Υψίσυχνος θόρυβος - Klipsch ProMedia 2.1

Γεια σας παιδιά,

εδώ και 9 χρόνια έχω αυτό το τιμιότατο συστηματάκι 2.1 της Klipsch που καλύπτει απόλυτα τις PC ανάγκες μου (και υπό προϋποθέσεις, ακόμα και κάποιες μουσικές).

Πριν 2-3 χρόνια άρχισα να ακούω έναν υψίσυχνο θόρυβο να βγαίνει από το sub (το οποίο καλύπτει μερικώς και τα ηχεία σε ρεύμα). Βγάζοντάς το απ'την πρίζα σταμάτησε, και ξαναβάζοντάς το δε συνέχισε, παρά μόνο ξανάρχισε μετά από λίγους μήνες. Έκτοτε, το έκανε κάθε 2-3 μήνες, βγάζοντας-βάζοντας το βούλωνε για άλλους τόσους, κ.ο.κ.

Τελευταία το κάνει πολύ σύντομα από τη στιγμή που το ξαναβάλω στην πρίζα, άρα αρχίζω να σκέφτομαι ότι ήρθε η ώρα να το φτιάξω.

Έχετε ιδέα τι μπορεί να φταίει; Σε μάστορα δε νομίζω να αξίζει τον κόπο να το πάω (αποκλείται εδώ στις ΗΠΑ να μου πάρει λιγότερο από κατοστάρικο, όσο δηλαδή το τρέχον κόστος των ηχείων), οπότε ήθελα να δω αν μπορώ να δοκιμάσω τίποτα μόνος μου.
 
Να το μεταφέρω στην DIY;

Sure.

Εν τω μεταξύ, ο ήχος αύξανε σε συχνότητα σε φάση "θα εκραγώ", και μέχρι τώρα το έβγαζα απ'την πρίζα. Σήμερα είπα να το αγνοήσω, έτσι να δω, και αντί να "εκραγεί", απλά σταμάτησε. :cool: