Take That - Beautiful World

Mihalis S.

Supreme Member
19 June 2006
3,497
TakeThatBeautifulWorld.jpg


Ομολογώ πως τους είχα ακούσει φέτος στο ραδιόφωνο, μα ποτέ δεν είχα αναζητήσει την ταυτότητά τους. Πράγματι απαράδεκτο αφού πρόκειται για ένα συγκρότημα που ξεκίνησε στις αρχές του '90. Τα μουσικά μου ακούσματα εκείνη την εποχή ήταν διαφορετικά οπότε δικαιολογώ λιγάκι τον εαυτό μου αλλά και την αλλαγή στο ύφος της μουσικής τους που αν με ρωτήσετε, δεν μοιάζει σε τίποτα με το παρελθόν. Ο λόγος για το συγκρότημα Take That και το άλμπουμ που έφερε την επιστροφή της μερικής επανένωσης τους, στα #1 μουσικά τσάρτς της Αγγλίας και το φοβερό κομμάτι Patience επίσης την επομένη της κυκλοφορίας τους. Οι Take That θεωρήθηκαν από το BBC ώς οι αντικαταστάτες των Beatles (υπερβολικό). Κατατάσονται στην pop μουσική αλλά για τα δικά μου ακούσματα θα τους τοποθετούσα κάπου ανάμεσα σε pop-rock.

Το Beautiful World είναι ένα εκπληκτικό άλμπουμ, με ενεργά ή σλόου κομμάτια και το Shine να θυμίζει κάτι από Queen. Τελικά οι Queen και ο Freddie ήταν μεγάλη σχολή. Παρεπιπτόντως το Shine κυκλοφόρησε φέτος σε σίνγκλ. Πότε ήρεμο, άλλοτε μελωδικό και μερικές φορές ταξιδιάρικο, δεν αφήνει καμμία αμφιβολία για την ποιότητα των ακουσμάτων και την καλή δουλειά του συγκροτήματος, ακόμη και χωρίς την παρουσία του Robbie Williams. Κατ' εμέ καλύτερα αφού το συγκρότημα ξέφυγε από τον καθαρά pop χαρακτήρα της δεκαετίας του '90. Προσωπικά highlights τα Patience, Shine, What You Believe in και Reach Out.

Αν δεν τους έχετε ακούσει και το μουσικό παρελθόν τους σας δημιουργεί ενδοιασμούς, τολμήστε το και πιθανώς να αποζημιώσει τις χαλαρές ρόκ ανησυχίες σας.