Η Microsoft αγόρασε την Nokia !!!

songless_bird

AVClub Fanatic
8 May 2013
11,111
Νότια Μακεδονία
Άλλο πράγμα τελείως από αυτό που γράφω. Υπάρχει ένα "ή" ανάμεσα στις δύο προτάσεις.

Στις 5" υπάρχουν πολλά κινητά με οθόνη 1080p στην αγορά. Samsung Galaxy S4 , HTC One S , Sony Experia Z , LG G2. Ουσιαστικά η Nokia δεν μπορεί να ανταγωνιστεί κανένα από αυτά.
Γνωριζεις φανταζομαι οτι δεν φταιει η nokia που τα wp της microsoft δεν υποστηριζουν Full HD αναλυσεις. Επισης γνωριζεις οτι τα χρωματα και η χρηση των οθονων της nokia κατω απο τον ηλιο ηταν ανωτερα απο της oled της samsung και ας αγοραζε απο αυτην της οθονες. Γνωριζεις επισης οτι στις 5" ειτε εχεις full HD αναλυση ειτε μια αναλυση προς τα κατω μεχρι τα 720p το ματι σου δεν μπορει να δει pixel.
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Πόσα από τα παραπάνω κινητά πωλούνται παγκοσμίως μετράει (δηλαδή τι μερίδιο αγοράς χάνει η NOKIA) και όχι τι μπορεί ή δεν μπορεί να δει το δικό μου μάτι.

Πάντως δεν έχω ακούσει κάποιον να αγοράζει κινητό με πρώτο μέλημα να δείχνει καλύτερα από τα άλλα κάτω από τον μεσημεριανό ήλιο.

Για τα 1080p...

http://www.theverge.com/2013/9/3/4688892/windows-phone-8-1080p-screenshot-leak
 

songless_bird

AVClub Fanatic
8 May 2013
11,111
Νότια Μακεδονία
Πόσα από τα παραπάνω κινητά πωλούνται παγκοσμίως μετράει (δηλαδή τι μερίδιο αγοράς χάνει η NOKIA) και όχι τι μπορεί ή δεν μπορεί να δει το δικό μου μάτι.

Πάντως δεν έχω ακούσει κάποιον να αγοράζει κινητό με πρώτο μέλημα να δείχνει καλύτερα από τα άλλα κάτω από τον μεσημεριανό ήλιο.

Για τα 1080p...

http://www.theverge.com/2013/9/3/4688892/windows-phone-8-1080p-screenshot-leak
Πιστεψε με σε χωρες με πολυ ηλιο οπως την Ελλαδα για πολλους ειναι μελημα να μπορουν να δουν την οθονη τους κατω απο τον ηλιο, οπως για τις βορειες χωρες να μπορεις να χειριστεις την οθονη με γαντια.
Η HD αναλυση στα wp μπηκε στην αναβαθμιση 8.1 που δεν υπαρχει ακομη στην αγορα αφου ανακοινωθηκε πριν λιγους μηνες. Δηλαδη μονο και μονο επειδη τα android εχουν 1080p ειναι κορυφαια σε ποιοτητα κατασκευης; Μπορω να σου φερω κατω απο 200 Full HD κινεζια android με χρωματα οθονης και γωνιες θεασης κλαφτα. Παλι θα ειναι καλυτερο;
 

Yperion

AVClub Fanatic
21 June 2006
43,515
BVR (Beyond Visual Range)
Επί 10 χρόνια είχα κινητά μόνο Nokia , τα τελευταία 2-3 χρόνια η εταιρεία είχε πάρει την κάτω βόλτα και τα μοντέλα της πουλούσαν μόνο λόγω ονόματος. Μην αρχίσω να θυμάμαι τώρα λεπτομέρειες όπως το lumia 610 με τα 256 mb RAM και ότι όλη η γκάμα σε κάποια στιγμή είχε 3.7" οθόνη (εκτός από το 900).

Μπορούμε να μιλάμε μέχρι αύριο και αυτό δεν αλλάζει.
 

songless_bird

AVClub Fanatic
8 May 2013
11,111
Νότια Μακεδονία
Προφανως για εσενα μετρανε οι ιντσες και οχι η ποιοτητα της οθονης. Εγω γελαω με οποιον εχει κινητο πανω απο 4.3" και εχει τσαντακι για να το κουβαλαει, ο,τι μαρκα και να ειναι. Οσο για τα 256ram συμφωνω αλλα εδω παλι εχουμε να κανουμε με την microsoft. Εδωσε καποια specs για τα κινητα που θα υποστηριζουν το λειτουργικο της ως minimum για να μην χανεται η εμπειρια χρησης, ωστε να βγουν και φτηνα lumia, ομως για να προλαβει τις εξελιξεις εδωσε update που αντι να βοηθουν το λειτουργικο, το χαντακωναν μολις ανοιγες καποια εφαρμογη που ετρωγε λιγο παραπανω ram , οπως ο browser. Γι αυτο το λογο ολη η σειρα με wp7 δεν πηρε τα wp8.Αλλαξε ολα τα minimum specs. Τα wp μαλιστα περιοριζαν και τη χρηση cpu . Μπορουσαν να χρησιμοποιησουν στην αρχη εναν συγκεριμενο μονοπυρηνο και αργοτερα dualcore παλι οχι οποιον ηθελε ο κατακσευαστης. Η ms για εμενα ηταν η αιτια των ελλειψεων της nokia. Η Nokia οπου μπορουσε να καινοτομησει το εκανε.
 

vasada

Supreme Member
19 August 2007
4,616
Κόρινθος
Απο τοτε που μπηκαν τα κινητα στη ζωη μας, εδω και 20 χρονια σχεδον, η ΝΟΚΙΑ ηταν πολυ δυνατο ονομα στο χωρο. Για πολλα απο αυτα τα χρονια, μεχρι να εμφανιστει το i Phone, οι υπολοιπες εταιριες προσπαθουσαν να βρουν μια ταυτοτητα, παλευοντας με μικρα μεριδια αγορας. Αυτο ειναι η πραγματικοτητα, και ειναι ανεξαρτητο απο προσωπικες προτιμησεις.

Μιλωντας για τον εαυτο μου, το πρωτο μου τηλεφωνο ηταν ενα Ericsson, που δεν θυμαμαι τον τυπο του. Θυμαμαι ομως το 5110, που δεν το ειχα παρει γιατι ηταν πιο ακριβο. Εκτοτε, ολα τα τηλεφωνα μου ηταν ΝΟΚΙΑ. Δυο φορες αισθανθηκα οτι ειχα βαρεθει και βρεθηκα μια με Panasonic και μια με SONY, με τα οποια δεν καταφερα να συμβιωσω. Προσπαθησα μαλιστα να τα δωσω στη μαμα, αλλα μου τα γυρισε πισω. Βασικος λογος για τη μαμα, το μενου, για εμενα και το ντιζαιν, οπως και η γενικοτερη αισθηση.

Τα τελευταια 4-5 χρονια, ειμαι με ενα Ε52, το οποιο δεν εχει βγαλει κιχ. Η μπαταρια του απλα δεν με εχει αφησει ποτε. Μικροκολληματα ειχε κατα καιρους, αλλα οχι κατι σημαντικο. Εδω και καιρο τρωγομαι να το αλλαξω, αλλα δεν εχω πειστει.

Τα Windows μου φαινονται μια χαρα λειτουργικο, το οτι δεν εχουν πιασει (ακομα) δεν τα καθιστα αχρηστα. Δεν θα βιαζομουν να τα ξεγραψω.

Ποτε καμια εταιρια δεν ειχε την ιδια θεση στην αγορα για παντα. Τα πραγματα αλλαζουν. Στην περιπτωση μας προφανως το Android κερδισε κατα κρατος, αλλα και παλι το Symbian ειναι το μονο απο τα λειτουργικα κατασκευαστων που εχει επιζησει.

Για την εξαγορα και το μελλον, απλα θα περιμενουμε να δουμε τι θα γινει.

Κατα τη γνωμη μου σαν εταιρια, ειναι απο τις καλες, οσο μπορει να το πει αυτο καποιος για μια πολυεθνικη εταιρια.
 

songless_bird

AVClub Fanatic
8 May 2013
11,111
Νότια Μακεδονία
Τι εννοείς δηλαδή? Ότι οι Samsung/LG/HTC/Sony δεν έχουν ποιοτικές οθόνες?

Ακόμη και οι Κινέζοι πουλάνε κινητά με IPS και gorilla glass.
H samsung εχει τις καταπληκτικες oled με προβλημα θεασης κατω απο ηλιο που ελυσε η nokia με το φιλτρο clear black. Η HTC αγοραζει οθονες απο την LG. Οι οθονες της lg ισως ειναι οι καλυτερες σε αποδοση. Οι οθονες της sony δεν ειναι απο τις καλυτερες και μαλιστα υπαρχουν διαμαρτυριες για τα ξεπλημενα χρωματα στο Ζ των 700 ... Και πραγματικα αν πιστευεις οτι το ips που βαζουν οι κινεζοι αξιζει να λεγεται οθονη επειδη ειναι HD και με gorilla glass τι να πω; Εχουν πεσει στα χερια μου "ναυαρχιδες" της huawei με specs galaxy στα χαρτια και επιδοσεις alcatel.
 

Kosh

Μέλος Σωματείου
7 September 2006
91,153
Εκεί ψηλά.....
Πάει άλλη μιά καλή εταιρεία με καλά προϊόντα. Θα την θάψει και αυτήν η Microsoft. Η οποία δεν έχει καταφέρει ποτέ να προωθήσει προϊόν hardware.



+1

Κριμα πραγματικα.....


τα καλυτερα τηλεφωνα αν και ποτε δεν μου πηγαν προσωπικα.
 

click

AVClub Addicted Member
27 July 2007
2,363
Προσωπικά για εμένα χαρακτηριστικά όπως η ανάλυση της οθόνης, τα χρώματα, οι ίντσες, η φωτηνότητα σε διάφορες συνθήκες, η κάμερα κλπ. πάιζουν τον τελευταίο ρόλο σε ένα κινητό. Τον πρώτο ρόλο τον παίζει η ευκολία στην χρήση, τα μενού, οι εφαρμογές, η αξιοπιστία και γενικότερα η συνολική αίσθηση που σου δίνει ένα κινητό. Σε αυτά η ΝΟΚΙΑ πάντα ήταν αξεπέραστη στο παρελθόν και για αυτό την επέλεγα, όχι γιατί είχε καλύτερη οθόνη ή κάμερα.

Το πρώτο μου κινητό θυμάμαι ήταν το 6120, στην συνέχεια 6310 και κάποια άλλα μετά με τις καλλυτερες εντυπωσεις πάντα. Δύο φορές πήγα σε άλλη μάρκα μία φορά σε SIEMENS και μία σε Sony-Eriscsson, χωρίς ιδιαίτερα κακές εντυπώσεις αλλά αισθητά κατώτερες από την ΝΟΚΙΑ. Συνήθως άλλαζα κινητό κάθε 2 χρόνια και αυτό γιατί το κάνω μόνο όταν νοιόθω πως η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά μπροστά και όχι από μόδα. Όλα αυτά μέχρι που βγήκε το iPhone και το 3G ήταν το μόναδικό κινητό που μου κράτησε διπλάσιο χρόνο μέχρι που πήρα το iphone5 σχεδόν μόλις βγήκε.

Σε αυτή την συνολική αίσθηση ευχρηστίας και αξιοπιστίας, θεωρώ πως η Apple ήταν η πρώτη εταιρία που ξεπέρασε την ΝΟΚΙΑ. Από εκέινη την στιγμή έχασε η ΝΟΚΙΑ την premium θέση που είχε στην αγορά, και σε συνδυασμό με την ελευση πρώτα των blackberry και έπειτα του android πήρε την κάτω βόλτα για τα καλά.
 
Last edited:

gramacar

Senior Member
22 June 2006
316
χαχα ήταν που ήταν στα χάλια της η Nokia τώρα που την πήρε η microsoft θα πάει άπατη
 

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
15,120
Λιβαδειά
Νέος Portable Power DC-21 στα 6000mAh και δεν είναι Nokia, αλλά Microsoft



Η Microsoft ανακοίνωσε τον Microsoft Portable Power DC-21, ένα φορητό φορτιστή-μπαταρία χωρητικότητας 6000mAh.
Ο φορτιστής είναι ο μεγαλύτερος σε χωρητικότητα της γκάμας της εταιρείας και θα κυκλοφορήσει σε διάφορα χρώματα.
Πέρα ωστόσο από τον ίδιο το φορτιστή, υπάρχει και κάτι ακόμα που αξίζει να σημειώσουμε: το λογότυπο της Nokia,
αντικαταστάθηκε από το ανάγλυφο λογότυπο της Microsoft.​

Αυτό ωστόσο είναι μόνο η αρχή και όλα τα νέα αξεσουάρ και οι νέες συσκευές της εταιρείας θα φέρουν το λογότυπο της
Microsoft -ενδεχομένως τη θέση του λογότυπου της Nokia στη πρόσοψη των smartphones/tablets να πάρει η ονομασία
Lumia, και το λογότυπο της Microsoft να βρίσκεται στο πίσω μέρος, ωστόσο αυτό είναι μόνο μία υπόθεση, τίποτα
περισσότερο.

Όσο αφορά στον φορητό φορτιστή, ο Microsoft Portable Power προσφέρει χωρητικότητα 6000mAh (μπορεί να φορτίσει
ένα Nokia Lumia 920 τρεις φορές δηλαδή χωρίς να χρειαστεί να τον "γεμίσετε") και είναι διαθέσιμος σε λευκό, πράσινο
και πορτοκαλί χρώμα. Αν χρησιμοποιήσετε τον φορτιστή ταξιδιού Universal Fast USB Charger AC-60 (η οποιοδήποτε
στα 1.5A υποθέτουμε) τότε θα μπορείτε να "γεμίσετε" τη μπαταρία στο 80% μετά από τρεις ώρες, και στο 100%
μετά από τέσσερις ώρες.


Microsoft_DC_21_portable_charger.jpg


Microsoft_Portable_Power_DC_21.jpg



[via]
 

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
15,120
Λιβαδειά
Η ονομασία Microsoft Lumia θα αντικαταστήσει την ονομασία Nokia

Microsoft_Lumia.jpg



Γνωρίζαμε ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά δεν είχαμε επίσημη ενημέρωση σχετικά.

Από σήμερα, η Microsoft επιβεβαίωσε ότι καταργεί το λογότυπο της Nokia και τη θέση του παίρνει το όνομα και το
λογότυπο της Microsoft. Οι συσκευές Windows Phone που θα κατασκευάζει, θα έχουν την ονομασία Microsoft Lumia.

Η αλλαγή στην ονομασία σηματοδοτεί μία σταδιακή μετάβαση από το Nokia.com στη νέα ιστοσελίδα για mobile συσ-
-κευές της Microsoft, και η Nokia Γαλλίας, θα είναι η πρώτη από τις πολλές χώρες που θα υϊοθετήσουν την ονομασία
Microsoft Lumia στις σελίδες Facebook, Twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στις επόμενες εβδομάδες,
και έως στην περίοδο των διακοπών, θα έχει ολοκληρωθεί η μετάβαση και στις υπόλοιπες χώρες. Ήδη, οι κάτοχοι
συσκευών Nokia Lumia, θα παρατήρησαν ότι σε πολλές εφαρμογές, η ονομασία Nokia έχει ήδη αντικατασταθεί από
τη λέξη Lumia (π.χ Lumia Refocus, Lumia Creative Studio, Lumia Panorama, Lumia Storyteller κ.ά).

Οι διαφημίσεις επίσης που θα κάνουν την εμφάνιση τους τη περίοδο των διακοπών, θα επιδεικνύουν και θα
προωθούν το Lumia, και όχι το Nokia brand.

Το ότι η Microsoft αποφάσισε να αποσύρει την ονομασία/ μάρκα Nokia από τις συσκευές της, δεν σημαίνει βεβαίως
και το τέλος της Nokia, αφού η Φινλανδική εταιρεία αποτελεί μία διαφορετική εταιρεία τώρα που έχει εστιάσει τη
προσοχή της στη χαρτογράφηση και στην δικτυακή υποδομή. Ακόμα πάντως η Microsoft δεν έχει ξεκαθαρίσει
πως ακριβώς θα χειριστεί την ονοματολογία στις μελλοντικές Windows Phone συσκευές της. Είναι κατανοητό
πως η ονομασία μίας υποτιθέμενης μελλοντικής συσκευής της εταιρείας θα είναι Microsoft Lumia 1030.





Οι υπάρχουσες συσκευές, τυπικά διαθέτουν το λογότυπο της Nokia στη πρόσοψη όσο και στο πίσω μέρος. Λογικά, στη
πρόσοψη η Microsoft θα αντικαταστήσει το όνομα Nokia με το Lumia, και ενδεχομένως στο πίσω μέρος να υπάρχει το
λογότυπο της Microsoft ή η ονομασία Microsoft Lumia. Δυστυχώς, θα πρέπει να περιμένουμε την ανακοίνωση κάποιου
νέου Lumia smartphone για να ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα.


[via] . [via]
 

serreos73

AVClub Addicted Member
28 June 2006
2,432
ΑΘΗΝΑ-ΑΛΙΜΟΣ
http://tech.in.gr/news/article/?aid=1231358437

....Συγκεκριμένα, η κα Tuula Rytilä, επικεφαλής του τμήματος Marketing for Phones στην Microsoft δηλώνει στο υπό μετακόμιση blog Nokia Conversations, μιλάει για την μεταφορά της Nokia Devices & Services στην Microsoft. Ξεκαθαρίζει μεταξύ άλλων πως τα Lumia θα ονομάζονται πλέον Microsoft Lumia «που έχουν κάτι να προσφέρουν στον καθένα». Επίσης, διευκρινίζει πως τα Nokia Lumia που κυκλοφόρησαν πρόσφατα -Nokia Lumia 830 και Nokia Lumia 735/730- θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται από την Microsoft και η εγγύησή τους παραμένει σε ισχύ.

Όσο για την επωνυμία Nokia, η κα Rytilä δηλώνει πως η Microsoft έχει εξασφαλίσει την άδεια για την χρήση της επωνυμίας για τα λεγόμενα entry-level phones, αναφέροντας ενδεικτικά το Nokia 130 που ανακοινώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου 2014. Το Nokia 130 θα πωλείται 19 ευρώ (χωρίς φόρους και επιδοτήσεις) και είναι ικανό για αναπαραγωγή μουσικής επί 46 ώρες με μια φόρτιση ή 16 ώρες βίντεο και έρχεται με φακό, ραδιόφωνο και δυνατότητα φόρτισης μέσω USB.....
 

airb

Super Moderator
Staff member
25 May 2008
15,120
Λιβαδειά
Διέρρευσαν εικόνες του πρώτου Lumia smartphone με το λογότυπο της Microsoft


Τις προηγούμενες μέρες διαβάσαμε πως η Microsoft σκοπεύει να καταργήσει το λογότυπο της Nokia από τις
επόμενες συσκευές της, οι οποίες θα ονομάζονται Microsoft Lumia και όπως είχε δηλώσει η Tuula Rytila, δεν
θα αργήσουμε να δούμε την πρώτη συσκευή με το λογότυπο της Microsoft. Σήμερα, από την κινέζικη επιτρο-
-πή TENAA διέρρευσε μια φωτογραφία ενός smartphone με το λογότυπο της Microsoft στην πίσω πλευρά.

Από τη φωτογραφία εικάζεται πως πρόκειται για μια μεγαλύτερη έκδοση του Lumia 530, ενώ διακρίνεται και
η ύπαρξη LED flash. Η συσκευή έχει την κωδική ονομασία RM-1090 για την ώρα, θα είναι dual-SIM και πιθα-
-νότατα θα είναι μια νέα low-end πρόταση από τη Microsoft με οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης qHD.​

Αυτή η συσκευή φαίνεται να είναι η τελευταία low-end πρόταση της Microsoft, σαν μια προσπάθεια της εταιρ-
-είας να αυξήσει τα ποσοστά της καθώς δυσκολεύεται να χτυπήσει το Android στην τιμολόγηση των συσκευών.
Η Microsoft ανακοίνωσε επίσης του τελευταίους μήνες τα Lumia 530, 630/635, 730/735 και 830 εστιάζοντας
κυρίως στο χαμηλό κόστος και την διαθεσιμότητα.

Για την νέα επερχόμενη συσκευή της Microsoft δεν ξέρουμε ακόμα πολλά, αλλά θεωρείται εξαιρετικά απίθανο
να έχουμε την επίσημη παρουσίαση της πριν τις γιορτές.


tenaa.jpg


[via] . [via] . [via] . [via]
 
Last edited:

algedan

AVClub Addicted Member
9 October 2008
1,595
και "ξεσκαρτάρισμα" ακολουθεί, σε αναμονή του 535, το ΝΟΚΙΑ lumia 530 σε 79 ευρώ : http://www.e-shop.gr/nokia-lumia-530-black-gr-p-TEL.008945 τι λέτε; αξίζει να το πάρω σε αυτή την τιμή; ή να περιμένω το 535. Βλέπεις θέλω να δοκιμάσω τα wp αλλά δεν θέλω και να ξοδευτώ! το σαρ το 535 πόσο είναι; γιατί του 530 είναι....