Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

kastanas

Established Member
9 January 2010
139
αθηνα
εγω πραγματικα εχω κατενθουσιαστει!και σε τηλεοπτικο σημα πραγματικα κενταει.....εβλεπα Χfactor(να λειπουν τα σχολια ειμαι παντρεμενος και θελει και αυτη την τηλεοραση-δεν ειναι μονο δικη μου)τι χρωματα,τι καθαροτητα στην εικονα...ειλικρινα στο θεμα εικονας γαζωνει..τοσο που ανησυχω μην ερθουν τα ψηφιακα και αρχισει να εχει ψεγαδια στην εικονα,λογω σηματος.
χωρια οτι μια καμερα δεν ηταν καθαρη και ειχε και ενα μυγακι πανω και ....ΝΑΙ ....φαινοταν!!!!κ...οπαθα μα τον θεο!μου φαινεται πως ηρθε η ωρα για αγορα HD-BD media player.παντως φανεται πως η panasonic εχει κανει καλη δουλεια.στον ηχο βεβαια ουτε κρυο,ουτε ζεστη.ακους ομως..... μεχρι εκει!ας ελπισουμε το "εργαλειο"να δουλεψει καλα και χωρις προβληματα!!!


ΥΓ.ας ερθει να της πει καποιος οτι η τηλεοραση ειναι δικη μου ωωωχχχχχ
αχαχχαααχχχχχ και θα βλεπω ωωχχχχχχχχχχχ αχχχαχχχχχχ οτι θελω εγωωωωωωω! μπαμ-μπαμ:twoguns::


μου την βιαζει και μου την κουραζει κλαψ-κλαψ!!!!
 

kastanas

Established Member
9 January 2010
139
αθηνα
Απάντηση: Re: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Η απεικονιση του τηλεοπτικου σηματος σε ολες τις Panasonic ειναι πολυ καλη , κοιταξε καλυτερα να αναβαθμισεις την ληψη σου (κεραια , καλωδια κτλ) εκει ειναι το προβλημα πιστευω και οχι στην τηλεοραση...




ειναι ΤΕΛΕΙΑ!φτιαξε την κεραια,τα καλωδια και θα βαλεις τα κλαματα μετα...
 

mapiro

Established Member
9 January 2009
117
φιλε μου καστανα μην φοβασαι. χαμογελα:D γιατι οταν
θα σου ερθει η digea!-bye- τοτε θα ενθουσιαστεις πιο πολυ με
την εικονα της v10.-bye-
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,155
Αθήνα
Συμπλήρωσα λοιπόν 153 ώρες στρωσίματος στην TX-P42V10 και τα πρώτα συμπεράσματα ακολουθούν (δεν άντεξα άλλες 50 ώρες...).
Προφανώς ο χρόνος δεν είναι ο κατάλληλος για άλλο ένα review, αφού ο αντικαταστάτης της V10 είναι προ των πυλών, όμως ακόμα και αν μόνο ένας βοηθηθεί από τα στοιχεία που θα γράψω καλό θα είναι!

Ξεκίνησα την αναζήτηση τηλεόρασης γύρω στα τέλη Οκτωβρίου και χάρη σε όλους εσάς (εντάξει κάποιοι βοήθησαν παραπάνω...) κατάφερα να αποφασίσω, οπότε ήρθε η ώρα της κρίσεως...

Το budget έφθανε στα 1,5Κ, έως 2K για κάτι εξαιρετικό. Οι ανταγωνιστές της V10 ήταν κυρίως LCD-CCFL τηλεοράσεις, όπως η Samsung LE46B650/750, οι Sony KDL-46W/Z5500 αλλά και η 46G10, την οποία θεωρώ ισάξια και έφθασα μια αναπνοή πριν την αγορά της. Απορρίφθηκε τελικά λόγω design και μόνο.
Οι extra δυνατότητες της V10, σύνδεση με Internet και δορυφορικός δέκτης, προς το παρόν δεν με ενδιαφέρουν (εντάξει δε βλάπτει να ξέρεις ότι μπορείς να κάνεις και αυτό...).

Η αγορά της έγινε με προοπτική να εγκατασταθεί στο υπνοδωμάτιο σε 1-2 χρόνια (απόσταση στα 2,5 μέτρα) και σε συνδυασμό με κάποιους περιορισμούς του χώρου στο καθιστικό (όπου θα τοποθετηθεί με το πέρας του στρωσίματος και αν εξασφαλίσω ότι δεν θα τραυματισθεί από τον πιτσιρίκο μου), η 50άρα απορρίφθηκε. Κρίμα που δεν κυκλοφορεί σε 46 ίντσες σίγουρα θα ήταν η ιδανική λύση στη περίπτωσή μου (στο καθιστικό η απόσταση είναι 2,8 μέτρα).
Το υλικό θέασης, από μένα, είναι κυρίως ταινίες από DVD (upscaled από το Oppo BD83), BluRay και ελάχιστο τηλεοπτικό.
Λέω "από εμένα" αφού ο Jr έχει άλλη άποψη και τα τηλεοπτικά παιδικά προγράμματα τιμούνται δέοντος είτε live είτε από DVD... Μάλλον θα περιοριστεί στην LCD προς το παρόν.

Μέτρο σύγκρισης είναι η Samsung LE37Α656 που έχω και η τιμή της (1300E) ήταν αντίστοιχη με αυτήν της V10 (1325Ε). Επίσης επειδή το έψαξα πολύ, θαρρώ πως δεν θα πέσω πολύ έξω αν την συγκρίνω και με τις νέες LCD που την συναγωνίστηκαν στην επιλογή μου.

Πάμε... :popcorn:

Εμφάνιση και εργονομία:
Ας πούμε ότι δεν διεκδικεί τα πρωτεία...
Κυρίως λόγω της βάσης, χρώματος γκρί παρακαλώ, αλλά και τα δεσίματα περιμετρικά του πάνελ.

Η βάση είναι ενσωματωμένη με το κυρίως σώμα της τηλεόρασης, δένει με δύο μεταλλικούς πείρους που σταθεροποιούνται με την τοποθέτηση συνολικά 8 βιδών (4 για την βάση και 4 για το κυρίως σώμα) και περιστρέφονται μαζί, περί τις 15 μοίρες. Η γωνία περιστροφής είναι κάτι περισσότερο από αρκετή αφού ως γνωστόν η γωνία θέασης των plasma είναι μεγάλη αλλά σε καμία περίπτωση 178 μοίρες όπως αναφέρεται.

Εδώ το σχεδιάγραμμα συναρμολόγησης της βάσης της από το PDF βιβλίο οδηγιών της V10.
attachment.php


Τα πλαϊνά δεσίματα είναι χρώματος μαύρου ενώ στην πάνω πλευρά και πάλι γκρί, όλα μεταλλικά.
Η πίσω όψη της τηλεόρασης είναι και αυτή μέτρια αλλά αυτό σε λίγους θα κοστίσει, αφού συνήθως η τοποθέτηση γίνεται με πλάτη κάποιο τοίχο.

Παρ’ όλα αυτά η συνολική εμφάνιση της V10 δεν προβληματίζει, χάριν του γυαλιού που καλύπτει τόσο το μαύρο πλαίσιο όσο και την οθόνη.
Προσοχή στο γυαλί! Οι αντι-ανακλαστικές επιστρώσεις δεν αντέχουν βάρβαρη μεταχείριση και τα αποτυπώματα που πιθανόν να αφήσετε όταν κάποια στιγμή την ακουμπήσετε, δεν καθαρίζουν εύκολα! Το μπλέ πανάκι που έρχεται με την συσκευασία θα βοηθήσει πολύ.

Το πίσω μέρος Η πίσω πλευρά είναι γκρί, σκούρο αυτή τη φορά. Εδώ κυριαρχούν o πίνακας συνδέσεων στη μια πλευρά και οι ανεμιστήρες στο επάνω μέρος.
Βίδες προεξέχουν αρκετές στο περίγραμμά της. Δεν φρόντισαν καν, να είναι χωνευτές...
Το πάχος της είναι μια χαρά, αντίστοιχο των λεπτών LCD-CCFL. Η παροχή ρεύματος είναι με κλίση πρός τα κάτω, πράγμα το οποίο θα διευκολύνει όσους την κρεμάσουν στον τοίχο, όμως αυτό δεν συμβαίνει και με τις εισόδους της τηλεόρασης. Άρα σπαστά καλώδια HDMI και component για τους μερακλήδες...


Συνδέσεις:
Στην πίσω πλευρά 3 HDMI + 1 στο πλάι, η component, η optical audio out, η Ethernet και η VGA (και αυτή στο πλάι) ξεχωρίζουν προϊδεάζοντας τον χρήστη για το πως μπορεί να χρησιμοποιήσει την V10. Προσθέτοντας το Common Interface και το Satellite Receiver ψάξτε τι δεν μπορείτε να συνδέσετε πάνω στην V10…
Από εκεί και πέρα δείτε τις φωτογραφίες και τα χαρακτηριστικά της σε κανένα site.
Δεν λείπει τίποτα εκτός από θύρα USB, αλλά η δουλειά γίνεται εύκολα με την SD Card (Η Panasonic πρόσφατα παρουσίασε SD Card 64 GB οπότε ολόκληρο ΒD χωράει. Μένει να δούμε αν και πως θα το παίξει...) Η σύνδεση αυτή δουλεύει μια χαρά, πιο γρήγορα από το USB της Samsung LEΑ656 και παίζει άνετα όλα τα avi που έχω (να σημειωθεί ότι κανένα τους δεν ξεπερνάει τα 2GB οπότε ας δοκιμάσει και κανείς άλλος μεγαλύτερα αρχεία αλλά και .mkv, μπας και... (έχω 5 κάρτες για την Lumix και card reader στο pc οπότε με βόλεψε μια χαρά).
Στην άλλη πλευρά βρίσκονται τα πλήκτρα χειρισμού. Απλά και όμορφα πλήκτρα, αλλά όχι αφής, όπως είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και ενσωματώνει για παράδειγμα η Samsung που έχω πάνω από ένα χρόνο τώρα. Μικρό το κακό.
attachment.php



Το τηλεκοντρόλ:
Κάποιος το ονόμασε και σπάτουλα, άλλος παντόφλα... και από εργονομία δεν λέει πολλά. Λάθος θέσεις για πολλά από τα κουμπιά. Για παράδειγμα να αναφέρω ότι εύκολα θα πατήσετε το “viera tools” αντί του κέρσορα, ενώ και η απόστασή του κέρσορα από τα "volume" και "channel" είναι μεγάλη. Τo πλήκτρο "menu" κρυμμένο κάπου ψηλά, η λειτουργία PIP και PAP σύνθετη κοκ.
Επίσης, δυστυχώς, δεν είναι ούτε φωτιζόμενο, ούτε φωσφορίζων.
Η χρήση του, μετά από κάποιες ώρες εξάσκησης, τελικά είναι απλή. Αρκεί να το συνηθίσεις και να είναι ημέρα.
Κρίμα. Απλά πράγματα που οι σχεδιαστές της Panasonic παραγνωρίζουν χρόνια τώρα...

Εδώ το τηλεχειριστήριο με τις λειτουργίες του από το PDF βιβλίο οδηγιών της V10.
attachment.php



Θερμοκρασία:
Ανοίξτε τα καλοριφέρ. Δεν πρόκειται να σας ζεστάνει...
Μετά από 6-7 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας πρέπει σχεδόν να την ακουμπήσεις για να αισθανθείς την θερμότητα που εκπέμπει!!!
Οι αεραγωγοί από τα 4 ανεμιστηράκια στο πίσω μέρος και ψηλά, είναι εμφανής και οι ανεμιστήρες αθόρυβοι.
Σύμφωνα και με τις προδιαγραφές της έχει γίνει και αισθητή βελτίωση της κατανάλωσης (σε λειτουργία 350W ενώ σε stand by 0.4W). Eco friendly λοιπόν? Δεν θα το έλεγα... Θέλει δρόμο ακόμη για να πετύχει τις επιδόσεις άλλων τηλεοράσεων.


Buzzing:
Πρέπει να βάλεις το αυτί σου πάνω της για να ακούσεις κάτι... Σε πολύ χαμηλή ένταση και απόλυτα ήσυχο περιβάλλον πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να την ακούσεις και αυτό όχι από φυσιολογικές αποστάσεις... το πολύ στο 1-1,5 m.


Αντανακλάσεις:
Έχει! Όταν καθρεφτίζεται οποιαδήποτε φωτεινή πηγή τότε γίνεται μέρος της εικόνας είτε σε φωτεινό περιβάλλον, είτε σε σκοτεινό.
Σε σκοτεινές σκηνές αν ανάψετε το φως τότε και πάλι θα δείτε τον εαυτό σας. Δώστε τόπο στην οργή και ξανακλείστε το φώς...


Image Retention:
Το σήμα του καναλιού που φαίνεται σε μαύρη οθόνη μετά από θέαση 5 λεπτών? Ναι υπάρχει...
Εύκολα όμως θα το ξεπλύνετε με τηλεοπτικό, σε zoom 3 ή ακόμα καλύτερα με «χιόνι». Σε 5-10 λεπτά δεν θα υπάρχει τίποτα. Το ίδιο θα πρέπει να κάνετε και μετά από θέαση ταινίας με μπάρες. Γενικά ως γνωστό με τις plasma αποφεύγουμε τις στατικές εικόνες (εγώ θα έλεγα για πάνω από 1 ώρα) για να μην έχουμε κανένα burn in (φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά...)


Κίνηση:
Άψογη! Μοναδική εμπειρία...
Phosphor trails-lag: Τα reviews διίστανται αλλά συμφωνούν ότι δεν προβληματίζει και εμφανίζεται σε πολύ δύσκολες σκηνές και σε χαμηλή ανάλυση (?). Εγώ, ως μη ειδικός, δεν μπόρεσα ακόμα να το δω παρά μόνο στο Impact … ξέχασα εκεί ήταν πραγματικός ο κομήτης...
Κομπιάσματα, σκαλώματα, μη κινηματογραφική κίνηση κοκ θα ψάξετε να βρείτε στις πηγές σας.... όχι στην τηλεόραση... Η σταθερότητα της εικόνας σε 24P (πιστέψτε με) είναι αυτό που ψάχνετε!


Αντίθεση:
Με μια λέξη «κορυφαία». Με δύο λέξεις? «για σεμινάριο»... Κρίμα να μην έχω εμπειρία από kuro για να συγκρίνω.
Πιθανόν κάποιες πολύ σκοτεινές σκηνές να σας προβληματίσουν όσον αφορά το περιεχόμενό τους, όμως αυτές είναι τόσο λίγες που πιθανότερο είναι να οφείλονται στην ταινία ή την πηγή, παρά στη τηλεόραση!
Και μη βγει κανείς τώρα να ρωτήσει:
«μα πώς είναι δυνατόν? η τάδε έχει 5.000.000:1 και η v10 to 1/100 της…»...
μη πιστεύετε τι λένε οι κατασκευαστές! Δείτε από κοντά πολλές τηλεοράσεις και εμπιστευθείτε τα μάτια σας είναι απλό!


Χρώμα:
Εδώ τώρα τι γράφουνε?
Άριστο από τις πρώτες 20 ώρες που έπαιξε. Και βελτιώνεται...! Πολύ καλύτερο από οποιαδήποτε LCD που έχουν δεί τα μάτια μου σε φυσιολογικές συνθήκες (και είναι αρκετές...).
Η γνώμη μου πάντως είναι ότι ελαφρώς πρασινίζει! Περισσότερο στις φωτεινές σκηνές και αμυδρά στις σκοτεινές σκηνές..., αντίθετα με την LCD μου που μπλεδίζει περισσότερο στις σκοτεινές σκηνές... Μάλλον θα χρειαστώ κάποιες καλύτερες ρυθμίσεις για να ξεχαστεί και αυτό. Για παράδειγμα το φαινόμενο σχεδόν εξαφανίζεται με ρύθμιση ισορροπίας χρώματος στο κανονικό, αντί θερμό. Θέλει ψάξιμο... Αν το καταφέρω θα σας πώ!


Φωτεινότητα:
Κανένα πρόβλημα. Το είχα λίγο άγχος αυτό, πριν την αγοράσω, αφού στα μαγαζιά δεν τα κατάφερνε τόσο καλά όσο οι λαμπερές LCD.
Τα επίπεδα που πιάνουν οι LCD τελικά μάλλον δεν είναι χρήσιμα στο σπίτι. Η V10 τα πάει εξίσου καλά (αρκεί να μην ανάψετε πολλά φώτα).


Οξύτητα:
Θα την χρειασθείτε μόνο σε τηλεοπτικό, άντε και κανένα παλιό DVD αν το player που έχετε δεν τα καταφέρνει στο upscaling. Ρόλο παίζει και εδώ το φώς του δωματίου. Με το ρυθμιστικό θα διώξετε την πολύ θολούρα και έλλειψη ζωντάνιας σε αυτές τις πηγές σήματος, αλλά μη φαντασθείτε ότι θα φτιάξετε εικόνα κρύσταλλο. Τηλεόραση είναι, όχι ο Θεός… ώστε να μετατρέπει την κάκιστη ανάλυση του τηλεοπτικού σε HD!!!
Από την άλλη με οξύτητα στο 3-4 θα δείτε όση ζωντάνια θέλετε από τα BluRay σας. Θα πρέπει να είστε πιο ιδιότροποι και από μένα, αν βάλετε το ρυθμιστικό πάνω από το 7 την ημέρα και πάνω από το 5 σε σκοτεινό δωμάτιο!!!


3D:
Όχι δεν είναι 3d Ready. Θα περιμένετε λίγο ακόμα...
Αναφέρομαι στην αίσθηση βάθους που λαμβάνω από την LCD, όταν την ταίζω BD αλλά και DVDs από το Οppo…
Τα αντικείμενα πρέπει να υπάρχουν σε συγκεκριμένη θέση (μπροστά ή πίσω) όταν βλέπουμε κινούμενη εικόνα, πολλοί αυτό το εκτιμούν και στην ακίνητη εικόνα (φωτογραφία ή ζωγραφική).
Προσωπικά το θεωρώ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ να χτίζεις ένα HT σύστημα με ΗD και 5.1 και τα αντικείμενα στην οθόνη να «τρακάρουν». Να μην ξεχωρίζεις αν είναι μπροστά ή πίσω από τον πρωταγωνιστή. Μια flat κατάσταση που εμένα προσωπικά θα με οδηγούσε σε ξήλωμα του ΗΤ και αποκλειστική ενασχόληση με τον δικάναλο, την τηλεόραση και ταινίες μόνο στο Σινεμά!!!
Δέχομαι ότι κάποια στιγμή θες να δεις και μια ταινία, πέραν του τηλεοπτικού, αλλά αν δεν υπάρχει βάθος στην εικόνα, να με συγχωράτε, αλλά τι χρειάζεσαι το ακριβό 5.1? Τι όφελος υπάρχει να σκάνε βόμβες δίπλα σου, να πέφτουν οι σφαίρες χαλάζι γύρω σου και αυτό που βλέπεις να είναι απλά επίπεδο...για τα σκουπίδια... ???

Λοιπόν για να τελειώνουμε και με αυτό (είτε συμφωνείτε είτε όχι) η V10 με ικανοποίησε απόλυτα και σε αυτό. Και όχι μόνο στο ΒD που έτσι κι αλλιώς το περίμενα.
Οι σκηνές στα DVD του Kink Kong: το κυνηγητό των δεινοσαύρων, η μάχη του Kong με τους Τ-REX, η πτώση τους στο γκρεμό... στο Indiana Jones “Kingdom of Crystal Scull”: το κυνηγητό και οι μάχες με τα τζιπάκια στη ζούγκλα, η στρογγυλή αίθουσα των εξωγήινων στο τέλος, στο Hell Boy II στο τροχόσπιτο, σε όλες τις μάχες και ιδιαίτερα στην τελική σκηνή με το δαίμονα ήταν καθαρές, ζωντανές και με το βάθος που έπρεπε. Δηλαδή «τρισδιάστατες»...
Ένοιωσα μεγάλη ανακούφιση όπως καταλαβαίνετε γιατί δεν είμαστε για ξηλώματα του ΗΤ τέτοια εποχή!


Menu-Βασικές Ρυθμίσεις:
Αν η Panasonic ήθελε να δηλώσει ότι η τηλεόραση δεν έχει ανάγκη από πολλά φτιασιδώματα τα κατάφερε. Αντίθεση, φωτεινότητα, χρώμα σε κλίμακα του 60 (και όχι του εκατό), οξύτητα από 0 έως 10, 3 θέσεις ισορροπίας χρώματος (ψυχρό-κανονικό-θερμό) και 4 για το gamma (η θέση 2.2 παίζει καλύτερα), είναι μερικά ενδεικτικά παραδείγματα.
Υπάρχουν επίσης, μεταξύ άλλων, και τα πολύ χρήσιμα που ακολουθούν:
- PNR (μείωση θορύβου εικόνας, την οποία θα βρείτε πολύ χρήσιμη για την εξάλειψη των «σπινθιρισμών» γύρω από περιγράμματα, κυρίως κινούμενων αντικειμένων που πιάνουν σχετικά μεγάλο μέγεθος στην οθόνη),
- 3D-Combo (βελτίωση φαινομένου μουαρέ σε ακίνητες ή αργά κινούμενες ψηφιακές εικόνες όταν αυτές έχουν παράλληλες γραμμές και οφείλεται κυρίως στη χαμηλή ανάλυση σήματος όπως αυτή του τηλεοπτικού. Αν δεν βλέπεται συχνά ριγέ σακάκια δεν θα το πολυκαταλάβετε!)
- Intelligent Frame Creation (δημιουργεί αυτόματα το ρυθμό καρέ εικόνας για καλύτερη ευκρίνεια στη γρήγορη κίνηση. Αν το σήμα είναι 24p δεν ενεργοποιείται),
- 24p smooth film (ενισχύει το ρυθμό καρέ εικόνας για να εμφανίζονται ομαλά οι ταινίες 24 Frames per minute το οποίο βέβαια ενεργοποιείται μόνο μετά την είσοδο σήματος 24p.

Όπως καταλάβατε το menu είναι για νήπια... ευκολότατο. Ιδανικό για όσους τώρα, για πρώτη φορά, περνούν από τις CRT στην ψηφιακή εποχή!

Εδώ και μια απεικόνιση του βασικού μενού, από το PDF βιβλίο της V10.
attachment.php



Δοκιμές:
Πηγές: αναλογικό και ψηφιακό (MPEG-2) τηλεοπτικό, DVD από Pioneer DV-656A με scart, ψηφιακό σήμα όλων των αναλύσεων από το HDX-1000 και ΒD από to Οppo BD83.

- Προσπαθεί να βοηθήσει το αναλογικό και ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα αλλά δεν τα καταφέρνει ώστε να γίνει υποφερτό. Στα 20-30 λεπτά και αφού το παίρνεις απόφαση ότι δεν συνηθίζεται αυτό το πράγμα, βάζεις κάτι σε DVD ή ΒD και ησυχάζεις. Γενικά δεν έχω πρόβλημα με το σήμα, δεν είναι θέμα λήψης και αυτό διαπιστώθηκε εύκολα στην LCD μου κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Φυσικά συμβαίνει και στην LCD, αλλά η θολούρα είναι λιγότερη, η ευκρίνεια καλύτερη ή έστω δείχνει καλύτερη. Επίσης τo PNR θα μπορούσε να είναι και καλύτερο αφού οι σπινθηρισμοί εμφανίζονται στο χαμηλής ανάλυσης σήμα.
(Το είχα παρατηρήσει και στις θεάσεις μου στα μαγαζιά και όποιος νομίζει ότι δεν υπάρχει είναι προσκεκλημένος μου να το δεί είτε στη δική μου είτε ακόμα και στη δική του Panasonic).

- Σε DVD σήμα είναι τυπική. Τίποτα το ιδιαίτερο… αλλά τα προσόντα της αρχίζουν να αναδεικνύονται τόσο στη φυσικότητα της κίνησης και των χρωμάτων, όσο και στην απόδοση του φωτός. Η ευκρίνεια βελτιώνεται αισθητά. Τις σκοτεινές σκηνές πλέον τις «σκίζει»...

- Σε DVD 1080p upscaled από to Οppo ξεκινάει το party. H πρώτη μου αντίδραση ήταν: «σαν να ξεθόλωσε λίγο», η δεύτερη: «για κοίτα να δεις... θα αξιοποιήσουμε τη συλλογή από DVDs» και η Τρίτη: «Ουπς! Τι ήταν αυτό? Ναι!!! η τρισδιάστατη αίσθηση που δίνει και η LCD μου!!! Με καλύτερα χρώματα και κίνηση...». Thank you God!!!
- ΒD από το Οppo. Εδώ είμαστε... (και δε θέλουμε να φύγουμε....) Αλήθεια πιστεύει κάποιος ότι υπάρχει κάτι αισθητά καλύτερο σε αυτές τις ίντσες και χρήματα? Θα ήθελα να το δώ!
Προσωπικά δεν έχω δει κάτι καλύτερο. Κομμένος ο Σινεμάς? Αυτόν μας τον έκοψε ο πιτσιρικάς (αραιά και που πλέον...). Το σίγουρο είναι ότι δεν μου λείπει πια!!! 3-4 ταινίες το χρόνο και πολύ είναι... Φυσική Κίνηση, Χρώματα, Βάθος σκηνής... Όλα είναι εκεί!!! Και χωρίς να κουραστείς με τις ρυθμίσεις. Βάζεις το ΗΤΧ παίζεις 1-2 κλικ πάνω κάτω σε αντίθεση, φωτεινότητα και οξύτητα και βυθίζεσαι στη αγαπημένη σου ταινία... Τα πάντα όλα...! Εξαιρετική!!!
- Γωνία θέασης... Χμ! :hmmmm: 130-140 μοίρες (ΑΡ/ΔΕ) και το πολύ 60 (ΠΑ/ΚΑ). Δημιουργούνται τριπλές (!) προβολές των λευκών αντικειμένων όπως οι υπότιτλοι για παράδειγμα, οι οποίες φαίνονται σαν είδωλα. Μόνο υπό μεγάλη γωνία και σε σκοτεινές σκηνές. Οι δύο από αυτές τις προβολές είναι άμεσα αισθητές, αλλά υπάρχει και μία τρίτη αχνή και δυσδιάκριτη (την βλέπω μόνο με ιδιαίτερη προσοχή και από πολύ κοντά).
- Συνθήκες χώρου θέασης. Στα καταστήματα απλά πρσπαθείστε να φανταστήτε πως θα δείχνει η τηλεόραση σπίτι σας. Είναι παντελώς ακατάλληλη για θέαση με φώς άνω των 40 watt ή υπό το φώς της ημέρας (εκτός αν σας αρέσουν οι θολούρες οι γκριζοπράσινες αποχρώσεις και να χτενίζεστε όποτε έρχεται η σκοτεινή σκηνή... Υπερβολή? Η δική μου γνώμη είναι ότι αυτή η άποψη πλησιάζει περισσότερο την πραγματικότητα!

Λίγο πριν το τέλος δείτε και τα specs όπως τα δίνει η Panasonic στο PDF βιβλίο οδηγιών.
attachment.php



Επίλογος
(ξέρω τι θα σκεφτείτε... "Επιτέλους!")

Αξίζει λοιπόν κάποιος να επιλέξει την V10 για θέαση DVD upscaled και ΒD από το Oppo BD83?
:blink: Μπαρδόν? Ορίστε? Κύριε... ποιος είστε?... Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία παιδιά...

Εν τέλει νομίζω πως κατάληξα στην συνολικά καλύτερη επιλογή, σύμφωνα με τις απαιτήσεις μου.
Φυσική κίνηση και χρώματα (θα δούμε τι μπορεί να γίνει με την λίγη πρασινίλα), αξιόλογη ευκρίνεια και τρισδιάστατη αίσθηση... σε κάνει να μη σταματάς να βλέπεις.

Τα αρνητικά της?
- Όπως και όλες οι plasma, πάσχει από Image Retention (οι computerάδες χάσατε), αντανακλάσεις και θέλει σκοτεινό περιβάλλον.
- Η επόμενη γενιά χρειάζεται και μια βελτίωση στην απόδοση της εικόνας από χαμηλής ανάλυσης σήμα. Είναι λίγο άτονη, λίγο θολή.
- Έπρεπε να κυκλοφορεί και στις 46 ίντσες...


Ένα τελευταίο σχόλιο μου, όσον αφορά τους μέλλοντες αγοραστές, είναι ότι αν δεν γίνει κάποια έκπτωση της ποιότητας στην νέα G20/25 και δεν υπάρξει απρόσμενα μεγάλη βελτίωση στις νέες LCD-LED (κυρίως στην απόδοση των χρωμάτων και την ευκρίνεια στις σκοτεινές σκηνές) η επιλογή σας σε 2-3 μήνες είναι μία!!!

Ευχαριστώ όλους σας :grinning-smiley-043 , ακόμα και όσους δεν συνομιλήσαμε ή απλά διατύπωσαν μια άσχετη ερώτηση, γιατί με βοηθήσατε να ψάξω, να μάθω και εν τέλει να αποφασίσω, νομίζω ορθά, για το που θα βλέπω τις αγαπημένες μου ταινίες...

:ciao:
 

Attachments

  • 1 ΓŽβ€™ΓŽΒ¬ΓΖ’ΓŽΒ· ΓŽΒ£Γβ€žΓŽΒ?ΓΒΓŽΒΉΓŽΒΎΓŽΒ·Γβ€š.jpg
    1 ΓŽβ€™ΓŽΒ¬ΓΖ’ΓŽΒ· ΓŽΒ£Γβ€žΓŽΒ?ΓΒΓŽΒΉΓŽΒΎΓŽΒ·Γβ€š.jpg
    93.1 KB · Views: 172
  • 2 ΓŽΒ£Γβ€¦ΓŽΒ½ΓŽΒ΄ΓŽΒ­ΓΖ’ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓβ€š.jpg
    2 ΓŽΒ£Γβ€¦ΓŽΒ½ΓŽΒ΄ΓŽΒ­ΓΖ’ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓβ€š.jpg
    69.4 KB · Views: 172
  • 3 ΓŽΒ€ΓŽΒ·ΓŽΒ»ΓŽΒ΅Γβ€‘ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓΒΓŽΒΉΓΖ’Γβ€žΓŽΒ?ριο.jpg
    3 ΓŽΒ€ΓŽΒ·ΓŽΒ»ΓŽΒ΅Γβ€‘ΓŽΒ΅ΓŽΒΉΓΒΓŽΒΉΓΖ’Γβ€žΓŽΒ?ριο.jpg
    109.4 KB · Views: 172
  • 4 Basic Menu.jpg
    4 Basic Menu.jpg
    93.5 KB · Views: 172
  • Pany Specs.jpg
    Pany Specs.jpg
    100 KB · Views: 171

JL_?

AVClub Fanatic
19 September 2008
15,415
Terra
Πολύ καλή παρουσίαση Νίκο !!! :grinning-smiley-043 -bye-

Υ.Γ.: Το 656 είναι αμαρτία να το έχεις συνδεδεμένο με SCART. Βάλε Component και 576p, για να δεις τις πραγματικές δυνατότητες upscaling της τηλεόρασής σου...
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,155
Αθήνα
Ευχαριστώ βρε Γιάννη. Ο καλός σου λόγος με χόρτασε!
Κουράστηκα να το γράψω και φοβήθηκα μήπως λόγω τέλους εποχής... ξέρεις... αδιάφορο!

Το 656 το έβαλα στο παιγνίδι για να δώ τι γίνεται με σύνδεση scart από παλιό DVD, πιθανόν να ενδιαφέρει κάποιους.

Η τηλεόραση παίζεi μόνο με το Οppo και πρόσφατα με το ΗDX-1000.

:ernaehrung004:

ΥΓ Εννοείται πως περιμένω και διορθώσεις από τους ειδικούς. Ελεύθερα!
 
Last edited:

GoldenEye

Established Member
19 December 2009
129
Re: Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ας πούμε ότι έχουμε μια τηλεόραση LCD και μια τηλεόραση Plasma ίδιας διάστασης.......π.χ. 40" LCD - 42' Plasma

....με 10 ώρες λειτουργίας την ημέρα θα έχουν λειτουργήσει περίπου 3.500 ώρες σε 1 έτος...

...ας πούμε ότι η LCD καίει 100 W/h και η plasma 200 W/h, οπότε θα έχουν κάψει αντίστοιχα 350 KWh και 700 KWh σε ένα έτος...

η KWh , σύμφωνα με το Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ Γ1 κοστολογείται και διαφοροποιείται, ανάλογα με την συνολική κατανάλωση ανά τετράμηνο, αν η εγκατάσταση είναι μονοφασική ή τριφασική, αν υπάρχει νυκτερινό κ.λ.π., ας πάρουμε λοιπόν τον Μ.Ο. περίπου της περίπτωσης 1.3, το οποίο μας δίνει μια τιμή 0,08761+0,11165+0,13705 / 3 = 0,11210 / ΚWh ....

Έτσι έχουμε...

LCD - 350 KWh/έτος -> 39,23

Plasma - 700 KWh/έτος -> 78,47

Τα συμπεράσματα δικά σας και αν κάνω κάπου λάθος ευχαρίστως να το διορθώσουμε και να ξανακάνουμε τον υπολογισμό..

ποια lcd καιει 100w; η κακομοιρα η 42u10 καιει στο eco mode 170 watt (με κοντραστ μεχρι το 35) και με ολα στο τερμα 215. η 32αρα η philips που ειχα εκαιγε 130 watt. τα τελευταια μοντελα εκτος των led lcd (100-120watt) κυμαινονται μεταξυ 135-220 watt. δειτε εδω χαρακτηριστικα που εχει πολλα μοντελα http://www.computeruniverse.net/compare.asp?a=90318187&language=english&w=popup

Power Consumption Operational

LG 37LH5000 180 Watt
LG 37SL8000 190 Watt
Toshiba REGZA 42ZV635D 200 Watt
LG 42SL8000 220 Watt
Samsung LE-40B750 200 Watt (max)
LG 42LH9000 black 205 Watt
 
Last edited:

opsim

Moderator
Staff member
11 May 2008
15,824
Αθήνα
Αφού σε συγχαρώ για το μακροσκελέστερο post του forum ever, να ρωτήσω:
Πως ξέρεις ακριβώς τις ώρες λειτουργίας?
Να προσθέσω ότι αν παραπονιέσαι για το κοντρόλ της Panasonic να έρθεις σπίτι να δεις το κοντρόλ του Pioneer A/V ενισχυτή μου....ο λαβύρινθος του Πάνα!!!!! (εννοείται ότι αν έρθεις θα φέρεις και το oppo μαζί να δω τι κάνει με την Kuro).
 
Last edited:

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ποια lcd καιει 100w;

Παράδειγμα είναι για τον υπολογισμό, για να γίνει εύκολα κατανοητό, από κει και πέρα.....
 

kastanas

Established Member
9 January 2010
139
αθηνα
επειδη δεν το εχειγραψει κανεις,εγω δουλευω και την οπτικη της pana 42v10 ουτ,και δουλευει αψογα με το sony str-de695....

Έχει! Όταν καθρεφτίζεται οποιαδήποτε φωτεινή πηγή τότε γίνεται μέρος της εικόνας είτε σε φωτεινό περιβάλλον, είτε σε σκοτεινό.
Σε σκοτεινές σκηνές αν ανάψετε το φως τότε και πάλι θα δείτε τον εαυτό σας. Δώστε τόπο στην οργή και ξανακλείστε το φώς...(απο DALANIC)



παιδια εννοειται οτι τα κοιταμαι αυτα....απεναντι ειχα2 απλικες φωτισμου.την εβαλα απεναντι μου στον τοιχο(κουκλα) 1,5μ υψος και με μια κλιση 5-8μοιρων δεν αντανακλα ΤΙΠΟΤΑ.ακομα και την μερα με ανοιχτα τα πατζουρια ειναι αψογη.την νυχτα δινει ρεσιταλ.ομως ολοι προσεχετε το σημειο που θα μπει.ενα 20% στο να την ευχαριστηθεις πιο πολυ οφειλετε νομιζω και στην θεση που καθεται η tv στο σπιτι....φωτεινα στοιχεια απο πανω της η απεναντι της.ο φωτισμος ειναι το παν.(και το καθολου για μενα ειναι λαθος)ΜΠΡΑΒΟ DALANIC για την παρουσιαση!!!
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,155
Αθήνα
Πως ξέρεις ακριβώς τις ώρες λειτουργίας?

Πάνο μπαίνεις εύκολα στο service menu της τηλεόρασης και βλέπεις τις ώρες! 'Εχει γράψει ο czoun γι' αυτό και αφού μπήκαν με ασφάλεια σχεδόν όλοι οι κάτοχοι, είπα γιατί να μην ξέρω και εγώ?
Είναι πολύ χρήσιμο να βλέπεις τις ώρες της τηλεόρασης στο πρώτο άνοιγμα...

ΥΓ. Τεστ oppo-kuro-v10? :2thumb22sup:
Μόλις τελειώσεις από τις υποχρεώσεις σου το κανονίζουμε!

:ernaehrung004:
 

GoldenEye

Established Member
19 December 2009
129
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic Plasma V10 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παράδειγμα είναι για τον υπολογισμό, για να γίνει εύκολα κατανοητό, από κει και πέρα.....

κακο παραδειγμα γιατι καποιος που δεν ξερει θα το δεσει κομπο οτι οι πλασμα καινε τα αντερα τους και οτι οποιαδηποτε lcd παιζει στα 100watt. 100 watt καινε μονο οι καλες 32αρες και οι led 42αρες και μαλιστα οχι ολες. ενω το 200 watt ειναι πιο αντιπροσωπευτικο για panasonic plasma.
 

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,527
Θεσσαλονικη
Ενα μεγαλο μπραβο για την αναλυτικη παρουσιαση-κριτικη του Dalanik.Ειναι απο τους λιγους ,που βλεπουν ,την οποια επιλογη τους,με τα θετικα τους και τ αρνητικα.Δυστυχως τις περισσοτερες φορες ακουμε κριτικες αποθεωτικες για τις επιλογες μας.Επειδη και εγω τοσο καιρο ψαχνω και βλεπω καποια προβληματα και στις δυο σχολες lcd-plasma,και δεν ξερω τι να κανω ,κριτικες σαν και αυτη βοηθουν σημαντικοτατα.Οσο για την καταναλωση οταν η pana αναφερει 350 βαττ και 200 μεση καταναλωση κατι ξερει,αλλα κατι ξερουμε και μεις ,μου θυμιζουν τις εργοστασιακες μετρησεις καταναλωσης των αυτοκινητων
 

more peers

AVClub Fanatic
24 April 2009
20,155
Αθήνα
Ενα μεγαλο μπραβο για την αναλυτικη παρουσιαση-κριτικη του Dalanik.Ειναι απο τους λιγους ,που βλεπουν ,την οποια επιλογη τους,με τα θετικα τους και τ αρνητικα.Δυστυχως τις περισσοτερες φορες ακουμε κριτικες αποθεωτικες για τις επιλογες μας.Επειδη και εγω τοσο καιρο ψαχνω και βλεπω καποια προβληματα και στις δυο σχολες lcd-plasma,και δεν ξερω τι να κανω ,κριτικες σαν και αυτη βοηθουν σημαντικοτατα.Οσο για την καταναλωση οταν η pana αναφερει 350 βαττ και 200 μεση καταναλωση κατι ξερει,αλλα κατι ξερουμε και μεις ,μου θυμιζουν τις εργοστασιακες μετρησεις καταναλωσης των αυτοκινητων

Σε ευχαριστώ πολύ Πέτρο!

Ο οπαδισμός και η αποθέωση βλάπτουν εμάς τους ίδιους, που λουζόμαστε τις επιλογές μας.

Κάθε προιόν έχει φτιαχτεί με κάποια λογική και προορίζεται για μια συγκεκριμένη χρήση.
Αν μπορούμε να προσδιορίσουμε τις ανάγκες μας, να ξεχωρίσουμε ποια προιόντα απευθύνονται σε αυτές και να κρίνουμε με τα αυτιά και τα μάτια ΜΑΣ, νομίζω ότι στο τέλος θα κάνουμε την σωστή επιλογή.

Δεν είναι εύκολο...αλλά στο τέλος σε αποζημειώνει...

Ελπίζω με τις ελάχιστες γνώσεις μου να βοήθησα!
:ernaehrung004:
 

petronik

Μέλος Σωματείου
18 June 2006
18,527
Θεσσαλονικη
Δυστυχως το να υπερασπιζομαστε υπερμετρα τις επιλογες μας,επιρρεαζει και αλλους που πολλες φορες δεν εχoυν την δυνατοτητα να κανουν συγκρισεις με τα ιδια τους τα ματια η αυτια.Εχουμε και τους <ειδημονες> που πουλουν τηλεορασεις,πλυντηρια ,μιξερ και οτι αλλο εχει το μαγαζι,και εχουν και περισπουδαστο υφος.Πιθανον το εχω ξανα αναφερει για <ειδημονα> σε μαγαζι της Θεσσαλονικης ,που εκει που πουλουσε ψυγειο σε ενα ζευγαρι,ηρθε και σε μενα με πολυ υφος για να μου μιλησει για ενα ζευγαρι Martin Logan
 

kastanas

Established Member
9 January 2010
139
αθηνα
νεα δεν σας εχω,απλα εχω κοψει το sex και βλεπω τηλεοραση.ομως πεσ'τε μου πως μπορω να δω της ωρες λειτουργιας της για να ξερω σε πιο σταδιο στρωσιματος ειμαι?εψαξα το post του czoon αλλα δεν το βρισκω!!!
 

sotrous

New member
22 September 2008
87
δεν ειναι οτι εχω καταλήξει σε panasonic αλλά διαβαζοντας εσας στο forum που ειστε ειδικοι και βλεποντας οτι λετε τα καλυτερα λογια για την panasonic σαν πλασμα και μιας και οι αναγκες μου ειναι tv-nova ειπα να καταληξω σε αυτην ,
ειναι μηπως λανθασμενη η αποφαση μου ? η να κοιταξω για lcd ?

ειχα αναφερει την περασμενη εβδομαδα οτι κοιταγα την panasonic και
ο Καλογερόπουλος πουλάει την 42G10 στα 770 ευρώ και την 46αρα G10 999 ευρώ
θα ηθελα να μου πειτε και την αποψη σας και για SamB650 σε σχεση με τις g10 και v10 http://www.skroutz.gr/s/74205/Samsung-PS50B650.html
επισης να δωσω τα θερμα συγχαρητήρια στον Dalanik για τις εντυπωσεις του πραγματικά κατατοπιστικότατος ....
και το αλλο ερωτημα μου ειναι τι κανουμε με τον φωτισμο ? αφού οι plasma χάνουν πολύ από την εικόνα τους σε πολύ φωτεινό περιβάλλον , που θα πρεπει να ειναι τα φωτιστικά στο σαλονι ? δίπλα απο την plasma ή απέναντι ?
και πόσο να ειναι οι λαμπες των μικρότερες των 60w ? και τι γινεται οταν εχεις και ενα κεντρικο πολυελαιο με 10 λαμπακια των 20w δηλαδη 200w στο κεντρο του σαλονιου?
 

czoun

Supreme Member
29 November 2007
7,734
Αθήνα
Ας πούμε ότι έχουμε μια τηλεόραση LCD και μια τηλεόραση Plasma ίδιας διάστασης.......π.χ. 40" LCD - 42' Plasma

....με 10 ώρες λειτουργίας την ημέρα θα έχουν λειτουργήσει περίπου 3.500 ώρες σε 1 έτος...

...ας πούμε ότι η LCD καίει 100 W/h και η plasma 200 W/h, οπότε θα έχουν κάψει αντίστοιχα 350 KWh και 700 KWh σε ένα έτος...

η KWh , σύμφωνα με το Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ Γ1 κοστολογείται και διαφοροποιείται, ανάλογα με την συνολική κατανάλωση ανά τετράμηνο, αν η εγκατάσταση είναι μονοφασική ή τριφασική, αν υπάρχει νυκτερινό κ.λ.π., ας πάρουμε λοιπόν τον Μ.Ο. περίπου της περίπτωσης 1.3, το οποίο μας δίνει μια τιμή 0,08761+0,11165+0,13705 / 3 = 0,11210 / ΚWh ....

Έτσι έχουμε...

LCD - 350 KWh/έτος -> 39,23

Plasma - 700 KWh/έτος -> 78,47

Τα συμπεράσματα δικά σας και αν κάνω κάπου λάθος ευχαρίστως να το διορθώσουμε και να ξανακάνουμε τον υπολογισμό..

κακο παραδειγμα γιατι καποιος που δεν ξερει θα το δεσει κομπο οτι οι πλασμα καινε τα αντερα τους και οτι οποιαδηποτε lcd παιζει στα 100watt. 100 watt καινε μονο οι καλες 32αρες και οι led 42αρες και μαλιστα οχι ολες. ενω το 200 watt ειναι πιο αντιπροσωπευτικο για panasonic plasma.

Όπως λες υπάρχουν 40άρες LCD που καίνε 100 W, το παράδειγμα είναι με την χειρότερη περίπτωση/σύγκριση μιαs 40άρας LCD και μιας 42άρας PLASMA που μπορεί να τύχει.

Σαφώς και δεν καίνε όλες οι 40άρες LCD 100W και δεν μπορώ να καταλάβω, πως θα βγάλει κάποιος συμπέρασμα ότι οι plasma 'καίνε τα άντερά τους', αφού το παράδειγμα δείχνει ξεκάθαρα ότι ακόμα και στην χειρότερη υπαρκτή περίπτωση η διαφορά είναι μικρή αν κάνουμε την αναγωγή σε κόστος ανά έτος και η διαφορά γίνεται ακόμα μικρότερη αν πάμε σε LCD με κατανάλωση μεγαλύτερη των 100 W.

Από κει και πέρα υπάρχουν δύο σταθερές, η τιμή της KWh στα 0,11 και οι 3.500 ώρες λειτουργίας ανά έτος (με το υπερβολικό 10 ώρες την ημέρα), οπότε για να βγει το κόστος αρκεί:

Κατανάλωση (W) X 3,500 (h) = A (KWh) X 0,11 = Κόστος χρήσης ανά έτος ( )

Το παράδειγμα δείχνει ότι τα περί.... 'θα καταλάβεις στο λογαριασμό της ΔΕΗ τι σημαίνει plasma' .....που λέγονται στην τύχη και χωρίς τεκμηριώμενο υπολογισμό είναι υπερβολικά, δεν νομίζω να δείχνει ότι οι plasma καίνε τα άντερά τους....ακόμα και με διπλάσια κατανάλωση, όπως το παράδειγμα.

...τεσπα, ας ελπίσω ότι μετά τις διευκρινήσεις θα γίνει κατανοητό.
 
Last edited: