Κυνήγι μαγισσών... [Brian Auger, Julie Driscoll & The Trinity]

grio

Αν. Γενικός Διαχειριστής
Staff member
16 March 2011
4,305
Αθήνα
Σώσε με, κάποιος να με σώσει... ναι...
Υποσχέθηκα στον εαυτό μου μετά το ρομάντζο,
Δεν θα σου δώσω μια δεύτερη ευκαιρία...
Λένε ότι αν ψάχνεις, είναι βέβαιο ότι θα βρεις,
Αλλά όσο σε πλησιάζω, μωρό μου, χάνω τα μυαλά μου
...
- Julie Driscoll, Brian Auger & The Trinity: Save Me -

Πριν ακόμα και από το ενδιαφέρον μας για τον Jimmy Smith, το παιχνιδιάρικο όργανο χάμοντ του Auger, μας έκανε να αγαπήσουμε τον ήχο του και να το συνδυάσουμε από τότε με τους γκρούβι ρυθμούς. Και βέβαια στην μπάντα του, τους Trinity, υπήρχε η υπέροχη φιγούρα της ιέρειας Driscoll με μια φωνή αντίστοιχη της ομορφιάς της.

Driscoll68.jpg
 

grio

Αν. Γενικός Διαχειριστής
Staff member
16 March 2011
4,305
Αθήνα

Μαύρη γάτα​

Brian Auger, Julie Driscoll & The Trinity - Open (1967, Marmalade)

Open.jpg

Τραγούδια: [Brian Auger 'Auge'] A1 In And Out (John L. Montgomery) - 3:06, A2 Isola Natale (Auger) - 5:27, A3 Black Cat (Auger) - 3:23, A4 Lament For Miss Baker (Auger) - 2:37, A5 Goodbye Jungle Telegraph (Auger) - 6:12, [Julie Driscoll 'Jools'] B1 Tramp (James McCracklin, Lowell Fulsom) - 4:04, B2 Why (Am I Treated So Bad) (Roebuck Staples) - 3:33, B3 A Kind Of Love In (Auger, R. Sutton) - 2:32, B4 Break It Up (Auger, R. Sutton) - 3:00, B5 Season Of The Witch (Donovan Leitch) - 7:51
Μουσικοί: Julie Driscoll (φωνητικά), Brian Auger (όργανο, φωνητικά), Dave Ambrose (μπάσο), Gary Boyle (κιθάρα), Clive Thacker (τύμπανα)
Παραγωγή / Μηχανικός: Giorgio Gomelsky / John Timperly

Η ηχογράφηση έγινε το 1958, στα στούντιο Chappell του Λονδίνου, Αγγλία

DriscollAugerTrinity68.jpg


Αυτό που γίνεται αποδεκτό σαν ιστορία σήμερα, δεν ανταποκρίνεται πάντα στο πως φαίνονταν τα πράγματα εκείνη την εποχή. Με τη μέχρι τότε παρουσία του σε κάποιες (ομολογουμένως υπέροχες) παλιότερες συλλογές, το μαγικό ζευγάρι, της πρώην γραμματέως του φαν κλαμπ των Yardbirds, Julie Driscoll (1947) και του Brian Auger (1939), ήδη βετεράνου των Trinity, αντιπροσωπεύεται εξαιρετικά μέσα στα τραγούδια αυτού του άλμπουμ, όπου τα εκπληκτικά φωνητικά της Driscoll ηγούνται της μπάντας. Μόνο τα τελευταία χρόνια, με τον ίδιο τον Auger να ελέγχει και να επανεκδίδει το αρχείο τους, η εξαίρετη συμβολή των Trinity αποκτά την αναγνώριση που της αξίζει.

Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. Ηνωμένο Βασίλειο, 1967. Το Open κυκλοφορεί στον απόηχο του πρώτου χιτ σινγκλ, "This Wheel's On Fire", της συνεργασίας Auger, Driscoll και αποτελούνταν από δέκα κομμάτια μοιρασμένα στις δύο πλευρές, με τίτλο 'Auge' και 'Jools' αντίστοιχα. Αν και είναι γνωστότερες οι ερμηνείες της Driscoll - στα άμεσα κλασικά "Break It Up", "Tramp", "A Kind Of Love In" - τα κομμάτια των Trinity, "Isola Natale", "In And Out" και "Goodbye Jungle Telegraph", είναι εξίσου εντυπωσιακά. Η απουσία του "This Wheel's On Fire" μπορεί να εκπλήττει τους σύγχρονους ακροατές, αλλά αυτό δεν μειώνει το συνολικό αντίκτυπο του άλμπουμ.

SaveMeWheelsOnFire.jpg

Το Open μουσικά, αντλεί βαθιά από το παρελθόν του Auger στο κύκλωμα τζαζ-μπλουζ-R&B και έχει να επιδείξει μια αξιοπρόσεκτη ποικιλία με ενορχηστρώσεις, ξέφρενο χάμοντ, υπνωτικά γκρουβ, τεμπέλικες τζαζ περιπλανήσεις και την απαραίτητη ψυχεδελική ατμόσφαιρα. Το άλμπουμ κλείνει με το αριστούργημά τους, μια στοιχειωμένη εκτέλεση του "Season Of The Witch" του Donovan, που παραμένει η καλύτερη ποτέ ερμηνεία του τραγουδιού, πλήρως οικειοποιημένη και φιλτραρισμένη από την μπάντα. Ευτυχώς στην επανέκδοση του 2004, περιέχονται και τα τρία σινγκλ, η πιστή διασκευή της σόουλ επίκλησης "Save Me", η ατμοσφαιρική μπαλάντα του David Ackles "Road To Cairo" και βέβαια η ψυχεδελοπόπ απόδοση του "This Wheel's On Fire" του Dylan.

Το επόμενο άλμπουμ του γκρουπ, Streetnoise του 1969, επιβεβαιώνει αυτό το μουσικό πλουραλισμό, στις τέσσερις πλευρές του βινυλίου και γενικά θεωρείται σαν το κορυφαίο τους. Αλλά είναι οι τόσες πολλές κατευθύνσεις και αντιθέσεις, οι πειραματισμοί και οι εμπειρίες του ανοιχτόμυαλου Open, που ενώ "συλλαμβάνει" πραγματικά την εποχή του, συνεχίζει να ακούγεται φρέσκο και συναρπαστικό...

(*****, πηγές: βιβλιαράκι επανέκδοσης, wikipedia, Dave Thompson)

FireMarqee.jpg
 

superfly

Moderator
Staff member
21 November 2008
15,733
πετρουπολη
Aγαπημενη Τζουλι.:worshippy:
(Πρεπει να ειχα ανεβασει το Save me στα "Μουσεια" πριν κανα διμηνο..)
Ο Μπράιαν ακουγεται εντελως Τζιμμυ (και Σμιθ και Μακγκριφ) και το γραφω για καλο.
Η εκτελεση του Season of The Witch ειναι υπεροχη αλλα εγω ημουν παντα υπερ της original...
Γεια σου ρε Γρηγορη...
 

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,302
Ένα αισθησιακό κόσμημα αυτό το τραγούδι σ' αυτήν την εκτέλεση και το βίντεο καθαρή ποπ αρτ.
Ούτε εφέ ούτε τίποτα, μονό να βλέπεις λικνίσματα και το βλέμμα μάγισσας της Driscoll περιμένοντας την σεκάνς των φωνητικών της αρκεί μες στα υπνωτικά on off ζουμαρίσματα της κάμερας στα χρωματιστά πλαίσια.
Και το όργανο με ενσωματωμένο κάθισμα :firstprize:...άλλος κόσμος :marchmellow:

Ελαφρό κυματιστό και αθώο.
Δειγματοληψία μιας εποχής.
Ωραία θα ήταν.

Όταν την βλέπω στην πάνω δεξιά φωτό μου φαίνεται σαν να βλέπω κομμάτι αισθητικής του Πολάνσκι...
Κάτι φέρνει προς "Ροζμαρυ" αυτή η κοπέλα

end.jpg
 
Last edited by a moderator: