Μικρό αφιέρωμα στον John Lennon

Anna K

New member
3 August 2016
9
Αθήνα
0_6f1da_93aa311c_L.jpg

Όταν ο John Winston Lennon γεννιόταν στις 9 Οκτωβρίου του 1940 στο Liverpool της Αγγλίας, κανείς δεν φανταζόταν ότι έμελλε να επηρεάσει τόσο ριζικά την πορεία της παγκόσμιας μουσικής. Πολλά έχουν ειπωθεί γι’ αυτόν τον καλλιτέχνη και για την προσωπικότητα του, την ανθρωπιστική του δράση, τη μουσική του πορεία από τους Quarrymen και τους Beatles και τη διάλυση τους, μέχρι τη σόλο καριέρα του, τη συνεργασία του με τη σύζυγο του Yoko Ono έως και τον άδικο χαμό του…Επιτρέψτε μου να προσθέσω και μερικά δικά μου με την αφορμή της συμπλήρωσης 76 χρόνων από τη γέννηση του.

Ο John εκτός από εξαιρετικός μουσικός, συνθέτης, ερμηνευτής και ακτιβιστής ήταν ένας άνθρωπος με ευαισθησίες, αλλά και σκοτεινές πλευρές.
Η εύθραυστη ψυχολογία του, που οφείλεται κυρίως σε παιδικά, ψυχικά τραύματα, είναι εμφανής στα μουσικά έργα που μας κληροδότησε όσο κι αν ο ίδιος –ίσως- ήθελε να την κρύψει.

Ο John των πρώτων χαρούμενων δίσκων των Beatles ουσιαστικά ξεδιπλώνει την προσωπικότητα του δειλά - δειλά στα τραγούδια β€œI’m a loser” και β€œHelp”, ζητώντας μας βοήθεια και αργότερα όλο και περισσότερο στους επόμενους δίσκους και την ώριμη περίοδο της μπάντας, όπως είναι εμφανές σε πολλά τραγούδια όπως τα : β€œHappiness is a warm gun”, β€œJulia”, β€œYer Blues” κ.α. Συχνά μοιάζει θλιμμένος, απογοητευμένος, πικραμένος, αδύναμος, εύθραυστος, συναισθηματικός, σχεδόν αυτοκτονικός. Κι άλλες φορές πάλι θυμίζει άγριο ζώο που εξαγριώνεται και σπάει ο,τι βρει γύρω του για να ξεθυμάνει, με σπαρακτική φωνή αγγίζει κάθε ευαίσθητη χορδή.

impish_cutie.jpg beatles-1964.jpg

Από παιδί, επαναστατεί, ορθώνει το ανάστημα του, υπερασπίζεται τη γνώμη του και τα πιστεύω του, και οραματίζεται έναν κόσμο γεμάτο δικαιοσύνη, ισότητα, ειρήνη, αγάπη και ευτυχία. Το μεγάλο αγκάθι στην ψυχή του; Η απουσία των γονιών του. Η μητέρα του Julia, ήταν κόρη αξιωματικού και ο πατέρας του Alfred εργαζόταν ως σερβιτόρος σε πλοία στον Ατλαντικό, όπου συχνά και τραγουδούσε. Ο πατέρας του τους εγκατέλειψε μόλις έμαθε για τη γέννηση του John και έπειτα η μητέρα του ανέθεσε τη φροντίδα του στην αδερφή της, Μαίρη (Mimi) και τον άντρα της George Smith, ο οποίος πέθανε όταν ο John ήταν 13 χρονών. Η μητέρα του ξαναφτιάχνει τη ζωή της, κι ενώ μένει κοντά στον John, δεν τον βλέπει πολύ συχνά. Οδεύοντας προς την ενηλικίωση του, οι σχέσεις τους αναθερμαίνονται και περνάνε αρκετό χρόνο μαζί, κατά τον οποίο η μητέρα του, του μεταδίδει το μικρόβιο της ροκ μουσικής, βάζοντας του να ακούσει δίσκους από Elvis Presley, Chuck Berry κ.α. και του κάνει δώρο την πρώτη του κιθάρα. Δυστυχώς, στα 18 του χρόνια ο John χάνει τη μητέρα του σε τροχαίο έξω από το σπίτι της αδερφής της Μαίρης, γεγονός που τον συγκλόνισε. Επιπλέον δεν είχε καμία επαφή με τον πατέρα του.

Ως μαθητής ήταν αρκετά καλός, στο γυμνάσιο γνωρίζει πτώση, ωστόσο καταφέρνει να περάσει στη σχολή καλών τεχνών στο Liverpool, όπου και τα παρατάει για να ασχοληθεί με το τραγούδι το 1957, δημιουργώντας τους Quarrymen, και στη συνέχεια με την τελική τους μορφή μετονομάζονται σε Beatles. Ξεκινώντας την επιτυχημένη καριέρα τους, βάζουν τα θεμέλια της ροκ και η Beatlemania αρχίζει.

Η δεκαετία του 60 φέρνει στη ζωή του John ένα γάμο κι ένα γιο (Cynthia Powell και Julian), τα ναρκωτικά, ένα ταξίδι στην Ινδία και την εμπειρία του διαλογισμού που θα επηρεάσουν τον ίδιο αλλά και τη μουσική των Beatles, μια επιτυχημένη καριέρα με πολλούς δίσκους, συνεντεύξεις, συναυλίες, ταινίες, κάτι που αρχίζει να τον ενοχλεί και σταδιακά αποστασιοποιείται από την εμπορευματοποίηση της μπάντας. Σε μια έκθεση ζωγραφικής ο John γνωρίζει τη Yoko Ono και ερωτεύονται. Ο John χωρίζει τη Cynthia και από τότε γίνονται αχώριστοι. Όσο μεγαλώνουν τα «σκαθάρια» τόσο οι σχέσεις των μελών αρχίζουν να κλονίζονται, ιδιαίτερα μετά το θάνατο του μάνατζερ τους, Brian Epstein, όπου ο McCartney αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στην μπάντα και τα υπόλοιπα μέλη νιώθουν περιθωριοποιημένα. Η οριστική ρήξη έρχεται γύρω στο 1969 με τον ερχομό της Yoko στο στούντιο, όπου οι υπόλοιποι δυσανασχετούν με την επέμβαση της στη δουλειά τους και τελικά διαλύονται τον Απρίλιο του 1970. Μετά από λίγο κυκλοφορεί κι ο τελευταίος δίσκος τους β€œLet it be”.

2012062811561116.jpg

Το τέλος των Beatles επηρέασε εξίσου και τους τέσσερις. Ένιωθαν ένα κενό και έπρεπε να ξεκινήσουν από το μηδέν, μόνοι τους αυτή τη φορά και να αποδείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Αυτός που έμοιαζε να βγήκε αλώβητος από όλο αυτό είναι ο John, που συνέχισε την καριέρα του μοιράζοντας μας μουσικά διαμάντια που έγραψαν ιστορία όπως το Imagine, το Working class hero κ.α.. Έπειτα συνεργάστηκε και μουσικά με τη Yoko και ξεκίνησαν μαζί την εκστρατεία για παγκόσμια ειρήνη. Το 70’ μετακόμισε στη Νέα Υόρκη με τη Yoko, ξεκίνησε ψυχοθεραπεία, έδωσε μια σειρά από συναυλίες διαμαρτυρίας, συμμετείχε σε πολιτικές διαδηλώσεις και υπερασπίστηκε τα ανθρώπινα δικαιώματα. Τέλος πήρε σαφή θέση και συμμετείχε στην εκστρατεία κατά του πολέμου του Βιετνάμ. Ακολούθησε μια περίοδος που ο John κλείστηκε στον εαυτό του, χώρισε με την Yoko, τα ξαναβρήκε, έκαναν ένα γιο (Sean) και επέστρεψε δυναμικά στη μουσική με το β€œDouble Fantasy”(1980). Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του δίσκου βρέθηκε νεκρός από σφαίρες του φερόμενου ως οπαδού του Mark David Chapman, έξω απ’ το σπίτι του (8 Δεκεμβρίου).

lennon.jpg kgeek2.jpg

Η Yoko υπήρξε για τον John ερωμένη, σύζυγος, μητέρα, φίλη, συνεργάτης… γέμιζε τα κενά του, τον έκανε να σταθεί στα πόδια του και να συνεχίσει να δημιουργεί. Δίπλα στην Yoko, o John ένιωθε ευτυχισμένος γιατί βρήκε την αγάπη και την αποδοχή που στερήθηκε από τους γονείς του, τη φιλία που στερήθηκε λόγω της διάλυσης των Beatles και της προδοσίας του McCartney, αφού κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο(β€œMcCartney”) πριν την επίσημη διάλυση της μπάντας, κι ο John το θεώρησε ως εμπορική εκμετάλλευση του γεγονότος για να διαφημίσει το δίσκο του. Δεν τον συγχώρεσε γι αυτό, ούτε και τον ξαναείδε μέχρι το 1975, όπου και βρέθηκαν με τις γυναίκες τους στο σπίτι του John και την επόμενη μέρα μόνοι τους.

Η πικρία του για την διάλυση της μπάντας και για τη συμπεριφορά του Paul ήταν εμφανής στον πρώτο του δίσκο β€œJohn Lennon/Plastic Ono Band” στα τραγούδια β€œGod” (β€œI dont believe in Beatles”…) και περισσότερο στο β€œHow do you sleep?” (β€œthe only thing you done was yesterday and since youre gone youre just another day”…). Έπειτα ο Paul έδωσε τη δική του απάντηση με τα τραγούδια β€œToo many people” και β€œThree legs” του δίσκου του,β€œRam”, που οι στίχοι τους αναφέρονταν στον Lennon. Ακόμη, ο Lennon κάνει νύξη και για το θέμα απουσίας των γονιών του, δείχνοντας μας πόσο τον πλήγωσαν στο τραγούδι β€œMother” του ίδιου δίσκου (β€œMama don’t go, daddy go home”) και παλιότερα όντας Beatle με το β€œJulia”(το όνομα της μητέρας του).

Ο John ήταν σαν ένα θυμωμένο και πληγωμένο παιδί που κατηγορούσε τον εαυτό του για τα λάθη των γονιών του και δεν μπορούσε να βρει τη γαλήνη μέσα του. Μπορούσε όμως να εκφράσει τον πόνο του μέσω της μουσικής, να εξομολογηθεί, να ονειρευτεί και να οραματιστεί ένα καλύτερο κόσμο και να παρασύρει και όσους τον άκουγαν να το κάνουν μαζί πράξη. Το μόνο που ζητούσε ήταν αγάπη. Πάλευε με τους δαίμονες μέσα στο κεφάλι του και τους μετουσίωνε σε νότες, όμορφες εικόνες και λέξεις. Δεν έβλεπε τη ζωή όπως ο Paul, ότι δηλαδή είναι γεμάτη χρώματα και χαρά, γράφοντας silly love songs, αλλά πίστευε ότι η ζωή είναι γεμάτη πόνο, δυσκολίες, μοναξιά, πάλη με τον εαυτό μας και αυτό εξέφραζε μέσα απ’ τα τραγούδια του. Μόνο στη μουσική και στην οικογένεια του έβρισκε καταφύγιο για να αποδράσει από την πραγματικότητα. Μπορεί να έφυγε νωρίς από κοντά μας, αλλά μας έδωσε πολλά. Ήρθε σαν άλλος Ιησούς έφερε το μήνυμα του στον κόσμο και έφυγε, τόσο απλά και ταπεινά, χωρίς περιττά λόγια και στολίδια. Το αν θα λάβουμε υπόψη μας το μήνυμα αυτό είναι στο χέρι μας.

ht_yoko_ono_kb_130321_wmain.jpg
 

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,302
Λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του δίσκου βρέθηκε νεκρός από σφαίρες του φερόμενου ως οπαδού του Mark David Chapman, έξω απ’ το σπίτι του (8 Δεκεμβρίου).

Προκειται για το Dakota Building, κτιριο Βικτωριανης αισθητικης του 1900 στο Manhattan. Που λειτουργουσε ως ξενοδοχειο η σαν "hotel particulier".
lennon-large.jpg


Εκει ο Lennon (& Yoko) δiεμεiνε πολλα χρονια, ηδη απο την εποχη που εκανε το Imagine και απο οπου περασαν και καποια μελη του συγκροτηματος που συμετειχαν στο Ιmagine.

Eιναι το ιδιο κτιριο Bramford που αποτελει το καδρο του Πολανσκι και oπου διαδραματιζεται η ιστορια της Ροζμαρυ στο αριστουργημα του Rosemary's Baby...
 

Νότης

AVClub Enthusiast
14 October 2009
731
Αιγάλεω
Φαντάσου να είχαν όλοι την όρεξη να γράψουν γι' αυτά που αγαπούν και γνωρίζουν, θα είχαμε την τέλεια μουσική εγκυκλοπαίδεια εδώ. Συγχαρητήρια για το αφιέρωμα, συνέχισε έτσι.
 

Messenger

AVClub Addicted Member
31 January 2008
2,654
Αθήνα
Ο μεγαλύτερος μουσικός του 20 αιώνα. Τελεία και παύλα.
Και καμία σχέση με τον John των silly love songs...

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες για το post.:a0210:
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
Ο μεγαλύτερος μουσικός του 20 αιώνα. Τελεία και παύλα.

Λιγάκι βαρύ αυτό, όταν στο ίδιο του το συγκρότημα ο Πωλ (ναι αυτός των silly love songs και των junk in the yard) ήταν ως μουσικός μάλλον μεγαλύτερο ταλέντο. Η μαγεία των Beatles ήταν ο ηλεκτρισμός της συνύπαρξης των δύο, το τέλειο μείγμα δύο συστατικών που ως μονάδες μπορεί να μην ήταν και η απόλυτη κορυφή.
 

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,302
Re: Απάντηση: Μικρό αφιέρωμα στον John Lennon

Λιγάκι βαρύ αυτό, όταν στο ίδιο του το συγκρότημα ο Πωλ (ναι αυτός των silly love songs και των junk in the yard) ήταν ως μουσικός μάλλον μεγαλύτερο ταλέντο. Η μαγεία των Beatles ήταν ο ηλεκτρισμός της συνύπαρξης των δύο, το τέλειο μείγμα δύο συστατικών που ως μονάδες μπορεί να μην ήταν και η απόλυτη κορυφή.

Μαλλον των τεσσαρων.

Για μενα ποτε κανεις, ουτε ο Λενον, δεν εκαναν σαν ατομα κατι στο αναλογο επιπεδο των σκαθαριων...των τεσσαρων σε πληρη αλχημεία...
 

Anna K

New member
3 August 2016
9
Αθήνα
Σας ευχαριστώ πολύ όλους!! Cicadelic Ranger, γνωρίζω για το Dakota Building κι οτι ο John έμενε εκεί, δεν γνώριζα όμως αυτή την πληροφορία για τον Πολάνσκι, ενδιαφέρον. Send, αλίμονο δεν υποτιμώ την αξία του Paul, είναι κι αυτός εξίσου αγαπημένος μου, εξαιρετικό ταλέντο και συμφωνώ οτι οι δυο τους μαζί ήταν εκρηκτικός συνδυασμός. Ωστόσο, στη solo καριέρα τους ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους και κατά τη γνώμη μου ο Lennon ήταν ένα βήμα πιο μπροστά σε επίπεδο σύνθεσης.
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: Απάντηση: Μικρό αφιέρωμα στον John Lennon

Μαλλον των τεσσαρων.

Για μενα ποτε κανεις, ουτε ο Λενον, δεν εκαναν σαν ατομα κατι στο αναλογο επιπεδο των σκαθαριων...των τεσσαρων σε πληρη αλχημεία...

Λέμε τεσσάρων, και όντως ο συγχωρεμένος ο Τζωρτζ προς το τέλος ...ανέβαζε στροφές, αλλά οι δύο ήταν σε εντελώς άλλο επίπεδο.


Για τη μετά-σκαθαριών εποχή σύγκριση των δύο, δεν νομίζω ότι μπορούν να μπουν στην ίδια ζυγαριά.
Αν εξαιρέσουμε ότι ο Τζων έβγαλε, ασφαλώς, το Imagine (το οποίο από καθαρά μουσική άποψη δεν είναι και η μεγαλειοδέστερη των συνθέσεων), δύσκολα μπορείς να βάλεις από τη μια την τεράστια παραγωγή του Πωλ, και από την άλλη τη μάλλον πενιχρή του Τζων, η οποία και αυτή πάλι περιστρεφόταν γύρω από δεδομένους πυλώνες: κοινωνική δικαιοσύνη, ενδοσκόπηση και χαμένο σαββατοκύριακο-επιστροφή στο ροκ'εν'ρολ, τι-καλή-που-είναι-η-Γιόκο.

Ένα πράγμα μόνο έλειπε από τον πραγματικά μεγάλο Πωλ: να έχει τον Τζων δίπλα να του δίνει αυτό το κάτι.
 
17 June 2006
14,350
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μικρό αφιέρωμα στον John Lennon

Ένα πράγμα μόνο έλειπε από τον πραγματικά μεγάλο Πωλ: να έχει τον Τζων δίπλα να του δίνει αυτό το κάτι.


Ναί.
Κάτι σαν αυτό για την ακρίβεια.

maxresdefault.jpg
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
Το ελάχιστο που του έλειπε είναι κάποιος να μπορεί να του μιλάει ως ίσος και να μην κωλώνει -καθώς κατά βάση ο καθένας έγραφε το υλικό του μόνος του. Κάπου στα anthologies, νομίζω στα session του Let it Be, όπου η παραγωγή του Τζων είχε αγγίξει το ναδίρ, ο τελευταίος πετάει στον Πωλ ένα μάλλον επαινετικό "you bounder, you cheat!". Αν μη τι άλλο υπήρχε ο μεταξύ τους ανταγωνισμός.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

32e409ca999beb28bfa16fb766e9908c.jpg


--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

JOHN_LENNON_BOB_GRUEN_NEW_YORK_CITY_SHIRT_1974.jpg



LindaMcCartney6242.jpg




αντίστοιχα καμία σχέση η μετά-Σκαθαριών εικόνα των δύο.
 
17 June 2006
14,350
Re: Απάντηση: Μικρό αφιέρωμα στον John Lennon

ΤΑν μη τι άλλο υπήρχε ο μεταξύ τους ανταγωνισμός.

Ναί.
Αλλά υπήρχε και το "Two Of Us".
Το κομμάτι που ανοίγει το άλμπουμ.
Και, στην ουσία, είναι το love story τους.

Κάθε φορά που το ακούω βουρκώνω...
 
Last edited by a moderator:

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
Re: Απάντηση: Μικρό αφιέρωμα στον John Lennon

Ναί.
Αλλά υπήρχε και το "Two Of Us".
Το κομμάτι που ανοίγει το άλμπουμ.
Και, στην ουσία, είναι το love story τους.

Κάθε φορά που το ακούω βουρκώνω...

το κομμάτι είναι μακκα.
Δεν υπάρχει ίχνος συνεργασίας και θα μπορούσε να είναι κομμάτι στο McCartney. (ιδίως αν ακουστεί στην έκδοση του naked και όχι τη μπούρδα του πιστολέρο)
Και οι στίχοι αναφέρονται σε σχέση μάλλον όχι συνεργασίας ή φιλίας...άσχετα αν έχει υποστηριχτεί από αρκετούς το αντίθετο.
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
Σωστά. Όμως ακόμη και εκεί...
Ούτως ή άλλως η μορφή συνεργασίας ήταν εξ αρχής, πάνω-κάτω, να παίζει ο ένας το πρωτόλειο υλικό του στον άλλο ή τη μπάντα. Οπότε παρέμβαση θα μπορούσε να ήταν και μόνο το φρένο που θα του έβαζαν κάπου οι άλλοι.
Επίσης ακόμη και το ότι μετά ακολουθούσε το Dig a Pony (Λέννον) λειτουργούσε αλλιώς. Βέβαια μπορεί να είναι και απλώς το ότι μιλάμε για το κύκνειο άσμα του γκρουπ, οπότε όλα ερμηνεύονται υπό άλλο πρίσμα και φόρτιση.

Γεγονός είναι ότι μετά την Ινδία διακρίνονταν περισσότερο οι μονάδες, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο θα μπορούσε να κρατήσει αυτό το μοντέλο δημιουργίας ακόμη και να μην υπήρχαν οι προσωπικές-οικονομικές διαφορές. Ή πώς θα έμοιαζε ο διάδοχος του Abbey Road. Αυτό που ξέρω είναι ότι αυτό το άλμπουμ, τελευταίες ηχογραφήσεις του γκρουπ, το θεωρώ και τον κολοφώνα της δημιουργίας τους... άρα ίσως έφυγαν με τον καλύτερο τρόπο.... through the bathroom window.
 

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,302
Και μονο που τους βλεπεις να τραγουδανε στο ιδιο μικροφωνο, ειναι μια στιγμη φιξαρισμενης ανατριχιλας...

 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
μετά το Λοχία, ήταν ήδη τέλος.
Κάποιοι θα μπορούσαν να ισχυριστούν ακόμα και για τον Λοχία.


Πάντως ο Λεννον ήταν πάντα τύπος που δεν ήξερε πότε να μην κλωτσήσει την καρδάρα.
Ήταν είρων και δεν μπορούσε να σταματήσει τον εαυτό του, αν δεν έλεγε το ευφυολόγημα.
Αναζητείστε τις αναμνήσεις πχ του Tom Jones. Ήθελε να πειράζει τους πάντες, αδιαφορώντας για το ενδεχόμενο μια σχέση να μην αρχίσει καν ή να χαλάσει.
 

Cicadelic Ranger

AVClub Fanatic
16 December 2014
15,302
Τωρα το πως και γιατι δαλυθηκαν, γιατι δεν μιλιοντουσαν οι μεν με τους δε για αρκετ διαστημα κλπ...ολα αυτα ειναι διαφοροι προσωπικοι παραγοντες πολλοι αγνωστοι αλλοι γνωστοι. Παντως η διεισδυση της Γιοκο στην ζωη του Λενον και κατ επεκταση η "επιβολη" της στην ζωη του γκρουπ νομιζω ηταν ενας καταλυτικος παραγοντας.

Βεβαια και ολα τα υπερμετρα εγω και τα διαφορα συμφεροντολογικα (με το δικιο τους ισως αλλα, που ερχοντουσαν σε αντιθεση στην πραξη με το ιδεολογικο "κινητηρα" peace & love του Λενον, κανοντας τον ιδιον ενα απο τις πιο αντιφατικες προσωπικοτητες του Ροκ και ισως της μουσικης γενικα) εκαναν την δουλεια τους για την τελικη καταληξη, τον χωρισμο.



Καποιος τοτε επρεπε να του πει...

Τοo much love will kill you

 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
Είδα πρόσφατα μια συνέντευξη του Μακ, πολύ πρόσφατη.
Τα έλεγε καλά θα έλεγα, από όσο έχω μαζέψει πληροφορίες τόσο καιρό.
Υπήρξαν πολλοί παράγοντες.
Πρώτα πρώτα, οι beatles μέχρι το 66 συνθέτανε και ετοιμάζανε τα κομμάτια εν μέσω περιοδειών, όταν ακόμα ήταν μια "οικογένεια"
Μετά όταν στάματησαν οι περιοδείες άρχισε η πραγματική προσωπική ζωή.
Εκεί μπήκαν οι φιλενάδες στη μέση.
Ο Λεννον ήδη είχε ένα γάμο και ένα παιδί που δεν το ήθελε. Συν μια νέα σχέση με ένα όχι τυχαίο πρόσωπο. Είπε άλλωστε ο ίδιος ότι ο Julian ήταν ένα λάθος (mistake) ενώ ο Sean προγραμματισμένη απόφαση.
Και το βασικό που τόνισε ο Μακ ήταν ότι εκείνη την εποχή είχε μπει ο Alan Klein στη ζωή τους (αφού πέθανε ο Epstein) και ροκάνιζε συστηματικά την περιουσία τους.
Οι άλλοι τρεις αδιαφορούσαν αν θα του δίνανε 5 ή 10 ή 20%....Θεωρούσαν ότι βγάζανε πολλά ήδη.
Και ο Paul ήταν PR man. Το έχουν παραδεχτεί πολλοί. Οι άλλοι τότε ήταν 3 πουλάκια. Ο Λεννον, Γιόκο, ο Τζωρτζ, Μαχαρίσι και ο Ρίνγκο...3 πουλάκια μόνος του.
Ετσι θεώρησε σωστο να τραβήξει το σκοινί.
 

send

AVClub Fanatic
19 June 2006
30,947
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: Μικρό αφιέρωμα στον John Lennon

Καποιος τοτε επρεπε να του πει...

Τοo much love will kill you


Ο Μάκκα μάλλον του είπε you can't plant me in your penthouse, I'm going back to my plough. ...κυριολεκτικά!

άσχετα αν το 'γραψε άλλος.

Μπαΐλντησε ο χριστιανός με τα world peace και τα bed-ins του άλλου στα ρετιρέ.... ο ένας στο Μεγάλο Μήλο, στο κέντρο του κόσμου, ο άλλος στη Σκωτία.