Αγορά TV/Monitor για PC

Malek

New member
12 February 2009
38
Συγγνώμη που ξαναπιάνω παλιό post, έκανα σκέψεις αυτό τον καιρό για τη TV.

Με βάση αυτά που μου είπατε και ειδικά ο Michalis ότι δεν αξίζει ακριβή 32αρα για μόνιτορ, σκέφτηκα μήπως τη 42άρα (lh3000) που πήγε στο γυμναστήριο να τη βάλω σαν μόνιτορ στο 1μέτρο απόσταση αντί να αγοράσω καινούρια 32αρα?

Θα ήταν υπερβολή? Θα τυφλωθώ? Χεχε
 

evanfotis

Moderator
Staff member
26 March 2008
5,475
μήπως τη 42άρα (lh3000) που πήγε στο γυμναστήριο να τη βάλω σαν μόνιτορ στο 1μέτρο απόσταση αντί να αγοράσω καινούρια 32αρα?

Θα ήταν υπερβολή? Θα τυφλωθώ?

Απ ότι θυμάμαι η LH3000 ήταν κάλη για μόνιτορ χωρίς να υποδειγματίζει και με μικρό lag όπως συνήθωε όλα τα "μικρά" μοντέλα.

Αφού την έχεις, δοκιμασε την για ένα διάστημα και δές άν σε κουράζει ή όχι.
Συνήθως μειώνουν αρκετά το backlight στις ρυθμίσεις για να μή κουράζει σε πολύωρη χρήση. Ανάλογα βέβαια το περιβάλλον και τα μάτια του καθένα.
 

Michalis3

Supreme Member
25 February 2011
8,020
Νομίζω πως είναι λίγο υπερβολή η 42" στο ένα μέτρο απόσταση για χρήση ως monitor. Δοκίμασέ την όμως, όπως λεέι και ο φίλος πιο πάνω, για να δεις αν σε βολέψει.
 

Malek

New member
12 February 2009
38
Ναι και γω για υπερβολή το βλέπω απλα πιστεύω οτι μετα απο λίγο θα μου φένεται καλή και μετα απο κανένα μήνα θα είναι και μικρή... αλλα μετά θα έχω τυφλωθεί τελοίος.... χεχε
Θα το δοκιμάσω και βλέπω... ευχαριστώ και πάλι
 

dhmak

New member
30 January 2009
86
Καλλιθέα, Αθήνα
Απάντηση: Re: Αγορά TV/Monitor για PC

Καλημέρα, σκέφτομαι και εγώ να αγοράσω την LG 32LM611S ώς οθόνη υπολογιστή, έχω και εγώ τις ίδιες απορίες με τον Malek
Υπάρχει κάποιος κάτοχος της συγκεκριμένης τηλεόρασης ή κάποιος γνώστης περι του συγκεκριμένου θέματος, να μου απαντήσει.

Καλημέρα!
Σας έχω τρελάνει με αυτή τη μόνιτορ μου για το PC αλλά τώρα με τα καινούρια models έχω μπει σε σκέψεις πάλι.
Βασική χρήση: Gaming, ταινίες και λίγο σερφάρισα (κάνα 2ορο τη μέρα)
Απόσταση θέασης 1 μέτρο το πολύ.

Όπως είχα γράψει και παραπάνω, είχα το PC σε μία 42 lh3000 στα 2,5 μετρά η κάτι και είχα βολευτεί. Τώρα που πήγα στο γραφείο πάλι με την 22άρα μου φαίνονται όλα πολύ μικρά.
Μίας και η 27αρα μου φάνετε πολύ μικρή και θέλω να είναι και TV σκαφτόμουν για 32αρα.

Από τη μία σκεφτόμουν την 32 LK450 που είναι και φτηνή αλλά τώρα που βγήκανε οι LG 32LM611S και LG 32LM620S έχω πωρωθεί με την εμφάνιση.

a)Εκτός από πεταμένα λεφτά αν έπαιρνα μια από τις καινούριες LG, θα είχα κανένα πρόβλημα με gaming αφού είναι 200 και 400hz?

b)Από ποιότητα εικόνας ως μόνιτορ θα είναι καλύτερη ποιότητα σε σχέση με τη LG450?

c) Θα μπορέσω να χρησιμοποιήσω τα hz για ταινίες από PC?

d) Το 3D θα μπορέσω να το χρησιμοποιήσω για gaming?

e) 37αρα θα ήταν υπερβολή? Θα έβλεπα pixels? Γιατί δεν έχουν μεγάλη διαφορά σε τιμή...

Κάποιος άλλος λόγος που δεν συμφέρουν αυτές οι τηλεοράσεις για μονιτορ?

Ευχαριστώ και πάλι!!

Σάν μοντέλο του 2012 που είναι, λογικά δέν πρέπει να έχουνε βελτιώσει/εξαλίψει το θέμα του Input Lag ;;
 
Last edited:
19 June 2006
35,671
Το θέμα με τα TV/monitors έχει συζητηθεί αρκετές φορές. Πέραν όλων των τεχνικών θεμάτων (κλειδώματα, ανανεώσεις, levels, sub-sumpling, ανάλυση κ.λ.π.), για μένα σημαντικό θέμα είναι αυτό που έθιξε ο φίλος Malek λέγοντας:

''Θα ήταν υπερβολή? Θα τυφλωθώ?''

Δύο είναι , κατά τη γνώμη μου, οι παράγοντες που επηρεάζουν τα παραπάνω. Η σωστή απόσταση θέασης και η φωτεινότητα του μέσου. Στα μόνιτορ λόγω της φύσης της εργασίας (το mouse) κουνιέται συνέχεια, είμαστε αναγκασμένοι να ''παίζουμε'' συνέχεια τα μάτια μας. Στις ταινίες και στα παιχνίδια (αναλόγως του παιχνιδιού βέβαια...) αυτό το κάνουμε πολύ λιγότερο. Είναι λογικό, λοιπόν, να κουραζόμαστε περισσότερο στην πρώτη περίπτωση.

Ας υποθέσουμε, όμως, ότι βρήκαμε τη σωστή απόσταση θέασης. Παραμένει το θέμα της φωτεινότητας. Δεν γίνεται να κάθεσαι με τις ώρες μπροστά από ένα μέσο με 150-200 nits. Θα λαλήσεις. Γι' αυτό, εξίσου σημαντικό είναι, να μπορούμε να ρυθμίσουμε το μέσο μας και σωστά στο θέμα της φωτεινότητας ώστε να μην μας προκαλεί υπερβολική κόπωση.

Το θέμα της ανάλυσης είναι λιγάκι πιο πολύπλοκο και μιας και δεν υπάρχουν τηλεοράσεις μεγαλύτερης ανάλυσης (ή έστω είναι ελάχιστα τα υπάρχοντα μοντέλα), δεν υπάρχει λόγος να επεκταθούμε βάζοντας και αυτή την παράμετρο στην κουβέντα.
 

evanfotis

Moderator
Staff member
26 March 2008
5,475
Η αλήθεια είναι οτι με τις edge led η αποδιδόμενη φωτεινότητα όταν καλιμπρονται για να δείξουν σωστά πέφτει αρκετά κάτω απο τα 100 nits, και 70 έχω δεί. Επίσης μπορεί να ρυθμιστεί το backlight στο ελάχιστο. Εδώ σε κανονικό μόνιτορ 24άρι το έχω στο 7 ή 21 ανάλογα με το φωτισμό.
 

dhmak

New member
30 January 2009
86
Καλλιθέα, Αθήνα
Λογικά αν συνδέσω την 6970 μου, μέσω HDMI στην 32LM611S πρέπει να έχω το 3D,
αφού και η κάρτα γραφικών και ο τρόπος σύνδεσης, υποστηρίζουνε το 3D.