ΣΥΝΔΕΣΗ SUBWOOFER

GTZCFM

New member
24 June 2008
15
Καλησπέρα.
Θελω να συνδέσω ενεργό subwoofer με Home Cinema ενισχυτή.Η εξοδος του ενισχυτή έχει ένα RCA,ενω το SUB έχει δυο RCA στην είσοδο.Αρκεί το ένα RCA ή πρέπει να οδηγησω και τις δύο εισόδους?Να πάρω δηλαδή καλώδιο απο ενα σε δύο male RCA?
Ευχαριστώ πολύ!
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
15,142
Αθήνα
Εφ' όσον μιλάμε για σύνδεση LFE+bass management, σε ένα σωστά σχεδιασμένο sub χρειάζεσαι μονό. Εάν δεν είναι σωστά σχεδιασμένο τότε το μονό σε διπλό θα αυξήσει την ένταση (αλλά και την παραμόρφωση).
 

GTZCFM

New member
24 June 2008
15
Είναι ένα παλαιό YAMAHA SW300 από το 1999 και ένας Pioneer Lx (δεν θυμάμαι τα υπόλοιπα😀) 7.1 10ετιας...Θα δω τον κωδικό αύριο...
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
15,142
Αθήνα
Είναι το YST-SW300;

Αν ναι τότε ισχύει όπως το έγραψα.

Επίσης, αν όντως είναι αυτό, έχει και επιλεγόμενο hi pass φίλτρο (50/80/100Hz) από την έξοδο RCA. Αυτό σημαίνει ότι σε περιπτώσεις δικάναλων ενισχυτών όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα bass management και εφ' όσον ο ενισχυτής έχει εξωτερικές γέφυρες που ενώνουν τα προενισχυτικά με τα τελικά του στάδια, μπορεί να ενσωματωθεί κανονικά. Το οποίο είναι καλό selling point σε αρκετούς που σήμερα ψάχνουν να ενσωματώσουν ένα sub στο κλασικό δικάναλο σύστημά τους.
 

GTZCFM

New member
24 June 2008
15
Είναι το YST-SW300;

Αν ναι τότε ισχύει όπως το έγραψα.

Επίσης, αν όντως είναι αυτό, έχει και επιλεγόμενο hi pass φίλτρο (50/80/100Hz) από την έξοδο RCΑ. Αυτό σημαίνει ότι σε περιπτώσεις δικάναλων ενισχυτών όπου δεν υπάρχει η δυνατότητα bass management και εφ' όσον ο ενισχυτής έχει εξωτερικές γέφυρες που ενώνουν τα προενισχυτικά με τα τελικά του στάδια, μπορεί να ενσωματωθεί κανονικά. Το οποίο είναι καλό selling point σε αρκετούς που σήμερα ψάχνουν να ενσωματώσουν ένα sub στο κλασικό δικάναλο σύστημά τους.
Αυτό ακριβως είναι...
Ευχαριστώ για τις οδηγίες!
 

GTZCFM

New member
24 June 2008
15
Σελίδα 8.

Σε όποια είσοδο είτε τη Right είτε τη Left. Μονό προτείνεται όπως βλέπεις για έξοδο από ενισχυτή AV με low pass filter, δηλαδή για έξοδο sub.

Ευχαριστώ πολύ για τις υποδείξεις. Επ ευκαιρία να ρωτήσω και κάτι άλλο:Δεδομένου το ότι ο LX53 έχει μονή έξοδο SUB, προκειμένου να οδηγήσω δεύτερο subwoofer,μπορώ να χρησιμοποιήσω το καλώδιο Y cable 1male RCA to 2 male RCA,η ενδέχεται να έχω απώλειες σήματος,θορύβους και άλλες δυσλειτουργιες?Εννοώ, το συγκεκριμένο καλώδιο είναι τόσο case sensitive που πρέπει να είναι κάποιου επιπέδου τιμής ή κάνω τη δουλειά μου και με ένα των 5 ευρώ η ακόμα και με ένα φθηνό ανταπτορα 1male to 2 female + Rca cables male to male?
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
15,142
Αθήνα
Είναι αμελητέα η διαφορά εάν χρησιμοποιήσεις Υ connector. Δεν υπάρχει κανένα θέμα. Αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος εφ' όσον υπάρχει μονή έξοδος, αλλά ακόμα και σε διπλή έξοδο που θα ήθελες να συνδέσεις π.χ. 4 sub (δύο ανά έξοδο).