Ασχημη αρχη με TW600

str1979

AVClub Enthusiast
26 June 2006
784
Γιαννιτσα
Λοιπόν εκεί που μόλις είπα ότι τελείωσα επιτέλους το HC
και ήρθε η ώρα να το χαρώ, παρατηρώντας τους υπότιτλους από τις ταινίες
πρόσεξα ότι στο αριστερό μέρος της οθόνης ήταν το λευκό πιο θερμό ενώ στο
δεξί πιο ψυχρό.
Που οφείλεται?
Φταίει η λάμπα?(έχει παίξει μόνο 88 ώρες!!!!!)
Η θερμοκρασία λευκού είναι 7500Κ.
Nα τον επιστρέψω στο ESHOP για service?
Μπορώ να το επισκευάσω μόνος μου?

Έχω την εντύπωση ότι αυτό το φαινόμενο δεν υπήρχε στην αρχή αλλά
εμφανίστηκε σταδιακά.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ για τα ΦΩΤΑ ΤΟΥΣ...
Iδού και τα πειστήρια στα διάφορα MODE του EPSON.
Τι να κάνω?
 

Attachments

  • x1.jpg
    x1.jpg
    29.8 KB · Views: 70
  • x2.jpg
    x2.jpg
    31.8 KB · Views: 39
  • x3.jpg
    x3.jpg
    36.3 KB · Views: 54
  • x4.jpg
    x4.jpg
    37.2 KB · Views: 24
  • x5.jpg
    x5.jpg
    39.7 KB · Views: 37

str1979

AVClub Enthusiast
26 June 2006
784
Γιαννιτσα
Μόνο στο Dynamic και στο Living Room τα πράματα βελτιώνονται λίγο.
Στα theater και μετά χάλια μαύρα...!!
 

Attachments

  • x6.jpg
    x6.jpg
    40 KB · Views: 16
  • x7.jpg
    x7.jpg
    36.2 KB · Views: 23

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Ομολογώ ότι μου κάνει εντύπωση το φαινόμενο. Ο δικός μου TW600 έχει πάνω από 300 ώρες στην λάμπα του και δεν έχω παρατηρήσει να είναι τόσο έντονο. Εχεις δοκιμάσει και με άλλη πηγή ή σύνδεση να δείς εάν το πρόβλημα είναι το ίδιο;
 

supacoopa

AVClub Addicted Member
19 June 2006
2,366
Athens
Αυτο φιλε μου ειναι το γνωστο (στους LCD) προβλημα της ανομοιομορφιας του πανελ, ή αλλιως colour uniformity...

Δεν φταει η λαμπα, αλλα το ιδιο το πανελ. Εισαι απο τους ατυχους, σε καποιους προβολεις ειναι ελαχιστα εμφανες και σε αλλους πολυ. Ακομα και αν μιλαμε για συγκεκριμενο μοντελο, καποια κομματια μπορει να το παρουσιαζουν εξωφθαλμα ενω αλλα να ειναι μια χαρα.

Τωρα σχετικα με το τι μπορεις να κανεις....
 

str1979

AVClub Enthusiast
26 June 2006
784
Γιαννιτσα
Η μόνη δοκιμή που έκανα ήταν να συνδέσω το DVD με ένα έτοιμο καλώδιο
και κοντότερο μήπως και έφταιγε αυτό που κατασκεύασα αλλά πάλι τα ιδια.
Δηλαδή θα πρέπει να κλάψω τα 1200 που είχα σκάσει για να τον πάρω για μόλις 88ωρες λειτουργίας???????
 

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
Ο supacoopa έχει δίκιο όσον αφορά το panel. Απλά θεωρώ ότι στον δικό σου το φαινόμενο είναι εξαιρετικά έντονο για να είναι αποδεκτό εξού και η πρόταση για αλλαγή πηγής η σύνδεσης μήπως και γινόταν κάτι καλύτερο, αλλά αφού λες ότι το έχεις δοκιμάσει....

Από την στιγμή που φταίει το panel δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα. Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω μέχρι ποιο σημείο μπορεί να είναι αποδεκτό. Στις ταινίες που παρακολουθείς είναι ορατό το πρόβλημα; Ας μιλήσουν οι πιο έμπειροι στα θέματα προβολέων.
 

jbach

New member
5 January 2007
31
Θεσσαλονίκη
Λές και βλέπω τον δικό μου...Εμένα βέβαια το παρουσίασε μετά από 430+ ώρες στη λάμπα. Είναι το πρόβλημα της ανονοιομορφοίας του πάνελ που αναφέρθηκε και δεν οφείλεται στη λάμπα (αναφέρεται και ως Shading, αν δεν κάνω λάθως). Ο δικός μου αυτή τη στιγμή είναι για service. Θα σου πώ αν το λύσανε όταν τον πάρω πίσω. Αυτοί μου ήπαν πως θα γυρίσει καλύτερος από καινούργιο...Η Epson πάντως έχει πολύ καλή υποστήριξη. Έχει αναφερθεί και περίπτωση αντικατάστασης...! Πηγαινε τον για έλεγχο άμεσα και καλή υπομονή.
 

ilias

Supreme Member
18 June 2006
8,869
Bratislava
Ούτε εγώ είμαι από τους εμπειρους αλλά νομίζω ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό και στα πλαίσια αντικατάστασης του προβολέα.

Πάντως από τη δική μου εμπειρεία στον 600ρη, και σε μένα κοντά στις 100 ώρες το είχε παρουσιάσει αυτό το φαινόμενο (ίσως όχι τόσο έντονο, αλλά εντονότερο από ότι στις πρώτες ώρες) και στη συνέχεια μετά από 50-60 ώρες λειτουργίας ακόμη εξαφανίστηκε σε σημείο που τώρα να μην έχει σχεδόν καθόλου αυτό το φαινόμενο. Για το αν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει.... τι να πω !!!

Δοκίμασε πάντως να κατεβάσεις την θερμοκρασία λευκού τους 6500 και ίσως και στους 6000 μια και οπως λέει ο Μανώλης http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=104150&postcount=92 τα specs δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα.
 

Dion999

AVClub Addicted Member
13 November 2006
1,504
Athens-προς τα βορεια
Re: Απάντηση: Ασχημη αρχη με TW600

Η μόνη δοκιμή που έκανα ήταν να συνδέσω το DVD με ένα έτοιμο καλώδιο
και κοντότερο μήπως και έφταιγε αυτό που κατασκεύασα αλλά πάλι τα ιδια.
Δηλαδή θα πρέπει να κλάψω τα 1200 που είχα σκάσει για να τον πάρω για μόλις 88ωρες λειτουργίας???????

3 χρονια εγκυηση εχει,οποτε δε νομιζω να "κλαψεις" τα χρηματα σου!
(απλα κριμα για την ταλαιπωρια)
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,573
Οι φωτο που μας εδειξες,δεν δειχνουν ανομοιομορφία στα πανελ.

Σαφως και δεν εχει καμμια σχεση με τις ωρες της λαμπας και με τα mode λειτουργιας του προβολεα !

Κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι καθαρα θεμα κακης τοποθετησης των διχρωικων φιλτρων, η ακομη και μετατοπισης τους μετα απο "μετακινησεις" του προβολεα.

Εφοσον ειναι στην εγγυηση, προτεινω να τον αντικαταστησεις.
 

monsoon

Established Member
30 July 2006
265
Το πρόβλημά σου μου θυμίζει ακριβώς το αντίστοιχο δικό μου, που παρουσιάστηκε γύρω στις 70 ώρες λάμπας, επίσης σε προβολέα με D5 πάνελ (όχι πάντως Epson).

Ψάχνοντας σε fora του εξωτερικού, διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα κοινότατο πρόβλημα το οποίο λύνεται σχετικά εύκολα μέσω των ρυθμίσεων C.UNIF. (colour uniformity) του service menu.

H αιτιολογία του δεν είναι ακριβώς γνωστή, κατ' άλλους οφείλεται στη λυχνία και κατ' άλλους σε μεταβολές του υλικού των ίδιων των πάνελ.

Η συγκεκριμένη μάλιστα λειτουργία χωρίζει την οθόνη σε υποπεριοχές, επιτρέποντας τη λεπτομερέστερη παρέμβαση του χρήστη.

Ψάξε λίγο τις λειτουργίες του service menu σου, και δοκίμασε τη συγκεκριμένη λειτουργία προτού καταφύγεις στο service.

Good luck!
 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ

AVClub Addicted Member
17 June 2006
2,999
Όπως είπαν και οι φίλοι ποιο πάνω το πρόβλημά σου είναι θέμα ομοιομορφίας του panel. Κάνε μια δοκιμή και πες μας το αποτέλεσμα.
Κατα την διάρκεια που προβάλεις μπες στο μενού και δήλωσε ότι ο προβολέας είναι τοποθετημένος ανάποδα π.χ εαν ειναι σε τραπεζάκι δήλωσε´το ότι είναι κρεμασμενος στο ταβανι ή το αντιθετο. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι αυτή η κοκκινίλα που έχει όπως βλέπουμε στην εικόνα αριστερά με την αλλαγή αυτή θα μετατοπιστεί εξιά αλλά μετά από λίγο χρονικο διάστημα θα ξαναέρθει στην αρχική θέση.

Περιμένουμε νεα σου
 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ

AVClub Addicted Member
17 June 2006
2,999
Απάντηση: Re: Ασχημη αρχη με TW600

Το πρόβλημά σου μου θυμίζει ακριβώς το αντίστοιχο δικό μου, που παρουσιάστηκε γύρω στις 70 ώρες λάμπας, επίσης σε προβολέα με D5 πάνελ (όχι πάντως Epson).

Ψάχνοντας σε fora του εξωτερικού, διαπίστωσα ότι πρόκειται για ένα κοινότατο πρόβλημα το οποίο λύνεται σχετικά εύκολα μέσω των ρυθμίσεων C.UNIF. (colour uniformity) του service menu.

H αιτιολογία του δεν είναι ακριβώς γνωστή, κατ' άλλους οφείλεται στη λυχνία και κατ' άλλους σε μεταβολές του υλικού των ίδιων των πάνελ.

Η συγκεκριμένη μάλιστα λειτουργία χωρίζει την οθόνη σε υποπεριοχές, επιτρέποντας τη λεπτομερέστερη παρέμβαση του χρήστη.

Ψάξε λίγο τις λειτουργίες του service menu σου, και δοκίμασε τη συγκεκριμένη λειτουργία προτού καταφύγεις στο service.

Good luck!

Είμαι σίγουρος ότι αναφέρεσαι σε HITACHI. Πέρα από αυτόν και οι sony έχουν αυτοί την δυνατότητα.
Οποσδήποτε μια τέτοια δουλεια θέλει ΜΕΓΑΛΗ προσοχή.
 

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΣΤΡΟΥΝΗΣ

AVClub Addicted Member
17 June 2006
2,999
Απάντηση: Re: Ασχημη αρχη με TW600

Ούτε εγώ είμαι από τους εμπειρους αλλά νομίζω ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό και στα πλαίσια αντικατάστασης του προβολέα.

Πάντως από τη δική μου εμπειρεία στον 600ρη, και σε μένα κοντά στις 100 ώρες το είχε παρουσιάσει αυτό το φαινόμενο (ίσως όχι τόσο έντονο, αλλά εντονότερο από ότι στις πρώτες ώρες) και στη συνέχεια μετά από 50-60 ώρες λειτουργίας ακόμη εξαφανίστηκε σε σημείο που τώρα να μην έχει σχεδόν καθόλου αυτό το φαινόμενο. Για το αν υπάρχει περίπτωση να επανέλθει.... τι να πω !!!

Δοκίμασε πάντως να κατεβάσεις την θερμοκρασία λευκού τους 6500 και ίσως και στους 6000 μια και οπως λέει ο Μανώλης http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=104150&postcount=92 τα specs δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα.

Ή αλλαγή θερμοκρασίας δενεπηρεάζει αυτό το φαινόμενο.
 

Κώστας Παπαγεωργίου

AVClub Addicted Member
17 June 2006
2,014
ΑΘΗΝΑ
Re: Απάντηση: Ασχημη αρχη με TW600

Οι φωτο που μας εδειξες,δεν δειχνουν ανομοιομορφία στα πανελ.

Σαφως και δεν εχει καμμια σχεση με τις ωρες της λαμπας και με τα mode λειτουργιας του προβολεα !

Κατα την ταπεινη μου αποψη ειναι καθαρα θεμα κακης τοποθετησης των διχρωικων φιλτρων, η ακομη και μετατοπισης τους μετα απο "μετακινησεις" του προβολεα.

Εφοσον ειναι στην εγγυηση, προτεινω να τον αντικαταστησεις.

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον Χρήστο.

Δοκίμασε να αποτανθείς στην αντιπροσωπία για την αντικατάστασή του.
 

monsoon

Established Member
30 July 2006
265
Re: Απάντηση: Re: Ασχημη αρχη με TW600

Είμαι σίγουρος ότι αναφέρεσαι σε HITACHI. Πέρα από αυτόν και οι sony έχουν αυτοί την δυνατότητα.
Οποσδήποτε μια τέτοια δουλεια θέλει ΜΕΓΑΛΗ προσοχή.

Πολύ σωστά!
 

str1979

AVClub Enthusiast
26 June 2006
784
Γιαννιτσα
Λοιπόν αφού επικοινώνησα με το service στη Θεσσαλονίκη (οι οποίοι ήταν εξυπηρετικότατοι!) τους πήγα τον προβολέα και τους είπα το πρόβλημα.
Μου είπαν οτι θα πρέπει να πάει Ιταλία για να επισκευαστεί.
Το αποτέλεσμα είναι οτι θα κάνω να τον πάρω πίσω περίπου 25-30 μέρες
και αν δεν επισκευαστεί τότε θα αντικαταστεί με καινούριο.
Μου πέρασε από το μυαλό να του βάλω χέρι μονός μου αλλά τόσο το κόστος αγορας του όσο και η εγγυηση των 3 ετών με απέτρεψαν.
Τώρα αναγκαστικά ΥΠΟΜΟΝΗ.
Αν κανονίσετε καμιά προβολή φωνάξατε και εμάς τους άτυχους….:popcorn: :popcorn: