Εργαλεία από Lidl - Aξιολόγηση, σχόλια, προσφορές

costas_

Supreme Member
13 May 2014
4,686
Around the world
Λαμβάνω τις προτάσεις ως προτροπές προς κάτι καλύτερο, ποιοτικότερο και δυνατότερο. Να κρατηθώ ρε παιδιά και να πάω σε κάτι που να δουλέψει στα απλά.. πχ εντός των προδιαγραφών του, χωρίς να με πουλήσει όμως. Το δραπανο του lidl πήρε φωτιά κατά την διάτρηση μπετου με 6ρι τρυπάνι και στα 20δευτερολεπτα μύρισε, κάπνισε πολύ. και ξαφνικα σταμάτησε. Όπως το κρατούσα στο χέρι μου εάν ήταν το παράθυρο ανοικτό θα το είχα εξφενδονησει έξω από το σπίτι, τόσο με ζοχαδιασε.

Τέλος πάντων δεν αγοράζω ξανά από το Lidl και ας δίνει δώρο και ένα καφάσι μπύρες.

Πάω για BOSCH.. μια και απ ότι βλέπω makita, Hitachi και μερικά ακόμα που είδα κανένα δεν είναι Ιαπωνικό, όλα Ρουμανίας, Κίνας και κολπετινιτσας ειναι
 
  • Like
Reactions: KOSSTV

wagelis

AVClub Enthusiast
8 July 2011
1,035
Αν μιλάμε για απλό κρουστικό δράπανο ,δεν κάνει για διάτρηση μπετού , νομίζω αυτό είναι λίγο πολύ γνωστό . Ό,τι μάρκα ,από parkside μέχρι hilti, και να πάρεις θα σε ταλαιπωρήσει. Αν δεν κόβει και το τρυπάνι οι πιέσεις που δέχεται το εργαλείο είναι ακόμη μεγαλύτερες ,οπότε και ο κίνδυνος να καεί υπαρκτός . Γιαυτό ήμουν πάντα της γνώμης ότι τα απλά κρουστικά δραπανάκια είναι περιορισμένης χρηστικότητας εργαλεία.
 

Χιωτης

Moderator
Staff member
19 February 2011
35,433
Βριλήσσια
Για ρευματος, ειπαμε το μικρο μπλε Bosch ειναι μια αριστη λυση.
Στο παραπανω λινκ ειναι το σετακι με την θηκη και τα τρυπανια CYL9, τα καλυτερα τρυπανια για ολα τα υλικα.

Το τρυπανι θα το βρεις και πιο φτηνα χωρις την θηκη και τα τρυπανια. Δες και τα specs στο παρακατω λινκ.
 

aetosa

AVClub Enthusiast
4 September 2006
910
Αν μιλάμε για απλό κρουστικό δράπανο ,δεν κάνει για διάτρηση μπετού , νομίζω αυτό είναι λίγο πολύ γνωστό . Ό,τι μάρκα ,από parkside μέχρι hilti, και να πάρεις θα σε ταλαιπωρήσει. Αν δεν κόβει και το τρυπάνι οι πιέσεις που δέχεται το εργαλείο είναι ακόμη μεγαλύτερες ,οπότε και ο κίνδυνος να καεί υπαρκτός . Γιαυτό ήμουν πάντα της γνώμης ότι τα απλά κρουστικά δραπανάκια είναι περιορισμένης χρηστικότητας εργαλεία.

Διαφωνώ κάθετα, φυσικά και κάνει το κρουστικό δράπανο για διάτρηση μπετού, αρκεί να έχεις το κατάλληλο τρυπάνι (= Bosch CYL-5. Ή CYL-9)

Συμφωνεί μαζί μου κι η Bosch, π.χ. το BOSCH - GSB 13 RE Professional Kρουστικό Δράπανο 600 W:
Αυτό το εργαλείο προορίζεται για τρύπημα σε μπετόν, πέτρα και τοιχοποιία.



Το δραπανο του lidl πήρε φωτιά κατά την διάτρηση μπετου με 6ρι τρυπάνι και στα 20δευτερολεπτα μύρισε, κάπνισε πολύ. και ξαφνικα σταμάτησε.
Αν είναι εντός εγγύησης (συνήθως 3 χρόνια) πάρε τηλέφωνο στο σέρβις του Λιντλ και ζήτα αντικατάσταση.
 

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
11,897
Αθηνα
Παναγιωτη για συνεχιζομενο τρυπημα σε μπετο δεν κανει...αυτο εννοει ο Βαγγελης....καποια στιγμη θα σε αφησει στα κρυα του λουτρου....
Για 5-10 τρυπες την φορα ειναι οκ...
Εγω προσωπικα το χρησιμοποιω(Stanley) σε ξυλο και σε σιδερο αποκλειστηκα....
 
  • Like
Reactions: lazarefa

osatosa

Supreme Member
28 March 2011
5,664
Πάτρα
Τι 5-10 τρύπες ρε Κωστή ....εδώ ο άνθρωπος λέει ότι ντουμάνιασε ο τόπος στα 20 δευτερόλεπτα...
Τέρμα και εγώ δεν ξαναγοράζω τέτοια σκουπίδια όχι μόνο με 1 καφάσι μπύρες αλλά ούτε με την όμορφη κοπέλα του ταμείου δώρο ... :cool:
 

KOSSTV

AVClub Fanatic
4 February 2015
11,897
Αθηνα
Νικο θα ζοριστηκε πολυ η θα επεσε σε σιδερο και θα τα ειδε ολα το εργαλειο....!!!!!
Με 6αρι τρυπαγε...τοσο αχρηστο πια ειναι το δραπανο της Parkside...;
 

aetosa

AVClub Enthusiast
4 September 2006
910
Ίσως να έκανε πολλές τρύπες, δεν ξέρω.
@costas_ για πες πόσες έκανες και το έλιωσες το καημένο, άσπλαχνε;
 

nickolas

Supreme Member
28 February 2007
4,055
πατρα
δεν ξερω τι εκανε ο φιλος και του αναψε, αλλά δυο λογοι ειναι οι πιο συχνοι για να σου "αναψει" ενα εργαλειο
ο ενας ειναι να αντιμετωπιζει χοντρα ζορισματα με κυριο λογο της ελλειψη γρασσου στα γραναζια κατι που ειναι κανονας σε ολα τα εργαλεια της μικρης και μεσσαιας κατηγοριας. αυτο αυξανει κατακορυφα τριβες και θερμοκρασιες. αρα και την αντισταση. σε συνεχομενη εργασια, αν στη φαση προστεθει και κανα ζορισμα απο χαλια τρυπανι σε δυσκολο σημειο, εδεσε το γλυκο. ιδιαιτερα αν το κιβωτιο γρναζιων ειναι απο πλαστικο, η θερμοτητα δεν εχει απο που να διαφυγει, τα γραναζια διαστελονται αυξανοντας τριβες που με τη σειρα τους ανεβαζουν περαιτερω τη θερμοκρασια. στο τελος τα αμπερ γινονται πολλα, οι θερμοκρασιες ξεφευγουν και αρχιζουν να λιωνουν τα πλαστικα ή και τα συρματα.
αυτο ειναι πραγματικο προβλημα.

ο αλλος ειναι να εχει μπει κανα ζουζουνι να εχει φτιαξει φωλια, ειτε στα καρβουνακια, ειτε και εσωτερικα του στατορα. παθαινει ηλεκτροπληξια και καιγεται και οι καπνοι ειναι απο το σωμα του. αν συνεχισεις και το δουλευεις, λιγο μετα αν ειναι απο ζουζουνι εχει εξαυλωθει και το εργαλειο συνεχιζει και δουλευει. αυτο ειναι ψευδοπροβλημα. συνηθως το αφηνεις λιγη ωρα να κρυωσει και το ξαναβαζεις μπροστα. αν ειναι απο ζουζουνι οι καπνοι θα ειναι λιγοτεροι ή και καθολου

αν οχι , θα λιωσει κανα καλωδιο και θα σου παρει φωτια και θα σου ριξει το ρελε.
συνηθως τρομαζουμε και το πεταμε νομιζοντας οτι φταιει το εργαλειο ομως δεν ειναι ετσι. την εχω πατησει σε δυο εργαλεια δικα μου τουλαχιστον. μια μεσινεζα και ενα πολυεργαλειο με τα εντομα.
για αυτο αν εχουμε μερες να χρησιμοποιησουμε καποιο εργαλειο, καλο ειναι να του ριχνουμε πρωτα κανα φυσημα με αερα για οσους εχουν.
 
  • Like
Reactions: lazarefa

aetosa

AVClub Enthusiast
4 September 2006
910
αν το κιβωτιο γρναζιων ειναι απο πλαστικο
Έχω ανοίξει πολύ φτηνά (π.χ. ένα το είχα πάρει 9 ευρώ το 2008, κάπου εκεί) κινέζικα δράπανα και είχαν μεταλλικά γρανάζια.
Οπότε πολύ δύσκολο να υπάρχουν με πλαστικά.
 

nickolas

Supreme Member
28 February 2007
4,055
πατρα
οχι δεν εννοω πλαστικα γραναζια, αλλά το περιβλημα του κιβωτιου
αυτο συμβαινει σε ολα τα μικρα και φτηνοτερα
 

nickolas

Supreme Member
28 February 2007
4,055
πατρα
μα το περιβλημα φαινεται. ειναι το μπροστινο τμημα του εργαλειου.
οταν λεμε κιβωτιο συνηθως εννοουμε κιβωτιο ταχυτητων (συνηθως δυο).
αυτα ειναι παντα μεταλλικα για δυο λογους.
ο ενας ειναι οτι μιλαμε για ακριβοτερα εργαλεια οποτε δεν φειδωνται οι κατασκευαστες να ανεβουν σε ποιοτητα κατασκευης. ετσι πετυχαινουν καλυτερη ψυξη.
ο αλλος ειναι οτι αυτα τα εργαλεια ειναι συνηθως για τρυπηματα μεγαλυτερης ακριβειας (για αυτο εχουν και καλυτερα τσοκ) σε μεταλλο ως επι των πλειστων, που θα μπουν πολλες φορες σε βαση. το να εχει το εργαλειο μεταλλικο λαιμο εκει που πιανει ο σφιγκτηρας, το κανει λιγοτερο τζογαδορικο
συν οτι δομικα το μεταλλικο κιβωτιο δενει καλυτερα τα δυο πλαστικα τμηματα (αριστερο-δεξιο ) του δραπανου

για αυτο χρησιμοποιησα τον ορο κιβωτιο γραναζιων, εννοοντας το τμημα μπροστα απο το μοτερ που φιλοξενει τα γραναζια κινησης και κρουσης οχι ομως τα γραναζια δυο ταχυτητων που στα φτηνα δεν υπαρχουν εχοντας μονο μια ταχυτητα
 
Last edited:

lazarefa

AVClub Addicted Member
18 October 2007
1,304
Επίσκεψη σήμερα στο Lidl Λ. Αθηνών στο Περιστέρι. Κι εκεί που χάζευα (κλασικά) στα ράφια με εργαλεία (παρεπιπτόντως για όσους ενδιαφέρονται, είχε αρκετά κομμάτια από το νέο κρουστικό 2 ταχυτήτων των 40 ευρώ, αρκετά από τα μοδάτα πολυεργαλεία, σκουπάκια και δραπανοκατσάβιδα της νέας μωβ σειράς και 3 κομμάτια από το πνευματικό πιστολέτο των 55 ευρώ) πέφτει το μάτι μου σε ένα σωρό με χύμα αντικείμενα από αυτά που μπαίνουν με έκπτωση 30% ως τελευταία κομμάτια, και βλέπω ένα μοναδικό κομμάτι από το κολλητήρι μπαταρίας που είχαν φέρει πριν μερικές μέρες.
Το σκέφτηκα, το ξανασκέφτηκα, κι ενώ όταν το έφεραν κανονικά είχα αντισταθεί στην αγορά του, σήμερα νίκησε η έκπτωση και το τσίμπησα στα 9,10 ευρώ (ήταν κι ένα μοναδικό πανάθεμά το).
Πρώτες εντυπώσεις όταν το περιεργάστηκα στο σπίτι, αρκετά εργονομικό το κολλητηράκι, αρκετά συμπαθητική, ακόμα και με απόλυτα κριτήρια, η ποιότητα κατασκευής του, πόσο μάλλον για τα λεφτά που μου κόστισε, και ικανοποιητικό το λιώσιμο σε τυπικού τύπου κόλληση (καλάι) ηλεκτρονικών που δοκίμασα κι έκανα μερικές μικροκολλήσεις.
Ομολογώ ότι αν και διαθέτω 5 κολλητήρια ρεύματος (2 Antex, 1 Ersa, 1 Goot Ιαπωνίας και 1 Salomon Taiwan) συν 1 σταθμό κόλλησης αντίγραφο του κλασικού Hakko 936, συνειδητοποίησα ότι όντως ένα τέτοιο εργαλείο έχει θέση στην εργαλειοθήκη μου καθώς υπάρχουν αρκετές εργασίες κολλήσεων που λύνει τα χέρια όταν δεν υπάρχει τροφοδοσία ρεύματος δικτύου. Επίσης εκτιμώ ότι για μικροκολλήσεις ηλεκτρονικής και γενικά ψιλοδουλειές είναι μάλλον καλύτερη λύση από ένα κολλητήρι αερίου, μια που το τελευταίο λογικά θα παράγει περισσότερη θερμότητα (και μεγαλύτερη θερμοκρασία) στην μύτη με ότι αυτό συνεπάγεται για ευαίσθητα ηλεκτρονικά εξαρτήματα και πλακέτες.
Κι ένα χρήσιμο βίντεο από παρουσίαση που βρήκα για το εν λόγω κολλητήρι μπαταρίας με τις διαπιστώσεις του οποίου συμφωνώ σχεδόν πλήρως:
 

costas_

Supreme Member
13 May 2014
4,686
Around the world
Τι ζουζουνια και φαντάσματα ? Γίνονται αυτά τα πράγματα ? Εδώ και 10ετίες έχουμε σε βαλίτσες τα εργαλεία, δεν τα πετάμε στο πάτωμα. Τέλος πάντως, γελάσαμε και λίγο.
Πέρασα από το Leroy Merlin το απόγευμα να δω από κοντά Ρουμάνες, Ρωσίδες, Κινέζες και Ουγγαρέζες. Με πλευρίζει ο πωλητής και μου λέει

"Τι σας ενδιαφέρει ?"

"Ψάχνω μια γιαπωνέζα ... την φωνάζανε παλιά Makita, Hitachi, Hilti .. κάπως έτσι ..κρύβεται κάπου εδώ?"

"Οχι, κύριε. Εχουμε όμως Ρωσίδες & Ουγγαρέζες, πολύ καλές" και μου έδειξε την παρακάτω εικονιζόμενη ουγγαρέζα.

Το σκεύθηκα από εδώ το σκεύθηκα από εκεί, χαιδεψα ένα ωραίο κρουστικό δ/κατσάβιδο μπαταρίας Makita .. στα €189 και αποφάσισα τελικά να πάω στον Θανάση Στρίγγο να μου τα εξηγήσει καλύτερα που τα ξέρει όλα τα κορίτσια και τα έχει παράταξη στο μαγαζί.

 
Last edited:

anastasg

AVClub Addicted Member
11 January 2011
2,790
Αθήνα
Αν τελικά καταλήξεις καπου με τον Θανάση βάλε σαν μίνιμουμ τα 700w μην πάρεις δραπανο με λιγότερα watt !
 

Σωφρον

Supreme Member
3 March 2008
4,980
Κορωπί
μα το περιβλημα φαινεται. ειναι το μπροστινο τμημα του εργαλειου.
οταν λεμε κιβωτιο συνηθως εννοουμε κιβωτιο ταχυτητων (συνηθως δυο).
αυτα ειναι παντα μεταλλικα για δυο λογους.
ο ενας ειναι οτι μιλαμε για ακριβοτερα εργαλεια οποτε δεν φειδωνται οι κατασκευαστες να ανεβουν σε ποιοτητα κατασκευης. ετσι πετυχαινουν καλυτερη ψυξη.
ο αλλος ειναι οτι αυτα τα εργαλεια ειναι συνηθως για τρυπηματα μεγαλυτερης ακριβειας (για αυτο εχουν και καλυτερα τσοκ) σε μεταλλο ως επι των πλειστων, που θα μπουν πολλες φορες σε βαση. το να εχει το εργαλειο μεταλλικο λαιμο εκει που πιανει ο σφιγκτηρας, το κανει λιγοτερο τζογαδορικο
συν οτι δομικα το μεταλλικο κιβωτιο δενει καλυτερα τα δυο πλαστικα τμηματα (αριστερο-δεξιο ) του δραπανου

για αυτο χρησιμοποιησα τον ορο κιβωτιο γραναζιων, εννοοντας το τμημα μπροστα απο το μοτερ που φιλοξενει τα γραναζια κινησης και κρουσης οχι ομως τα γραναζια δυο ταχυτητων που στα φτηνα δεν υπαρχουν εχοντας μονο μια ταχυτητα
Τα ρευματος δεν εχουν ταχυτητες και το περιβλημα της συμπλεξης / αποσυμπλεξης της κρουσης ειναι μεταλλικο (στα ακριβα εργαλεια) και φαινεται εξωτερικα.
Τα μπαταριας εχουν 1 2 ή και 3 ταχυτητες και το κιβωτιο ταχυτητων ειναι παντα πλαστικο σε οσα εχω ανοιξει, ακομα και τα κρουστικα, καινουργια και 20ετιας, Bosch, Dewalt, Parkside ...
 

costas_

Supreme Member
13 May 2014
4,686
Around the world
Αν τελικά καταλήξεις καπου με τον Θανάση βάλε σαν μίνιμουμ τα 700w μην πάρεις δραπανο με λιγότερα watt !
Ναι Γιώργο, όπως έγραψα και εγώ παραπάνω πάω για >=700w . Θα πάρω τον Θανάση να δω πότε είναι στο μαγαζί να περάσω.

Οι πρώτες εντυπώσεις τω΄ρα είναι οι εξής

1. Makita HP1631 ή HP1631K : (+) τσοκ, μεγάλο, οικονομικό & καλό όνομα, πλαστικά & χρώμα / (-) Βαρύ, χωρίς βαλίτσα, με τσοκ που γυρνά ασταμάτητα, χωρίς ρυθμιστή ταχύτητας
2. BOSCH GSB 13 RE : (+) Τιμή, χρώμα που τα σπάει, σχεδιασμός, βαλίτσα / (-) 600W, μεταλλικό τσοκ
3. BOSCH Universalimpact 800: (+) Τιμή < €100, 800 W, μέγεθος, σχεδιασμός, βάρος (-) Πράσινο, μάλλον παραπλανητική ισχύς
 
Last edited: