Κατασκευή site ...επί προσωπικού

Tzimisce

Administration Team
Staff member
1 February 2007
33,042
127.0.0.1
Γίνεται πχ να είναι το Blog σου μια βαλίτσα ?
Να την πάρεις και να πας σε άλλο σπίτι?
ή εκεί που θα στήσεις το domain σου?
Δηλαδή είναι νομίζω σαν να χτίζεις σπίτι σε ξένο οικόπεδο ή νοικιαστό οικόπεδο.

Αν το στήσεις στο blogspot είναι ακριβώς έτσι.
Πρακτικά δεν σου ανήκει.
Αν αύριο μεθαύριο κάποιος κάνει report το blog σου και η google αποφασίσει ότι έχει δίκιο, στο κλείνει και καταπίνει το κλειδί.
Για αυτό έχει νόημα το να πάρεις δικό σου domain name και να στήσεις ένα wordpress.
 
Σίγουρα είναι καλή ιδέα κάποιος που έχει μηδέν γνώσεις από web development / design, hosting, κτλ κτλ να πάρει τέτοιες υπηρεσίες από έναν πάροχο ο οποίος περηφανεύεται ότι είναι φτηνός γιατί δεν παρέχει καθόλου υποστήριξη; ;)
 

andre74

Banned
13 September 2008
5,733
Απάντηση: Re: Κατασκευή site ...επί προσωπικού

Καλημέρα.
Το να στηθεί μια σελίδα περιλαμβάνει 4 στάδια.

1. Το domain name, δηλαδή το "onoma.gr" που έχει κόστος γύρω στα 10 ευρώ το χρόνο. Γνωστό στην Ελλάδα το papaki.gr, υπάρχουν πολλά άλλα.

2. Η υπηρεσία hosting, δηλαδή ο σέρβερ που θα περιέχει τη σελίδα σου και θα τη μοιράζει. Για απλή και μικρή σελίδα που θα έχει μικρή επίσκεψη, τελευταία σου κάνουν δώρο το ελάχιστο hosting όταν αγοράζεις domain name.
Διαφορετικά με 5-10 ευρώ το μήνα αγοράζεις πλήρες πακέτο από σοβαρές εταιρίες, με πλήρεις δυνατότητες και υποστήριξη, π.χ. Network Solutions, κορυφαία εταιρία.
Υπάρχουν επίσης δωρεάν hosting για να δοκιμάζεις/παίζεις (περιορισμένη αξιοπιστία, αλλά δεν είναι κι άσχημο 000webhost.com) και άλλα που στο κόστος περιλαμβάνουν και τα εργαλεία στησίματος της σελίδας μέσω του browser, δεσμεύοντάς σε όμως οτι δεν θα μπορείς να τη μεταφέρεις αλλού.

3*. Το στήσιμο της σελίδας, η δημιουργία περιεχομένου. Η δυσκολότερη και ουσιαστικότερη δουλειά. Γίνεται με χρήση επαγγελματικών δυνατών προγραμμάτων όπως το Adobe Dreamweaver ή αντίστοιχο δωρεάν ανοιχτό λογισμικό. Τις γνώσεις θα τις αποκτήσεις διαβάζοντας και ψάχνοντας στο ίντερνετ, αν έχεις σκοπό κάποια στιγμή να φτιάξεις σελίδα που όχι μόνο να δείχνει αλλά και να ΕΙΝΑΙ "επαγγελματικά" στημένη.
Τα προγράμματα αυτά σου επιτρέπουν να στήσεις τη σελίδα, να την προεπισκοπήσεις και να τη στείλεις στο σέρβερ όπου αγόρασες hosting για δημοσίευση. Μπορείς να χρησιμοποιείς και έτοιμες "πρότυπες σελίδες" templates που βρίσκεις στο ίντερνετ, δωρεάν και επι πληρωμή, προσαρμόζοντάς τες σε αυτό που θες εσύ, ή να ξεκινήσεις από το μηδέν.
Υπάρχουν επίσης προγραμματάκια που λειτουργούν όπως το Word, όπου στήνεις μια σχετικά απλή τυπική σελίδα .html ευκολότερα, καθώς περιέχουν wizards και την ανεβάζεις μετά στο σέρβερ. (Θεωρητικά οποιαδήποτε σελίδα στο ίδιο το Word "μπορείς" να την αποθηκεύσεις ώς .html και να την ανεβάσεις, αλλά στην πράξη οι ασυμβατότητες το κάνουν αδύνατο. Ίσως πριν 15-20 χρόνια να δούλευε...)

4. Η δημοσιοποίηση της σελίδας σου, να την κάνεις γνωστή στο ίντερνετ. Αν σκοπεύεις να βγάλεις λεφτά ή να προωθηθείς επαγγελματικά από τη σελίδα, πρέπει να τη κάνεις γνωστή. Είναι κάπως πονηρή υπόθεση. Στο πιο απλό σενάριο, πρέπει να τη δηλώσεις στις μηχανές αναζήτησης. Έχει ψωμί η υπόθεση, αν θες να εμφανίζεται στα κορυφαία αποτελέσματα στο google και τις άλλες μηχανές (το πιο απλό η πληρωμένη διαφήμιση).
Για προσωπική σελίδα για τη πλάκα σου, ίσως να μη σε ενδιαφέρει τόσο.


* Το στήσιμο μιας σελίδας blog, wordpress, facebook, forum κ.λ.π κακώς το αναφέρουμε ως "δημιουργία ιστοσελίδας". Είναι δημοσίευση περιεχομένου σε ένα ήδη έτοιμο σύστημα, που έχει άλλους συγκεκριμένους σκοπούς, με πολλούς περιορισμούς αλλά και δυνατότητες και ευκολίες. Εκτός αν είναι κάποιος ανώνυμος δημοσιογράφος που ενημερώνει το blog του, γνώμη μου είναι πως στις άλλες περιπτώσεις, μια σελίδα όπως το facebook πρέπει να είναι βοηθητικό εργαλείο συμπλήρωμα στην "κανονική" ιστοσελίδα που διατηρεί κάποιο πρόσωπο, εταιρία, οργανισμός κ.λ.π
Σε αυτά τα συστήματα, υπάρχουν έτοιμα εργαλεία CMS (content management system) με τα οποία "δημιουργείς" - διαχειρίζεσαι τη σελίδα μέσα από το browser.
Νομίζω πως είναι πολύ πρώιμο να ασχοληθείς με κάτι τέτοιο, αν δεν έχεις καμιά προηγούμενη εμπειρία μιας απλής ιστοσελίδας.
 
Last edited:

naxian

AVClub Enthusiast
30 October 2007
1,091
Σίγουρα είναι καλή ιδέα κάποιος που έχει μηδέν γνώσεις από web development / design, hosting, κτλ κτλ να πάρει τέτοιες υπηρεσίες από έναν πάροχο ο οποίος περηφανεύεται ότι είναι φτηνός γιατί δεν παρέχει καθόλου υποστήριξη; ;)

ετσι οπως το θετεις εχεις δικιο,απλα σε ξενο hosting δεν ειχα ποτε το support που λενε οτι εχουν....ισως λοιπον για αρχαριο (οχι οτι ειμαι ο ειδικος εγω) να ηταν καλυτερα καποιος απο ελλαδα και εδω προτεινω http://www.onscreen.gr/ ....ειχα μεινει πολυ ικανοποιημένος...φιλικη και αμεση υποστιριξη,ειδικα σε joomla
 

geopetra

New member
30 March 2014
1
Συμφωνώ απόλυτα με τον Tzimisce, μπορείς να ξεκινήσεις με ένα wordpress blog, σε 20 λεπτά το πολύ το έχεις στήσει!