Συνδεση audio απο YAMAHA RX-V471 σε TV χωρις OPTICAL-IN

michm

New member
19 December 2011
4
Καλησπερα σε ολους!
Είμαι νεος στον χωρο, και μολις αγορασα εναν YAMAHA RX-V471 για να αντικαταστησω τη μοναδα ενος SAMSUNG ΤΖ-ΗΤ212 που καηκε προσφατα.
Για ηχεια προσωρινα θα κρατησω τα samsung (γνωριζοντας τους περιορισμους). Το προβλημα ειναι οτι μεχρι που εκανα τις συνδεσεις δεν ηξερα για το ARC στο HDMI 1.4, και επισης δεν ηξερα οτι η τηλεοραση μου δεν εχει οπτικη συνδεση για ηχο. Δυστυχως ουτε στο καταστημα απο το οποιο εγινε η αγορα μου διευκρισαν τι συνδεσεις πρεπει να κανω ενω επεμεινα αρκετα στο θεμα - μου ειπαν απλα οτι το HDMI αρκει! :(
το θεμα ειναι οτι τωρα μπορω μεν να ακουω ηχο απο τα ηχεια της τηλεορασης, αλλα δεν ακουω τιποτα απο τα ηχεια του ενισχυτη, αφου δεν επιστρεφει ηχος προς αυτον απο την τηλεοραση! αρα, για μενα τωρα ειναι σαν να ξοδεψα λεφτα χωρις λογο!!!

Υπαρχει καποια λυση? Δοκιμασα να περασω τον ηχο απο τις αναλογικες RCA τις τηλεορασης στον ενισχυτη, αλλα ουτε αυτο παιζει.

Τελος, εχω και ενα e-great media player που αυτος εχει optical out, και δοκιμασα να το συνδεσω στο αντιστιχο optical in του YAMAHA, χωρις ομως παλι να καταφερω να ακουσω ηχο απο τα ηχεια. κανω κατι λαθος;;
Αυτην τη στιγμη μου ειναι ιδιαιτερα δυσκολο να παρω καινουργια τηλεοραση, οποτε οποιαδηποτε προταση εχετε θα με βοηθουσε ιδαιτερα!!

Ευχαριστω πολυ!

Υ.Γ Η τηλεοραση ειναι μια Samsung LE32S7.
 

kblachos

Μέλος Σωματείου
18 February 2009
17,134
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
.....επισης δεν ηξερα οτι η τηλεοραση μου δεν εχει οπτικη συνδεση για ηχο.
.........................
Υ.Γ Η τηλεοραση ειναι μια Samsung LE32S7.

Αν η τηλεόρασή σου είναι η LE32S7, τότε έχει ψηφιακή (optical) έξοδο ήχου για να την συνδέσεις στον ενισχυτή.

Η παρακάτω φωτογραφία είναι απ' το manual της Samsung 32LES7:


LE32S7.JPG


Το [11] είναι η ψηφιακή έξοδος. Θα αγοράσεις ένα καλώδιο optical π.χ.σαν αυτό,

1511211.jpg


και θα κάνεις την σύνδεση με τον ενισχυτή.
 

kblachos

Μέλος Σωματείου
18 February 2009
17,134
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
Τελος, εχω και ενα e-great media player που αυτος εχει optical out, και δοκιμασα να το συνδεσω στο αντιστιχο optical in του YAMAHA, χωρις ομως παλι να καταφερω να ακουσω ηχο απο τα ηχεια. κανω κατι λαθος;;

Προφανώς και κάτι κάνεις λάθος. Διάβασε καλά στο manual του ενισχυτή πως γίνεται αντιστοίχιση των ψηφιακών εισόδων. Πρέπει να επιλέξεις απ' το τηλεχειριστήριο του ενισχυτή την κατάλληλη είσοδο για να ακούσεις ήχο.
 

Pleo

AVClub Fanatic
14 March 2008
19,662
Αθήνα
Καλησπερα σε ολους!

Υπαρχει καποια λυση? Δοκιμασα να περασω τον ηχο απο τις αναλογικες RCA τις τηλεορασης στον ενισχυτη, αλλα ουτε αυτο παιζει.

Δεν μπορεί, κάτι κάνεις λάθος. Αν βλέπω σωστά στην πιο πάνω εικόνα που έβαλε ο kblachos, η tv έχει και έξοδο αναλογική, εκτός από οπτική.
Μήπως δεν επιλέγεις την κατάληλη είσοδο στον ενισχυτή από τον επιλογέα του;
Και μήπως δεν έχεις αντιστοιχισει σωστά την οπτική είσοδο;

Δεν υπάρχει περίπτωση να μη δουλεύει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πάντως.
 

michm

New member
19 December 2011
4
καλημερα κ ευχαριστω για τις απαντησεις....
το φανταζομαι οτι κατι κανω λαθος και για αυτο ψιλοφρικαρα εχθες.
η τηλεοραση δεν εχει οπτικη - το εψαχνα ολο το βραδυ! αλλα θα το ξαναδω μια ακομα φορα για να ειμαι σιγουρος.

Δοκιμασα και τις αναλογικες εξοδους της tv, κανοντας τις απαραιτητες αλλαγες στισ επιλογες ηχου του ενισχυτη, αλλα τιποτα....

θα το ξαναδω σημερα με πιο καθαρο μυαλο και βλεπουμε

Ευχαριστω και παλι.
 

tasos3147

Established Member
11 February 2011
186
Γεια σας, φίλοι.
Φίλε michm, να πω κι εγώ τη γνώμη μου, μια και σε παρόμοιο πρόβλημα με βοήθησε ο Κώστας. Στο set up του Yamaha πάνε στο HDMI control και βάλτο στο "on". Στη συνέχεια θα δεις οτι στο Audio Return Channel η default θέση είναι στο "off". Γύρνα το στο "on" και το θέμα έληξε. Δεν χρειάζεσαι οπτική ίνα η οτιδήποτε άλλο. Θα χαρώ πολύ αν σε βοήθησα - μέχρι τώρα μόνο εσείς με βοηθούσατε! Καλές Γιορτές σε όλους.
Τάσος
 

michm

New member
19 December 2011
4
Καλησπερα κ ευχαριστω κ παλι!
Σημερα εκανα παλι κατι δοκιμες και τελικα ο ηχος ειναι ΟΚ!!!!
Τασο τις επιλογες που προτεινεις τις δοκιμασα εχθες και μονος μου αλλα χωρις αποτελεσμα....Σημερα ομως λειτουργουν, οπως προσπαθω να περιγραψω πιο κατω.

Κωστα, συγνωμη που επιμενω, αλλα η τιβι δεν εχει οπτικη εξοδο το ξανακοιταξα. Βασικα, μαλλον μιλαμε για αλλο μοντελο. ο πληρης κωδικος ειναι : LE32S71B. Το manual ομως γραφει LE32S7, και στην αντιστοιχη εικονα απο το πισω μερος της τηλεορασης δεν εχει αναφορα για οπτικη εξοδο. Τελος παντων.
Να σας πω τι εκανα, αν και παλι δεν βγαζω ακρη:
Στο μενου HDMI -> HDMI Control το εβαλα στο OFF, και μετα στο HDMI -> Audio Out -> Amp set to ON.
Εκει αρχισε να παιζει ο ηχος! Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι το δοκιμασα κ αυτο εχθες κ δεν επαιζε, αλλα δεν βαζω το χερι μου στη φωτια μιας κ ηταν αργα και το κεφαλι καζανι :p

Αν βαλω το Amp off ο ηχος σταματαει. Το περιεργο ομως ειναι οτι τωρα, αν παω πισω και βαλω HDMI Control ON, ο ηχος επανερχεται αυτοματα. Ανεξαρτητα αν το ARC ειναι ON ή OFF!!!! Αυτο εχθες δεν επαιζε σιγουρα.

Εχω μια μερικη γνωση του τί σημαινουν ολες αυτεσ η αλλαγες σε τεχνικο επιπεδο. Προφανως πειραξα κ κατι αλλο που τωρα δεν θυμαμαι, ομως τελικα ολα καλα!! :) Μεγαλη ανακουφιση....
Απο εδω κ περα αν θελω να πειραματιστω μαλλον θα πρεπει να σημειωνω τα βηματα, για να μην χαθω παλι!!!

Σας Ευχαριστω για τη βοηθεια παντως!!
 

tasos3147

Established Member
11 February 2011
186
Δεν μπορώ να πω οτι κατάλαβα, αλλά αφού το πρόβλημα λύθηκε όλα καλά. Τί γνώμη έχεις μέχρι τώρα για τον 471? Ρωτάω γιατί έχω το αντίστοιχο προηγούμενο μοντέλο (467) και η γνώμη μου είναι πολύ θετική: Εύχρηστο, κάνει ακριβώς αυτά που λέει οτι μπορεί να κάνει, δεν ζεσταίνεται ποτέ ακόμα και αν δουλεύει συνεχώς 24 ώρες, νομίζω "τίμιο" μηχάνημα. Το δικό σου νομίζω οτι έχει επι πλέον και ενα usb. Γειά και χαίρομαι που έλυσες το πρόβλημα.
Υ.Γ. Άσχετη ερώτηση: Το subwoofer το σβύνουμε οταν πάμε για ύπνο ή οταν λείπουμε για 1-2 μέρες? Εννοώ το διακόπτη on/off του ενισχυτή του sub. Ή το αφήνουμε stand-by?
Ευχαριστώ,
Τάσος
 

michm

New member
19 December 2011
4
καλησπερα και καλα Χριστουγεννα!!
η γνημη μου ειναι καλη, αν και ακομα ψαχνομαι. τα ηχεια που εχς σιγουρα περιοριζουν την ποιοτητα του ηαχου (ειναι τα απλα ηχαια που ειχα με το all-in-one HT της Samsung.
ο ενισχυτης εχει παρα πολλες ρυθμησεις και δεν ξερω αν χρησιμοποιω τα καλυτερα δυνατα settings.
για το γουφερ δεν ξερω....φανταζομαι καλο ειναι να τον κλεινεις. Εγω ηθελα ενα γουφερ με auto-off, και απο το καταστημα μου ειπαν οτι αυτος που πηρα το υποστηριζει, αλλα μαλλον εκαναν λαθος....:(

Καλες γιορτες σε ολους!
 

tasos3147

Established Member
11 February 2011
186
Γειά σου και πάλι, φίλε michm.
Πράγματι για το σετ των ηχείων έχεις δίκιο, αδικείται ο ενισχυτής. Εδώ τα παιδιά θα σου δώσουν τις καλύτερες ιδέες όταν θελήσεις να τα αντικαταστήσεις.
Για τις ρυθμίσεις, εγώ αφού παιδεύτηκα πολύ - και παίδεψα και αρκετούς φίλους εδώ στο forum - τελικά κατέληξα στις αυτόματες ρυθμήσεις του YPAO και είμαι πολυ ευχαριστημένος. Οταν αλλάζει κάτι στο χώρο, π.χ. μετακίνηση επίπλων, κλπ, ξαναβάζω το μικροφωνάκι του YPAO και κάνω νέα ρύθμιση σε 2 λεπτά. Και ξέρεις κάτι? Πιστεύω στον κατασκευαστή και είμαι βέβαιος ότι κάνει καλύτερη ρύθμιση απο μένα. Μην παιδεύεσαι λοιπόν και απόλαυσε το μηχάνημά σου.
Τάσος.