Δεν κλειδώνει ή....

Zeb

AVClub Addicted Member
11 January 2007
1,876
Βάρη
Καλημέρα παιδιά...
Χρειάζομαι μία βοήθεια...

Εχτές, μετά παρότρυνση πολλών, αγόρασα ένα DVI-D σε HDMI καλώδιο μήκους 10μ. Το σύνδεσα στον περλ και στο πι σι του οποίου τα χαρακτηριστικά είναι τα εξής:

pentium 4 3.2
nvidia 6600 pciexpress
512 ram
etc...

βάζω ανάλυση 720ρ- τέλεια...
βάζω 1080ι 50/60 τέλεια...
βάζω 1080ρ 24... τέλεια...
βάζω 1080ρ 50/60.....τζίφος...

Η εικόνα θύμιζε κάτι από matrix με έντονες πράσινες γραμμές και πιξελ πράσινα σαν παράσιτα. Παρ' όλα αυτά στο μενού του περλ έλεγε ότι "βλέπει" σήμα 1080ρ στα 50 ή 60...

Ερώτηση 1η... Αυτό σημαίνει ότι εξαιτίας μήκους καλωδίου και μεγάλης συχνότητας δεν κλειδώνει;;;
Ερώτηση 2η... Μήπως φταίνε οι drivers;;;
Ερώτηση 3η... Μήπως το 1080ρ/24 είναι ήδη υπεραρκετό και να μην ασχολούμαι;;;

Βοηθήστε με γκουρου...
:grinning-smiley-043
 
Υποψιάζομαι ότι είναι θέμα ποιότητας καλωδίου. Ας μην ξεχνάμε ότι το σήμα 1080p50 απαιτεί το υπερδιπλάσιο bandwidth από το σήμα 1080p24, οπότε είναι λογικό το καλώδιο να τα βρίσκει "σκούρα"..

Αλλά δες και τις ρυθμίσεις στο panel της κάρτας γραφικών σου.. Είχε παρόμοιο πρόβλημα φίλος στο παρελθόν και ήταν μια χαζορύθμιση στο panel..
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,573
Επισης, τι μαρκα ειναι το καλωδιο??

Μου κανει εντυπωση ομως. Μηπως ειναι θεμα timing και μονο?
 

Zeb

AVClub Addicted Member
11 January 2007
1,876
Βάρη
χωρίς powerstrip... Τι ακριβώς κάνει αυτό και που το βρίσκεις;;;
Τι εννοείς πρόβλημα στο πάνελ;
τι εννοείς τιμινγκ... Γιατί και εχθές το βράδυ το έκανε και σήμερα το πρωί επίσης...
 

Zeb

AVClub Addicted Member
11 January 2007
1,876
Βάρη
Θα το δοκιμάσω σήμερα...
Επι την ευκαιρία κατέβασα και τους drivers...
Πάντως το γεγονός ότι πέρασε σήμα 1080/24 δεν είναι απόδειξη ότι θα έπρεπε να περάσει και 1080ρ/50/60, έτσι;;;
 
Πάντως το γεγονός ότι πέρασε σήμα 1080/24 δεν είναι απόδειξη ότι θα έπρεπε να περάσει και 1080ρ/50/60, έτσι;;;

Όπως είπαμε, τα 50, 60 σε σχέση με τα 24 απαιτούν διπλάσιο bitrate / bandwidth οπότε τραβάνε τα καλώδια στα όριά τους..
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,573
Απάντηση: Re: Δεν κλειδώνει ή....

Πες μας και ποσο κοστισε το καλωδιο. 10 μετρα ειναι πολλα!!!



Σορυ , αλλα δεν ειναι καθολου πολλα για σωστο καλωδιο -bye-


.
 

Babis K.

Super Moderator
Staff member
17 June 2006
23,990
Αθήνα
Απάντηση: Re: Δεν κλειδώνει ή....

τι εννοείς τιμινγκ... Γιατί και εχθές το βράδυ το έκανε και σήμερα το πρωί επίσης...

:flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Ρε συ, άσε με να πιώ τον καφέ μου πρωί-πρωί σαν άνθρωπος.... Θα με πνίξεις...
 

Zeb

AVClub Addicted Member
11 January 2007
1,876
Βάρη
90 ευρά... δεν θυμάμαι την μάρκα... θα τη δω σήμερα... απλά μου έκανε εντύπωση που ο περλ κλείδωνε στα μενου του στη συγκεκριμένη συχνότητα (έλεγε ότι κλείδωνε) αλλά κατα τ'άλλα η είκονα έκανε πράσινα παράσιτα...
Θα περασω του νέους ντράιβερς 93.71 για την ενβίντια, να βάλω το πάουερ στριπ και το ζουμ με εφεφντι κ.λ.π. και τα λέμε ξανά αύριο... Αν δε δουλέψει και πάλι θα πάω να πάρω 2-μετρο και αθόρυβο κουτί και θα το βάλω πίσω μου και όχι μπροστά κάτω από το πανί...

οψόμεθα...
 

Browser

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,573
Αστο, μη παιδευεσαι. Το καλωδιο ειναι !

Η παρε καλυτερο , η κανε αυτο που λες !
 
χωρίς powerstrip... Τι ακριβώς κάνει αυτό και που το βρίσκεις;;;
Τι εννοείς πρόβλημα στο πάνελ;
τι εννοείς τιμινγκ... Γιατί και εχθές το βράδυ το έκανε και σήμερα το πρωί επίσης...

Στις ιδιότητες της κάρτας γραφικών (το panel της) έχει κάποιες ρυθμίσεις για χρονισμούς, κάποια tick boxes κτλ.

Ίσως είναι κάποιο από αυτά.. το έχω δει να συμβαίνει με LCD τηλεόραση.
 
Re: Απάντηση: Re: Δεν κλειδώνει ή....

Ναι , αλλα οπως ειπες κι εσυ , το 1080p ειναι αααααλλο θεμα...-bye-

.

Γι' αυτό και είπα ότι κλειδώνει μια χαρά στα 720p -bye-

(δεν με βλέπω να παίρνω προβολέα 1080p σύντομα.. δεν έχω λεφτά για τα καλώδια! :slapface: :damnyou: )
 

Zeb

AVClub Addicted Member
11 January 2007
1,876
Βάρη
Καλημέρα... Μετά την εγκατάσταση των προγραμμάτων είδα μια φοβερή βελτίωση στην ποιότητα της εικόνας από SD αλλά δηστυχώς εξακολουθώ να έχω πρόβλημα στα 1080ρ/50/60...

Αυτο που επίσης παρατήρησα είναι ότι αυτά τα πράσινα παράσιτα συμβαίνουν και κατά τη διάρκεια που φορτώνει το λειτουργικό δηλαδή όταν βρισκεται στο dos...

Ν'αλλάξω καλώδιο ή σας ήρθε στο μυαλό κάτι άλλο;;;