Προενίσχυση και φύσημα?

xtsili

Senior Member
2 November 2010
631
Σάκη γεια σου και καλή χρονιά. Πολύ χαίρομαι που απαντάς - μου είχες φτιάξει έναν luxman του 1980 και κάτι ηχεία τον Μάρτιο του 2010 και τα έιχαμε πει αρκετες φορές τηλεφωνικά.

Λοιπόν θα έλεγα ότι ο pro έκανε την δουλειά του. Μετέτρεψε τον λεπτομερή αναλυτικό αλλά ξερό ήχο της κάρτας σε ένα άλλο ήχο πιο ευχάριστο και μουσικό. Αυτό. Τώρα όντως θα βάζει και το χεράκι του στο να προσθέσει ηχοχρώματα - επιθυμητά ή μη - αλλά το αποτέλεσμα το βρίσκω ικαωοποιητικό. Και πίστεψε με τα tone controls & loudness είναι πολύ χρήσιμα - μεγάλη συζήτηση το ξέρω αλλά προσωπικά αυτή είναι ή άποψη μου.

Επίσης αυτά τα φυσήματα κλπ είναι ακουστά μόνο αν κολλήσεις το αυτί σου στο ηχείο. Αν όχι, τότε δεν υπάρχουν (εντάξει υπάρχουν υπό καθεστώς κριτικής ακρόασης κλπ.)

Την λύση του εξωτερικού volume control την εφάρμοσα. Όπως έχω πεί και σε αυτό και σε άλλά Post, αγόρασα ένα SPL volume 2 control αλλά τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά καθότι έριχνε σημαντικά την ισχή του τελικού - τα impedance με τον τελικό δεν ταίριαζαν το πιο πιθανό. Και εμεένα αυτή η λύση μου άρσε, ένα καλό, απλό ποιοτικό εξωτερικό volume control. Η κάρτα ήχου έχει το δικό της αλλά μάλλον είναι ψηφιακό και πρέπει να έκοβε από τα dynamics του σήματος.

Οπότε κατέληξα σε μία συμβατική λύση - την αγόρα του pre - Που εν τέλει κάνει αυτό που θέλω:volume & tone control, επιλογή εισόδων και στρογγύλεμα του ήχου σε κάτι λιγότερο επιθετικό και ξεκούραστο. Με τα mp3 που παίζω (όσο πιο καλής ποιότητας μπορώ να βρώ) η δουλειά γίνεται μια χαρά.

Να είσαι καλά

xtsili