βοηθεια για aircondition

petros37

Senior Member
12 July 2006
406
Τα κλιματιστικα δεν χρειαζονται καθε χρονο γεμισμα με φρεον.Αυτο ειναι παραμυθι τελεια και παυλα. Οσο για το αν συμφερει καποιο ιδιωτη να αγορασει ολο τον εξοπλισμο για συντηρηση και πληρωση με φρεον ( που επαναλαμβανω δεν χρειαζεται καθε χρονο ) προσωπικα αμφιβαλλω.
 

AS Mocca

Supreme Member
19 June 2006
4,805
Athens
Αγαπητε νομιζω οτι κανεις καποια λαθη.Τα κλιματιστικα δεν χρειαζονται φρεον καθε λιγο και λιγακι αν εχουν διαρροη το χανουν ολο και θα πρεπει να αποκατασταθει η διαρροη και τελειωνει το θεμα , τα υπολοιπα οτι καθε χρονο
θελουν συμπληρωμα ειναι παραμυθια για να βγαζουν χρημα οι ψυκτικοι .Επισης τα σοβαρα κλιματιστικα δεν εχουν προβλημα οσο δυνατα και αν τα βαζεις να δουλεψουν και για οσο χρονικα διαστημα ,αν ομως αναφερεσαι στα κινεζικα εχεις απολυτο δικιο.

μάλλον εσύ δεν κατάλαβες τι γράφω. Αυτό λέω ότι δεν χρειάζεται συνέχεια υγρά. Εννοώ φρέον !!!

Απλά καθάρισμα θέλουν συχνά !!!
 

AS Mocca

Supreme Member
19 June 2006
4,805
Athens
Το καθάρισμα θέλει μέτρο... Ούτε να το παραμελείς, ούτε να το καθαρίζεις κάθε μήνα... Ψυκτικός μου είπε ότι με το συχνό καθάρισμα χωρίς λόγο των μεταλλικών στοιχείων ψύξης (της εσωτερικής μονάδας φυσικά), μπορεί σε βάθος χρόνου να προκληθεί διάβρωσή τους με αποτέλεσμα να τρυπίσει κάπου και να αχρηστευθεί η μονάδα πριν έρθει η φυσιολογική γήρανσή της.
Με λίγη προσοχή και αφού πληροφορηθεί τι χρειάζεται, αυτή τη δουλειά (συν το γεμισμα με φρέον - υπάρχουν διάφοροι τύποι) μπορεί να την κάνει ο καθένας μόνος του και να γλυτώνει πολύ χρήμα κάθε χρόνο αν έχει κάμποσα κλιματιστικά στο σπίτι (εγώ έχω 4). Υπάρχουν μαγαζιά που πουλάνε τα σχετικά προιόντα...

μπορείς να αναφέρεις μερικά τέτοια μαγαζιά γιατί οι ψυκτικοί το κρατάνε μυστικό, ενώ έχω μάθει όλη την διαδικασία του service των aiur condition τόσες φορές που τους έχω παρακολουθήσει. έστω και με pm στείλε.
 

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781
Μου είχαν πει κάτι παιδιά ψυκτικοί στην δουλειά μου, θα τους ρωτήσω μόλις τους δω και θα σου απαντήσω... Αν θυμάμαι καλά μου είχαν πει στην Θηβών και στην Κων/πόλεως...Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή...
 

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781
Re: Απάντηση: βοηθεια για aircondition

ΠΑΙΔΙΑ θα μου πειτε τι να προσεξω οταν ερθει ο τεχνικος?

Να μην τρυπήσει κολώνα (αν και ούτε ο ίδιος το θέλει...) Να σου βάλει τον σωστό τύπο φρέον... να καρφώσουν την βάση της εσ.μονάδας ακριβώς οριζόντια και όχι στο περίπου... Να τους έχεις ένα χώρο στρωμένο με ύφασμα να ανοίξουν και να σσυνδέσουν την εσωτερική μονάδα γιά να μη την γδάρουν γυροφέρνοντάς την στο πάτωμα η πάνω σε αλλη σκληρή επιφάνεια...
 

antonios

AVClub Addicted Member
14 July 2006
1,366
συνήθως οι τεχνικοί σε όποιον βάζουν ururu το προσέχουν έτσι κι αλλιώς...
σε μένα είχαν έρθει 2 (ο 1ος και ο βοηθός).
το πρόσεχαν σαν τα μάτια τους, ακόμα και όταν άνοιγαν τις κούτες.
ο 1ος σε κάποια φάση λέει στο βοηθό.
πρόσεχε γιατί σήμερα ururu βάζουμε, όχι...
από κει να καταλάβεις οτι και οι ίδιοι οι τεχνικοί ΚΑΙ σέβονται το προιόν ΚΑΙ επειδή είναι ακριβό ένας λόγος παραπάνω να μην κάνουν καμιά ζημιά.
 

johny1989

AVClub Addicted Member
17 December 2007
2,573
BIOS τι εννοεις να μου βαλει το σωστο τυπο φρεον αφου εχει απο τη μανα του.
 

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781
Το τσεκάρουν αν είναι OK από φρέον, αν θέλει συμπλήρωμα κλπ... Αν χρειαστεί να βάλουν, να βάλουν από τον ίδιο τύπο. Βέβαια αυτό ισχύει περισσότερο στα εποχιακά services.
 

antonios

AVClub Addicted Member
14 July 2006
1,366
για να μην ανοίγω άλλο θέμα και μια και ο φίλος βρήκε αυτό που έψαχνε μετά και τη βοήθεια όλων, να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου:

ψάχνω αποκλειστικά για ένα 9άρι, 10άρι, κατά προτίμηση inverter, για υπνοδωμάτιο. Αυτά που είναι και ιονιστές δεν με ενδιαφέρουν. Καλύτερα να ανοίγω το παράθυρο για λίγο να ανανεώνεται ο αέρας.

τι έχετε υπόψη σας σε αυτή την (μικρή) κατηγορία;

ένα που βρήκα εγώ είναι το http://www.megamarket.gr/hitachialldcinverterrase10h29000btu-p-28957.html?ref=pathfinder

χωρίς να σημαίνει οτι θα πάρω αυτό ή θα το πάρω από εκεί. απλά η 1η σελίδα που βρήκα. (άλλωστε οι τιμές εδώ δεν περιλαμβάνουν εγκατάσταση...)