Αναβάθμιση του CD PLAYER AUDIO ANALOGUE PAGANINI

Internet King

Supreme Member
24 June 2006
4,763
Π. Φάληρο, Αθήνα
Αντώνη, αν πέρνεις ακριβώς τις ίδιες μετρήσεις και με το μαμάτο τελεστικό όλα είναι OK. Aυτό προσπαθώ να πω. Αν έχεις τοποθετήσει βάσεις για τους τελεστικούς είναι εύκολα να μας ανεβάσεις τις ίδιες κυματομορφές και με τον μαμάτο τελεστικό ? Αν σου ζητάω πολλά, sorry . Νομίζω ότι αυτό είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν αλλάζουμε τελεστικούς σε ένα κύκλωμα. Συγκρίνουμε το πριν με το μετά . Αν δεν υπάρχει καμία διαφορά με τις μετρήσεις θα υπάρχει διαφορά στο άκουσμα και το αντίστροφο ?
Βέβαια οι μετρήσεις με τετράγωνα δεν έπαρκούν, είναι όμως κι αυτό κάτι χρήσιμο.
 
Last edited:
Μετά από 30 ώρες περίπου λειτουργίας του cdp με τους opa134 και 0,4 τετραγωνικά μέτρα πισσοφυλλο (συνολικά 1,5 Kgr) και αφού άρχισε να στρώνει ,το πισσοφυλλο δείχνει τον ήχο του

χαμηλό
βελτιωμένο και σε μέτρο και πιο ελεγχόμενο.

μεσαία
πιο σωματώδη και πιο καλά δεμένα με το μεσοχαμηλο και τα πρίμα.

πρίμα
πιο σωματώδη, αλλά με βάσει τα παραπάνω, θα τα περίμενα με ακόμη περισσότερο σώμα .

εικόνα
πιο ανάγλυφη, βελτίωση κυρίως στο εμπρός – πίσω και λιγότερο στο πλάτος,
καλύτερη περιγραφή του χώρου.

Τα «χειροκροτήματα» μοιάζουν περισσότερο με «χειροκροτήματα» παρά με «καταρρακτώδη βροχή».

Στις χορωδίες διακρίνεις τις φωνές που ξεχωρίζουν.

Κάθε φορά που κάνω κάποια αλλαγή στο σύστημα ,συνηθίζω να ακούω μερικά δισκάκια στα οποία κάτι δεν ακούω καλά ,κάτι μ’ ενοχλεί.
Το συμπέρασμα είναι ότι σχεδόν πάντα , αυτό που τελικά ενοχλεί ,είναι η αδυναμία του συνόλου (χώρος – σύστημα ) να αποδώσει τον χώρο της ηχογράφησης και να μπορεί κανείς να διακρίνει τα διάφορα επίπεδα (από εμπρός προς τα πίσω).
Όταν ο χώρος αποκτά διαστάσεις και αρχίζεις να διαχωρίζεις επίπεδα τότε παύουν και οι ενοχλήσεις.
 

triangle

AVClub Enthusiast
2 July 2006
813
ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ
Re: Απάντηση: Αναβάθμιση του CD PLAYER AUDIO ANALOGUE PAGANINI

Το συμπέρασμα είναι ότι σχεδόν πάντα , αυτό που τελικά ενοχλεί ,είναι η αδυναμία του συνόλου (χώρος – σύστημα ) να αποδώσει τον χώρο της ηχογράφησης και να μπορεί κανείς να διακρίνει τα διάφορα επίπεδα (από εμπρός προς τα πίσω).
:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 Αυτος φταιει για ολα.Κθε αλλαγη στο στησιμα σου ερχονται τα πανω κατω.Παντως,επειδη εχω το ιδιο cd και το ακουω <<διαφορετικα>>,εχεις δοκιμαση τα παντα στο στησιμο???επειδη δεν μπορουμε να ξερουμε πιο ειναι το ιδανικο στησιμο στο χωρο μας,(με απολυτα κριτηρια) πολλες φορες το προβλημα ειναι εκει.Βεβαια, αρκετα ενδιαφερουσες οι αλλαγες που ακουσες.Μπραβο για το ψαξιμο...:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043