Ερωτήσεις σχετικά με εγκατάσταση και επιλογή projector για Home cinema και τηλεόραση.

efthymiou.c

New member
11 March 2012
1
Καλημέρα, είμαι νέος στο Forum και θέλω τη βοήθεια σας. Φτιάχνω σπίτι (ανακαινίζω) και θέλω μια βοήθεια σιτικά με projectors. Επειδή δεν το κατέχω και πολύ το αγώνισμα, έχω αρκετές απορίες…… Γενικά ενδιαφέρομαι για ένα 3D Projector και πανί, συνολικά μέχρι maximum 1200 euro.οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
  1. Το καθιστικό που θα μπει ο projector είναι ορθογώνιο. Θα ήθελα ο projector να μπει πίσω δεξιά (σε σχέση με τον καναπέ που θα κάθομαι και θα βλέπω) κρεμασμένος από το ταβάνι. Δε θα είναι ευθεία σε σχέση με το πανί και κέντρο του δωματίου. Μπορεί ο projector να προβάλλει υπό γωνία? Το κάνουν όλοι projectors? Πρέπει να έχει κάποιο χαρακτηριστικό ο projector που θα αγοράσω (για να προβάλλει υπό γωνία) ή το κάνουν όλοι?
  2. Πόσα μέτρα πρέπει αν βρίσκεται μακριά ο projector από το πανί? Ξέρω ότι αυτό ρυθμίζετε, αλλά αναγράφεται κάπου στα τεχνικά χαρακτηριστικά του projector? Ποια ανάλυση θεωρείτε καλή για προβολές?
  3. Θέλω να βλέπω από τον projector τηλεόραση και ταινίες (μέσω ενισχυτή από home cinema). Πόσα καλώδια πρέπει να περάσω στους τείχους και τι καλώδια. Για να βλέπω τηλεόραση μάλλον θα αγοράσω ένα ξεχωριστό TV Tuner. Υπάρχει κάποιος τρόπος να «δίνω εντολή» στον projector (π.χ. μέσω τηλεχειριστήριου) για το ποια είσοδο να δείχνει κάθε φορά ή θα πρέπει χειροκίνητα να αλλάζω καλώδια?
  4. Από το λίγο που έχω ψάξει, έχω δει ότι οι πιο πολλοί projectors έχουν 1 HDMI. Υπάρχουν projectors με 2-3 HDMI? Τι είναι καλύτερο να συνδέσω για να βλέπω ταινίες , HDMI, RCA και τι είναι καλύτερο να συνδέσω για να βλέπω τηλεόραση , HDMI, RCA. Υποθέτω ότι αν μου απαντήσετε 2 HDMI, πρέπει να περάσω 2 καλώδια HDMI στον τοίχο. Υπάρχουν περιορισμοί στην ισχύ του σήματος που έχουν τα HDMI και RCA?
  5. Από το λίγο που έχω ψάξει, έχω δει ότι κάποιοι projectors έχουν είσοδο για οπτική, δίκτυο (ενσύρματο ή ασύρματο) serial και USB. Σε τι χρησιμεύουν αυτές?
  6. τα κύρια χαρακτηριστικά από όσο έχω δει είναι η αντίθεση, η φωτεινότητα και η διάρκεια ζωής της λάμπας. Υπάρχει και τίποτα άλλο που πρέπει να προσέξω στα χαρακτηριστικά?
  7. Για προβολή 3D ταινιών είναι απαραίτητα γυαλιά? Ο κάθε κατασκευαστή έχει τα δικά του γυαλιά ή παίζουν οτιδήποτε κι αν πάρεις?
  8. Το πανί παίζει μεγάλο ρόλο στην ποιότητα της εικόνας?
  9. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια μοντέλα, δεν ζητώ να κάνετε διαφήμιση, απλός κάποια μοντέλα, για να καταλάβω περίπου τι να ψάξω. Στην ιδανική περίπτωση θα ήθελα να έχει 3D, 2HDMI, Full HD, περίπου στα 1200 Euros. Υπάρχει κάτι τέτοιο ή είναι δικοί μου ευσεβείς πόθοι?
Ξέρω είναι πολλά τα ερωτήματα, αλλά τώρα μαθαίνω……
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
 
19 June 2006
35,671
Καλώς ήρθες στο φόρουμ!!!

1. Ναι, μπορούν να προβάλλουν υπό γωνία όσοι προβολείς διαθέτουν οριζόντιο lens shift (μετακίνηση φακού). Το πόσο παράκεντρα μπορεί να κάτσει ο προβολέας εξαρτάται από την έκταση της μετακίνησης. Πάντως, στον οριζόντιο άξονα είναι συνήθως μικρή και πολύ μικρότερη από τον κάθετο.

2. Η standard ανάλυση αυτή τη στιγμή θεωρείται η 1920χ1080. Το που κάθεται ο προβολέας είναι και σε συνάρτηση με το πανί σου καθώς και με το ζουμ του. Π.χ. αλλού κάθεται ένας προβολέας για να ανοίξει 70 ίντσες και αλλού για 120. Στο εγχειρίδιο χρήσης περιγράφονται λεπτομερώς όλα τα περί τοποθέτησης ζητήματα.

3. Περνάς όσα καλώδια χρειάζονται οι πηγές σου (2 πηγές=2 καλώδια). Ναι, μπορείς από το χειριστήριο να αλλάζεις είσοδο και να βλέπεις ό,τι επιθυμείς.

4. Το hdmi θα σου δώσει την βέλτιστη ποιότητα. Ίδια ποιότητα θα πάρεις και από dvi (εφόσον διαθέτει ο προβολέας τέτοια είσοδο). Μετά έρχονται οι αναλογικές συνδέσεις. Όσον αφορά το θέμα της μίας hdmi, ένα splitter σήματος θα σου λύσει τα προβλήματα.

5. Για αναβαθμίσεις στο software.

6. Σωστά. Το υπόλοιπο είναι μεγάλη κουβέντα σχετικά με τα specs των εταιρειών.

7. Ναι. Υπάρχουν και περιπτώσεις συμβατών γυαλιών άλλης εταιρείας ή συσκευής, αλλά, σαν αρχή η κάθε εταιρεία έχει τα δικά της.

8. Μεγάλο θέμα και αυτό. Προσωπική άποψη είναι ένα 20%.

9. Ρίξε μια ματιά και στα υπόλοιπα θέματα της κατηγορίας όπου συζητούνται αντίστοιχες προτάσεις και εδώ ξαναείμαστε...