Άλλη μια βοήθεια για (πρωτότυπο) αγορά TV...

NULUSIOS

New member
24 July 2012
16
Χτες ήμουν στο τσακ να πατήσω το οκ για την αγορά LG 42LA660S αλλά είπα να δω τι λέει ο κόσμος πρώτα... Έτσι ενώ είχα την LG σε εκτίμηση, τώρα "παίζεται".

Λοιπόν παρακαλώ τα φώτα σας, εδώ τα δεδομένα μου:

1) Πάω για το πολύ 850 με τη φάπα μαζί (και δεν είναι το κάτω όριο, το μοντέλο που αναφέρω έχει 640 ευρώ μόλις).

2) Μιλάμε για 40-42". (συγκεκριμένο έπιπλο, συν κολώνα στον τοίχο που με μεγαλύτερη διάσταση πάει την TV πολύ "off center", μην αρχίσουμε τη συζήτηση για τη μικρή διάσταση)

3) Θέαση 2 (ο κοντινότερος σε καναπέ) έως 4 μέτρα (ο πίσω καναπές). (ξαναδιαβάστε την παρένθεση του #2 επάνω)

4) Χρήση καθαρά τηλεοπτική στο 80% της ζωής της, μαζί με αθλητικά όμως (αν δεν δεις έναν αγώνα εκεί που θα τον δεις;...), αλλά και fullHD υλικό.

5) Δεν θέλω plasma (εκτός αν με σοκάρετε με κάτι).

6) Θέλω οποσδήποτε 3D αλλά προτιμώ το παθητικό (ήδη έχω monitor στο PC με τα παθητικά) για πολλούς λόγους (όχι μόνο κούραση)... Δεν γουστάρω το 6χρονο παιδί μου να φοράει κάτι με πομποδέκτη στο κεφάλι του. Επίσης ξαναδιαβάστε την παρένθεση του #2 τρίτη φορά. Αν θέλω "immersive 3D" βάζω ένα μαξιλάρι κάτω και κάθομαι στο 1.5 μέτρο αν χρειαστεί.

7) Γουστάρω καλούδια (όντας geek), αλλά δεν θα θυσιάσω την ποιότητα της εικόνας για αυτά.

8) Θα ήθελα smart, αλλά δεν είναι deciding factor (έχω εδώ και 10 χρόνια ένα HTPC από κάτω της... αναβαθμισμένο κατά καιρούς, οπότε κάνει τα πάντα, απλά αν ήταν smart θα ήταν ευκολία, δεν θα το άναβα χωρίς λόγο).

9) Για ότι αναφέρω στην παρένθεση του #8 από πάνω, θέλω οποσδήποτε να παίζει κανονικά αν συνδεθεί HDMI με PC. Όχι περίεργα overscan που να μη μπορώ να πετύχω 1920x1080 pixel-to-pixel mapped.

10) Εννοείται μιλάμε για LED, αλλιώς κάθομαι με ότι έχω.

Αυτά... Προτείνετε, τυλίξτε μια και στείλτε.
Ευχαριστώ.
 
Last edited:

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,020
Στα δύο μέτρα το 3D δε νομίζω πως θα σε αφήσει ικανοποιημένο στις 42", πόσο μάλλον στα τέσσερα, που θα χρειάζεσαι 3D κυάλια. Εφόσον βλέπεις αθλητικά καλό θα είναι η τηλεόραση να έχει 100 Hz από το panel, πράγμα που δε συμβαίνει με τις LG σειράς 6. Εναλλακτικά σε passive 3D και εντός του budget σου υπάρχει η Panasonic ET60, θα πρότεινα όμως να δεις την 47". Το πλάτος της είναι μικρότερο από 110 εκατοστά. Όσο για το 3D σε μικρά παιδιά, καλύτερα να το αποφύγεις...
 

NULUSIOS

New member
24 July 2012
16
@Michalis3 Η ΕΤ60 τι πανελ φοραει ips;
Ναι IPS της LG.Αλλά μη το συζητάμε πολύ πια γιατί ήδη την παράγγειλα. Και με ψήσατε για 47".(η οποία ΔΕΝ χωράει εκεί που ήθελα για 3 πόντους - αλλά πήρα βάση τοίχου... γκρρρρ)
 

NULUSIOS

New member
24 July 2012
16
Να είσαι καλά... αναρωτιέμαι, ΤΟΣΟ πολύ θα τους πείραζε να βάλουν 1-2 γιαλιά ακόμα; Ζήτημα αν κάνουν 2 ευρώ χοντρική.
 

NULUSIOS

New member
24 July 2012
16
Λοιπόν την πήρα...
'Εχει ΠΑΡΑ πολύ καλά χρώματα και στις γρήγορες κινήσεις είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
Είχε βγει και μια αναβάθμιση (μικρό revision update), όλα καλά. Πολύ καλή και στα low-res κανάλια μας, αλλά φυσικά στα 1080p πολύ καλύτερα.
Λίγο σκοτεινή στο "κανονικό" profile.
Το smart δεν είναι όσο χάλια περίμενα.
3D δοκίμασα λίγο από το PC, παίζει μια χαρά.

Γενικά ευχαριστημένος. Την έβαλα στον τοίχο ωραία και καλά, ναι παιδιά ευχαριστώ που με βάλατε να πάρω 47άρα.