Κόκκινη οθόνη σε Philips 32PFL5522D/12

theopan

New member
2 October 2007
45
Έπεσε στα χέρια μου μια τέτοια με το εξής πρόβλημα: ενώ μπορεί να παίζει κανονικά για ώρες, κάποια στιγμή αρχίζει να κοκκινίζει και να σκουραίνει η εικόνα. Χθες δε, έφτασε μέχρι του σημείου που δείχνει η φωτό που επισυνάπτω (μετά από τότε και μέχρι τώρα παίζει κανονικάέχω την εντύπωση). Μετά από λίγη ώρα (5-10) λεπτά, επανέρχεται και δείχνει κανονικά. Ο ήχος όταν εμφανίζεται το πρόβλημα, παίζει κανονικά. Το πρόβλημα υφίσταται και σε τηλεοπτικό σήμα αλλά και σε εξωτερικές πηγές (και scart και hdmi). Έχει ήδη πάει πριν μερικούς μήνες σε τεχνικό και υποτίθεται ότι είχε επισκευασθεί (δε γνωρίζω τι ακριβώς φτιάχτηκε γιατί την έστειλε η μάνα μου και λεπτομέρειες φυσικά δεν ξέρει, νομίζω έδωσε κανένα 100ευρο). Καμιά ιδέα περί τίνος πρόκειται; Αξίζει να ξαναπροσπαθήσω λέτε να την πάω σε τεχνικό; Είναι κρίμα να πετάμε τέτοια περίοδο και γενικά εξαντλώ τα περιθώρια πριν πετάξω κάτι εγώ. :)
PC170054.JPG
 

theopan

New member
2 October 2007
45
Για να το εξηγήσω λίγο καλύτερα το πρόβλημα, το "κοκκινίζει" σημαίνει δείχνει μόνο με διαβαθμίσεις του κόκκινου. Σαν να μη μπορούν να ανάψουν πράσινα και μπλε pixels καθόλου.
 

petasis

AVClub Fanatic
18 June 2006
17,003
Έχεις δώσει ήδη 100 ευρώ. Αξίζει να δώσεις και άλλα, όταν διαφημίζουν 32άρας επώνυμες με 250 ευρώ στην τηλεόραση;
 

theopan

New member
2 October 2007
45
Τα 100 δόθηκαν πριν από 1χρόνο+ που δε νομίζω με 250 να έπαιρνες επώνυμη 32άρα και πληρώθηκε στην τελική ένας επαγγελματίας (άσχετα με το αν ενδέχεται να κορόιδεψε, υπάρχει η πιθανότητα να την έφτιαξε και απλά το πρόβλημα να επανεμφανίστηκε) αντί να τα πάρει το Γαλλικό εργοστάσιο. Ρωτάω μήπως τελικά είναι κάτι απλό όπως να έφυγε από τη θέση του κανένα καλώδιο. Κάποιες λίγες γνώσεις τις έχω για να ανοίξω συσκευή, ρωτάω για να ικανοποιήσω την περιέργειά μου κυρίως και αν τέλος πάντων είναι να πάρω άλλη θα πάρω προφανώς πολύ μεγαλύτερη από 32άρα, οπότε θα δώσω αρκετά περισσότερα από 250.:ernaehrung004:
 
Last edited:

theopan

New member
2 October 2007
45
Δυσκολεύομαι να καταλάβω πάντως πως μπορεί να φταίει το πάνελ και ενώ επί ώρες είναι εντάξει, να εμφανίζει το πρόβλημα ξαφνικά και για λίγα λεπτά. Δε μου πάει να την πετάξω ακόμα. Θα την αφήσω λίγες μέρες να δω αν επιδεινώνεται το πρόβλημα και ανάλογα θα πράξω. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.