επιλογή προενισχυτή - τελικού audiolab

navou

New member
3 August 2006
77
Γειά σας! Θα με ενδιέφερε πολύ η γνώμη σας ως προς τα εξής: Θέλω να αγοράσω τον τελικό audiolab 8000p τον οποίο έχω ακούσει σε συνδυασμό με τον προενισχυτή της εταιρείας 8000c (παλαιές εκδόσεις και οι δύο) και αναρωτιέμαι αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ της κινέζικης και της βρεττανικής έκδοσης του 8000p, ώστε ανάλογα να τον αγοράσω καινούργιο ή να τον αναζητήσω μεταχειρισμένο.
Επίσης , καθώς έχω ήδη τον ολοκληρωμένο 8000s, αναρωτιέμαι αν πρέπει να τον κρατήσω αξιοποιώντας το στάδιο προενίσχυσής του ή να τον ανταλλάξω με ένα 8000c που έχω βρει σε προσφορά.
Εν ολίγοις, ποιός είναι καλύτερος μεταξύ uk8000p / china8000p & 8000s / 8000c?
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά!
 
Καλώς όρισες στην παρέα!

Για το πρώτο ερώτημα (αγγλικό ή κινέζικο;) δεν έχω άποψη, αφού δεν έτυχε να δω και να ακούσω την κινέζικη εκδοχή.

Για το δεύτερο, όμως, θα πρότεινα να κρατήσεις τον 8000s και να χρησιμοποιήσεις την έξοδο pre-out, μιας και ακούγεται σημαντικά καλύτερος από τον dedicated προενισχυτή 8000c.
Ξέρω, φαίνεται περίεργο, αλλά όπως είχα γράψει και σε παλιότερο μήνυμα, ο -ακόμα παλιότερος- 8000Α, ως προενισχυτής, "πήρε τα πάσα" από τον 8000c, σε "Α-Β test" που είχαμε κάνει 3-4 χρόνια πριν, στο περιοδικό που συνεργαζόμουν. Τελικός ενισχυτής ήταν, και στις δύο περιπτώσεις, ο Audiolab 8000p και ηχεία τα Epos M12.

Και σε μας είχε φανεί τότε περίεργο, αλλά η ετυμηγορία ήταν καθολική (5 ακροατές) -ίσως να έχει να κάνει με το καλύτερο τροφοδοτικό του ολοκληρωμένου, έναντι του προ, δεν ξέρω.
Πάντως, αφού τον έχεις ήδη, η γνώμη μου είναι να μην τον αλλάξεις για τον 8000c...//;-)
 
Last edited:

navou

New member
3 August 2006
77
Σπύρο σ'ευχαριστώ για την απάντηση. Είχα τελικά την ευκαιρεία να συγκρίνω τους 2 ενισχυτές και διαπίστωσα ότι ο s ακούγεται πιο υγρός -αντε να περιγράψεις!- και τρισδιάστατος, ζωντανός όπως είπε χαρακτηρηστικά ένας φίλος. Όμως ο c, ο οποίος συνδέθηκε με το τελικό στάδιο του s με μέτριο καλώδιο, ήταν πιο ακριβής ως προς τις θέσεις των οργάνων και πιο εκτεταμένος στις υψηλές, όχι απαραίτητα χειρότερος, πάντως λιγότερο ρεαλιστικός...
’ντε να διαλέξεις...μάλλον θα κρατήσω τον s όπως λες.
Ευχαριστώ και πάλι!