Πρόβλημα με buffer

tyler durden

New member
12 August 2006
75
Χρόνια πολλά σε όλους!

Μετά από πρόσφατο format κι εγκατάσταση του Nero 6.3.1.25 παρατηρώ κατά τη διάρκεια της εγγραφής συνεχή αυξομείωση του buffer και μεγάλη καθυστέρηση στην εγγραφή DVD. Που μπορεί να οφείλεται? Μήπως πρέπει να αλλάξω το Transfer Mode του Secondary IDE Channel από PIO mode σε DMA? Ή να βάλω πιο πρόσφατη έκδοση του Nero?

Αν η εγγραφή ολολκηρωθεί επιτυχώς, έστω και με το πρόβλημα που προανέφερα, επηρεάζεται το αποτέλεσμα της? Η' πρέπει να ξαναγράψω τα DVD? (Αναφέρομαι τόσο σε εγραφή mp3 data disks όσο και ταινιών)
 
Φυσικά και πρέπει να ορίσεις DMA mode στο δίαυλο που είναι η συσκευή.
Αν δεν αλλάζει η ρύθμιση από ΡΙΟ σε DMA (από το control panel>>>system) κάνε τα εξής με τη σειρά που σου τα γράφω:

1)Κατήργησε τον ελεγκτή από τη διαχείριση συσκευών. Αν μετά την επανεκίνηση εγκαταστήσει πάλι τον ελεγκτή και παραμείνει στο ΡΙΟ mode, πάνε στο 2. Πρόσεξε μόνο να μην έχεις και το δίσκο που bootάρει στον ίδιο δίαυλο γιατί μπορεί να έχεις προβλήματα.

2)Βάλε στο google "dmacheck". Κατέβασε το προγραμματάκι και τρεξτο. Θα σε ενημερώσει σχετικά με την κατάσταση των διαύλων και την τρέχουσα ρύθμιση τους, ενώ μπορείς ακόμα και να αλλάξεις τις ρυθμίσεις τους. Μέσα από το πρόγραμμα ενεργοποίησε το dma mode και κάνε επανεκίννηση. Αν το πρόβλημα παραμένει πάνε στο 3

3)Βάλε στο google "DMA in windows XP" (υποθέτοντας ότι έχεις τα XP). Εκτός από αυτά που σου έχω ήδη γράψει, θα βρεις πληροφορίες για το ποιες ακριβώς τιμές πρέπει να σβήσεις τελείως από τη registry, για να μπορέσει το σύστημα να κάνει επανεκτίμηση της δυνατότητας ή όχι της συσκευής για DMA mode.

Στου πεθερού μου το PC έπιασε μόνο το 3, ενώ στο laptop που πήρα με βόλεψε και μόνο το 1.

Βλέποντας και κάνοντας.