HELP!!! ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑ 1000-1600 ευρώ για αρχάριο

Διονύσης1

AVClub Addicted Member
5 January 2007
1,568
Κέρκυρα
Καλησπέρα σας,
Είμαι φανατικός θαυμαστής του φόρουμ εδώ και καιρό, αλλά μιας και έχω αρκετή εμπειρία σε ότι αφορά τηλεοράσεις Plasma και LCD, είμαι ΑΝΙΔΕΟΣ σε ότι αφορά τους Projectors για χρήση Home Cinema και Gaming, και εδώ θα χρειαστώ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τη βοήθειά σας ... :worshippy:

Καταρχήν, ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για το μεγάλο μήνυμα, αλλά έχω μαζεμένες αρκετές απορίες που ζητάνε απάντηση και θα περιμένω αρκετές απαντήσεις από όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερα μέλη του φόρουμ, πριν προχωρήσω σε αγορά !

Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΣ : Επειδή μένω σε επαρχία (Κέρκυρα), είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να πάω σε εκθέσεις και μαγαζιά και να δω ο ίδιος με τα μάτια μου τους διάφορους προβολείς, όπως επίσης, είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να βρω κάποιον έμπειρο να έρθει στο σπίτι μου να κάνει ρυθμίσεις, και για το λόγο αυτό έχω διαβάσει ΕΞΩΝΥΧΙΣΤΙΚΑ όλα τα θέματα εδώ στο φόρουμ, και θα ακούσω και με ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ό,τι συμβουλές μου δώσετε εδώ, προκειμένου να καταφέρω να κάνω μόνος μου την αγορά του προβολέα, την εγκατάστασή του, και τις όποιες τυχόν ρυθμίσεις (καλιμπράρισμα) χρειαστούν. :ADFAD2:

Kαι μπαίνω στο κυρίως θέμα :

Το καινούργιο σαλόνι του σπιτιού που μόλις εγκατασταθήκαμε με την γυναίκα μου , ( είμαστε νιόπαντροι και θέλει και αυτή πολύ να πάρω προβολικό) έχει μάκρος 5 μέτρα και πλάτος 3 μέτρα.

Σκέφτομαι λοιπόν, να βάλω στην μία άκρη του δωματίου τον καναπέ μου, ακριβώς από πάνω από τον καναπέ, στον τοίχο θα στερεώσω τον προβολέα, από τον οποίο θα κατεβαίνει καλώδιο εικόνας και θα πηγαίνει στο dvd, τον ενισχυτή και όλα τα άλλα μηχανήματα που θα έχω ακριβώς δίπλα μου σε ράφι, για να τα χειρίζομαι.....

Η εικόνα του προβολέα θα χτυπάει ακριβώς στον απέναντι τοίχο , σε απόσταση 4,8 μέτρα, σχεδόν 5 δηλαδή.
Ο τοίχος ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν είναι τελείως λείος, και είναι βαμμένος κίτρινος, όπως το υπόλοιπο σαλόνι, οπότε θα χρειαστεί να πάρω και μια πτυσόμενη οθόνη (χειροκίνητη ή ηλεκτοκίνητη) την οποία θα έχω συνεχώς ανοικτή, και όταν έχω επισκέψεις στο σπίτι, θα την τραβάω επάνω ! :p

ΚΑΙ ΡΩΤΩ :

1) Τι προτζέκτορα να πάρω από 1000 έως 1600 ευρώ με όσο το δυνατόν καλύτερη σχέση Απόδοσης - Τιμής και όσο το δυνατόν λιγότερα ψεγάδια στην εικόνα ( για παράδειγμα οι DLP έχουν το φαινόμενο του Rainbow και οι Lcd έχουν το φαινόμενο των χρωματικών παραμορφόσεων)
Η χρήση που θα του κάνω είναι γύρω στις 50 ώρες το μήνα και θα χρησιμοποιηθεί για προβολή ταινιών, για το HTPC μου, και αργότερα που θα πάρω PS3 όταν πέσουν οι τιμές, σκέφτομαι να το συνδέσω και αυτό πάνω, για να παίζω παιχνίδια και να βλέπω Blue-Ray ταινίες....

Θα ήθελα να είναι τουλάχιστον 720p ΗD-Ready, μιας και τα 1080p δεν είναι τόσο διαδεδομένα για τα επόμενα 2-3 χρόνια τουλάχιστον οπότε πιθανόν και να έχω πάρει άλλο προβολέα .

Επίσης , αν γίνεται να ΜΗΝ χρειάζεται πολλές ρυθμίσεις MOΛΙΣ βγει από το κουτί, μιας και θα πρέπει όπως είπα παραπάνω να τον εγκαταστήσω μόνος μου....


2) Πόσες ίντζες οθόνης θα πρέπει να πάρω για απόσταση θέασης 4 με 4,8 μέτρα ???
Προτείνετέ μου μια όσο το δυνατόν οικονομικότερη πτυσόμενη οθόνη, με καλή σχέση τιμής - απόδοσης, και ΑΝ γίνεται να ΜΗΝ ζαρώνει....

ΤΕΛΟΣ,
Αξίζει να κάνω όλη αυτή τη φασαρία, ή καλύτερα να πάρω μια 42-45 " Full HD LCD τηλεόραση, να την στερεώσω στον τοίχο, και να τελειώσει η ιστορία ???

ΣΑΣ ΥΠΕΡΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ, και περιμένω όσο το δυνατόν περισσότερες και κατατοπιστικές απαντήσεις ! :ernaehrung004:

Y.Γ : Γνωρίζω τον κύριο Βασιλόπουλο που μένει Αθήνα στην Ηλιούπολη, στον οποίο έχει πάει στο σπίτι του ο κύριος Καστρουνής και του έχει ρυθμίσει τον Sanyo τον προβολέα και μου έχει πει τα καλύτερα λόγια τόσο για τον κύριο Μανώλη προσωπικά, όσο και για την αξιοπιστία του AV Club γενικότερα, και γι αυτό έχω ΑΠΟΛΥΤΗ εμπιστοσύνη στις συμβουλές που θα μου δώσετε... :ernaehrung004:
 
Last edited:
18 June 2006
8,260
Θεσσαλονίκη
Οι αποστάσεις σου είναι ιδανικές για μια οθόνη 100’ Επίσης είσαι πολύ τυχερός που παντρεύτηκες τέτοια κοπέλα που θέλει να πάρετε προβολέα. Το ερώτημα σου όμως πιο είναι? Τι προβολέα να πάρεις? Και αν ναι πες μας σε τι τιμή περίπου παίζεις, αν θα βλέπεις περισσότερο ταινίες ( dvd ) η TV και games. Επίσης αν όπως λες θα έχεις τα μηχανήματα δίπλα στην θέση ακρόασης – θέασης θα χρειαστείς καλωδιώσεις για τα ηχεία που θα είναι στην οθόνη κάτι που πιστεύω θα έχεις προνοήσει και δεν θα χρειαστούν λούκια και τα σχετικά.
Καλως ήρθες στην παρέα μας , περαστικά εδώ που έμπλεξες και να ζήσετε και καλούς απογόνους.
 

Διονύσης1

AVClub Addicted Member
5 January 2007
1,568
Κέρκυρα
Sory φίλε Κώστα αλλά δεν είχα τελειώσει το μήνυμα, επειδή ήταν μεγάλο και το δημοσίευσα σε δύο μέρη με Edit, για να μην γίνει κάτι και το χάσω όλο.... Οπότε αν σου είναι εύκολο, απάντησέ μου ξανά σε παρακαλώ με τα νέα δεδομένα! :ernaehrung004:
 

Σεραφείμ

AVClub Addicted Member
18 June 2006
2,382
Γλυφάδα
σιδεροκέφαλος και καλά κουράγια (το δεύτερο πάει στον προβολέα)!

Η μεγάλη εικόνα δε συγκρίνεται με καμία plasma ή lcd οθόνη ακόμα και πάνω από 50".

Θέλεις έναν προβολέα 720p, ένα πανί γύρω στις 100", ένα dvd player με έξοδο hdmi, ένα καλώδιο hdmi (το μήκος το μετράς εσύ). Όλα αυτά όσον αφορά εικόνα και μόνο. Το κομάτι ήχος το έχεις υπολογίσει? γιατί μεγάλη εικόνα χωρίς μεγάλο ήχο δεν λέει.

Αν υποθέσουμε λοιπόν οτι μιλάμε μόνο για εικόνα κι αν υποθέσουμε πως το budget είναι τα 1.600 ευρώ, τότε θα πρέπει να διαθέσεις 150 ευρώ για το player, 50 ευρώ για καλώδιο (ελπίζω να είναι μικρή η απόσταση), 300 ευρώ για χειροκίνητη οθόνη και 1.100 για τον προβολέα.

Σε αυτά τα χρήματα πας για κάποιον lcd 1280X720 (Epson, Hitachi, Sanyo, Panasonic). Μιλάω για καινούριο μηχάνημα. Εαν θέλεις dlp θα πρέπει να ανέβεις λίγο στα χρήματα.

Όσον αφορά την οθόνη, με 300 ευρώ μην περιμένεις να πάρεις καμία super-duper οθόνη που να μην ζαρώνει. Δυστυχώς οι οθόνες είναι παράλογα ακριβές.

Αυτά και καλή δύναμη. Α! και να ξέρεις το ταξίδι έχει πιο πολύ γούστο από το να φτάσεις εκεί που ονειρεύεσαι. Γι αυτό σιγά-σιγά απόλαυσέ το.
 

Θωμάς1

AVClub Addicted Member
26 June 2006
1,760
Θεσσαλία
Τους χαιρετισμούς μου στην όμορφη Κέρκυρα.(δούλευα εκεί για ένα χρόνο και τη θυμάμαι με νοσταλγία).
Θα σου πω τη γνώμη μου χωρίς αυτό να σημαίνει οτι είναι οπωσδήποτε και η καλύτερη, άλλωστε είναι και θέμα γούστου.
Για τον προβολέα σε αυτά τα χρήματα πιστεύω οτι καλύτερη επιλογή είναι ο panasonic AX100.
Αυτό το λέω με βάση τις γνώμες που άκουσα από φίλους αλλά και μέσα από αυτό εδώ το φόρουμ αλλά και επειδή έχω τον προκάτοχό του 900 που είναι ένα αξιόλογο μηχάνημα.
Ο ΑΧ100 είναι αρκετά καλύτερος από τον 900 κατά γενική ομολογία.
Έχει δύο χαρακτηριστικά που κατα τη γνώμη μου είναι σημαντικά ειδικά όταν βλέπεις απο κοντινή απόσταση ή όταν βλέπεις σε μεγάλη οθόνη.
Το ένα είναι το smothscreen που διαθέτει μόνο η panasonic και δεν φαίνονται καθόλου τα pixels της εικόνας.
Το άλλο είναι η μεγάλη φωτεινότητα που έχει (2000lumens) που σου επιτρέπει να τοποθετήσεις μια μεγάλη οθόνη, ή να δεις σε σχετικά φωτισμένο χώρο.
Τώρα για το θέμα της οθόνης και το μέγεθος και αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό εκτός από ακραίες περιπτώσεις.
Τί θέλω να πω:
Εγώ βλέπω από απόσταση 3,8μ και έχω οθόνη 120"ιντσών(2,60μ πλάτος) και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Να σκεφτείς οτι όταν πρωτοπήρα τον προβολέα πριν από 15 μήνες περίπου, καποιο άλλο μοντέλο τότε, είχα μια οθόνη περίπου 84 ίντσες και μου φαίνονταν τεράστια τώρα αν μου δώσεις τόσο μικρή οθόνη κυριολεκτικά νομίζω οτι είναι μικρή σαν τηλεόραση.
Εγώ προτείνω όσο πιό μεγάλη οθόνη μπορείς και εφ' όσων υπάρχει χώρος.
Από τα 4,8μ μπορείς να βάλεις άνετα οθόνη 2,8μ. ίσως και μεγαλύτερη!
Ο συγκεκριμένος προβολέας θα μπορέσει να παίξει σε τόσο μεγάλη οθόνη για τους λόγους που προανέφερα.
Για την επιλογή της οθόνης υπάρχουν αρκετά θέματα μέσα εδώ που πιστεύω θα σε βοηθήσουν για το ποιά και από πού.
Εύχομαι καλή αγορά!
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Καταρχήν καλωσήρθες. Έχω βρεθεί στη θέση σου και ξέρω ότι περιμένεις με αγωνία απαντήσεις. ΟΜΩΣ πολλά από τα πράγματα που ρωτάς δε μπορούν να απαντηθούν γιατί είναι υποκειμενικά. Και ξεκινάω:
1. Επιλογή μεταξύ DLP και LCD. Στην τιμή που αναφέρεις πιο εύκολα θα πας σε lcd. Αλλά σε μεγάλο βαθμό το αν είναι "καλύτεροι" οι dlp ή οι lcd είναι θέμα υποκειμενικό - τι αρέσει σε εσένα. Ναι, πιθανόν σε dlp να δεις rainbow αλλά κι αυτό είναι θέμα που θα πρέπει να εξετάσεις προσωπικά - άλλοι βλέπουν άλλοι δε βλέπουν.
2. Επιλογή μοντέλου: Στην αγορά υπάρχουν αρκετά μοντέλα που είναι σχεδόν ισοδύναμα (Epson, Hitachi, Panasonic, Sanyo σε lcd π.χ). Πίστεψέ με η επιλογή μεταξύ τους είναι ΚΑΘΑΡΑ υποκειμενικό θέμα. Π.χ. ο φίλος πριν ανέφερε θετικά σχόλια για τον Panasonic και το smothscreen - όπως και πολλοί άλλοι. Προσωπικά εμένα δε μου άρεσε καθόλου και μου έδωσε την εντύπωση ότι θυσίαζε ευκρίνεια για να το επιτύχει. Από την άλλη υπάρχουν μοντέλα με εκπληκτική ευκρίνεια αλλά σε αυτά συχνά βλέπεις τα pixels (το οποίο μπορεί να σε ενοχλεί - μπορεί και όχι).

Όσον αφορά τώρα αυτά που μπορούν να απαντηθούν:
1. Καμία tv είδικά στις 42" δεν πρόκειται να σου δώσει την αίσθηση που μπορεί ένας προβολέας. Τώρα αν πας στις 65-70" δεν ξέρω... :blink:
2. Για τις αποστάσεις που αναφέρεις μην πας κάτω από τις 100" οθόνη. Υπάρχουν αρκετές σε χαμηλό budget οι οποίες θα σε καλύψουν. Αν ψάξεις σε σχετικά threads αλλά και περιοδικά του χώρου θα βρεις λύσεις για όλα τα βαλάντια...
3. Το πόσο καλά ρυθμισμένος είναι ένας προβολέας όταν βγαίνει από το κουτί του ΔΕΝ είναι ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ κριτήριο επιλογής...
4. Όσον αφορά την πηγή σου να χρησιμοποιήσιες το HTPC σου με τις ρυθμίσεις και τα προγράμματα που μπορείς να βρεις στο ανάλογο Section του forum. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ γι'αυτό το θέμα.

Στη διάθεσή σου για ό,τι χρειαστείς...
 
Last edited:
Δε διάβασα όλο το θέμα, αλλά να σας ενημερώσω ότι στο τεκνίκντιρέκτ έχουνε σε προσφορά τον infocus 4805 στα 599ευρώ.

Ξέρω, θα μου πείτε ότι είναι παλιός, έχει μικρή ανάλυση κλπ κλπ...

Για μένα πάντως έχει αξιοπρεπή εικόνα.
 

ilias

Supreme Member
18 June 2006
9,145
Bratislava
Κανένας προβολέας δεν συγκρίνεται σε αίσθηση με μια τηλεόραση...

Στην αγορά παίζουν απο lcd, ο πανασονικ ΑΧ100 (ο πιο ακριβός νομίζω) ο σανυο Ζ5 (δεν ακούγεται πολύ φέτος σε αντίθεση με περισυ που ο Ζ4 ήταν δημοφιλής) και ο επσον 700 (φτηνότερος και ισοδύναμος του πανασονικ). Αν θελεις μπορεις να πας και στον επσον 600 (φτηνοτερος απο τον 700 κατα 200Ε, δοκιμασμενος αλλα..... παλιος).

Στα χαρτια ο ΑΧ100 ειναι πιο φωτεινός απο τον 700ρη σε μετρήσεις αν θυμαμαι καλα βγαινει το αντιθετο αποτελεσμα. Στον πανασονικ ακουστηκαν προβληματα για flickering (που ομως διορθωνονται) και σε καποιους δεν αρεσει το smoothscreen γιατι το θεωρουν ως μειωση της ευκρίνειας.

Γενικοτερο προβλημα των προβολεων lcd η συγκλιση και η ανομοιομορφια. Όλοι έχουν, όλοι (σχεδον) μπορουν να ζησουν με αυτα, εκτος αν πεσεις σε πολυ κακο κομματι. Η επσον στο σερβις της μονο καλα σχολια εχει.

Απο dlp πας (λογω χρηματων) σε οπτομα HD70. Ισοδυναμος με τους παραπανω, πολλοί τον θεωρουν καλυτερο. Συνηθως νεοι στον χωρο της προβολης (που δεν εχουν προηγουμενη εμπειρεια και δυνατοτητα πολυωρης παρακολουθησης) αποφευγουν dlp φοβουμενοι θεματα rainbow και πονοκεφαλων.
Δευτερος λογος ειναι η δυσκολια και οι απαιτησεις τους για σωστη τοποθετηση (οι lcd υπερεχουν μακραν με το shift και το ζουμ που διαθετουν).

Από οθόνες δεν ξερω (προβαλλω σε τοιχο, και σκεψου αν μπορεις να βαψεις λευκο το κομματι που θα προβαλλεις, θα γλιτωσεις χρηματα και πιθανες ζαρες) αλλα πάρε τη μεγαλύτερη που μπορείς. Αν βλέπεις απο τα 4,5 μετρα όπως λες 120" θα ειναι νομιζω οκ, όχι κάτω από 100" όμως.
Βεβαια με 3 μετρα πλατος δεν ξερω αν μπορεις να ανοιξεις 120" (ενας λογος παραπανω να προτιμησεις τον τοιχο) μια και οι 104" εχουν ωφελιμο πλατος 2,3 μετρα και οι 113" εχουν 2,5 μετρα. Αν βαλεις και τα περιθωρια του κουτιου της οθονης εισαι οριακα.
Εγω βλεπω απο τα 5 μετρα 104" και μου φαινονται λιγες.
Άλλο προβλημα που μπορει να εχεις ειναι αν απο την αποσταση προβολης 4,8 μετρα, μπορεις να βγαλεις αυτες τις ιντσες (100-120) και αν επαρκει η φωτεινότητα για καλη εικόνα.
Αν μπορεις να τοποθετησεις τον προβολεα καπως πιο κοντα στην οθονη δεν υπαρχει θεμα φωτεινοτητας ουτε διαστασεων οθονης.
Περισσοτερο εμπειρα μελη θα σου πουν για αυτο.

Αν σκεφτεσαι να παρεις PS3 (μεχρι το καλοκαιρι) δεν χρειαζεται να παρεις dvdp πανω απο 70Ε τώρα και ειδικα αν εχεις HTPC δεν χρειαζεσαι καθόλου, (εκτός ίσως αν το προτιμα η συζυγος... να ζήσετε !!!!). Βέβαια η πηγη παίζει σημαντικό ρόλο αλλα προηγούνται άλλα... κυρίως η ρύθμιση, η οποία όμως θα σου φανεί χρήσιμη όταν αρχίσει το μάτι σου και συνηθίζει να "βλέπει" (πραγμα που δεν ειναι και πολυ καλο γιατι τοτε βλεπεις την εικόνα και οχι την ταινια).

Κάτι άλλο -ίσως δευτερευων ίσως σημαντικο - τα 3 μετρα πλατος δινουν "στενη" στερεοφωνική εικόνα, ειδικά αν καθεσαι στα 5 μετρα αλλα αυτο ρυθμιζεται με χρονοκαθυστερησεις κτλ.

Καλή αρχή και καλό ψάξιμο.
 

ΜΗΤΣ

Supreme Member
19 June 2006
3,418
Athens, Greece
Φίλε μου μια χαρά ψαγμένο σε βρίσκω. Kαλώς ήρθες στην παρέα μας ως ενεργός κιόλας. Στην απορία του αν αξίζει το προβολικό ή όχι για την χρήση που το θέλεις εγώ θα απαντήσω σίγουρα ναι. Άλλη αίσθηση η μικρούλα (40") LCD και άλλο το προβολικό. Aν και δεν έχω ψάξει την αγορά τώρα τελευταία (και το τονίζω αυτό) αλλά επειδή σε λίγους μήνες θα αλλάξω μηχανάκι έχω γλυκαθεί και θα ψάξω περισσότερο για τον EPSON TW700. Nομίζω έχει πολύ καλή απόδοση-τιμή. H επόμενη επιλογή μου θα ήταν κάτι σε Infocus μιας και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με αυτόν που έχω μέχρι τώρα. Όσο για την οθόνη αυτό θα παίξει ρόλο ανάλογα με το μηχανάκι που θα πάρεις. Kάθε ένα έχει στα τεχνικά του χαρακτηριστικά τις ίντσες ανά απόσταση. Aυτό θα πρέπει να το κοιτάξεις για να κάνεις την καλύτερη δυνατή επιλογή για τον χώρο σου.
 
17 June 2006
23,740
Αθήνα
Κοιτάζοντας το διπλανό θέμα για τον Epson TW700 που ανοίχτηκε, θα σου πρότεινα να χτυπήσεις έναν τέτοιο και να ξεμπερδεύεις. Αρκετή φωτεινότητα, ευκολία τοποθέτησης με μεγάλο οριζόντιο και κάθετο lens shift, και καλό service απ' ότι λένε οι κάτοχοι Epson.

Με 1100 ευρώ τι άλλο να θες;
 

Μανωλάς Βλάσης

AVClub Enthusiast
19 June 2006
794
Γεια σου, φίλε Διονύση, και σε καλωσορίζω στο κλαμπ των "ωραίων άρρωστων"! Σου εύχομαι κάθε ευτυχία στον έγγαμο βίο σου!
Και τώρα στο προκείμενο: Συνοψίζω τα ερωτήματα που άμεσα ή έμμεσα θέτεις και προσπαθώ να σου απαντήσω:
1. Plasma/LCD ή προβολέας; Αναμφισβήτητα προβολέας, εφόσον σε ενδιαφέρει να βλέπεις κυρίως ταινίες από DVD (αλλά και για παιχνίδια ενδείκνυται και με το παραπάνω). Η εικόνα των προβολέων της μεσοχαμηλής κατηγορίας τιμής είνα εξαιρετική και θα σε αποζημιώσει τόσο με την ποιότητά της όσο και με το μέγεθός της.
2. Προβολέας LCD ή DLP; Εδώ, όπως ήδη σου απάντησαν τα παιδιά, "παίζει" πολύ ο υποκειμενικός παράγοντας. Η κάθε τεχνολογία έχει τα προτερήματα και τα ελαττώματά της. Για τους DLP π.χ. πολλοί λένε ότι εμφανίζει το φαινόμενο rainbow, αλλά αλλού έχω διαβάσει ότι το βλέπουν μόνο όσοι έχουν αστιγματισμό. Από την άλλη, οι LCD έχουν συχνά πρόβλημα ανομοιομορφίας -κάτι όμως που δεν είναι ορατό σε θέαση ταινίας (εκτός, βέβαια, κι αν "πέσει" κανείς σε πολύ κακό κομμάτι). Αν τώρα εξετάσουμε την οικονομική παράμετρο, για τα χρήματα που διαθέτεις είσαι πιο κοντά στους LCD. Το καλύτερο είναι να αποφασίσεις, αφού πρώτα δεις με τα ίδια σου τα μάτια. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι αυτό - κι εγώ σε επαρχία μένω (Αλεξανδρούπολη) - αλλά μια "θυσία" να κατέβεις στην Αθήνα αξίζει και με το παραπάνω.
3. Ποια μάρκα/μοντέλο LCD (αν υποθέσουμε πως καταλήγεις σ' αυτούς); Νομίζω πως στην κατηγορία HD-Ready (1280 x 720p) "παίζουν" δύο μάρκες: [α] Panasonic AX100 και [β] Epson EMP-TW700. Γενικά αναφέρεται ότι ο πρώτος είναι φωτεινότερος (αν και, όπως διάβασα εδώ, σε κάποιες μετρήσεις αποδείχθηκε το αντίθετο). Επίσης ο Panasonic διαθέτει το σύστημα smoothscreen που κάνει την εικόνα πιο "απαλή", ώστε να μην φαίνονται τα pixels. Αυτό σε άλλους αρέσει, γιατί, όπως λένε, δίνει μια πιο "κινηματογραφική" εικόνα, και σε άλλους δεν αρέσει (όπως σε μένα), γιατί μειώνει την ευκρίνεια. Άλλωστε, τα pixels σε κανένα σύγχρονο προβολέα δεν διακρίνονται από απόσταση θέασης 3 μέτρων και παραπάνω (εκτός κι αν θέλει κανείς να σταθεί σε απόσταση 1 μέτρου από την οθόνη, για να παρατηρεί τα pixels). Τον Epson 700 δεν τον έχω δει (όπως και τον Panasonic άλλωστε), είμαι όμως σίγουρος ότι θα είναι ένα εξαιρετικό προβολικό, αν κρίνω από τον 600άρη που έχω εγώ και που ήδη θεωρείται "παλιός". Ο 600άρης λοιπόν παρουσίασε εξαιρετική εικόνα out of the box (ελάχιστες ρυθμίσεις έκανα - αφού, άλλωστε, δεν ξέρω και πολλά). Εξαιρετική χρωματική απόδοση, βαθύτατο μαύρο, εντυπωσιακή ευκρίνεια. Ο 700άρης διάβασα ότι είναι αξιοσημείωτα καλύτερος, γιατί αφενός διαθέτει καλύτερη αντίθεση, και αφετέρου - κι αυτό είναι το σημαντικό - καλύτερα οπτικά, κάτι που σημαίνει, μεταξύ των άλλων, και καλύτερη ευκρίνεια. Η τιμή του, απ' όσο ξέρω, κυμαίνεται απο 1150 μέχρι 1250 ευρώ.
4. Οθόνη; Ήδη οι φίλοι του forum σού είπαν πολλά για την οθόνη. Εγώ θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι: Σκέφτηκες τη λύση της σταθερής οθόνης; Αν ναι, μπορείς να κατασκευάσεις πολύ καλή οθόνη χωρίς το πρόβλημα των ζαρών και με ελάχιστα χρήματα.

Τέλος, πρέπει να σκεφτείς και το ηχοσύστημα (A/V ενισχυτής και σύστημα ηχείων). Όπως σου επισήμαναν και άλλοι φίλοι, μεγάλη εικόνα χωρίς μεγάλο ήχο δεν γίνεται. Αυτό βέβαια προϋποθέται άλλο budget ...

Άντε και καλές αγορές!!!

Υ.Γ.: Για DVD Player δεν έγραψα τίποτε, γιατί υποθέτω πως έχεις. Αν πάντως δεν έχεις, μια αξιοπρεπής λύση (μέχρι να γίνουν προσιτά τα Blu-ray ή τα HD-DVD Players, ή μέχρι να εμφανιστούν σε προσιτές τιμές τα universal players, όπως της LG, που θα παίζουν όλα τα φορμά) είναι το Pioneer DV-696 AV, που τα παίζει όλα και κοστίζει μόνο 150 ευρώ.
 

Διονύσης1

AVClub Addicted Member
5 January 2007
1,568
Κέρκυρα
Σας υπερευχαριστώ όλους για τις εκτενείς και κατατοπιστικές απαντήσεις που μου δώσατε απο χθες μέχρι σήμερα ! :worshippy:

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, και δεν το λέω για κοπλιμέντο, όταν μίλησα στο αρχικό μου post για την υπευθυνότητα του φόρουμ αλλά και για την τάση όλων των μελών του να ενδιαφέρονται για το πρόβλημα και τις απορίες του καθενός και να του τις λύνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,αλλά και για τους δεσμούς φιλίας και αλληλοεκτίμησης μεταξύ των μελών ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ εννοούσα και χαίρομαι ειλικρινά... :ernaehrung004:
Σε πολύ ελάχιστα φόρουμ έχω διακρίνει τόσο άψογη συμπεριφορά ! :ADFAD2:

Θα περιμένω και άλλες απαντήσεις από τα υπόλοιπα μέλη, ή και από τους ίδιους αν έχετε κάτι να προσθέσετε, αφού πρώτα δώσω μερικές ακόμα διευκρινήσεις για να κάνω πιο εύκολα τα πράγματα!

Καταρχήν σε ότι αφορά το θέμα του ήχου, έχω αγοράσει από πέρισυ τέτοια εποχή έναν ενισχυτή 7.1 της YAMAHA αξίας 600 Ευρώ με υποστήριξη όλων των προτύπων ήχου και ρυθμίσεων. Για να μην τον περιγράφω εδώ, θα τον βρείτε στο παρακάτω λινκ:
http://www.audioholics.com/productreviews/avhardware/YamahaRX-V659p1.php

( Δυστυχώς ΔΕΝ διαθέτει έξοδο HDMI και δεν θα υποστηρίζει τα νέα HD πρότυπα ήχου, αλλά σκέφτομαι να τον αλλάξω σε κάνα χρόνο με κάτι καλύτερο).
Ηχεία έχω 4 δορυφόρους YAMAHA 120 Watt , ένα κεντρικό ηχείο 120 watt και ένα Subwoofer 600 Watt.
To ηχοσύστημα συνολικά κόστισε 2000 ΕΥΡΩ και πιστεύω ότι με καλύπτει για τώρα, αφού στο προηγούμενο μικρό μου σπίτι το είχα συνδεδεμένο με την 32'' SONY Wega crt που είχα και λόγω μικρού χώρου, ποτέ δεν το είχα αξιοποιήσει στο φούλ..... :smash:

Παραπάνω ένας φίλος ανέφερε ότι λόγω πλάτους δωματίου 3 μέτρα θα έχω στενό στερεοφωνικό ήχο από τα μπροστινά ηχεία.... και ότι αυτό ρυθμίζεται με χρονοκαθυστερήσεις...
Μήπως θα μπορούσατε να μου το εξηγήσετε λίγο καλύτερα ???

Σε ότι αφορά την οθόνη τώρα,
δυστυχώς ΔΕΝ μπορώ να έχω μια σταθερή οθόνη, λόγω του ότι θα είναι στο σαλόνι και θα πρέπει όταν έχω επισκέψεις να την ανεβάζω, αλλα ούτε και να βάψω τον τοίχο, πάλι για λόγους ομοιομορφίας του υπόλοιπου δωματίου, που είναι βαμμένο σε χρώμα κίτρινο.... ( Επιπλέον το σπίτι είναι με νοίκι και θα μείνουμε εκεί για 2 χρόνια τουλάχιστον, οπότε ΔΕΝ μπορώ να κάνω και πολλές παρεμβάσεις στο χώρο), διαφορετικά ο ιδιοκτήτης θα με :slapface:

Για το λόγο αυτό προτείνετέ μου πτυσόμενες οθόνες 16:9, όχι μεγαλύτερες από 100'' , με όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερη σχέση τιμής/δημουργίας ζάρων... :worshippy:

ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

Όπως μου τα είπατε παραπάνω, και επειδή είμαι νέος στο χώρο του προβολέα (Επαναλαμβάνω ότι είμαι αρκετα ψαγμένος και έμπειρος στο χώρο των LCD και plasma, ενώ σε ότι αφορά τους προβολείς, έχω διαβάσει ΟΛΗ τη θωρία με το κουτάλι, αλλά μου λείπει η πρακτική εξάσκηση ... :music-smiley-005: ) πρέπει να κατευθυνθώ στους LCD προβολείς, λόγω τιμής, ευκολότερης τοποθέτησης, και αποφυγής του Rainbow και των πονοκεφάλων.

Και επειδή πολλοί αναφέρατε ως καλό και αξιόλογο τον Epson EMP-TW700 θα τον ψάξω και εγώ αναλυτικότερα μήπως και επιλέξω αυτόν τελικά....

ΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ και περιμένω με ανυπομονυσία ......
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ αλλά και για τις ευχές σας για τον νέο μου έγγαμο βίο..... :fahne90:
ΠΑΡΑΚΑΛΩ, να διαβάζετε και το αρχικό μου post στο τόπικ, πριν μου απαντήσετε...


Y.Γ Για τον φίλο που με συμβούλεψε να χαρώ το ταξίδι της αναζήτησης, απαντώ ότι θα μου άρεσε πολύ να το κάνω, αλλά κατα πρώτον ΔΕΝ μένω στην Αθήνα για να πηγαίνω να βλέπω ο ίδιος με τα μάτια μου τα διάφορα μοντέλα, οπότε ό,τι αναζήτηση κάνω θα βασιστεί στο INTERNET και στα διάφορα ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ του χώρου, και κατά δεύτερον, ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ, αλλά δεν θα ήθελα να ταξιδεύω για πάντα......

Πρέπει να αράξω κάποια στιγμή με την σύζυγο, και να απολαύσουμε και καμιά ταινιούλα..... :smash:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΕΠΙΣΗΣ : Αν κάποιος από σας έρθει Κέρκυρα για διακοπές, είστε καλεσμένοι στο σπίτι μου να δούμε ταινία, να παίξουμε Video Games και να δοκιμάσουμε σπιτικά μεζεδάκια από τη σύζυγο....
 
Last edited:

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,396
t3.large
Re: Απάντηση: HELP!!! ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤΟΡΑ 1000-1600 ευρώ για αρχάριο

Κοιτάζοντας το διπλανό θέμα για τον Epson TW700 που ανοίχτηκε, θα σου πρότεινα να χτυπήσεις έναν τέτοιο και να ξεμπερδεύεις. Αρκετή φωτεινότητα, ευκολία τοποθέτησης με μεγάλο οριζόντιο και κάθετο lens shift, και καλό service απ' ότι λένε οι κάτοχοι Epson.

Με 1100 ευρώ τι άλλο να θες;

+1
 

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
9,971
Είμαι εδώ και 1 εβδομάδα ευτυχής κάτοχος του 700.
Για πρωτόπειρο στον χώρο, η (θετική) έκπληξη είναι τεράστια.

Εαν μάλιστα θέλουμε να ανοίξουμε πολλές ίντσες, (σύμφωνα με τα γραφόμενα στο διαδίκτυο) υπερτερεί κατά πολύ του πανασόνικ αλλά και του οπτόμα 70, λόγω των εξαιρετικών οπτικών του 'upper-class' φακού του.

Σε συνδυασμό με τις διαφορές τιμής που υπάρχουν αυτήν την στιγμή, εκτιμώ ότι είναι η καλύτερη λύση......
 

Διονύσης1

AVClub Addicted Member
5 January 2007
1,568
Κέρκυρα
Να ρωτήσω και κάτι άλλο :

Γιατί μου είπατε ότι χρειάζομαι Dvd player με έξοδο HDMI ?
Για να έχει μέσα upscaller και να ανεβάζει την Standard ανάλυση από τα DVD ????

Ή ΑΠΛΑ και μόνο για καλύτερη συνδεσιμότητα με τον προβολέα ?
Και αυτό γιατί έχω ένα πολύ καλό DVD player της SONY που το αγόρασα πριν 1 μιση χρόνο 600 Ευρώ, αλλά ΔΕΝ έχει έξοδο HDMI παρά μόνο Composite και S-Video.... :ADFAD2:

Και από ότι διάβασα, έχει και ο Epson TW700 είσοδο S-video.... :smash:
 

doros

AVClub Addicted Member
19 June 2006
1,411
Ηράκλειο Αττικής
Ο scaler που θα υπάρχει ή όχι, δεν συνδέεται με την ύπαρξη ή όχι του HDMI.

Στο είπαν για να έχεις ακριβώς την καλύτερη δυνατή (και ψηφιακή) συνδεσιμότητα και όχι αναλογική (Composite & S-Video). Πιστεύω θα δεις πολύ καλύτερα. Τουλάχιστον στο δικό μου σύστημα, δεν συγκρίνονται καν!
 

Zeb

AVClub Addicted Member
11 January 2007
1,876
Βάρη
Να ρωτήσω και κάτι άλλο :

Γιατί μου είπατε ότι χρειάζομαι Dvd player με έξοδο HDMI ?
Για να έχει μέσα upscaller και να ανεβάζει την Standard ανάλυση από τα DVD ????

Ή ΑΠΛΑ και μόνο για καλύτερη συνδεσιμότητα με τον προβολέα ?
Και αυτό γιατί έχω ένα πολύ καλό DVD player της SONY που το αγόρασα πριν 1 μιση χρόνο 600 Ευρώ, αλλά ΔΕΝ έχει έξοδο HDMI παρά μόνο Composite και S-Video.... :ADFAD2:

Και από ότι διάβασα, έχει και ο Epson TW700 είσοδο S-video.... :smash:

Όπως και να το κάνεις η εικόνα θα είναι καλύτερη με hdmi και επειδή είμαι παθών, αν έχεις ένα αξιοσέβαστο πισι στην κατοχή σου βάλτο να παίζει με τον προβολέα και ούτε που θα το ξανανοίξεις το σονυ... Αν πάλι όχι, πάρε ένα... Οι διαφορές είναι μεγάλες... Το εσ-βίντεο θα σου υποβιβάσει πάρα πολύ την ποιότητα της προβαλόμενης εικόνας...
 

Θάνος Φούντας

AVClub Addicted Member
22 June 2006
1,878
Και αυτό γιατί έχω ένα πολύ καλό DVD player της SONY που το αγόρασα πριν 1 μιση χρόνο 600 Ευρώ, αλλά ΔΕΝ έχει έξοδο HDMI παρά μόνο Composite και S-Video.... :ADFAD2:

Να ξεχάσεις ότι θα συνδέσεις τον epson με s-video. Ο προβολέας θα συνδεθεί με HDMI.
Επίσης αφού όπως είπες έχεις htpc να χρησιμοποιήσεις αυτό ως dvd player. Η διαφορά είναι τεράστια. Μάλον καλύτερα δοκίμασε και συνέκρινε. Είμαι σίγουρος ότι την επόμενη μέρα το DVDp σου θα είναι σε αγγελία

Πάντως μου φαίνεται δύσκολο ένα Sony DVDp των 600 ευρώ να έχει μόνο εξόδους composite και s-video...