(S)Low Burn

17 June 2009
3,594
26808.jpg


Underworld - Barbara Barbara, We Face a Shining Future (2016)



Η πόρτα κλείνει, αφήνοντας απ' έξω την αρρωστημένη υγρασία της νύχτας.
Το καθαρτήριο δεν βρίσκεται ούτε στο πρώτο ποτήρι, ούτε καν στο πρώτο μπουκάλι.
Δεξί κλικ, πλαίυ:

Το "€œBarbara Barbara, we face a shining future" €είναι ασκήσεις επί πίστας και μαζί ένα μονότονο λυτρωτικό μάντρα, είναι η πόρτα που οδηγεί στα σκοτεινά δωμάτια των κατεστραμμένων μυαλών, ψυχών,κορμιών, ένας δίσκος παγίδα: τη μια στιγμή νιώθεις το χάδι του να σε οδηγεί σε ένα παραληρηματικό χορό και την άλλη να σε αφήνει να λικνίζεσαι εκστατικά και άδειος από σκέψεις.

Ένα μετέωρο βήμα δύο φίλων από το Κάρντιφ , η στιγμή που ο χρόνος παγώνει, όπου η ζωώδης ορμή και η συνθετική πανδαισία του παρελθόντος ακινητοποιούνται για να ξαναρχίσουν πιό ώριμες, πιό γρήγορες και πιό δυνατές.


Ο Karl Hyde και ο Rick Smith παίζουν εδώ και χρόνια κρυφτούλι με την ποπ, την απογυμνώνουν από την ανάλαφρη ευτυχία και την μπολιάζουν με μπόλικη techno, την ντύνουν με στιβαρά φωνητικά, την περιβάλλουν με μια αρτίστικη ομίχλη που κρύβει μέσα της το πνεύμα του Gary Numan και των Kraftwerk κι όλα τα παρανοϊκά οράματα και τους φόβους που φωλιάζουν στις ταινίες του David Lynch.

Ο δίσκος, είναι περίπου σαν την Δευτέρα Παρουσία.
Μπορεί και να πιστεύεις στη λύτρωση, μπορεί και όχι.
Μπορεί να φοβάσαι την κόλαση και μπορεί να ονειρεύεσαι να καείς σ´ αυτήν.
Μπορεί να νιώθεις ότι θέλεις να πετάξεις, όμως κάτι σε κρατάει σφιχτά δεμένο στο έδαφος.

Σε βαρύ 180άρι βινύλιο και σε CD που περιέχει σε Booklet το artwork - δημιούργημα της κολλεκτίβας Tomato που συν-ίδρυσαν το '91.


81Ikbmx%2BGGL._SX355_.jpg
 
Last edited by a moderator: