ΑΓΟΡΑ ΝΕΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

EMMANOUEL

Established Member
21 October 2011
104
Θεσσαλονικη
Καλημερα παιδιά τελικά θα κάνω αλλαγές στον χώρο μου και θα δούμε μετά ποιά ειναι η ιδανικότερη λύση . Εξάλλου τηλεόραση δεν αγοράζεις κάθε μέρα ετσι δεν είναι άρα θέλει σκέψη το πράγμα .
 

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,849
σωστός. με μια αλλαγή πάντα μπορείς να έχεις καλύτερη εργονομία και να φέρεις καλύτερα τον χώρο στις απαιτήσεις σου εικόνας και ήχου.
 

EMMANOUEL

Established Member
21 October 2011
104
Θεσσαλονικη
Mολις αλλαξα τα έπιπλα παιδιά και για να ειμαι ειλικρινής ειναι πολύ καλύτερος τώρα ο χώρος οφείλω να ομολογήσω .Τώρα η απόσταση θέασης ειναι στα 2,80 μέτρα απο 5 που ήταν πριν . Ετσι δεν χρειάζεται να παω στις 50 " πιστευω . Απλά θα πάρω σίγουρα full hd για να εκμεταλευτώ και τον dreambox μια και βλέπω ποιό πολύ δορυφορικά κανάλια ξένα αντι ελληνικά .
 

EMMANOUEL

Established Member
21 October 2011
104
Θεσσαλονικη
Μόλις τελείωσα και με τις καλωδιώσεις τωρα απομένει η αγορά τηλεόρασης μόνο παιδιά . Ητηλεόραση θα μπει σε ενα επιπλο σχήματος Π στην μέση δηλαδή . Εχω περιθώρειο 1 , 10 ετσι θα πρέπει η τηλεόραση να φτάνει μεχρι εκει το μήκος της . Ακούω τις προτάσεις σας παιδιά η απόσταση θέασης θα είναι περιπου 2 , 80 ε κατέβηκα αρκετά απο εκει που ημουν στα 5 μέτρα σίγουρα .
 

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,020
Αν έχεις μέγιστο πλάτος 1,10 μέτρα τότε μέχρι 42" μπορείς να πάρεις. Σχετικά καλό μέγεθος αν και το ιδανικό θα ήταν μεγαλύτερη. Ενδεικτικά σου αναφέρω πως έχω 50" plasma σε απόσταση περίπου 2,5 μέτρα. Panasonic G30 και ST30 σε αυτό το μέγεθος τότε. :guitarist:
 

EMMANOUEL

Established Member
21 October 2011
104
Θεσσαλονικη
Καλησπέρα Μιχάλη ευχαριστώ πολύ για την απαντησή σου πιστευω οτι μεχρι 42 " θα ειμαι μια χαρά αν φανταστεί κανείς οτι μέχρι τώρα έβλεπα σε μία sony 21 " crt ε τότε για μένα θα φαίνονται ολα σαν μαγικά . Να ρωτησω κατι θεωρεις πως ειναι καλύτερα να πάρω plasma η led γιατι σκόπευα να πάω σε led full hd το 3d δεν με αγγίζει μέχρι στιγμής βέβαια αλλα τώρα απ οτι βλέπω σχεδόν ολα τα μοντέλα βγαίνουν ετσι .
 

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,020
Αν δεν έχεις ιδιαίτερα έντονο φωτισμό στο χώρο σου είναι σαφώς καλύτερη η επιλογή μιας plasma. ;)
 

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,020
Θα χάσεις σε ποιότητα εικόνας και θα "κερδίσεις" τα κοινά προβλήματα των edge led. Clouding, banding, light bleeding και λοιπά συναφή κουσούρια... Σε κάθε περίπτωση, θα σε συμβούλευα να δεις από κοντά κάποια υποψήφια μοντέλα τηλεοράσεων πριν αποφασίσεις.
 

EMMANOUEL

Established Member
21 October 2011
104
Θεσσαλονικη
Καλησπέρα σας πηγα σήμερα σε τρία καταστήματα Kωτσόβολο - Hλεκτρονική - media markt και ειδα τις ιδιες τηλεοράσεις για να παρω και τιμές απο τα ίδια ακριβώς μοντέλα . Ειδα την samsung 5500 και 6500 και την σειρα 720 της sony . Παρ ολο που οφείλω να ομολογήσω οτι ειμαι fun της sony απο μικρός ειδα οτι η εικόνα της samsung ηταν πολύ ποιό καθαρή - ζωντανή θα έλεγα . Ο πωλητής στην media μου είπε οτι εχει διαφορετική τεχνολογία η samsung και οι οθόνες της ειναι ολες απο led κρυστάλους για αυτό υπάρχει και η διαφορά στην εικόνα απο τις άλλες τηλεοράσεις . Ειδα και άλλες μάρκες φυσικά lg - philips -panasonic αλλα ηταν αισθητή η διαφορα στα χρώματα και στην ζωντάνια που ειχαν οι τηλεοράσεις της samsung . Σκέφτηκα στην αρχή οτι πιθανόν να ειναι απλά οι ρυθμίσεις που ειχαν κάνει απλά στο κάθε κατάστημα η ο φωτισμός να επηρεάζει αλλά οταν πήγα και στα επόμενα τότε ειδα οτι όντως ηταν διαφορετική η εικόνα που έβλεπα στις samsung απ οτι στις άλλες μάρκες . Μάλιστα ειδα και το επόμενο μοντέλο της samsung και ενθουσιάστικα περισσότερο στις 40 " και στις 42 " . Θα θελα ειλικρινά τις γνώμες σας και ποια με προτείνεται τελικά να παρω μόνο σε led και full hd πάντα οχι σε plasma .
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Ο πωλητής στην media μου είπε οτι εχει διαφορετική τεχνολογία η samsung και οι οθόνες της ειναι ολες απο led κρυστάλους για αυτό υπάρχει και η διαφορά στην εικόνα απο τις άλλες τηλεοράσεις

Δίπλα ακριβώς από την τηλεόραση με τους "κρυστάλλους LED" να υποθέσω ότι υπήρχε και πλυντήριο που πλένει , απλώνει και σιδερώνει τα ρούχα άψογα επειδή έχει κάδο από υπεραγωγούς?

Τέλος πάντων παρά τις μακακιες του καθε πωλητη αν εσενα σου αρεσαν αυτο μετραει.
 

EMMANOUEL

Established Member
21 October 2011
104
Θεσσαλονικη
Xα χα χα χα ωραιο αυτό Yperion . Απλά πιστεύω οτι προσπαθοθύν με κάθε τρόπο να πουλήσουν και μπορεις να ακούσεις και τα ποιό απίστευτα πράμματα όντως τι να πω δεν ξέρω ειλικρινά . Ειμαι πάντα της άποψης να αγοράζω ενα μοντέλο το οποίο εχει βγεί στην αγορά εχει πουλήσει ετσι θα εχω γνώση σίγουρα για το τι προβλήματα εχει βγάλει και ποιά ειναι τα πλεονεκτηματα - μειονεκτίματα . Μετά τον Απρίλιο θα βγάλει η samsung νεο μοντέλο αλλα δεν ξέρω τι θα μπορούσε να εχει παραπάνω ειλικρινά που να εχει τόση μεγαλη σημασία το μόνο σιγουρο ως συνήθως ειναι να πέσουν και άλλο οι τιμές στα τωρινά μοντελα για μα μην μεινουν στα ράφια τους . Εξάλου ζούμε σε μια καταναλωτική κοινωνια και καθε μερα βγαίνει και ενα καινουριο μοντέλο . Απο απλή εμπειρία σε pc που εχω το λέω αυτο φυσικά .
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Το θέμα είναι για εμένα -> την είδες , σου άρεσε , την πήρες!

Έτσι και αλλιώς στο θέμα της εικόνας υπάρχουν πολλά υποκειμενικά στοιχεία.
 

EMMANOUEL

Established Member
21 October 2011
104
Θεσσαλονικη
Καλημέρα σας . Εχεις δίκιο σε αυτό Yperion αυτο οντως ισχύει θα έλεγα , απλά ρωτάω ποιό πολύ για να μάθω λίγο παραπάνω και να προσέξω ίσως κ'αποια πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα . Μπορεί να δώ δύο διαφορετικά μοντέλα και να ενθουσιαστώ αλλα μετα θα κρίνω αναγκαστικά ποιο υπερτερεί στα σημεία θα έλεγα . Ενταξει ακόμα δεν εχω πάρει οριστική απόφαση εξάλλου θα κάνω μια βόλτα και σε κάποια καταστήματα σήμερα και απο Δευτέρα Τρίτη θα καταλήξω τελικά . Ενοείται κάθε προτασή σας ειναι αποδεκτή με χαρα παιδια μια και εσεις έχετε περισσότερς γνώσεις απο μένα φυσικά .
 

EMMANOUEL

Established Member
21 October 2011
104
Θεσσαλονικη
Δεν νομίζω φίλε μου ειναι 46 " και λεει 116 cm . Εγω ο χώρος που διαθέτει το έπιπλο ειναι ακριβώς 1,10 εννοω δηλαδή οτι στο σύνολο η περιφέρεια της τηλεόρασης δεν πρέπει να ξεπερνάει το 1,10 αν και λογικά πιστεύω το σωστό θα ηταν να υπολογίζω περίπου 1 μέτρο για να εχει και δυο τρεις πόντους αέρα να μην σφηνώσει στο επιπλο . Ευχαριστώ πολύ πάντως για την ενημέρωση .