Κυνηγώντας τους χαμένους Υπότιτλους (Crypto Redi 250 MP DTS)..Λύση (?)

masteripper

New member
6 July 2006
68
Γεια χαρά σε όλους και χρόνια πολλά.
Χθές είχα την ατυχία το πολυαγαπημένο μου HTPC μηχάνημα να παραδώσει το πνεύμα .(Δυστυχώς θεραπεία με γνωστά Ματζούνια δεν έπιασαν καθώς το πρόβλημα ήταν σοβαρό...βλέπε ενσωματωμένη VGA....καπουτ)
Αλλά φοβού...ΟΧΙ καθώς έχω τον φοβερό και τρομερό Crypto Redi 250 MP DTS....μέχρι να επανέλθει η λύση HTPC είμαστε καλυμμένοι....:BDGBGDB55:
Αλλά για 2η φορά στις στενές επαφές μου με τον Crypto Redi 250 MP DTS με κρέμασε κανονικά ( την 1η φορά απλώς πέθανε ενώ ετοιμαζόμουν να δω μια ταινία μαζί με όλο το σόι...μεγάλη ξενέρα)
Βάζω ν παίξει 1 επεισόδειο απο μια σειρά που έχω....ξεκινάει 1ος - 2ος - 3ος υπότιτλος και μετά γιοκ....μα ντιπ για ντιπ...Πατάω κουμπια απο εδώ κουμπιά απο εκεί...τίποτα. όλα αυτα περίπου 23:15.Τρέχω μέσα στον υπολογιστή μου κατεβάζω manual...όλα ήταν σωστά...τελευταία σανίδα σωτηρίας εδώ....ψάχνω το Thread του ....οντως υπάρχει πρόβλημα (23:30)....ψάχνω αναφέρθηκε ότι το κάνει ...λύση ...λύση ...δεν υπάρχει λύση κάποιοι υπότιτλοι παίζουν κάποιο όχι.(23:40)
Παραδόξως στο flashακι εχω μια ταινία με υπότιτλους δοκιμάζω ...παίζε τζάμι..μπρος ..πίσω....μια χαρά....(23:50)...ώρα για νάνι.....εργασία και χαρά...πάει η τηλεθέαση...
Γυρίζοντας στο σπίτι μετά την δουλειά ψάχνω...δοκιμάζω μυστήρια encondings...hex editors....αντιγράφω τα περιεχόμενα του 1ος srt στο άλλο...ΤΖΙΦΟΣ....
Οπότε θυμάμαι ότι το chipset που φοράει ο Crypto Redi 250 MP DTS έχει μάλλον αρκετές δυνατότητες οπότε ψάχνω για 1 Post Που είχε κάνει στο Thread του...αααα...υποστηρίζει και .ssa...και κάποιους άλλους.....
Ωραία ,εργαλείο για .ssa ...μετατροπή...ΟΥΠΣ Σφάλμα....σφάλμα ...???...σφάλμα ...για ποιον λόγο....και τότε βρίσκω το Holy Grail του Crypto Redi 250 MP DTS....:award:
Ο Crypto Redi 250 MP DTS έχει μια παραξενιά...αναποδιά...οπως θέλετε παρτε το...ΘΕΛΕΙ τους υπότιτλους χρονικά άψογα.....δεν θέλει ενώ είσαι (600) 01:30:12,250 ο επόμενος υπότιτλος (601) να είναι στους 00:50:18,300 όλα πρέπει να είναι σωστά και πειθαρχημένα.....εικάζω οτι ενώ ξεκινάει να δείχνει τον υπότιτλο παράλληλα ελέγχει αν το αρχείο του υπότιτλου συμβαδίζει χρονικά και αριθμητικά και σε αντίθετη περίπτωση απλώς τους κρυβει και σε αφήνει στα κρύα του λουτρού

Εν ολίγοις...τρέχετε το εργαλειάκι http://www.afterdawn.com/software/audio_video/subtitle_tools/srt_to_ssa_converter.cfm
ΕΑΝ σας βγάλει σφάλμα ...στο σημείο που σας υποδεικνύει (εαν δεν Υπάρχει είναι το σημειο που θα έπρεπε να είναι : π.χ αν σας βγάλει σφάλμα στον υπότιτλο #713 και οι υπότιτλοι σας πάνε μέχρι #712 και μετά έχει κατι άσχετο αυτό το άσχετο είναι το προβληματικό) υπάρχει κάτι "ΛΑΘΟΣ" εμενα προσωπικά μου έτυχε ενω είχαν τελειώσει λογικά όλοι οι υπότιτλοι ο τελευταίος υπότιτλος να είναι χρονισμός αρχή-αρχή....ασχετα....
Σβυνετε την "κακιά" γραμμή και απο εδω και πέρα ο Crypto σας θα δειχνει όλους του υπότιλους χωρίς παραξενιές και "κρυψίματα"
Έγραψα λίγο παραπάνω γιατί έφαγα μεγάλο κόλλημα και ετοιμάστηκα να χορέψω τον χορό της βροχής πάνω του.....
 
Last edited:

antan

New member
7 January 2012
14
Καλησπέρα!
Πριν απο λίγες μέρες σύνδεσα τον REDI 250 που καθόταν σε ένα συρτάρι για αρκετό καιρό. Δοκίμασα να δω μια ταινία αλλά δεν έβλεπα υπότιτλους και μιας και ήταν αργά το άφησα.
Εδώ και καμιά ώρα προσπαθώ να δω μια ταινία, αφού πρώτα είχα αλλάξει την κωδικοποίηση σε UTF-8 αλλά δεν μπορώ και πάλι να δω υπότιτλους με τίποτα. Δοκίμασα άλλες 2-3 χωρίς αποτέλεσμα.
Το srt εχει πάντα το ίδιο όνομα με το avi και βρίσκονται στον ίδιο φάκελο.
Δοκίμασα το πρόγραμμα που δίνεις και στις 2 από τις 3 βγάζει error "input file error subtitle #1" και στους 2.
ο πρώτος είναι:
1
00:00:37,313 --> 00:00:41,013
χχχχχχχχχ

2
00:00:41,813 --> 00:00:44,913
χχχχχχχχχχ

ο δεύτερος είναι:
1
00:01:39,126 --> 00:01:42,653
χχχχχχχ

2
00:01:42,657 --> 00:01:44,942
χχχχχχχχ

το αρχείο που φτιάχνει περιέχει:
!SRT a SSA Conversor, por Feρiz 2.001
Synch Point: Side 1 0m00s
Collisions: Normal
Timer: 100.0000
Style: Default,Arial,26,253436,0,16777215,0,-1,0,2,2,2,20,20,10,0,0

σου λέει κάτι?
μήπως ξεχνάω κάποια βασική ρύθμιση στον player?

ευχαριστώ πολύ για τις χρήσιμες πληροφορίες!
 

masteripper

New member
6 July 2006
68
Και δεν μου στέλνεις τον υπότιτλο να τον τσεκάρω....
Απ'οτι βλέπω υπάρχουν και άλλες προβληματικές περιπτώσεις.......αυτο το μηχανάκι βγάζει ψυχές.....όσο σκέφτομαι ότι το AMC που πήρα στον πεθερό μου τα παίζει όλα μου ερχεται να το σπάσω...
 

vas_papavas

Supreme Member
21 December 2010
8,849
πάντως μου κάνει εντύπωση γιατί όσο καιρό τον είχα στην κατοχή μου κυρίως για player τον χρησιμοποίησα και δεν είχα πρόβλημα με υποτίτλους. με μετρόσκες ναι κάποιες δεν τις έπαιζε και ένα πέρασμα από το mkvmergegui με remove header compression έλυνε το πρόβλημα. δεν έκανα καμμία μετατροπή όπως ερχόντουσαν έμπαιναν. βέβαια είχα τσεκάρει πριν στο πισι ότι ήταν συγχονισμένοι. οι υπότιτλοι ήταν srt.
 

masteripper

New member
6 July 2006
68
Re: Απάντηση: Κυνηγώντας τους χαμένους Υπότιτλους (Crypto Redi 250 MP DTS)..Λύση (?)

πάντως μου κάνει εντύπωση γιατί όσο καιρό τον είχα στην κατοχή μου κυρίως για player τον χρησιμοποίησα και δεν είχα πρόβλημα με υποτίτλους. με μετρόσκες ναι κάποιες δεν τις έπαιζε και ένα πέρασμα από το mkvmergegui με remove header compression έλυνε το πρόβλημα. δεν έκανα καμμία μετατροπή όπως ερχόντουσαν έμπαιναν. βέβαια είχα τσεκάρει πριν στο πισι ότι ήταν συγχονισμένοι. οι υπότιτλοι ήταν srt.
Πέρα απο το πρόβλημα που εμφάνιζε τους πρώτους υπότιτλους και μετά "γεια σας" βλέπω ότι έχει και άλλα ζητήματα.. "τρώει" υπότιτλους...το διερευνώ
 

antan

New member
7 January 2012
14
Re: Απάντηση: Κυνηγώντας τους χαμένους Υπότιτλους (Crypto Redi 250 MP DTS)..Λύση (?)

καλησπέρα,
ο υπότιτλος είναι αυτός, που πάει με το σχετικό avi.
Θα δοκιμάσω και καμιά άλλη ταινία να δω...
Με παραξενεύει όμως που έχω 0 στα 4... μήπως ξεχνάω κάτι? έχω δοκιμάσει 1 mkv και 3 avi και σε κανένα δε βλέπω υπότιτλους...
Firmware είναι στο τελευταίο...
 

antan

New member
7 January 2012
14
Sorry για το double post αλλά δε μπορώ να κάνω edit και στο link δεν φαίνεται οτι η έκδοση είναι η 720p BRRip XviD AC3-ViSiON
 

Kostas_Y

AVClub Fanatic
24 December 2009
13,391
North by Northeast
Re: Απάντηση: Κυνηγώντας τους χαμένους Υπότιτλους (Crypto Redi 250 MP DTS)..Λύση (?)

καλησπέρα,
ο υπότιτλος είναι αυτός, που πάει με το σχετικό avi.
Θα δοκιμάσω και καμιά άλλη ταινία να δω...
Με παραξενεύει όμως που έχω 0 στα 4... μήπως ξεχνάω κάτι? έχω δοκιμάσει 1 mkv και 3 avi και σε κανένα δε βλέπω υπότιτλους...
Firmware είναι στο τελευταίο...

Δοκίμασε να βγάλεις το "animation" (γραμμές 8-19) και τα tags μορφοποίησης όπως το bold στη γραμμή 21
 

antan

New member
7 January 2012
14
Re: Απάντηση: Κυνηγώντας τους χαμένους Υπότιτλους (Crypto Redi 250 MP DTS)..Λύση (?)

Δοκίμασε να βγάλεις το "animation" (γραμμές 8-19) και τα tags μορφοποίησης όπως το bold στη γραμμή 21
Πάλι τίποτα :S
Εντωμεταξύ δοκίμασα κάμποσες ταινίες και από έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο χωρίς αποτέλεσμα...
κάτι άλλο πρέπει να είναι...
 

antan

New member
7 January 2012
14
Re: Απάντηση: Κυνηγώντας τους χαμένους Υπότιτλους (Crypto Redi 250 MP DTS)..Λύση (?)

κάτι άλλο πρέπει να είναι...
τελικά ήταν κάτι άλλο. Δεν ειχα δει το κουμπί SUB και περίμενα να παίξουν αυτόματα οι υπότιτλοι (στο manual στο κομματι media player δεν ανέφερε τίποτα σχετικό).
sorry για τη φασαρία με τη [no0b] απροσεξία μου που μου κόστισε κάμποσες ώρες :(
ευχαριστώ το χρήστη talos_2002 και όλους όσους ασχολήθηκαν