A bunch of crap

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,559
Ministry Of Silly Walks
Lunar Dunes - Galaxsea (2011)

Οι Lunar Dunes δεν είναι απλά η μπάντα του Hamilton Lee, του drummer των πολυσυλλεκτικών Transglobal Underground. Είναι η κολεκτίβα που ενώνει με αξιοθαύμαστο τρόπο τα περιγράμματα πολλών όσο και διαφορετικών μουσικών "θεωριών'"..
Σύμφωνα με την δική μου ταπεινή οπτική, η δημιουργία δεν έχει να κάνει με την δεινότητα και την εκτελεστική ταύτιση των ειδών που υπηρετεί από επιλογή ο κάθε μουσικός, αλλά με την διάσπαση του περιγράμματος που καθορίζει το είδος που υπηρετεί...
Ας φανταστούμε την χρησιμότητα της βελόνας όταν ενώνει δυο ακαθόριστα κομμάτια υφάσματος και τα μεταμορφώνει σε κομψά κοστούμια που κολακεύουν το σώμα και τονίζουν τα δυνατά του σημεία..
Ναι σίγουρα.. Υπάρχουν οι σταθερές.. Υπάρχει το space rock διάχυτο και σε ισόποσες δόσεις, υπάρχει η ψυχεδέλεια που ξεπερνά τα όρια ενός πίνακα και απλώνεται σαν γκράφιτι στους άβαφους τοίχους των σύγχρονων μεγαλουπόλεων, υπάρχει μια Krautrock κατάνυξη η οποία δεν περνά απαρατήρητη στον υποψιασμένο ακροατή, υπάρχουν οι jazzy αναφορές που περικλείουν παρελθοντικά ακούσματα, υπάρχει η στρυφνότητα που κρίνεται απαραίτητη για την επαγρύπνηση των εγκεφαλικών μας κυττάρων και τέλος υπάρχει και μια στιβαρότατη rhythm section, ικανή να παρασύρει στον διάβα της κάθε είδος γνωστής η άγνωστης βαρύτητας, φυσιολογικής η μεταλλαγμένης..

A-1732695-1300318182.jpeg.jpg

cover_11717352011_r.jpg


Hasidic New Wave - Psycho-Semitic (1998)

Τους Hasidic New Wave τους γνώρισα μέσα από την υπερπολύτιμη συλλογή της Knitting Factory Records με τον γενικό τίτλο: The Jewish Alternative Movement.
Έρχονται από το Manhattan της Νέας Υόρκης και αποτελούν με την σειρά τους μέλος μιας ευρύτερης κάστας μουσικών που αναπλάθει τα όρια του κοινότυπου, έχοντας σαν αφετηρία το χάος και όχι το "συγκεκριμένο".
Συνθέσεις που με την πρώτη ματιά, στερούνται ραχοκοκαλιάς, μοιάζουν άτρωτες στον χρόνο και μπορούν κάλλιστα να συγκριθούν με την δυναμική ενός super ιού, ο οποίος μεταβάλλεται αμέριμνος και αντεπιτίθεται πιο δυνατός κάθε φορά που τον ταΐζουν με νέο αντίδοτο για να τον εξουδετερώσουν.
Μουσικοί χαμαιλέοντες που δεν διστάζουν να αμελήσουν τον σκοπό που υπηρετούν για χάρη της αέναης μάχης που συντελείται στα σπλάχνα των ανικανοποίητων ψυχών.
Οι αναφορές στην παράδοση είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς, αλλά ενσωματώνονται θαυμάσια στο γενικό κλίμα, κάτι που δείχνει μια ωριμότητα που ξεπερνά τα τετριμμένα.
Οι συγκρίσεις με μεγαθήρια του παρελθόντος δεν θ' αργήσουν να έρθουν σαν συνειρμοί στις βαθιές σκέψεις του ακροατή, αλλά πρόκειται για κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο για το μέγεθος του ιδίου του μεγαθηρίου, γεγονός που μπορεί να το κάνει άνετα να ασπαστεί τον ρόλο του Γολιάθ, του οποίου όλοι ξέρουμε την κατάληξή του.
Blasphemer, που θα 'λεγαν και οι Monty Python... Δεν πειράζει.. Μέσα από την βλασφημία σπάνε τα ταμπού.

82760751.jpg

cover_371232792010.jpg


Audience - Audience (1969)

Μιας και μιλήσαμε για βλασφημία να συνεχίσω στο ίδιο κλίμα.. Τι ήταν οι Beatles στ' αλήθεια... Όταν ένα τσούρμο από πανέξυπνους μουσικούς που εξαργύρωσαν την εξυπνάδα τους και επωφελήθηκαν από τις συγκυρίες και την ''σωματοδομή'' των συνθέσεών τους.
Και να το πάω παραπέρα.. Αν οι Rolling Stones είχαν κυκλοφορήσει το σύνολο της δισκογραφίας τους στο ύφος του Satanic Majesties (που είναι και το αγαπημένο μου), τι καριέρα θα είχαν κάνει... Στην καλύτερη θα ήταν μια βαριεστημένη πρόταση στα χείλη ενός υπαλλήλου που έβγαζε το ψωμάκι του σαν υπάλληλος σε δισκάδικο εξειδικευμένο στις ψυχεδέλειες.. Τρέχα γύρευε δηλαδή.. Μπορεί και οι δυο τους να ζητιάνευαν για τις πολύτιμες χορδές τους παρέα με τους Dug Dug's από το Μεξικό και τόσους όλους. (το χόντρυνα; :flipout:)
Ο πρώτος δίσκος των Audience δεν τάραξε τα νερά. Δημιουργήθηκε τέσσερα χρόνια πριν το Band On The Run του Paul McCartney και το μεγαλύτερο κοινό τους είναι μυστικό και θα φανερωθεί κατά την ακρόαση του δίσκου.
Οι ταξιδιάρικες συνθέσεις του ανοίγουν σαν βεντάλια και φανερώνουν έναν πολύχρωμο κόσμο, απαλλαγμένο από κόμπλεξ αλλά όχι από τους δαίμονες που τον περιβάλλουν.
Κλίμακες που φλερτάρουν με την αυτοΐαση κάθε μορφής, έχοντας σαν σύμμαχο την έπαρση της θέλησης αλλά και την ταπεινότητα της βαθιάς ψυχής.
Απαλλαγμένο από υστερικές στιγμές, ποτίζει συνεχώς με ευστροφία κάθε στιγμή της ακρόασης, χαρίζοντας κομμάτια μιας κοντινής, αλλά παράλληλης πραγματικότητας..

audience-1.jpg

2047493.jpg
 
Last edited by a moderator:

Haagenti

AVClub Fanatic
18 November 2006
16,559
Ministry Of Silly Walks
Lunar Dunes - Galaxsea (2011)

Με την ευκαιρία της ακρόασης να σταθώ λίγο στο οπισθόφυλλο του Galaxsea το οποίο μοιάζει με προφητεία για το άμεσο μέλλον...
Ας φανταστούμε ένα τοξικό περιβάλλον,απαλλαγμένο από κάθε ζωτική χημική σύνθεση που να καθιστά την ύπαρξή μας βιώσιμη.
Έχουμε κατακλυστεί από κάθε είδους φάρμακο με σκοπό την παράταση των αντοχών μας στο όξινο περιβάλλον που εμείς οι ίδιοι δημιουργησαμε.
Οι άνθρωποι των πόλεων μοιάζουν ανοχύρωτοι στις επιθέσεις των μεγάλων εργοστασίων και των τσιμεντοφραχτων σπιτιών.
Οι σύντομες ''αποδράσεις'' δεν αποκαθιστούν τις σχέσεις μεταξύ βιολογίας και συμβίωσης..
Μαύρα,παραλληλογραμμα κουτιά ποικίλων διαστάσεων,καθορίζουν την επαφή μας με τον έξω κόσμο..
Ο έξω κόσμος ταυτίζεται με χιλιάδες ιδέες,ξεχνώντας στο τέλος την δικιά του.
Τώρα θα μου πείτε υπάρχουν και τα φίλτρα...Έτσι πίστευα κι εγώ μέχρι πρότινος...Τα φίλτρα πλέον έχουν στουμπώσει σε σημείο που δεν βλέπουμε καν απέναντι.
Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι εγκαταλείπουμε τις ουσιαστικές σχέσεις για ένα μάτσο οπτικών ινών και υπερηφανευόμαστε για την ταχύτητά τους.

Δεν παίζει....

Πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή το plan b :Banane0:

P1019572_zpseqbrnlsg.jpg
[/URL][/IMG]

 
Last edited: