Φτηνός Ψηφιακός Δέκτης

  • Αγαπητοί φίλοι και φίλες.

    Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του AVClub στη Θεσσαλονίκη για το 2024 την Κυριακή 07 Απριλίου και ώρα 14.00

    Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας γνωρίσουμε από κοντά.

sapap1

New member
21 August 2008
9
Καλησπερα παιδες,
Οπως βλεπετε ειμαι νεοπας και ψιλο-ασχετος οποτε ζητω την γνωση σας.
Καταρχην εχω 2 CRT τηλεορασεις(οσο και να το θελω δεν εχω money να αγορασω καμια καινουργια) οι οποιες εχουν Scart, μια στο σαλονι και μια στο δωματιο των γονιων μου. Ψαχνω να βρω κανενα οικονομικο ψηφιακο δεκτη μιας και απο οτι εμαθα τον Ιουνιο θα κλεισει το αναλογικο σημα. Απο οτι καταλαβαινω(πειτε μου αν κανω λαθος) θα χρειαστω ένα δεκτη για καθε τηλεοραση.

Ενα προβλημα που μολις διαπιστωσα ειναι οτι στο δωματιο των γονιων η τηλεοραση εχει μονο μια scart θυρα στην οποια ειναι συνδενδεμενο ενας δορυφορικος δεκτης. Οποτε η πρωτη ερωτηση ειναι αν γινεται και καποιο τροπο να συνδεθουν και οι δυο δεκτες(επιγειος και δορυφορικος) σε μια τηλεοραση με ενα Scart(δυσκολο μου ακουγεται).

Ας πουμε οτι ξεπερασαμε το παραπανω προβλημα. Το μεγα ερωτημα ειναι τι δεκτη να παρω? Θα ηθελα καποιον ΦΤΗΝΟ που να ειναι και media player(δηλαδη να παιζει videakia avi με υποτιτλους). Υποθετω πως δεν χρειαζομαι HD δεκτη μιας και δεν υπαρχει περιπτωση να δω HD εκπομπες σε αυτες τις τηλεορασεις(διορθωστε με αν κανω λαθος). Σε αρκετα topic που διαβασα, καποιοι εκαναν παραπωνα για το zapping σε διαφορους δεκτες. Δηλαδή ποσο χρονο παιρνει(ρωταω γιατι ειμαι αρκετα γρηγορος στο zapping). Επισης η κεραια που εχουμε ειναι πολυ παλια και αρκετα καναλια δεν τα πιανουμε καλα τον τελευταιο καιρο. Θα χρειαστω καινουργια κεραια ή τα ψηφιακα θα τα πιανω πιο καθαρα?

Τωρα κοιταζοντας στο skroutz για φτηνους δεκτες βρηκα αυτο
http://www.skroutz.gr/c/968/psifiakoi-dektes.html
Ξερετε τιποτα για τους παραπανω δεκτες? Για παραδειγμα για το Bitmore DTV 200, F&U DTR2339PVR, Schaub Lorenz SL-400 και ποια η γνωμη σας για πιο μικρους δεκτες οπως το TV Star T300 USB PVR?

Αυτααα.
Thanks in advance
 
Last edited:

talos_2002

Supreme Member
27 January 2010
5,393
Θεσσαλονίκη
Re: Φτηνος Ψηφιακος Δεκτης

Το αναλογικό σήμα θα σταματήσει μετά του Ολυμπιακούς αγώνες, οπότε υπάρχει ακόμα χρόνος.

Το πρόβλημα της μιας μόνο scart λύνεται με τον Edision mini-triton, που έχει και RF έξοδο, δηλαδή βύσμα για να συνδεθεί στην υποδοχή που συνδέουμε την κεραία.
Αν δεν μπορείς να τον βρεις, νομίζω λύνουν το πρόβλημα κάτι τέτοια:
l_12787026.jpg



Αναφέρεσαι στους SD λέγοντας που παίζει «avi με υπότιτλους». Τα προβλήματα που θα έχεις είναι ότι δεν θα αναπαράγει βιντάκια με ανάλυση μεγαλύτερη της SD (720x576) ούτε κατά ένα εικονοστοιχείο (pixel). Επιπρόσθετα, δεν θα αναπαράγει αρχεία άλλου container, όπως το δημοφιλέστατο Ματρόσκα (mkv), ούτε διαφορετικής κωδικοποίησης εικόνας πέραν των Mpeg-4 part 2 (Xvid, DivX) αλλά ούτε και ήχου πέραν των MP3 και AAC.
Για (τουλάχιστον) αυτούς τους λόγους οι SD δεν είναι ικανοποιητικοί ως media players και οι HD είναι μονόδρομος. Χωρίς όμως και αυτοί να είναι όλοι τους ικανοποιητικοί.

Για τον χρόνο zapping, δες το βιντεάκι προς τις τελευταίες σελίδες του θέματος του LV6TBOXHD για να πάρεις μια «γεύση» για τον χρόνο αλλαγής καναλιών των δεκτών με τσιπάκι Mstar 7818, οι οποίοι θεωρούνται οι πιο αργοί.

Δεν θα χρειαστείς νέα κεραία.

Οι scart δέκτες δεν έχουν αναβαθμίσεις συνήθως, γι' αυτό δεν είναι τους προτιμώ.
 

sapap1

New member
21 August 2008
9
Re: Φτηνος Ψηφιακος Δεκτης

Ευχαριστω, για την γρηγορη απαντηση σου talos_2002 :)