Πρόβλημα στην έξοδο HDMI του DVD/HDD recorder

pkalaits

New member
31 July 2006
7
Έχω ένα DVD recorder με σκληρο δίσκο (LG 188H), ένα δορυφορικό δέκτη Sky Digital και μόλις αγόρασα την τηλεόραση Sony 32V2000. Όλα τα παραπάνω τα έχω συνδέσει μεταξύ τους με τον εξής τρόπο:

Sky Digibox ---> LG 188H (μέσω RGB SCART)
LG 188H ---> Sony 32V2000 (μέσω HDMI)

Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει να έχω ανοικτό το recorder για να βλέπω από τον δορυφορικό δέκτη. Ήθελα να ρωτήσω αν για το pass through (μέσω HDMI) του δορυφορικού δέκτη στην τηλεόραση που κάνει το recorder πρέπει όντως να είναι ανοικτό? Όταν δοκιμάζω να συνδέσω το recorder (και είναι πάλι κλειστό) με την τηλεόραση μέσω RGB SCART έχω μόνο ήχο από τον δορφορικό δέκτη και όχι εικόνα. Κάνω κάτι λάθος στην σύνδεση?
 

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Φιλε pkalaits καλως ηρθες στην παρεα.
Πρεπει να συνδεσεις και το Sky Digibox απευθειας στην τηλεοραση σου, ωστε να μην χρειαζασαι να εχεις ανοικτο το DVD recorder για να βλεπεις τα δορυφορικα.
 

pkalaits

New member
31 July 2006
7
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα!

Το έχω κάνει ήδη αυτό αλλά επειδή η δεύτερη έξοδος του Sky Digital δεν είναι RGB η ποιότητα της εικόνας είναι χειρότερη. To upscaling που κάνει το recorder όταν είναι ανοιχτό μέσω HDMI βοηθάει αρκετά και η διαφορά φαίνεται. Και για κάποιο λόγο το recorder δεν κάνει pass through ούτε στο SCART όταν είναι κλειστό ενώ το έκανε στην Samsung CRT που είχα πριν.
 

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Αν συνδεσεις το recorder με αλλο τροπο με την τηλεοραση, π.χ. Scart, τοτε σου κανει κανονικα pass through το σημα του δεκτη?
 

pkalaits

New member
31 July 2006
7
Μόνο όταν είναι ανοικτό το recorder αλλιώς όταν είναι κλειστό στην τηλεόραση έχει μόνο ήχο από το sky αλλά όχι εικόνα! Σκέφτομαι μήπως υπάρχει κάπιο conflict με το HDMI Καλώδιο που είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένο. Αλλά κανονικά αφού από την τηλεόραση διαλέγω ποιο input θέλω (SCART, HDMI, COMPONENT) δεν θα έπρεπε να παίζει ρόλο.