ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

babis3g

Senior Member
7 April 2017
586
αν βγαλουν την βουλη, χωραει αλλο ενα hd, τι την θελουν? ή ας την βαλουν στο 2ο mux
 

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
H Digea πριν 2,5 χρονια σε επίσημη ανακοινωση της για τη χωρητικοτητα του φασματος, υποστηριζε οτι: "...Ο κάθε πολυπλέκτης μπορεί να φιλοξενήσει
χρησιμοποιώντας την τρέχουσα τεχνολογία 12 προγράμματα SD ή 4 προγράμματα HD ή 3 προγράμματα ταυτόχρονης μετάδοσης σε SD και HD....".

Με αυτα τα δεδομενα το 2ΗD +4SD δεν ειναι τεχνικα εφικτό για την ΕΡΤ? Ισως μονο τα ραδιοφωνα χρειαστει να μεταφερθουν στη 2η mux.
 

panpan

Established Member
5 July 2006
200
Καλα ολα αυτα αλλα ισχυει η ανακοινωση περι ΕΡΤHD γιατι απο λογια και εξαγγελιες η ΕΡΤ ειναι ...μη χειροτερα....
 

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
Το περίεργο ειναι οτι η ΕΡΤ δεν εβγαλε καμια ανακοινωση. Φημες, πληροφορίες (μέσα από ΕΡΤ) και δημοσιευματα σε σαιτ σχολιαζουμε. Στο τηλ. προγραμμα της που διαβαζω δεν βλεπω καμία επερχόμενη αλλαγή.
 

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Ας δώσουν στην ΕΡΤ ακόμη μία συχνότητα και ας εκπέμψουν ERT1 HD, ERT2 HD, ERT3 HD, ERT SPORTS HD, ΒΟΥΛΗ, EURONEWS GR, και ότι άλλο κανονίσουν.
Δεν καταλαβαίνω γιατί αναγκαστικά να πρέπει να "κόψουνε" για να "χωρέσουνε". Δώστε χώρο για να προχωρήσει το πράγμα.

Βλέπουμε θετικά ZDF, RAI, BBC... ναι... ωραία... πόσα κανάλια έχουν αυτοί? Σε πόσες συχνότητες και δορυφόρους εκπέμπουν?
Εκείνοι γιατί να έχουν πολλά και εμείς να τα κάνουμε 2 ? Πορκέ??? Εννοείται πως εκείνοι έχουν άλλα αφεντικά που δουλεύουν αλλιώς ΑΛΛΑ (ένα τεράστιο ΑΛΛΑ),
τους έχουν δώσει 10ετίες πίσω, άνεση, να κάνουν πράγματα και τους αφήνουν να τα κάνουν ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ.

Εδώ τι γίνεται? Πάει κάποιος να κάνει κάτι και πέφτουν όλοι οι άλλοι να τον φάνε. Και μετά φταίει "η ΕΡΤ". Πόσο γενικόλογο είναι όμως αυτό.
Ναι, φταίει ο τάδε που ήταν στην τάδε θέση και δεν έκανε τίποτα, φταίνε όμως και αυτοί που ενώ ο άλλος έκανε πράγματα ή προσπαθούσε να κάνει, δεν τον άφηναν.

Φταίει και ο άλλος που έκλεισε την ΕΡΤ Ψηφιακή.
Φταίει και ο άλλος που κατήργησε σε μια νύχτα την ΕΡΤ.
Φταίνε που της πήραν και την μισή συχνότητα.
Φταίνε και αυτοί που δεν κάνουν κάτι να ανακοινώσουν επίσημα το πότε θα μεταβούμε σε HEVC/H265.
Φταίνε και οι άλλοι που δεν έχουμε άλλον ψηφιακό πάροχο πλην της DIGEA, για τα ιδιωτικά.
Φταίνε όλοι που δεν έχουμε επίσημα έναν δορυφόρο με όλα τα κανάλια επάνω.
Και... και... και!

Με αφορμή την μετατροπή του ΕΡΤ SPORTS σε SD αναφέρθηκα κυρίως στο σε αυτό. Υποβάθμιση προγράμματος αφορούσε την απόσυρση από τις αθλητικές διοργανώσεις που την μία μετά την άλλη η ΕΡΤ αποσύρεται. Υποβάθμιση ποιότητας είναι η μετατροπή από HD σε SD, ενώ σε όλον τον κόσμο τα αθλητικά γεγονότα μεταδίδονται σε HD. Προσπάθεια υποβάθμισης γενικά της ΕΡΤ είναι ότι αντί για να γίνουν όλα τα κανάλια της ΕΡΤ HD αντίθετα ένα HD κανάλι μετατρέπεται σε SD. Την στιγμή που HD είναι ακόμα και ο φτωχός συγγενής Μακεδονία TV. Το κόλπο υποβάθμισης και απαξίωσης που ανέφερα είναι παλιό, εφαρμόστηκε στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής, στο κλείσιμο νοσοκομείων που έχουν γίνει όλο αυτόν τον καιρό της κρίσης, εφαρμόζεται τώρα στην προσεχή ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, στην προσπάθεια εισόδου των ιδιωτικών πανεπιστημίων στην θέση των δημοσίων, και τώρα αρχίζει να εφαρμόζεται και στην συρρίκνωση της ΕΡΤ...
Και εγώ αυτής της άποψης είμαι και ήμουν.
 

sat_guy

AVClub Addicted Member
27 September 2014
1,625
Τελικά δεν θα πάμε σε H.265/HEVC που διαβάζω απο δω κι απο κει;
Γιατί αν πάμε θα έχουμε άλλες χωρητικότητες και αλλάζουν όλα...
 

panpan

Established Member
5 July 2006
200
Γιατι να πανε;;;τους ενοχλει κανενας; οτι θελουν κανουν οτι θελουν λενε η ερτ1 ολο επαναληψεις ειναι η δε ποιοτητα εικονας ειναι απαραδεκτη το κτηριο τεραστιο γεματο γραφεια και υπαληλους οι μισθοι πεφτουν και εμας μας εχουν γραμμενους που τους πληρωνουμε και περα βρεχει αν ολες οι γειτονικες χωρες βγαινουν σε hd τα κρατικα τους ....
 

midas

AVClub Enthusiast
11 September 2013
1,199
Η ΕΡΤ εχει 2η συχνοτητα, δεν της λειπουν οι συχνοτητες. Αν δεν χρησιμοποιει τη 2η αυτο εχει να κανει με το κοστος προμηθειας και εκπομπης για πομπους (κι ας μην το λενε δημοσια). Η 2η πολυπλεξία εκπεμπει από 13 μόλις κεντρα και για να παει παντου -με καλό πρόγραμμα εννοείται- θελει εγκατασταη-ρευματοδότηση σε αλλα 154 Κ.Ε αλλά και σε καποιες εκατονταδες-ίσως χιλιάδες- gap fillers σ' ολη τη χώρα.

Παλιότερα μπορει να ηθελαν να κανουν την αναβαθμιση της 2ης αλλα βλεποντας στην πορεια οτι ερχεται το DVB-T2 σε ενα δυο χρονια, θεωρουν οτι τοτε με μία mux θα καλυπτονται οι αναγκες και σε ΗD, αρα γιατί τωρα να μπουν σε εξοδα. Ειναι μια μικρόπνοη στενα οικονομίστικη λογικη που παραβλεπει οτι η δημοσια τηλεόραση πρέπει να κοιταζει μπροστα τεχνολογικά, να κανει δοκιμες και σε 4Κ (πχ στην Ολυμπιαδα του Τόκυο), δηλαδη να εχει παραπάνω διαθέσιμους χωρους στις πολυπλεξίες της. Αφετέρου μια ενεργοποιημενη κανονικά 2η πολυπλεξία μπορεί να βγει σε άλλο συστημα εκπομπης οποτε με την 1η να μην χανει καναλια ο τηλεθεατης και με την 2η να πάρει καινοτομιες.

Επειδη το ανταποδοτικό τέλος ΕΡΤ μεσω ΔΕΗ ειναι μεγαλο (καπου 180 εκατ. ευρώ ετησίως) οφείλει η ΕΡΤ να επενδυει τεχνολογικα. Ειναι κριμα πχ. τα νεα σκηνικα -γραφικα και νεωτεριστικό τροπο παρουσιασης του κεντρικού δελτίου ειδησεων να τα βλέπουμε το 2020 σε χαλια SD.
 

sakis.kom

Supreme Member
3 August 2006
3,643
Athens - Greece
Να θυμίσω πως η ΕΡΤ είχε ακόμη μισή συχνότητα. Την μοιραζόταν με τα 2 επίγεια DVB κανάλια της NOVA.

...αλλα βλεποντας στην πορεια οτι ερχεται το DVB-T2 σε ενα δυο χρονια, θεωρουν οτι τοτε με μία mux θα καλυπτονται οι αναγκες και σε ΗD, αρα γιατί τωρα να μπουν σε εξοδα.
Αυτό είναι ακόμη ένα πρόβλημα που ανέφερα. Αν δεν υπάρχει επίσημα γραμμή από το κράτος για το πως και αν θα αλλάξει ο τρόπος που εκπέμουν τα κανάλια στο μέλλον,
χαζός είναι ο άλλος να κάτσει να στήσει δίκτυο βασισμένο στην Χ μετάδοση και μετά να ανακοινώσουν πως από εδώ και πέρα η Ελλάδα θα μεταβεί πχ σε HEVC2/H266 ?

Δεν γίνονται αυτά. Οπότε παραμένουν κακώς όλα στάσιμα, και περιμένουμε γκρινιάζοντας... γιατί να την πληρώνουμε, γιατί δεν έχει κάμερες HD,
γιατί δεν γυρνάει όλα τα κανάλια σε HD, τι το θέλει το ERT SPORTS HD, τι τα θέλουμε 4 κανάλια + την ΒΟΥΛΗ, γιατί η Τουρκία έχει TRT 4K και εμείς όχι ΕΡΤ 4Κ,
τι προγράμματα είναι αυτά όλο επαναλήψεις, γιατί απέκλεισαν το EURONEWS από ψηφιακή μετάδοση, γιατί δεν δείχνει όλες τις παλιές σειρές της,
γιατί δεν απολύει κόσμο, γιατί αλλάζουν συνέχεια οι διευθυντές τάδε τομέα, γιατί.......
 

sat_guy

AVClub Addicted Member
27 September 2014
1,625
Τελικά ισχύει ότι θα γίνει SD; Γιατί προς το παρόν HD εκπέμπει η ERTsport
 

johnar84

Senior Member
1 July 2011
441
Καλησπέρα στην παρέα. Θέλω να κάνω μια ερώτηση .
Σήμερα δοκίμασα να βάλω να δω λίγο μπάσκετ στο ΕΡΤplay1 στην Sony Bravia τηλεόραση μου αλλά όταν επέλεξα το κανάλι πατωντας το κόκκινο κουμπί και πηγαίνοντας στο αντιστοιχο μενού, μου έδειχνε μόνο 4κυκλους ( κόκκινο, κίτρινο , πράσινο και μπλε) σαν να φορτώνε πολύ ώρα αλλά τελικά δεν έδειξε ποτέ. Έμεινε εκεί ! Έχει κάποιος ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει ;

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk
 
Καλό απόγευμα, γνωρίζει κανείς το κανάλι 55 με συχν 746000 της ΕΡΤ από που εκπέμπει , έχω στοχεύσει την ΑΡΟΗ απο ΚΥΛΛΗΝΗ και μεταξύ των άλλων συχνοτήτων πιάνω πολύ δυνατά και το 55, να το πιάνω από Δίδυμα,Ναύπλιο,Δαρδίτσα είναι αδύνατον!!
 

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,151
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρες.
Σήμερα Σάββατο 29/2/20, το EPG όλων των ΕΡΤ δείχνει ότι είναι 1/3/20. Το είδε κανείς?
 

panpan

Established Member
5 July 2006
200
Στην ημερομηνια τρεχουν μπροστα αλλα σε ολα τα αλλα πανε δεκαετιες πισω........
 

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,151
ΑΘΗΝΑ
Re: Απάντηση: ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3

Στην ημερομηνια τρεχουν μπροστα αλλα σε ολα τα αλλα πανε δεκαετιες πισω........

Ναι δε λέω, αλλά δε θα σχολιάσω. Απλώς μου έκανε εντύπωση... Το EPG της ΕΡΤ, δε ξέρει ότι το 2020 είναι δίσεκτο?
 

paksat

AVClub Enthusiast
20 September 2011
1,224
Σάμος
O τεχνικός της ΕΡΤ αναφέρει σε άλλο forum ότι "από τις 01:00 σήμερα το 1mux παίζει από το καινούργιο headend με δυνατότητες multistream , T2 hvc multi".