Πρόβλημα αναπαραγωγής video με κωδικοποίηση x264

Kingly22

New member
29 August 2006
37
Πειραιάς
Καλησπέρα εις άπαντες!

Κατ' αρχάς, μπράβο στην Εθνική μας ομάδα μπάσκετ, που άφησε τους Αμερικάνους με ανοιχτό το στόμα και που ακόμα ψάχνουν να βρουν που πήγε η μπαλα! :fahne90: Καλη επιτυχία στα παιδιά του Γιαννάκη για τον τελικό με την Ισπανία! Φέρ' τε το παίδες Ελλήνων!!! :award:

Από τον τίτλο καταλαβαίνει κανείς ότι έχω πρόβλημα αναπαραγωγής αρχείων video σε κωδικοποίηση x264 και με ανάλυση 720p. Αναπαράγονται, αλλά με "σπάσιμο" ανα τακτά χρονικά διαστήματα (2-3 δεύτερα) και πολλές φορές, κολλάει η αναπαραγωγή και χάνονται καρέ. Συνεπώς, κάθε άλλο παρά ορθή αναπαραγωγή μπορεί να το αποκαλέσει κανείς αυτό.
Έχω χρησιμοποιήσει διάφορα "πακέτα" με codecs, σε full ή standard εγκαταστάσεις αυτών, αλλά μάταιο...
Αν βοηθάει καθόλου στο να λάβω κάποια συμβουλή από όποιον μπορεί και κάνει τον κόπο, εχω: CPU Pentium 4 550 στα 3,4GHz (ΗΤ), 2GB RAM (DDR2-533), κάρτα γραφικών ATI X800GT με 256MB GDDR3 σε δίαυλο PCI-Express x16, κάρτα ήχου 7.1 HD On-Board της C-Media, Μητρική της MSI και πακέτο codecs -Cole2K-.

Ευχαριστώ εκ τω πρωτέρω...
 

Νίκος Σχ.

Supreme Member
12 July 2006
4,219
Θεσσαλονίκη
χμμμ , δώσε timings για την μνήμη σου και πες μας εαν χρησιμοποιείς windows ή linux αν και στο linux δεν θα είχες πρόβλημα , μόνο σε 1080p εκεί θέλει μεγάλο επεξεργαστη άκα 5000+ AMD ή Ε6600 Core 2 Duo

Υπάρχουν έτοιμα bootable dvd ή cd linux για HTPC με τα codecs μέσα , κάνε μία δοκιμή και έτσι ...
 

Kingly22

New member
29 August 2006
37
Πειραιάς
Έχεις δίκιο, Jos3ph. Δεν ανέφερα το OS...
Χρησιμοποιώ Windows XP Pro (32-Bit). Επίσης, οι 2 σκληροί που διαθέτω είναι και οι 2 SATA των 160GB σε μορφοποίηση NTFS (αν αυτό παίζει κάποιο ρόλο), οι μνήμες (4 x 512MB) σε τοποθέτηση DUAL BANK και σε συχνότητα 533MHz, αν εννοείς αυτό. Αν όμως εννοείς τη ρύθμιση στο BIOS, το έχω σε default και είναι 2Τ.

Σε ευχαριστώ.
 

Άρης Συν.

AVClub Enthusiast
17 June 2006
1,034
Αχαΐα
Έχεις περασμένους τους τελευταίους Drivers της κάρτας γραφικών σου;
Αν μπορείς κάνε τις μνήμες 1Τ και πες μας και τα Latency των μνημών.
Μπορείς να τα μάθεις χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα αυτό http://www.cpuid.com/cpuz.php
Επίσης καλό θα ήταν να μας πεις με ποιό πρόγραμμα προσπαθείς να κάνεις την αναπαραγωγή, γιατί μερικά προγράμματα χρησιμοποιούν τους δικούς τους codecs και όχι αυτούς που εσύ έβαλες!
Αν τίποτα από αυτά δεν βοηθάει δοκίμασε να υπερχρονήσεις λίγο το συστημά σου.
 

Kingly22

New member
29 August 2006
37
Πειραιάς
Ευχαριστώ ειλικρινά για την όποια βοήθεια!

Φίλε Eloy, έχω εγκατεστημένους τους τελευταιους Catalyst, χρησιμοποιώ και το VLC player, όπως και τον Windows Media Player 10 (ενίοτε και το POWERDVD 6). Με τον VLC έχω αισθητά βελτιωμένη αναπαραγωγή, εν αντιθέσει με τον WMP 10, όπου τα "σπασιματα" είναι περισσότερα και εμφανίζεται πρόβλημα συγχρονισμού ήχου-εικόνας. Το προγραμματάκι που μου πρότεινες, αναφέρει στην καρτέλα "Memory", στο πεδίο "CAS# Latency" τιμή 4.0 clocks. Επίσης, διορθώνω το λάθος μου, που ανέφερα πως η μνήμη χρονίζεται στα 533... Το προγραμμα τη δείχνει στα 270MHz.
Ως γενικής φύσεως απορία μου, τίθεται θέμα αναβάθμισης κάρτας γραφικών; Διότι, ως γνωστόν, οι ΑΤΙ της γενιάς X1xxx φέρουν στο hardware τη δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων video με x264 (αν δε με απατά η μνήμη μου), ενώ οι της προηγούμενης τεχνολογίας (βλ. ΑΤΙ Χ600, Χ800, Χ850) οχι.

Ευχαριστώ και πάλι.
 

frogie147

Senior Member
24 July 2006
312
Πειραιας
Kαλημερα φιλε μου,
ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα και τελικα ηταν θεμα προγραμματος αναπαραγωγης.Το powerdvd κολλαγε,οπως επισης(λιγοτερο ομως)ο vlc και ο wmp.Το προγραμμα που δεν αντιμετοπισε το παραμικρο προβλημα(προς εκπληξη μου)ηταν το jetaudio(www.iaudio.com).Εχει πολλες ρυθμισεις διαθεσιμες και πολυ καλα φιτρα video!!!Ειναι της εταιριας cowon και δινετε μαζι με το πολυ καλο mp3 player iaudio.:grandpa:
 

frogie147

Senior Member
24 July 2006
312
Πειραιας
Δοκιμασε και κανα αλλο video με αυτην τη συμπιεση γιατι ειχα διαβασει σε καποια info απο ταινιες οτι τα πρωτα διγματα ηταν δοκιμαστικα και ενδεχομενος να μην επαιζαν σωστα(οπως ο μονομαχος που ειχα κατεβασει σε 720π και κολλαγε,αλλα μετα οι υπολοιπες που κατεβασα ειναι μια χαρα.
 
19 June 2006
4,556
Θεσσαλονίκη
Kingly22 said:
Καλησπέρα εις άπαντες!


Από τον τίτλο καταλαβαίνει κανείς ότι έχω πρόβλημα αναπαραγωγής αρχείων video σε κωδικοποίηση x264 και με ανάλυση 720p. Αναπαράγονται, αλλά με "σπάσιμο" ανα τακτά χρονικά διαστήματα (2-3 δεύτερα) και πολλές φορές, κολλάει η αναπαραγωγή και χάνονται καρέ. Συνεπώς, κάθε άλλο παρά ορθή αναπαραγωγή μπορεί να το αποκαλέσει κανείς αυτό.
Έχω χρησιμοποιήσει διάφορα "πακέτα" με codecs, σε full ή standard εγκαταστάσεις αυτών, αλλά μάταιο...
Αν βοηθάει καθόλου στο να λάβω κάποια συμβουλή από όποιον μπορεί και κάνει τον κόπο, εχω: CPU Pentium 4 550 στα 3,4GHz (ΗΤ), 2GB RAM (DDR2-533), κάρτα γραφικών ATI X800GT με 256MB GDDR3 σε δίαυλο PCI-Express x16, κάρτα ήχου 7.1 HD On-Board της C-Media, Μητρική της MSI και πακέτο codecs -Cole2K-.

Ευχαριστώ εκ τω πρωτέρω...

Καλημέρα φιλε Kingly22,

Με το σετάπ Η/Υ που αναφέρεις δεν θα έπρεπε να έχεις πρόβλημα ούτε με κλιπ 1080p. Εφόσον αναφέρεις "τακτα χρονικά διαστήματα 2-3 sec" το μυαλό μου πάει σε κάποιο σε κάποιο antivirus πρόγραμμα που κάθε τόσο κάνει τσεκ για ιούς και μειώνει στιγμιαία τους διαθέσιμους πόρους του Η/Υ (cpu, memory). Γιά τσεκάρισε την χρήση της cpu χωρίς να τρέχει κάποιο προγραμμα και δες αν παρουσιάζονται κορυφές κάθε 2-3 sec.

Ο ταχύτερος decoder για h.264 είναι έως σήμερα ο coreavc. Με 20€ είσαι αρχηγός. www.coreavc.com.
Kαλός, δωρεάν αλλα 40% πιό αργός απο τον coreavc είναι και αυτος που περιλαμβάνεται στο πιο πρόσφατο ffdshow.
Και οι δύο decoders που αναφέρω ειναι directshow και δουλεύουν με τα περισσότερα προγράμματα αναπαραγωγής (WMP, MPC, ZOOM etc)
 
Last edited:

Kingly22

New member
29 August 2006
37
Πειραιάς
Φίλε Ηλία,

με τα αρχεία *.wmv9 / 720p δεν εμφανίζεται ΙΧΝΟΣ από καθυστέρηση ή όποιου άλλου κολλήματος. Το "προβλημα" λαμβάνει χώρα με την αναπαραγωγή του x264 και μόνο!
Τώρα, όσον αφορά αυτό που προανέφερες, περί των recources της cpu, μετα εκπλήξεώς μου, αναφέρω πως ναι, πολύ μικρές κορυφώσεις εμφανίζονται σε διαστήματα των 2-3 secs. Τι μου προτείνεις; Να απενεργοποιήσω το όποιο antivirus για να δω διαφορές;

Ευχαριστώ!
 
19 June 2006
4,556
Θεσσαλονίκη
Re: Απάντηση: Πρόβλημα αναπαραγωγής video με κωδικοποίηση x264

Kingly22 said:
Φίλε Ηλία,

με τα αρχεία *.wmv9 / 720p δεν εμφανίζεται ΙΧΝΟΣ από καθυστέρηση ή όποιου άλλου κολλήματος. Το "προβλημα" λαμβάνει χώρα με την αναπαραγωγή του x264 και μόνο!
Τώρα, όσον αφορά αυτό που προανέφερες, περί των recources της cpu, μετα εκπλήξεώς μου, αναφέρω πως ναι, πολύ μικρές κορυφώσεις εμφανίζονται σε διαστήματα των 2-3 secs. Τι μου προτείνεις; Να απενεργοποιήσω το όποιο antivirus για να δω διαφορές;

Ευχαριστώ!

Απενεργοποίησέ τα, ωφελεί το playback.

Οι πολύ μικρές κορυφώσεις (<10% cpu) δεν είναι σοβαρό πρόβλημα. Εγώ έχω κορυφώσεις 30-40% cpu λογω των spyware/antivirus που χρησιμοποιώ και για αυτό τα κλείνω.

Το wmv9 είναι πιό ελαφρύ απο το h.264 και δικαιολογείται να μην έχει πρόβλημα. Εκανες ελεγχο το ποσοστο CPU που χρησιμοποιείται όταν παίζεις τέτοια κλίπ (wmw9, h.264/avc) ?? .

Σημειωτέο ότι h.264 ονομάζεται το φορματ συμπίεσης, το x.264 που αναφέρεις είναι ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα (x264.exe) που κάνει h.264 συμπίεση.

Ποιά συγκεκριμένα clip σου δημιουργούν πρόβλημα, μπορείς να δώσεις κάποιο link ??

Εγω χρησιμοποιώ το MediaPlayerClassic με Haali mp4 spliter & coreAvcDecoder (θα το βρείς στο 2ο link που σου εδωσα) το οποίο είναι η δοκιμαστική έκδοση του συγκεκριμένου decoder (1o link) και τα κλιπάκια της Apple στα h.264/720p παίζουν τέλεια με χρήση CPU 40-50%. (P4 2.4Mhz (no HT) 512Mb ram, NVIDIA GF5200 128Mb Vram)
 

Kingly22

New member
29 August 2006
37
Πειραιάς
Φιλε Ηλία,

Έχοντας απενεργοποιήσει antivirus/firewall, το προβλημα επιμένει. Όσον αφορά τα video της Apple με το h.264 δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλήμα. Τα αρχεία που αναπαράγω είναι συμπίεσης x264 (τουλάχιστον έτσι τα ονομάζουν οι τύποι που τα κωδικοποιούν). Οι καταλήξεις των αρχείων αυτών ίσως δώσουν κάποια ιδέα του περί-τίνος-πρόκειται. Πρόκειται επί των πλέιστων για αρχεία *.mkv και κατα δεύτερον για *.avi αρχεία.
Συνεπώς, ούτε τα h.264, ούτε τα wmv9 παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα. Μόνο τα κωδικοποιημένα σε x264.

Ευχαριστώ πολύ!
 
19 June 2006
4,556
Θεσσαλονίκη
Re: Απάντηση: Πρόβλημα αναπαραγωγής video με κωδικοποίηση x264

Kingly22 said:
Φιλε Ηλία,

Έχοντας απενεργοποιήσει antivirus/firewall, το προβλημα επιμένει. Όσον αφορά τα video της Apple με το h.264 δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλήμα. Τα αρχεία που αναπαράγω είναι συμπίεσης x264 (τουλάχιστον έτσι τα ονομάζουν οι τύποι που τα κωδικοποιούν). Οι καταλήξεις των αρχείων αυτών ίσως δώσουν κάποια ιδέα του περί-τίνος-πρόκειται. Πρόκειται επί των πλέιστων για αρχεία *.mkv και κατα δεύτερον για *.avi αρχεία.
Συνεπώς, ούτε τα h.264, ούτε τα wmv9 παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα. Μόνο τα κωδικοποιημένα σε x264.

Ευχαριστώ πολύ!

Σου στέλνω Π.Μ.
 

Kingly22

New member
29 August 2006
37
Πειραιάς
Το πρόβλημα λύθηκε!

Απροβλημάτιστη αναπαραγωγή πλέον! Εκτός ότι αφ' ενός έφταιγε η εγκατάσταση των codecs (από λάθος μου, κατά την εγκατάσταση του codec pack, ενεργοποιούσα με "τικ" σχεδόν τα πάντα! Συνεπώς, αναλάμβαναν ταυτόχρονη αποκωδικοποίηση πέραν του ενός codec...
Τώρα, έχοντας κάνει την standard εγκατάσταση του Cole2K (και μην πειράζοντας τα defaults) συν την εγκατάσταση του coreavc, μέχρι και ο Windows Media Player 10 αναπαράγει αψογότατα τα αρχεία!
Ελπίζω να μη χρειαστεί τίποτα άλλο, μιας και η εμφανέστατη λύση επετεύχθη!

Υ.Γ. στα *.mp4 και *.avi δε συνάντησα παρόμοιο πρόβλημα. Μόνο στα *.mkv.
Η χρήση του επεξεργαστή πλέον κυμαίνεται γύρω στα 30% με στιγμιαίες κορυφώσεις στα 45-50% (έχοντας και Antivirus/Firewall ανοιχτά). Όλα αυτά, χάριν της βοήθειας των συμβουλών του Ηλία, όπως και των υπολοίπων, και του coreavc codec.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας.