωστη βιβλιοθηκη στην Αμερικη 4 φιλοδοξοι νεοι και ενα τσαπατσουλικο σχεδιο. Μου αρεσε που λενε τα πραγματα οπως ειναι και η ολη φαση μεταξυ τους τι και πως και με τα ονειρα που ειχαν το σχεδιο με τον καθε χαρακτηρα να παλευει για τον εαυτο του. Θα την βρειτε στο ERTFLIX σε παρα πολυ καλη ποιοτητα. 7.1/10



The Hunger Games Catching Fire[2013]

MV5-BMTAy-Mj-Q3-OTAx-Mz-Ne-QTJe-QWpw-Z15-Bb-WU4-MDU0-Nz-A1-Mz-Ax-V1.jpg


https://www.imdb.com/title/tt1951264

Δεν μπορω να πω οτι τρελαθηκα αλλα σιγουρα ηταν καλυτερη απο την πρωτη κυριως στο κομματι της πλοκης οπου μπορει να μην εβγαζε πολυ νοημα κυριως στο δευτερο μισο αλλα το τελος ξεδιαλυνε αρκετα κομματια που μεχρι εκεινη τη στιγμη θεωρουσα τρυπες. Απο εκει και περα μας τρελαναν παλι στο ρομαντζο με την ταινια να δειχνει στο πρωτο 45λεπτο γεγονοτα ενος χρονου απο το τελος της πρωτης και πως η Κατνις εδωσε ελπιδα στους ανθρωπους με οτι εκανε και ξεκιναει μια επανασταση. Κλασικα αλλαζουν παλι οι κανονες των παιχνιδιων το οποιο ας πουμε εν μερη δικαιολογειται με το τελος που εδωσαν. Γενικα τρυπες υπαρχουν μαλιστα αρκετες που δεν στεκουν προσπαθουν να βγαλουν κατι μεγαλο απο το ολο franchise να μας δειξουν μια γενικη εικονα του σχεδιου τους αλλα στο τελος ειναι ακομα ενα teenage blockbuster της σειρας με μεγαλο budget που προσπαθει μεν αλλα χανει υπερβολικα στα επι μερους σημεια. Θετικο οτι παρολο τα 135 λεπτα που κραταει περναει η ωρα πολυ γρηγορα δεν το καταλαβαινεις δηλαδη κατι που σημαινει οτι κατι κανουν καλα αν κατσεις ομως και αναλυσεις σκηνες και σεναριο τοτε βγαινει στην επιφανεια η πραγματικοτητα. Αναμφιβολα ενα υπερτιμημενο franchise για τον κινηματογραφο γραμμενο ακριβως για να βγαλει λεφτα που με 2-3 πινελιες και ενα R Rating θα μπορουσε να γινει κατι πραγματικα μεγαλο. 6.8/10
 

StandArd

AVClub Enthusiast
31 December 2018
762
The IPCRESS file, Tinker, tailor, soldier, spy

Εξ'ισου καλά με τον "κατάσκοπο"
Το πρώτο δεν το έχω δει. Το δεύτερο, που ο συγγραφέας τυχαίνει να είναι πάλι ο John le Carré, όταν το είδα πριν μια δεκαετία με είχε πάρει ο ύπνος.
 

Stellios papa

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,865
Ελλαδα
Το πρώτο δεν το έχω δει. Το δεύτερο, που ο συγγραφέας τυχαίνει να είναι πάλι ο John le Carré, όταν το είδα πριν μια δεκαετία με είχε πάρει ο ύπνος.
να το δεις μονο για τον λοχια Χαρυ Παλμερ αξιζει !
 

StandArd

AVClub Enthusiast
31 December 2018
762
Le salaire de la peur (1953) Poster

Le salaire de la peur (1953)​

"Το μεροκάματο του τρόμου". Θρίλερ από τον σκηνοθέτη Henri-Georges Clouzot ο οποίος είχε το τρόπο του να σε βάζει σε αγωνία όπως και με το Les diaboliques (1955). Στη ταινία πάρα πολύ καλός ο Ιβ Μοντάν, πολύ ενδιαφέρουσα η πλοκή και άψογη η τελική κορύφωση. Είδα την έκδοχη του director's cut 2 ωρών και 33 λεπτών αλλά θα μπορούσαν να τη συμπτύξουν στις 2 ώρες χωρίς να αλλάξουν πολλά πράγματα. Αξίζει επίσης και το ριμέικ του Γουίλιαμ Φρίντκιν (Sorcerer του 1977).

Les parapluies de Cherbourg (1964) Poster

Les parapluies de Cherbourg (1964)​

"Οι ομπρέλες του Χερβούργου". Από τα ωραιότερα μιούζικαλ όλων των εποχών. Μου θύμισε το La La Land του 2016 η υπόθεση. Ο Ζακ Ντεμί έφτιαξε ένα μιούζικαλ που η βασική του καινοτομία είναι ότι όλοι οι διάλογοι είναι τραγουδιστοί. Κι όμως λειτουργεί μια χαρά και τα μεγαλύτερα εύσημα τα παίρνει ο συνθέτης Μισέλ Λεγκράντ. Οι περισσότεροι ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων και η Κατρίν Ντενέβ, ντουμπλαρισμένοι με πολύ καλές φωνές. Υποψήφια για 5 όσκαρ. Αξίζει.

Les demoiselles de Rochefort (1967) Poster

Les demoiselles de Rochefort (1967)​

"Τα κορίτσια του Ροσφόρ". Επίσης μιούζικαλ του Ζακ Ντεμί, πάλι με Κατρίν Ντενέβ αλλά εδώ συμμετέχει και "βαρύ" πυροβολικό όπως ο Τζορτζ Τσακίρης και ο θρυλικός Τζιν Κέλι. Δε φτάνει τις "Ομπρέλες..." αλλά περνάει ευχάριστα η ώρα με όμορφα τραγούδια που ακόμα και σήμερα ακούγονται μια χαρά. Καλή.
 

karamela

AVClub Fanatic
6 November 2013
10,808
Το έχει δει κανεις αυτό ;


View attachment 223919
Απιστευτη ταινία, από τις καλύτερες που είδα φέτος, αν όχι η καλύτερη, η τελευταία σκηνή ειδικά είναι ανθολογίας και από τις σκηνές που τις θυμάσαι ακόμα και μετά από καιρό. Άνετα ένα 9 από εμένα.
 
17 June 2006
23,849
Αθήνα
Leo 2023 Η καλύτερη action ταινία της χρονιάς

Χαχαχαχχαχ οποτε βλέπω αυτές τις ινδικές φάτσες να παίρνουν αυτή την σοβαρότητα πριν ρίξουν ξύλο, με πιάνουν τα γέλια.😁😁😁😁
Δεν πείθουν ρε παιδιά τώρα πως να το κάνουμε.
Προσπαθούν να αντιγράψουν το Χόλυγουντ μια ζωή. Μάταια.
 

karamela

AVClub Fanatic
6 November 2013
10,808
Χαχαχαχχαχ οποτε βλέπω αυτές τις ινδικές φάτσες να παίρνουν αυτή την σοβαρότητα πριν ρίξουν ξύλο, με πιάνουν τα γέλια.😁😁😁😁
Δεν πείθουν ρε παιδιά τώρα πως να το κάνουμε.
Προσπαθούν να αντιγράψουν το Χόλυγουντ μια ζωή. Μάταια.
Μια από τα ίδια, έχω προσπαθήσει να δω κάμποσες Ινδικές ταινίες, μερικές από τις οποίες θεωρούνται πολύ καλές με εξωφρενικές βαθμολογίες στο IMDB. Πραγματικά δεν έχω αντέξει σχεδόν καμία, λίγο οι φάτσες τους, λίγο η γλώσσα τους, λίγο ο τρόπος που μιλάνε και συμπεριφέρονται που μου είναι εντελώς αποκρουστικός, λίγο ότι ανά πάσα στιγμή ρίχνουν και έναν χορό ή ακούμε και κανένα τραγουδάκι Ινδικό έτσι για να ισιώσουμε, λίγο ότι πλατιάζουν και είναι αρκετές από αυτές μεγάλες σε διάρκεια χωρίς λόγο...ε δεν το αντέχω....ρίχνουν λεφτά και φαίνεται άλλα δεν είναι για μένα.

H μόνη που είδα από την τελευταία 5-6ετία Ινδική που κάπως μου άρεσε ήταν το παρακάτω θρίλερ, που είχε πολύ ωραία ατμόσφαιρα και εξαιρετικό τέλος, δεν έλλειψαν βέβαια και εδώ τα κλασικά τραγουδάκια!!