1 vs 2 subwoofer

ragavelas

New member
25 July 2015
12
Χανιά
Γεια σας

Έχω τα kef 3005 (μαζι με το htb2 subwoofer) σε ενιαίο χώρο γύρω στα 50τμ (αν και είναι στημένα στον μισό, στο σαλόνι). Όλα έβαιναν καλώς μέχρι που δανείστηκα ένα όμοιο sub από φίλο...

Ξαναείδα/ακουσα μερικές ταινίες και διαπίστωσα ότι δεν μπορώ να κάνω πισωγύρισμα (σε ένα sub). Το ερώτημα μου είναι το εξής, να μπω στη διαδικασία να βρω κάνα μεταχειρισμένο (αν και μπορεί και ο ιδιος ο φιλος να μου το πουλήσει καθότι δεν το αξιοποιεί) καθότι καινούργιο είναι ακριβούτσικο, ή να πάω για ένα αλλά μεγαλύτερο;

Ευχαριστώ
 

teddy743

Super Moderator
Staff member
16 August 2014
7,162
Θεσσαλονίκη
Γεια σου Ragavelas και καλώς όρισες στο forum-bye-

Στη θέση σου θα αγόραζα ακόμη ένα htb2. Ίδιες ίντσες, ίδια μάρκα, ίδιο μοντέλο. Και εγώ σκέφτομαι εδώ και καιρό το 2ρο sub.... H λογική μου είναι ότι θα προτιμούσα να είχα 2 sub 8" από ένα 12"....20 λεπτά από το Oz the Great and Powerful (2013) είχα δει πριν μερικά χρόνια σε σπίτι γνωστού και ήταν αρκετά για να με πείσουν για τα οφέλη του 2πλου sub. Αν μπορείς μεταχ. και από άνθρωπο που εμπιστεύεσαι ακόμα καλύτερα!!!
 

str1979

AVClub Enthusiast
26 June 2006
784
Γιαννιτσα
Είναι δύσκολο να δοκιμάσεις νέο sub στον χώρο σου εκτός και αν έχεις 2-3 φίλους που έχουν μεγαλύτερα sub και μπορούν να σου τα φέρουν σπίτι για να τα ακούσεις.
Αν σε ικανοποιεί το υπάρχων και σου βελτίωσε αισθητά προς το καλύτερο η προσθήκη του 2ου τότε καλύτερα να πάρεις ένα ίδιο. (Εφόσον βέβαια το πάρεις και σε τιμή που να συμφέρει)
 

ragavelas

New member
25 July 2015
12
Χανιά
Re: Απάντηση: 1 vs 2 subwoofer

Αν και έχει πάρει καλές κριτικές το εν λόγω sub νομίζω ότι είναι λιγάκι υπερεκτιμημένο, ίσως λόγω ομορφιάς (και κατ επέκταση υψηλού waf). Φαντάζομαι ότι με τα ίδια λεφτά (800) παίρνω καλύτερο, σωστά; Και πάλι όμως παραμένει το ερώτημα αν ένα του χιλιάρικου ας πούμε αποδώσει καλύτερα από δύο htb2... Kai μην ξεχνάμε ότι έχει και αρκετά μεγάλο χώρο να καλύψει.

Δεν σας κρύβω ότι αυτές τις μέρες έχω αρχίσει να πιστεύω ότι τα ηχεία ίσως είναι μικρά για το χώρο μου...
 

sokmav

AVClub Fanatic
5 February 2012
14,227
Πολύ καλά κάνεις και το πιστεύεις,50 m² δεν τα καλύπτεις με τέτοια ηχεία.
50 m² θέλουν δαπέδου και μάλιστα αρκετά λίτρα καμπίνα και μεγαλούτσικες μονάδες,ειδικά χαμηλά.
Δεν είναι να απορείς που άκουσες τέτοια διαφορά.

(μιλάω βέβαια για διαφορετική εφαρμογή από την δική σου (δικάναλο) αλλά ο ήχος είναι ήχος,τα ηχεία αέρα σπρώχνουν είτε παίζουν μουσική είτε παίζουν εκρήξεις,οπότε μη με παρεξηγείς,το τελευταίο που θα ήθελα είναι σε βάλω σε έξοδα,εδώ συνήθως κάνουμε το αντίθετο ) .
 

ragavelas

New member
25 July 2015
12
Χανιά
Re: Απάντηση: 1 vs 2 subwoofer

Σκεφτόμουν με κάποιο τρόπο να απομονώνω το χώρο του HC ίσως με μια χοντρή κουρτίνα ούτως ώστε τα τετραγωνικά να μειόνονται στο μισό περίπου, θα γινόταν δουλειά λέτε;

Όσον αφορά τα ηχεία, σίγουρα έπαιξε ρόλο το ότι είναι μικρούλια κι ομορφούλια. Αν ξαναπαιρνα θα έπαιρνα πάλι βάσης αλλά μεγαλύτερα από αυτά. Άσε που τελικά την ομορφιά την πληρώνουμε με το παραπάνω. Βέβαια παρά το μέγεθος τους παίζουν καλά και σε ψηλές στάθμες.

Σε έντονες σκηνές δράσεις με εκρήξεις, τζάμια που σπάνε, σφαίρες, αυτοκίνητα κοκ τα βρίσκουν λίγο σκούρα και σκληραίνει ο ήχος (αλλά ακούει και η γειτονιά ταυτόχρονα) οπότε χαμηλώνω λιγάκι.

Πάντως το sub δεν έχει δείξει ποτέ να κουράζεται, ούτε να φτάνει στο τέρμα η διαδρομή του. Και το έχω και φλατ. 'Εχει ένα διακοπτάκι που ανεβάζει +6 και +12 db στα 40hz.

Το κακό είναί ότι δεν έχω φίλους που να ασχολούνται με αυτά οπότε δύσκολο να βρω sub μεγαλύτερο που να το δοκιμάσω. Αν και πιστεύω ότι για να ακούσω αυτό που άκουσα με τα δύο θα πρέπει να ανέβω αρκετά σε λεφτά και ίντζες...

Kai epίσης να σας πω τι άλλο έχω, Yamaha RX-V 367, Samsung UE55J6200, media player χρησιμοποιώ της τηλεόρασης καθότι ενα WD poy είχα χάλασε. Έχω συνδέσει την ΤV με τον ενισχυτη με οπτική ίνα και αποκωδικοποεί και dts και dolby digital οπότε δεν μπήκα στη διαδικασία να πάρω media player.

Επίσης σκέφτομαι ότι ίσως ο ενισχυτής δεν είναι αντάξιος των ηχείων δεδομένου ότι ήταν το μικρότερο μοντέλο της σειράς RX-V (250 ευρω τον είχα πάρει). Πιστεύετε ότι με κάποιον καλύτερο τα ηχεία να μην τα εβρισκαν σκούρα εκεί που τα βρίσκουν τώρα;
 
Last edited: