Ελληνικός κινηματογράφος - γίνονται αυτά τα πράγματα;

levono1

New member
8 January 2016
49
Εκεί που έψαχνα να βρω μήπως έχει κυκλοφορήσει κάποια αξιοπρεπής ελληνική ταινία την προηγούμενη χρονιά και η αλήθεια είναι δεν βρήκα, ξαφνικά "οδηγήθηκα" στο YouTube. Θυμόμουν ότι είχα δει τους Ισοβίτες του 2008, αλλά ο ίδιος ο Θεόδωρος Μαραγκός έχει ανεβάσει την ταινία στο YouTube και μάλιστα γράφει ότι η ταινία κυνηγήθηκε από "σκοτεινούς" κύκλους για να αποτύχει τότε. Για αυτό κιόλας έβαλα το τίτλο δηλαδή τι κυνήγημα εννοεί;

Η ταινία έχει το πιο καλτ σκυλάδικο τραγούδι που φτιάχτηκε ποτέ (τον λεβιέ με την ξεκαρδιστική σκηνή με την χοντρή στο φορτηγό), ειδικά για τους Ισοβίτες, έχει την Μούμουρη που το 2008 ήταν το top εναλακτικό milf, έχει τον ανεξάρτητο Μουρίκη και τον Σπυριδάκη, έχει τον Λεκτικό που πέθανε νομίζω μετά, έχει τον μπάτσο που δεν έψαξα να βρω ποιος ηθοποιός είναι που με την ειρωνική φράση "πες μας κι άλλα... " κλέβει την παράσταση.

https://www.youtube.com/watch?v=DCb-ztLKRU0
 

spcav

AVClub Fanatic
18 August 2006
16,598
Λιγο που τη χαζεψα, δεν παλευεται...

Τυπική Ελληνική δουλεια του ποδαριου...
 

spageo

Supreme Member
7 May 2007
3,472
Καρέας
Αυτο ειναι που φοβαμαι και εγω....

Οτι θα προλαβει...

Μ' έβαλες σε σκέψεις: Φαντάσου (σε μελλοντική καραντίνα) να υπάρχει ένα μόνο κανάλι (με ταινίες Σμαραγδή) και να σ' έχουν δέσει σε καρέκλα με τα μάτια ανοικτά - κάτι σαν το "Κουρδιστό πορτοκάλι" - να βλέπεις υποχρεωτικά ..... Τσιόδρα :flipout: :flipout: :flipout:
 

SR-71

AVClub Fanatic
15 December 2010
46,730
Kashyyyk stratosphere - 100,000 ft
Oσο και να τον θαυμαζει ο Σμαραγδης .... ο Τσιοδρας, ταινια δεν γινεται.
Δεν θα πουλησει μια τετοια ταινια ! Γιατι την αρετη την θαυμαζεις ΜΟΝΟ μια φορα. Οταν συμβει !
Αντιθετα, την ξεφτιλα την απολαμβανεις ξανα και ξανα και ξανα και ξανα .... και ξανα .....
Η αρετη δεν εχει στοιχεια εθισμου ... η ξεφτιλα ειναι οπιουχος ουσια (και το ξερουμε ! :smash:)
Και ειναι και το αλλο : o ιδιος ο Τσιοδρας θα δυσανασχετησει, γιατι ειναι σεμνος ανθρωπος.
Ασε που ΗΔΗ, τα μηντια θα ψαχνουν τικ να τον αποδομησουν (ιδιως κατι Σεφερληδες).
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,153
Εκεί ψηλά.....
O ελληνικός κινηματογράφος την εποχή του κορωνοϊού


www.lifo.gr



Από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς οι οδηγίες που θα ίσχυαν μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και το αρχικό σοκ για τον χώρο του πολιτισμού, κυρίως όσον αφορά τα φεστιβάλ και τις μαζικές εκδηλώσεις, ένα ερώτημα πλανάται στον χώρο του θεάματος: «Με ποιον τρόπο θα μπορούν να γυριστούν ταινίες και με τι δικλείδες ασφαλείας για τους συντελεστές;»

. Έτσι ξεκίνησε ένας αγώνας δρόμου ώστε να σωθεί ή, έστω, να πληγεί όσο λιγότερο γίνεται ο χώρος του κινηματογράφου, είτε πρόκειται για την προβολή ταινιών στα θερινά σινεμά το αμέσως επόμενο διάστημα είτε για την παραγωγή νέων. Με μεγάλο αντίπαλο πια όχι τον χρόνο αλλά αφενός τις πλατφόρμες, που παρέχουν δωρεάν ή με ελάχιστο αντίτιμο ταινίες και σειρές στο κομμάτι της διανομής, και αφετέρου την απειλή της μόλυνσης για όσους θα συμμετάσχουν σε γυρίσματα.

Παρότι καθημερινά τα δεδομένα αλλάζουν και κανείς δεν είναι βέβαιος ποια θα είναι η τελική μορφή μιας εξόδου για σινεμά αυτό το καλοκαίρι, πόσο μάλλον τον ερχόμενο χειμώνα, οι Έλληνες παραγωγοί αγωνιούν για την εξέλιξη της δουλειάς τους, καθώς πολλά κινηματογραφικά πρότζεκτ έχουν μείνει στη μέση, ενώ κάποια δεν πρόλαβαν καν να ξεκινήσουν. Όλοι έχουν επιδοθεί στην αναζήτηση ρεαλιστικών λύσεων, ώστε να μην καταρρεύσει ο κλάδος, μολονότι οι μέχρι τώρα προτεινόμενες λύσεις εκσφενδονίζουν το κόστος στα ύψη και σε μερικές περιπτώσεις το εγχείρημα αποδεικνύεται απαγορευτικό.
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,153
Εκεί ψηλά.....
Ειναι να σε πιανει θλιψη....


Ιστορία επιστημονικής φαντασίας στην Αρχαία Ελλάδα: Η ταινία μεγάλου μήκους του Δημήτρη Κατή​



katis-01



Δυνατό άρωμα αρχαίας Ελλάδος, μυθολογίας και έπους, ένας συνδυασμός κινηματογράφου και θεατρικής ερμηνείας. Επικές ανατροπές στην ταινία μεγάλου μήκους του γνωστού δημιουργού Δημήτρη Κατή


Ο διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης και δημοσιογράφος Δημήτρης Κατής, ο οποίος έχει ασχοληθεί πάρα πολλά χρόνια και με την σκηνοθεσία, την παραγωγή, το σενάριο και το post production, ετοιμάζει μία Μεγάλου Μήκους ταινία sci-fi / fantasy.

Τα γυρίσματα της ταινίας έχουν ήδη ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο και σύμφωνα με πληροφορίες από την παραγωγή πιστεύεται πως θα έχουν ολοκληρωθεί ως τα τέλη Απριλίου ώστε να ξεκινήσει το post production τον Μάιο, πράγμα που σημαίνει πιθανότατα η ταινία να έχει ολοκληρωθεί και να είναι έτοιμη για τα διεθνή φεστιβάλ, Σεπτέμβριο με Οκτώβριο του 2021.
Η ιστορία της ταινίας τοποθετείται κάπου στην Αρχαία Ελλάδα, προς την Μυκηναϊκή εποχή με πολλά Ομηρικά στοιχεία αλλά και με επιρροές από την κλασική περίοδο του 5ου π.Χ.αιώνα του Ελληνισμού.

Πρόκειται όμως για μία εντελώς φανταστική ιστορία με αλλεπάλληλες ανατροπές υπαρξιακού μυστηρίου.
 

skysound

Supreme Member
28 January 2007
6,817
Θεσσαλονίκη
Πραγματικα δεν μπορω να φανταστω τι θα περιεχει
μια αρχαιοελληνικη ταινια μυστηριου.
Αρχαιοπρεπης Stephen King ισως?
Αυτο που βλεπω ειναι κιτς φωτογραφιες απο τα γυρισματα
και ενα μουσικο που παει με φορα να κανει την πρωτη του ταινια.
Μεγαλη μπαρουφα μου μυριζεται.
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,153
Εκεί ψηλά.....
Aπο τον τροπο διαρθρωσης του συνεργειου και μονον καταλαβαινει κανεις .....

προφανως υπαρχει κοσμος που ντρεπεται να βαλει το ονομα του . Η δουλεια δεν ειναι κακο αλλα αυτο μυριζει απο χιλιομετρα μακρυα οτι προκειται για κακογυρισμενη κωμωδια.