Ενδιαφέρον για αγορά Samsung QE65Q90T

geortsaki

New member
3 December 2017
16
Μιας και ξεκίνησαν προσφορές στο συγκεκριμένο μοντέλο, θα ήθελα να ρωτήσω αν έχουν διορθωθεί τα προβλήματα που ακουγόταν αρχικά για το inverted ghosting και το local dimming

Επίσης, όμως τα πηγαίνει στο gaming με hdmi 2.1 next gen consoles?


Πόσο χειρότερη είναι η Samsung QE65Q70T που σαν βασική διαφορά έχει την απουσία του local dimming?
 

papasouzakias

Moderator
Staff member
13 May 2009
4,523
Σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει, θα έλεγα πως καλύτερη συμπεριφορά και λιγότερα προβλήματα έχει η Q70 από την Q80 και την Q90. Η απουσία local dimming λειτουργεί και σαν πλεονέκτημα.
 
  • Like
Reactions: billpeppas

geortsaki

New member
3 December 2017
16
Ακριβώς για αυτό την ανέφερα την 70.. Αρχικά αναφερόταν ότι είναι προτιμότερο να απουσιάζει το local dimming..
 
  • Like
Reactions: billpeppas

Lucas1982

Established Member
22 August 2020
101
Σε φωτεινό χώρο, σε θέαση υπο γωνίες και σε HDR περιεχόμενο η Q90T είναι σαφώς ανώτερη. Αν δεν σε ενδιαφέρουν τα προηγούμενα, δεν αξίζει να δώσεις τα παραπάνω χρήματα.

Τα συγκεκριμένα μοντέλα τυγχάνει να τα έχουν δύο γνωστοί μου. Inverse ghosting δεν παρατήρησα ποτέ στην Q90T αλλά την δοκιμάζαμε στα 60Hz, έξω από το game mode (στο οποίο btw υπάρχει σημαντική πτώση της φωτεινότητας) άρα χωρίς FreeSync και με το contrast enhancer ενεργοποιημένο.

Ρωτάς για τις κονσόλες της Sony και τις Microsoft απ' ότι καταλαβαίνω, οπότε μάλλον δεν σε ενδιαφέρει ιδιαίτερα αλλά τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι ιδανικά για το Switch. Τα υπερκορεσμένα χρώματα της Samsung είναι ταμάμ για Nintendo games (που δεν στοχεύουν στον φωτορεαλισμό) που μπορείς να παίζεις και στο Vivid Mode (στην Q90T πιάνει εξαιρετικά υψηλή φωτεινότητα σε αυτό το mode που σε κάποιους αρέσει και άλλοι νιώθουν οτι θα πάθουν επιληπτική κρίση).
 
Last edited: