Λήψη βίντεο πυροτεχνημάτων

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
16,146
Τήνος / Ελλάς
Θέλω να τραβήξω με την rx100iii και με την Fz1000 δύο βίντεο νυχτερινά με ρίψη πυροτεχνημάτων.
Το ένα είναι μια μουσική σκηνή όπου την ώρα που θα τραγουδά ο τραγουδιστής θα ανάβουν επιδαπέδια πυροτεχνήματα και το άλλο από μακριά πάλι τη σκηνή και τα βεγγαλικα που θα πέφτουν πίσω από αυτήν την ώρα της συναυλίας.
Οποίος ξέρει κάποια τεχνική λεπτομέρεια που θα βοηθούσε ας μου την πει ευχαριστώ.
 

nicksoti

AVClub Addicted Member
14 April 2013
1,911
Το σημαντικότερο είναι να ξέρεις από πριν την ακριβή θέση τους τουλάχιστο των εκτοξευτήρων και το χρονικό σημείο που θα σκάσουν. Επίσης να έχεις υπολογίσει από πριν το ύψος που θα φθάσουν για να ξέρεις που θα καδράρεις. Αν πάραυτα αιφνιδιαστείς και δεν χωρούν στο πλάνο οπότε αναγκαστείς να σηκώσεις τη μηχανή να βγουν μόνα τους δίχως τα δρώμενα, φρόντισε να μην είσαι πολύ τέλε γιατί θα αναγκαστείς να τα κυνηγάς δεξιά αριστερά που θα σκάνε. Στο ευρυγώνιο λοιπόν και κράτα το πλάνο σταθερό γιατί σταθεροποίηση με software την ξεχνάς θα μπερδεύεται με τις λάμψεις. Αυτόματη εστίαση φαντάζομαι δεν θα δουλέψει. Στο τονίζω γιατί εκείνη τη στιγμή που σκάνε απότομα είναι εύκολο να αιφνιδιαστείς και να τα κυνηγάς

Επίσης όσο πιο κλειστό διάφραγμα σου επιτρέουν οι συνθήκες και εστίασε με το χέρι στο 1ο πειροτέχνημα κι άστο εκεί. Αν σου πουν με καλή προσέγγιση το ύψος που φθάνουν, μπορείς να έχεις προεστιάσει σε κάποιο αντικείμενο αντίστοιχης απόστασης πχ στον τελευταίο όροφο μιας κοντικής πολυκατοικίας.

Για τα κοντινά στην σκηνή δεν μπορείς να κάνεις πολλά, άστο όπως βγει γιατί προσπαθώντας να φτιάξεις την έκθεση εκείνη τη στιγμή θα χάσεις το πλάνο. Έχε από πριν λίγο πιο κάτω την έκθεση χωρίς να σκοτεινιάσεις πολύ τον τραγουδιστή. Βέβαια μπορείς να την έχεις και στο αυτόματο αλλά δεν ξέρω πως θα λειτουργήσει σε αυτές τις συνθήκες.

Το καλύτερο είναι να έχεις και μια 2η κάμερα σε ένα τριποδάκι μακριά και στο ευρυγώνιο να τραβήξει.
 

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
16,146
Τήνος / Ελλάς
Ευχαριστώ για τις σκέψεις σου Νίκο αλλά ήταν λίγο αργά όταν τις έγραψες.
Νιώθω όμως την ανάγκη να πω ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ευχαριστώ στον Γιάννη τον Κοτζίδη που μου έδωσε ουσιαστικές
και άκρως κατατοπιστικές συμβουλές για αυτό που ήθελα.
Χωρίς αυτόν δε θα κατάφερνα το μέγιστο που πήρα από τη λήψη που έκανα.
Στο ίντερνετ υπάρχει μεγάλη ποικιλία συμβουλών και απόψεων για αυτό και πρέπει να φιλτράρει και να επιλέγεις τις σωστότερες.
 

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
16,146
Τήνος / Ελλάς
Ασφαλώς Βασίλη δε νομίζω ο Γιάννης να έχει πρόβλημα.
Δουλεύω βίντεο τώρα για να βρω άκρη γιατί μαζεύτηκε πολύ υλικό.