Once upon a time …παραμύθια για μία άλλη ζωή…………..

14 December 2006
4,265
In the land of never never

934055_526133004113362_242422959_n.jpg

Βασικά το 2013, στην Ελλάδα , σε ένα σπίτι υπό κατάρρευση, στις τρεις η ώρα το βράδυ με πολύ αλκοόλ και με δυσκολίες στην ανάλυση και κυρίως στην αποσαφήνιση των "δομικών στοιχείων" (άραγε υπάρχουν?) που συνθέτουν την υπόσταση του Ευρωπαϊκού ονείρου.
Άραγε όλοι αυτοί που κάποτε λοιδορούσαν το Αμερικάνικο όνειρο γνώριζαν την κατάντια του Ευρωπαϊκού σαπισμένου κύτταρου, ή απλά όλα έμοιαζαν με μία κωμική παράσταση με στόχο απλά την ισχυροποίηση (προσέξτε μας λίγο και εμάς τους καημένους ) της θέσης του ελαττωματικού?

Ο Αμερικάνος also known as Αμερικ(λ)άνος και η υποτιθέμενη πτώση του, αφέλεια του , η αποσύνδεση του από οτιδήποτε που μπορεί να αφορά τα πιο απλά πράγματα της ανθρώπινη ύπαρξης, την ψυχή του κυρίως! Γεωγραφικός ρατσισμός συναισθηματικής νοημοσύνης! Οι κατώτεροι Βλάχοι! Αυτοί που δεν έχουν ιστορία….

Εμείς έχουμε όμως ε?

Στο υπό κατάρρευση σπίτι ,στις τρεις η ώρα το πρωί, σκόρπια μουκαλάκια μπύρας, καταναλωμένα σαφώς, σε κάνουν να αναρωτιέσαι τι ενδέχεται να είναι περισσότερο τραγική ειρωνεία στην “εστέτ” Ευρώπη της Κρίσης αλλά και γενικότερα σε αυτή την ζωή.Το ότι όντας αριστερός είσαι περικυκλωμένος από αριστερές δυνάμεις που αναζητούν πτώματα στα κουφάρια των όποιων θα προπαγανδίσουν? Το ότι η γκόμενα με την οποία θα ήθελες να ξεσκίζεσαι συμπωματικά είναι η υπεύθυνη του συλλόγου που έχει αναλάβει την προστασία σου(Θα σε βοηθήσουμε εμείς σύντροφε να πληρώσεις την ΔΕΗ)ή μήπως (?)…ανεξαρτήτως χρόνου λογικής κλπ, μεγαλύτερη ειρωνεία να είναι το θράσος του fashion ιcon Amanda Lear να διασκευάσει Bach σε μία disco παράκρουση (Alphabet song)! Ποια? H ας πούμε μούσα ενός τύπου (Bryan Ferry) που έγραψε και τραγούδησε κάποτε το Bittersweet (These vintage years Lovers you consume, my friend, As others their wine .......)

Once upon a time, in the land of never never, στο σπίτι που καταρρέει "όλα μπερδεύονται γλυκά" που θα έλεγε και η Μελίνα Ταναγρη (έντεχνο_ απαίσιο_ αποτρόπαιο)! Η όλα τελικά μοιάζουν με τα χαμένα κομμάτια του Rumors των Fleetwood Mac! Κάτι δηλαδή πολύ, μα πολύ εμπορικό που όμως δεν θα πουλήσει ποτέ!
Δεν είναι πολύ κατανοητό αλλά και δεν πειράζει όμως.....
Who cares?

Αμερικλάνος ε?

Στην Ευρώπη της κρίσης, o σύγχρονος Ευρωπαίος με το αγελαδίσιο βλέμμα του συμφεροντολόγου και με τις “θεωρίες αποθέωσης του σαπιοκοιλιά” κανονικά θα έπρεπε για κάθε φορά που χρησιμοποiεί την έκφραση “Αμερικλάνος” να την αποζημιώνει με μισό καλό κομμάτι. Εξάλλου Θα υπήρξε υπερβολή, για να μην πω προσβολή για τα επίπεδα λιποψυχίας τους σύγχρονης Ευρωπαϊκής σκέψης και κυρίως δημιουργίας να απαιτηθεί ολόκληρος καλός δίσκος!

Αν και όποτε βρεθούν τα κότσια

Ας μπει ο Ευρωπαίος στο studio και ας γράψεi ένα δίσκο να τον ακούμε στις τρεις τα χαράματα και να πηγαίνουμε κατευθείαν στην απλήρωτη δουλειά μας

“Γλυκέ” μου Ευρωπαίε “this is another life”
 
Last edited:
14 December 2006
4,265
Case Studies is the musical project of Jesse Lortz, a prolific Seattle based artist. His lyrics wax and wane with truth and bare tales from his life. Melodies surface as lines hummed in the in-between times. These easy melodies coat the heavy subject matter of suicide, heartbreak, grief and regret. As with his previous project, The Dutchess and the Duke, listening to Case Studies feels like taking part in an exploration of sentimental landscapes. They appear and fade like dark light lingering on the horizon. The meandering verse journeys to seek comfort in loneliness and vulnerability. Through the twisted subconscious, dawn breaks, breathing its light on both the joyous and dismal occasions that mark life’s milestones, each song a continuation of his story, each song a probing examination of motivation and consequences.

This Is Another Life is Lortz’s second full-length solo release on Sacred Bones. It is the follow-up album to 2011’s highly acclaimed The World is Just a Shape to Fill the Night. This is Another Life features guest vocals by Marissa Nadler on “Villain” and was produced and engineered by Greg Ashley of the band Gris Gris. Ashley also plays percussion, organ and adds additional vocals & guitar. Lortz is also helped out by Jon Parker (guitar / piano), Oscar Michel (bass), Joe Haener (percussion), Carey Lamprecht (violin) and Shawn Alpay (cello).

http://www.sacredbonesrecords.com/releases/sbr094/
 

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,559
Ministry Of Silly Walks
Όταν έλεγα εγώ ότι γουστάρω τις παρουσιάσεις που δεν είναι αποκομμένες από το ανούσιο κάδρο του απέναντι τοίχου,με έπαιρνες με τις πέτρες..
Άρπα την τώρα για να μάθεις...
Αν κρίνω από το ύφος των κομματιών που ανέβασες,το μαύρο άτι που ξεχύνεται στα υδρόβια λιβάδια ζει την αίγλη μιας ολοζώντανης ολογραφίας πάνω στους ιλουστρασιόν πόρους της ταπετσαρίας του σαλονιού και μοιάζει με την κατάμαυρη στολή του spiderman η οποία παρεμπιπτόντως για τους πολλούς είναι η κακιά της υπόθεσης...
Κάτι σαν τον μαύρο πάνθηρα που καλός είναι βρε παιδί μου αλλά δεν τον θέλουμε για μπροστάρη...Ο κάπτεν Αμερικα τι θα γίνει;;Κλέφτης;;

Από την άλλη,βλεπω ότι κόλλησες στο,,, Αμερικανος- Ευρωπαίος...Γηινος-Εξωγήινος είναι η σωστή διάσταση...

Θα τσεκαριστεί γιατί βολοδέρνει σε άρρωστα στέκια...
 
Last edited:
17 June 2009
3,594
Την παρουσίαση την αφήνω ασχολίαστη γιατί είναι πολύ προσωπική, κι απλά αφήνομαι στη δυναμική της.
Στο έχω ξαναπεί εξάλλου, κι ας διαφωνούμε, απρογραμμάτιστος μ' αρέσεις περισσότερο.

Ο δίσκος όμως είναι καλός. Πολύ καλός, όπως και ο προηγούμενος που είχε την τιμητική του στον Πορτοκαλή Ήλιο.
Ίσως όχι το δικό μου πεντάρι, αυτό το κρατάω πολύ καλά κρυμμένο, αλλά πολύ καλός.

Keep rollin' on in.. as he said..:ernaehrung004:
 

ecodrifter

Supreme Member
27 January 2009
3,012
ο συγκεκριμενος ειχε βγαλει τα εσωψυχα του εδω

51-8zv-Vl7L._SX300__PJautoripBadge,BottomRight,4,-40_OU11__.jpg


και μαλιστα με την τοτε γυναικα του να κανει ντουετο.
καταθεση ψυχης με ειλικρινεια που σκοτωνει, live φορα παρτιδα
μετα απο ενα χρονο χωρισαν

ντοκτορ οτι και να λενε μερικοι για -κλανους εμενα δεν με πειθουν
αυτοι οι επαρχιωτες, χωρικοι δεν εχουν αντιπαλο (εξαιρεσεις παντα θα υπαρχουν)
σε κατι εντεχνα και τα ακαδημαικα οι ευρωπαιοι πανε καλα

φυσικα και θα το ανβαζητησω και ευχαριστω για την παρουσιαση
 
Last edited:

superfly

Moderator
Staff member
21 November 2008
15,733
πετρουπολη
Απάντηση: Re: Once upon a time …παραμύθια για μία άλλη ζωή…………..

ντοκτορ οτι και να λενε μερικοι για -κλανους εμενα δεν με πειθουν
αυτοι οι επαρχιωτες, χωρικοι δεν εχουν αντιπαλο (εξαιρεσεις παντα θα υπαρχουν)

Τα ρεστα μου...:worshippy:
Και οσο περναει ο καιρος αποδεικνυεται οτι οι μεγαλυτεροι -κλανοι ειναι οι....πολιτισμενοι Ευρωπαιοι (βαζω και μας μεσα).
Ο προοδευτικος Ευρωπαιος εχει ξεφτυλιστει τελειως και αποδεικνυεται καθε μερα οτι ηταν ενας καλοφτιαγμενος μυθος.
Ο Αμερικανος παιρνει σιγα σιγα την εκδικηση του και χασκογελαει φτυνοντας ταμπακο...


Γιωργο....:worshippy::worshippy:
 

opsim

Moderator
Staff member
11 May 2008
15,805
Αθήνα
Re: Απάντηση: Re: Once upon a time …παραμύθια για μία άλλη ζωή…………..

Όσα έγραψες Γιώργο περί Ευρώπης και Αμερικής μου θυμίζουν το απόσπασμα που παραθέτω παρακάτω, κυρίως μετά το 1:00,

http://www.youtube.com/watch?v=wxBDqCQV6tw

και περιττό να σου πω ότι συμφωνώ.
Εξ'άλλου αν το καλοσκεφτούμε για την μουσική που ακούμε ιστορικά λιγότερα πράγματα προέρχονται από την Ευρώπη έναντι της Αμερικής, ειδικά αν μιλάμε για de novo δημιουργίες. Πρόχειρα εγώ σκέφτομαι το trip-hop (αλλά και αυτό με επιρροές από "απέναντι") και την ηλεκτρονική μουσική.
Θα ακούσω με μεγάλο ενδιαφέρον τα δείγματα αυτά αύριο μια που σήμερα εφημερεύω και το στικάκι μου μάλλον δεν θα αντέξει οικονομικώς τόσο streaming.
 

Δημοκηδής

Μέλος Σωματείου
23 June 2006
9,971
Γιώργο, είσαι ο μικρός μολυβένιος μου θεός με καρδιά από ψύχα οδύνης, αφρό αστραπής και ξέφτια οξυζενέ λαγνείας ... τα δείγματα που άκουσα ήταν συντριπτικά, θα μπορούσα ολημερίς να ερωτοτροπώ μαζί τους, κλαίγοντας την δικιά μου βέρσιον μαύρης μοίρας ...
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
Γιώργο, είσαι ο μικρός μολυβένιος μου θεός με καρδιά από ψύχα οδύνης, αφρό αστραπής και ξέφτια οξυζενέ λαγνείας ... τα δείγματα που άκουσα ήταν συντριπτικά, θα μπορούσα ολημερίς να ερωτοτροπώ μαζί τους, κλαίγοντας την δικιά μου βέρσιον μαύρης μοίρας ...

θα μπορούσες να ήσουν λιγότερο περιεκτικός και περισσότερο χειροπιαστός...:worshippy:
 

grio

Αν. Γενικός Διαχειριστής
Staff member
16 March 2011
4,305
Αθήνα
Εδώ φίλε μου, έχουμε επαφή...:grinning-smiley-043
Η παρουσίασή σου, τι άλλο, τόσο προσωπική και ιδιοσυγκρασιακή που είναι άκρως αποπροσανατολιστική. Μου άρεσε, αυτή η διάθεση απομυθοποίησης και χλευασμού στερεοτύπων. Πάντα ήμουν αντίθετος στις κατηγοριοποιήσεις και στις ταξινομήσεις. Υποκρύπτουν επιφανειακή προσέγγιση και διάθεση να ξεμπερδεύεις γρήγορα και αναίμακτα με πρόσωπα και καταστάσεις...

Τώρα, στο άλμπουμ υπάρχει υποβόσκουσα μελαγχολία και σκοτεινή διάθεση, χωρίς όμως να κλαψουρίζει και να κουράζει. Σλαιντ κιθάρες, πιανάκι, χάμοντ, χαμηλόφωνη ερμηνεία, γενικώς στο ύφος και την αίσθηση, της αμερικάνικης παράδοσης. Θυμήθηκα ωραία πράγματα, John Hiatt, Townes Van Zandt, John Prine, Guy Clark... Θα το ακούσω αρκετά, τις επερχόμενες ζεστές καλοκαιρινές βραδιές.

Those days became some photographs
I wish that I had not received.
Became a distant past
at times impossible to believe.
But I will recall you on that trail
collecting memories of your own.
I will recall you draped in furs
and when you called me your home.
When you were the first
and the last thing on my mind.
The only thing on my mind.​

:ernaehrung004:
 

by proxy

AVClub Addicted Member
29 April 2011
2,574
Απάντηση: Once upon a time …παραμύθια για μία άλλη ζωή…………..

oχι κι άσχημα τα δείγματα. Το πιανάκι τα σώνει. Βέβαια πολύ gloomy , και αγρόσυρτα, όπως καμμια δεκαπενταριά χιλιάδες καλλιτέχνες τα τελευταία χρόνια