NTR82 DVB-T tuner & media player

ibi131

New member
28 March 2010
11
Γεια σαςμ
Meta thn agora touNovatron iamm AL-9604R "Ν" kalutereuse polu to shma alla akoma kanei mikrospasimata.
Μηπως πρεπει να ανταλαξω και το ασυρματο ρουτερ της HOL πρωτοκολο G
ths HOL?
Ευχαριστω
 

jimp

Established Member
10 April 2007
245
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καλησπερα σε ολους.Εδω και λιγο καιρο εχω παρατηρηση ενα προβλημα στο DVB-T δεκτη το NTR82 οπου σημερα πια το επιβεβαιωσα. Απο το firmware v0.56 και μετα (0.56,0.57,0.59) αρκετα συχνα , οταν ανοιγω το iamm και επειτα παω για ληψη DVB-T, εμφανιζεται τo μηνυμα "No Signal" και δεν εχω ληψη.... Δεν το ειχα εντοπισει μεχρι τωρα διοτι η τηλεοραση εχει MPEG2 decoder και δεν χρησιμοποιουσα σχεδον ποτε τον δεκτη του ΙΑΜΜ. Για να λειτουργησει πρεπει να τον αποσυνδεσω απο το ρευμα για καποια δευτερολεπτα....Το προβλημα δεν ειναι hardware γιατι μολις το γυρισα στο v0.55 , ο δεκτης συνεργαζεται σωστα!

Το εχει παρατηρησει καποιος αλλος ;

Σήμερα μου το έκανε και εμένα
icon9.gif
 

jimp

Established Member
10 April 2007
245
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το πρόβλημα εντοπίστηκε.

Καταστρέφεται το αρχείο dtv_channel.txt που κρατάει τις πληροφορίες των καναλιών !!!!! (BUG !!!!)

Η λύση :
Επαναφορά του dtv_channel.txt
Περιγραφή στα posts #222-#225
 

haralabosg

Senior Member
29 August 2007
303
Αθήνα
Το προβλημα εχει εντοπιστει και σε αλλους χρηστες στο εξωτερικο...(http://www.hddplayer.cz/viewtopic.php?f=27&t=462&sid=a348c7fd09a40bb504e36c99bc268941&start=40) . Google Translate......

Νομιζω οτι ολα τα Firmware bugs (Αγγλικο EPG στην DIGEA ,διαγραφη dtv_channel.txt, μη εμφανιση της γλωσσας εκπομπης "GRE" στο πεδιο πληροφοριων στο DVB-T) να σταλουν στους Κορεατες ωστε να βγει νεο update συντομα.Υποτιθεται οτι τα updates λυνουν τα υπαρχον προβληματα και οχι να δημιουργουν νεα........
 
Last edited:

jimp

Established Member
10 April 2007
245
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εγώ πάντως διαβάζοντας και στο http://www.iamm.cz/viewforum.php?f=27
φοβάμαι να κάνω εγγραφές στο δίσκο (1,5 Tb) γιατί αναφέρθηκε ότι σε κάποιες περιπτώσεις χαλάει το File System του δίσκου. (έχω 1 Tb movies-mp3-photos).

Θα βάλω ένα μικρότερο δίσκο στο NTR και τον 1,5 Tb σαν Fle Server στο δίκτυο και ας παίζει από εκεί το NTR.
 

haralabosg

Senior Member
29 August 2007
303
Αθήνα
Μιας και επεσε στα χερια μου ενα εξωτερικο DVD player LG, ειπα να δω πως συνεργαζεται με το NTR82.Το δοκιμασα με 1-2 ταινιες. Φαινεται οτι λειτουργουν ολες οι λειτουργιες (play,pause,eject......)εκτος απο τους Ελληνικους υποτιτλους οπου δεν εμφανιζονται ! θα το ξαναδω αλλα δεν νομιζω οτι μπορει να αντικαταστησει 100% ενα dvd player....
 

jimp

Established Member
10 April 2007
245
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το setup (εγκατάσταση) στο μηχάνημα μήπως "εμπλουτίστηκε" με ρυθμίσεις του DVD Player ώστε να ρυθμίσεις από εκεί τους υπότιτλους ;; (Λέμε τώρα !)
 

xrthammp

Senior Member
6 June 2008
495
Σορρυ αλλά για να καταλάβω γιατί μιλάμε. Δοκίμασα σε εξωτερικό USB DVD original DVD και έπαιξε κανονικά με υπότιτλους. Επιπλέον τόσο το πλήκτρο subtitles δουλεύει μια χαρά αν θες να τους δεις σε άλλη γλώσσα αλλά και το DVD menu αν θες να πας στο κεντρικό μενού. Εσείς που το δοκιμάσατε?
 

xrthammp

Senior Member
6 June 2008
495
OK Δημήτρη, αλλά δεν νομίζω να παίζει κάποιο πρόβλημα τουλάχιστον με original DVD. Ήταν όμως μια καλή ευκαιρία να ξεθάψω και να ξαναδώ το Star Trek, First Contact (ένα από τα καλύτερα) ακόμα και σε DVD quality.
 

haralabosg

Senior Member
29 August 2007
303
Αθήνα
Η ταινια ειναι dvd-rip .Ειχα αφαιρεσει dvd-menus,extras..... Ειχε μονο τους Ελληνικους υποτιτλους και το original audio. Επαιξε κανονικα , πατωντας ομως το subtitle στο telecontrol δεν εμφανιζονταν οι υποτιτλοι. Οπως ειπα θα ξαναδοκιμασω.....

xrthammp εχουμε καποια ενημερωση για νεο firmware που θα λυνει τουλαχιστον τα θεματα με τον DVB-T δεκτη, μιας και πλησιαζει(!) η εναρξη της DIGEA στην Αθηνα ;
 

xrthammp

Senior Member
6 June 2008
495
Χαράλαμπε θα έλεγα να δοκιμάσεις το rip που έφτιαξες από τον δίσκο ή από USB. Αν έχεις πρόβλημα και από εκεί το DVD player δεν έχει καμία σχέση.

Η Novatron είναι ενήμερη για το θέμα με την επιλογή γλώσσας στο EPG και σύμφωνα με αυτά που λένε το θεωρούν σημαντικό ώστε να επιλυθεί άμεσα. Επίσης είναι ενήμερη ότι τα ψηφιακά στην Αθήνα ξεκινάνε τον Ιούνιο. Πέρα από το ότι δουλεύουν για την επίλυση του θέματος δεν έχω κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.
 

toyo

Senior Member
23 April 2010
364
Εχω συνδέσει το ntr με την tv με hdmi καλώδιο και το home cinema στην tv με hdmi καλώδιο. Το ntr το έχω συνδέσει με optical με το home cinema για να ακούω και ράδιο έχοντας κλειστεί την τηλεόραση. Μέχρι πριν βάλω το 59 update άκουγα τον ήχο και μέσω tv και μέσω home cinema. Τώρα ακούω τον ήχο μέσω μόνο tv και για να ακούσω τον ήχο μέσω home cinema πρέπει να του δώσω έξοδο απ' τις ρυθμίσεις στο optical αλλά τότε δεν ακούω απο tv. Πως μπορώ να το διορθώσω ακούγοντας και tv και home cinema ταυτόχρονα όπως πριν? Για τα υπόλοιπα το μηχάνημα είναι εκπληκτικό το έχω κατα ευχαριστηθεί.
 

raider

New member
22 May 2010
5
Καλησπέρα. 'Οντας νέος κάτοχος εν'ος NTR82 θα ήθελα να παραθέσω θέμα με την ασύρματη δικτύωση (USB Dongle). Πιο συγκεκριμένα στην έκδοση firmware .55 μπορούσα να συνδεθώ από το PC είτε με FTP client είτε με UNC path \\<IP Address of NTR>. Από την έκδοση 56 και άνω η εν λόγω δυνατότητα έπαψε να είναι εφικτή με μηνύματα λάθους αδυναμίας σύνδεσης. Ενώ τo ping στην IP του ΝΤR λειτουργεί, εντούντοις δεν έχω πρόσβαση σε resourses που έχω συνδέσει πάνω (USB Disk Drives) αλλά και στους καταλόγους του NTR που παλιά έβλεπα. Έχω κάνει επανηλημένες εγκαταστάσεις απεγκαταστάσεις firmware και το αποτέλεσμα το ίδιο με τη μόνη έκδοση την 55 να μου δίνει την δυνατότητα προεπισκόπισης στοιχείων του NTR. Να σημειώσω ότι δεν έχω εγκαταστήσει εσωτερικό δίσκο. Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει;

Ευχαριστώ...
 

raider

New member
22 May 2010
5
Ποιό wifi USB stick χρησιμοποιείς;

Το wifi stick (Compact 802.11b/g/n) Wireless USB Dongle που προμηθεύτηκα από το iamm.gr SN: 9WN4R50A0085. Δεν είναι κάποιας γνωστής μάρκας.