Αναζήτηση μικρού μονοφωνικού ενισχυτή

CrazyFather

New member
30 June 2009
2
[Ελπίζω να διάλεξα το σωστό forum...]

Προσπαθώ να επιλέξω έναν μονοφωνικό ενισχυτή που θα οδηγήσει ένα ηχειάκι οροφής Visaton (http://www.visaton.com/en/ela/decken/dl13_2t_8.html)
Μιλάμε για 8Ω, ονομαστική ισχύς 30W, μέγιστη 50W. Πηγή ήχου η έξοδος ακουστικών ενός υπολογιστή (πιθανώς ενός raspberry pi). Δεν θα χρησιμοποιείται για μουσική. Θα είναι τμήμα ενός συστήματος home automation, και θα παίζει ανακοινώσεις, προειδοποιήσεις και ring tones (π.χ. έναν ήχο κουδουνιού όταν έχω εισερχομενη κλήση, έναν διαφορετικό όταν κάποιος χτυπάει την πόρτα ή μια συνθετική φωνή ότι η "ζώνη συναγερμού 5 παραβιάστηκε"). Υποθέτω ότι μια αξιοπρεπής απόκριση συχνοτήτων και ικανοποητική ισχύς θα μου είναι αρκετή (συγχωρείστε με αν λέω βλακείες!). Α ναι, και μικρό ρεύμα ηρεμίας καθώς θα είναι σε λειτουργία 24/7.

Ο προϋπολογισμός μου είναι κοντά στο πενηντάρι (μαζί με το τροφοδοτικό του!). Η ύπαρξη περιβλήματος (κουτιού) είναι επιθυμητή αλλά όχι αναγκαία, γιατί ο ενισχυτης δεν θα φαίνεται, οπότε μπορεί ναι παίξει και ιδιοκατασκευή. Αμοντάριστο (kit) δε θα το τολμούσα, καθως οι ικανότητές μου στις κολλήσεις είναι ακόμη χάλια.

Οι αναζητήσεις μου στο internet σκοντάφτουν στην πολύ μικρή μου εμπειρία και στο ότι σπάνια θα υπάρχει ένδειξη αν ένας στέρεο ενισχυτής μπορεί να γεφυρωθεί σε μόνο, ενώ οι πραγματικά μονοφωνικοί είναι σαφώς λιγότεροι.

Με τις προκαταβολικές μου ευχαριστίες...