Η πρώτη χώρα που κατάργησε την αναλογική free-to-air τηλεόραση...

Μιχάλης Κορ.

Moderator
Staff member
18 June 2006
21,475
Πειραιάς
Δεν ξέρω αν είμαι στην σωστή κατηγορία αλλά σύμφωνα με το avmentor.gr και συγκεκριμένα εδώ :

http://www.avmentor.gr/fast_news.htm#dutch_analog_tv

λέει :

"Σε μια σεμνή τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στις 2 το πρωί (δηλαδή πατώντας απλώς το Off των πομπών της -ή κάτι ανάλογο τέλος πάντων) η Oλλανδική τηλεόραση σταμάτησε να εκπέμπει επίγεια αναλογικά τηλεοπτικά προγράμματα τα οποία, από ότι αναφέρουν τα νούμερα, αφορούσαν ένα ελάχιστο μέρος του πληθυσμού (76.000 νοικοκυριά σε έναν πληθυσμό 16.000.000) αφού το σύνολο των Ολλανδών χρησιμοποιεί καλωδιακές, δορυφορικές ή επίγειες ψηφιακές υπηρεσίες και κατέφευγε στην επίγεια αναλογική μετάδοση μόνο για δευτερεύουσες ανάγκες. Το φάσμα της αναλογικής τηλεόρασης πέρασε στα χέρια του πρώην κρατικού Ολλανδικού οργανισμού τηλεόρασης ο οποίος θα το διατηρήσει μονοπωλιακά μέχρι το 2017 με την υποχρέωση να δημιουργήσει την υποδομή για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση και να εκπέμπει τρία εθνικής εμβέλειας κανάλια, καθώς και έναν αριθμό τοπικών καναλιών. Το υπόλοιπο φάσμα (και θα περισσέψει πολύ...) θα μπορεί να το εκμεταλλευθεί κατά το δοκούν αλλά με καθορισμένο τίμημα (στην περιοχή των 15 ευρώ ανα μήνα). Η Ολλανδική τηλεόραση ξεκίνησε τις αναλογικές εκπομπές της το 1951. Αντε και στα δικά μας ! (αλλά μην περιμένετε και όρθιοι...)"
 

Γιώργος Β.

Established Member
11 July 2006
229
Ελλάς
Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι, μέχρι τέλους του 2007, θά έχει καλυφθεί μέ πομπούς, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Τώρα το πότε θά καταργηθούν οι αναλογικές εκπομπές?
Μακάρι νά ζούμε μέχρι τότε.....
 

Ntinos P

AVClub Fanatic
26 June 2006
22,938
Re: Απάντηση: Η πρώτη χώρα που κατάργησε την αναλογική free-to-air τηλεόραση...

Οι δικές μου πληροφορίες λένε ότι, μέχρι τέλους του 2007, θά έχει καλυφθεί μέ πομπούς, το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Τώρα το πότε θά καταργηθούν οι αναλογικές εκπομπές?
Μακάρι νά ζούμε μέχρι τότε.....

ποιας χωρας?
 

Γιώργος Β.

Established Member
11 July 2006
229
Ελλάς
Απάντηση: Re: Η πρώτη χώρα που κατάργησε την αναλογική free-to-air τηλεόραση...

το 2012.....πηραμε παραταση για να προετοιμαστουμε ψυχολογικα..

Πάλι στην επιτήρηση μάς βλέπω.:damnyou: :damnyou:
 

Simos.I

Moderator
Staff member
17 June 2006
25,525
Land of Dystopia
Re: Απάντηση: Η πρώτη χώρα που κατάργησε την αναλογική free-to-air τηλεόραση...

οντως ειναι γεγονος
ακολουθει η Ελλαδα απο κοντα


Αντε Επιτέλους, αλλά μάλλον χλωμό το βλέπω τουλάχιστον άμεσα.
 

Γιώργος Β.

Established Member
11 July 2006
229
Ελλάς
Γιά κοιτάξτε και εδώ.


Εσθονία: Επίγεια πλατφόρμα με MPEG-4 AVC
Συντάκτης: Κώστας Πρέντας

Στις 15 Δεκεμβρίου ξεκίνησε στην Εσθονία η εμπορική λειτουργία της επίγειας συνδρομητικής πλατφόρμας ZUUMtv. H νέα πλατφόρμα ανήκει στην εταιρεία Estonian Digital Television Ltd, μέτοχοι της οποίας είναι η εταιρεία καλωδιακής τηλεόρασης Starman (66%) και η εταιρεία παροχής υπηρεσιών επίγειου δικτύου Levira (34%). H ZUUMtv χρησιμοποιεί δύο συχνότητες των UHF, μέσα από τις οποίες εκπέμπει 19 κανάλια χάρις στο πρότυπο MPEG-4 AVC, που για πρώτη φορά χρησιμοποιείται παγκοσμίως σε επίγεια ψηφιακή εκπομπή. Πρόκειται για τα κανάλια:
Eeter
MTV Eesti
Discovery Channel
Discovery Science
Discovery Civilization
Discovery Travel&Living
Animal Planet
Hallmark
Cartoon Network / TCM
Eurosport
NASN
Euronews
CNN International
Pervõi Baltiisiki Kanal (PBK)
RTR Planeta
NTV Mir
Ren-TV
Hustler TV
Για όσους γίνουν συνδρομητές της ZUUMtv μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2006, οι δύο πρώτοι μήνες θα είναι δωρεάν και στη συνέχεια η συνδρομή για τα 18 κανάλια θα κοστίζει 6,33 ευρώ/μήνα (το ερωτικό κανάλι Hustler TV θα διατίθεται ξεχωριστά για επιπλέον 6,33 ευρώ/μήνα). Ο αποκωδικοποιητής της πλατφόρμας (ZUUM box) είναι συμβατός με τα πρότυπα MPEG2 - MPEG4 και μεταξύ άλλων διαθέτει ενσωματωμένο σύστημα Conax, θύρα USB 2.0 και σύνδεση HDMI. H αγορά του ZUUM box κοστίζει 127,5 ευρώ, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα μίσθωσης του αποκωδικοποιητή για 2,5 ευρώ/μήνα.

Μέσα στο 2007 θα χρησιμοποιηθεί και τρίτη συχνότητα, χάρις στην οποία η ZUUMtv θα εκπέμπει συνολικά περίπου 24 κανάλια (6 – 8 ελεύθερα και τα υπόλοιπα συνδρομητικά).
Σε πρώτη φάση η ZUUMtv καλύπτει την πρωτεύουσα Tallinn και μέρος της νοτιοανατολικής Εσθονίας. Η εταιρεία Levira επεκτείνει σταδιακά το δίκτυο αναμεταδοτών της πλατφόρμας, έτσι ώστε τον Σεπτέμβριο του 2007 η ZUUMtv να καλύπτει το 96% του εσθονικού πληθυσμού. Συνολικά η Εσθονία διαθέτει 550.000 τηλεοπτικά νοικοκυριά, το 50% των οποίων διαθέτει αποκλειστικά επίγεια τηλεοπτική λήψη. Το υπόλοιπο 50% διαθέτει συνδρομή σε κάποιο καλωδιακό δίκτυο (η Starman είναι ο μεγαλύτερος πάροχος καλωδιακής στην Εσθονία), στην DTH δορυφορική πλατφόρμα Viasat και στην IPTV πλατφόρμα της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Elion. Η πλήρης κατάργηση των επίγειων αναλογικών εκπομπών στην Εσθονία έχει ορισθεί για τον Φεβρουάριο του 2012. (Κώστας Πρέντας)
 

viagras

AVClub Addicted Member
20 June 2006
1,759
Εμιγγράντε
Θα μπορούσα δηλαδή να έχω 9 συνδρομές και να μου μείνουν και λεφτά για χαρτομάντηλα....
Ξέρετε, θα ρίξω μαύρο δάκρυ όταν την αποχωριστώ-bye- και μην ρωτήσετε ποια ...