Πρόσβαση σε Web Server και IP Camera (στο σπίτι) μεσω Speedport Entry 2i

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,141
ΑΘΗΝΑ
Καλησπέρα σας, το πρόβλημα με περισσότερα λόγια.

Πελάτης ΟΤΕ με Speedport Entry 2i.
Έχω ένα Web Server (Windows Home Server) και μια IP Camera στο σπίτι.Θέλω να έχω πρόσβαση στον Server και εικόνα απ' τη Camera, απ' έξω, μέσω Internet.
Σαν 1η ενέργεια, επισκέφτηκα το Activation Site της cosmote και άλλαξα την επιλογή "προστασία από κακόβουλες επιθέσεις" σε ΟΧΙ.
Τώρα, τί ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στο Router, ώστε να είναι τα παραπάνω δυνατά?

Παλιότερα, σαν πελάτης Vodafone με Router Netgear DG-834G και μετά TP-Link TD-W8970 δεν είχα πρόβλημα, κατευθύνοντας εξωτερικά requests σε συγκεκριμένα ports, σε IP συσκευών του οικιακού δικτύου.

Στο Speedport πως γίνεται αυτό? Μπορεί να έχει ξανασυζητηθεί το θέμα, αλλά άντε να το βρεις μέσα σ' αυτό τον όγκο πληροφοριών που υπάρχουν εδώ. Ας με κατευθύνει κάποιος,

ευχαριστώ.
 

kozadin

Senior Member
28 July 2006
640
Βόλος
Internet - Security - Port forward και ανοιξε πορτα για την ip της cam. Χρησιμοποίησε πρωτόκολλο TCP & UDP αν δεν είσαι σίγουρος για ποιό.
Για τον web server φαντάζομαι θα χρειαστεί κάτι ανάλογο.
 

vasilis1

New member
20 April 2012
94
Αυτό το τελευταίο συμβαίνει.ο ΟΤΕ κάνει ακριβώς αυτό με ΝΑΤ .πολλοί φίλοι με κάμερες είχαν αυτό το θέμα με αλλαγή εξοπλισμού .ζήτησε το από τον ΟΤΕ και θα έχεις μια χαρά πρόσβαση

Στάλθηκε από το Lenovo K50a40 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
 

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,141
ΑΘΗΝΑ
Internet - Security - Port forward και ανοιξε πορτα για την ip της cam. Χρησιμοποίησε πρωτόκολλο TCP & UDP αν δεν είσαι σίγουρος για ποιό.
Για τον web server φαντάζομαι θα χρειαστεί κάτι ανάλογο.

Καλημέρα φίλε Kozadin.
Δε φαίνεται να γίνεται έτσι. Η εικόνα δείχνει αυτό που είπες. Η πόρτα 61002 σε πάει στο Web Interface της Cam.
Εντός του LAN, με http://IP_Cam:61002 εμφανίζεται το Web Interface και ζητάει User / Pass
Εξωτερικά, με http://myDomainName:61002 δε βρίσκει τίποτα.
 

Attachments

  • 2019-04-17.png
    2019-04-17.png
    59.8 KB · Views: 96

papdoux

Supreme Member
14 December 2007
3,250
επίσης ο οτε έχει ενεργοποιημένο firewall για κάθε σύνδεση.
Μπαίνεις στο otenet και το απενεργοποιείς.
 

kozadin

Senior Member
28 July 2006
640
Βόλος
Τότε σχεδόν σίγουρα είσαι σε CG NAT. Θα λυθεί το πρόβλημα με επικοινωνία σου με την υποστηριξη πελατών.
 

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,141
ΑΘΗΝΑ
Καλημέρα σε όλους.
Το πρόβλημε λύθηκε (ΝΑΤ) απ' το 13888.
Φιλε papdoux, αυτό ήταν το 1ο που είχα κάνει, μόλις συνδεθηκα στον ΟΤΕ.
Ευχαριστώ!
 

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,141
ΑΘΗΝΑ
Καλημέρα σε όλους.
Για το ίδιο το Speedport 2i, υπάρχει δυνατότητα για Remote Access? Δεν βρίσκω πουθενά στα μενού τέτοια επιλογή...