Soul-Funk-Jazz

souldennis

New member
3 November 2007
16
Athens / Kalogreza
Σήμερα θα σας παρουσιάσω έναν από τους πιο σπάνιους δίσκους στην Soul.
O.T.Sykes με το ψευδώνυμο "The Singing Dentist" εκπροσωπεί το Memphis Sound. Ηχογράφησε δύο αλμπουμ. Το πρώτο το 1982 με τίτλο First Love. Μετά για πολλά χρόνια τραγούδησε στο περίφημο "club on Jackson Ave.in Memphis" με τίτλο "The boss". To 1997 ηχογράφησε το δεύτερο άλμπουμ "The prescription of love". Κυρίες και Κύριοι O.T.Sykes .

O.T.Sykes – First love - 82
FunCityRecords - FC 441
Produced by Wayne Douglas


  • Loneliness inside of me
  • Can't get enough of your lovin
  • Come be my lady
  • Licensed to love
  • My first love
  • Stone crush on you
  • You bring out the best in me
  • Something’s burning

Από σήμερα θα κάνω αισθητή την παρουσία μου στο forum, για να σας δείξω το δρόμο της καλής μουσικής που λείπει από το Ελληνικό ραδιόφωνο. Με αγάπη Souldennis.
 

Attachments

  • O.T.Sykes-First love(Fun City)-82.jpg
    O.T.Sykes-First love(Fun City)-82.jpg
    9.8 KB · Views: 26

Δημήτρης Ν.

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,209
Θεσσαλονίκη
Δεν σε ξέρω. Σήμερα έκανα εγγραφή στο forum.

Γνωρίζεις τον τραγουδιστή που παρουσίασα;

Οχι . Απλώς έκανα ένα μικρό search και μούβγαλε κατ'ευθείαν αυτό το ευφάνταστο μεν αλλά όχι ενθαρρυντικό σλόγκαν για τον καλλιτέχνη μας . . Πολύ αμερικάνικο το βρήκα .Μπορεί φυσικά να κάνω λάθος , αλλά αν λάβουμε υπ' όψιν μας και την εποχή που παρουσίασε τον πρωτο του δίσκο , δεν νομίζω ότι θα είναι μέσα σε αυτά που ακούω . Αντιθέτως ο Γιώργος ( Μπαϊραχτάρης ) μπορεί και να τον ξέρει , και αν όχι , μάλλον θα του αρέσει αν τον ακούσει .
 

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,210
Αλιμος
το εξώφυλλο θυμιζει Πλουταρχο και Βερτη παντως και ο τιτλος ειναι πολυ "υποπτος". Μηπως τα τραγουδια φερνουν και λιγο απο I just called to say I love you? :chinscratch:
 

Nikos F

Supreme Member
19 June 2006
6,151
Αλιμος
η περίοδος είναι άκρως ενδιαφέρουσα , άραγε είναι κάτι σε στυλ
Teddy ? να δούμε μήπως μπορούμε να το ακούσουμε διαδικτυακά.
 

souldennis

New member
3 November 2007
16
Athens / Kalogreza
Ο σκοπός της παρουσίας μου εδώ σ'αυτό το forum, είναι να γνωρίσετε τραγουδιστές και Group από την Soul , Funk and Jazz που δεν έχει ακούσει κανένας στην Ελλάδα. Ένας παραγωγός ραδιοφώνου θα έλεγε σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση.

Γνωρίζεται την αξία του δίσκου;
 

Δημήτρης Ν.

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,209
Θεσσαλονίκη
Ο σκοπός της παρουσίας μου εδώ σ'αυτό το forum, είναι να γνωρίσετε τραγουδιστές και Group από την Soul , Funk and Jazz που δεν έχει ακούσει κανένας στην Ελλάδα. Λέγε εσύ ονόματα κι εμείς θα ψάχνουμε , αλλά χρειαζόμαστε κι ένα ηχητικό δείγμα βρε παιδί μου Ένας παραγωγός ραδιοφώνου θα έλεγε σε πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση.

Γνωρίζεται την αξία του δίσκου; Αδιάφορο , εάν εννοείς την χρηματική του αξία . Οι πιό σπάνιοι δίσκοι είναι συνήθως και οι μεγαλύτερες φόλες . Διότι εάν ο συνθέτης ή το γκρούπ τυπώσαν 500 αντίτυπα πχ από την τσέπη τους και δεν είχαν ισάριθμους συγγενείς και φίλους να τον αγοράσουν , οπότε περίσσεψαν καμμιά 50αριά κομμάτια , αυτό δεν σημαίνει ότι ο δίσκος είναι αριστούργημα κι ότι εμείς σήμερα πρέπει να τον πληρώσουμε χρυσό .


:ernaehrung004:
 

Δημήτρης Ν.

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,209
Θεσσαλονίκη
Ηχητικά δείγματα για όσους ενδιαφέρονται εδώ

Ακούγοντας όμως αυτά τα αποσπάσματα (30 δευτερόλεπτα ) ομολογώ ότι δεν κατάφερα να διακρίνω γιατι είναι πιό σημαντικός από γνωστούς καλλιτέχνες της soul ( πχ Marvin Gaye εποχής Sexual Healing ) . Αλλά και πάλι το λέω . Δεν είναι ο τομέας μου οπότε μπορεί να κάνω λάθος
 

souldennis

New member
3 November 2007
16
Athens / Kalogreza
Ηχητικά δείγματα για όσους ενδιαφέρονται εδώ

Ακούγοντας όμως αυτά τα αποσπάσματα (30 δευτερόλεπτα ) ομολογώ ότι δεν κατάφερα να διακρίνω γιατι είναι πιό σημαντικός από γνωστούς καλλιτέχνες της soul ( πχ Marvin Gaye εποχής Sexual Healing ) . Αλλά και πάλι το λέω . Δεν είναι ο τομέας μου οπότε μπορεί να κάνω λάθος


Υπάρχει μεγάλη διαφορά του δεύτερου άλμπουμ από το πρώτο. Άλλο 1982 και άλλο 1997. Όσο για το αν είναι ο συγκεκριμένος καλύτερος από τον Marvin Gaye είναι άλλο θέμα. Ο Marvin Gaye στην Αμερική θεωρείται αρχηγός της soul. Όμως είχε από πίσω μία Motown. Εκεί είναι η διαφορά.
 
17 June 2006
14,350
Re: Απάντηση: Soul-Funk-Jazz

"We put the style in your smile"
έκανα ένα μικρό search και μούβγαλε κατ'ευθείαν αυτό το ευφάνταστο μεν αλλά όχι ενθαρρυντικό σλόγκαν για τον καλλιτέχνη μας . . Πολύ αμερικάνικο το βρήκα .

"Aπαγορεύεται το πτύειν"
"Απαγορεύεται το καπνίζειν"
-Γιατί να μην υπάρχει και μιά πινακίδα
Που να λέει
"Απαγορεύεται να είσαι λυπημένος" ;


από ποίημα του Κώστα Κουλουφάκου, δημοσιευμένο τη δεκαετία του '60, παράθεση από μνήμης :cool:
 

supersonic

Μέλος Σωματείου
17 June 2006
49,351
ότι είναι σαν σλόγκαν αμερικανιά , ειναι.
Όταν ήταν τεράστια επιτυχία το let's stay together του Al Green, άκουγα ένα αμερικάνικο σταθμό..
Ο παρουσιαστής (δυστυχώς δεν θυμάμαι το όνομά του) έλεγε: Put a smile on your face. It's SO nice to be happy...

Άλλα χρόνια..Αλλά όντως οι άνθρωποι έχουν ψύχωση με το χαμόγελο.

Τώρα στα καθ´ημάς...
Βασικά να καλωσορίσουμε το φίλο μας souldenis.
Και σεις...μην τον αρχίζετε με τα δύσκολα με το καλημέρα.
Ας ερευνήσουμε, άλλωστε ότι διατείνονται ότι είναι καλοί στην έρευνα εδώ μέσα...
 

Δημήτρης Ν.

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,209
Θεσσαλονίκη
Απάντηση: Re: Απάντηση: Soul-Funk-Jazz

"Aπαγορεύεται το πτύειν"
"Απαγορεύεται το καπνίζειν"
-Γιατί να μην υπάρχει και μιά πινακίδα
Που να λέει
"Απαγορεύεται να είσαι λυπημένος" ;


από ποίημα του Κώστα Κουλουφάκου, δημοσιευμένο τη δεκαετία του '60, παράθεση από μνήμης :cool:

Τώρα δεν ξέρω αν κατάλαβα τι εννοείς αλλά το σλόγκαν
We put the style in your smile το λέει στην ιστοσελίδα του επειδή είναι οδοντίατρος .

O.T.Sykes ;
The singing dentist ;
We put the style in your smile ;
 
17 June 2006
14,350
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Soul-Funk-Jazz

δεν ξέρω αν κατάλαβα τι εννοείς

Ωχ! εγώ το πήγα πολύ μακρυά: επαυξάνω το δικό σου σχόλιο για το "χαμογελάστε!", στο πνεύμα Ο φασισμός που έρχεται δεν θα λέγεται πιά φασισμός.

θα μας παρεξηγήσει και με το δίκιο του, ο καινούργιος σύντεκνος.
Καλώς όρισες κι από μένα, φίλε souldennis. :smile:
 
14 December 2006
4,265
souldennis καλώς ήρθες,

Να σε ρωτήσω κατα αρχήν κάτι γιατί ίσως και να μην αντιλαμβάνομαι σωστά.
Στο link που έδωσε ο Δημήτρης ακούμε samples απο το lp του το 97?Ρωτάω γιατί είναι πάρα πολύ 80ς η παραγωγή και αναρωτιέμαι το 82 στο first love με τι ήχο βγήκε?

Επειδή το θέμα soul jazz funk είναι αφενός τεράστιο αφετέρου όπως έχουμε πει πολλές φορές εδώ υποκειμενικό του τι οριοθετεί κάποιος ως έτσι, αλλά και το σημαντικότερο το τι του αρέσει τελικά να σου πω μια πρώτη γνώμη οριοθετόντας τα πράγματα στο οτι μιλάμε για soul ανδρικές φωνές δεκαετίας 80-90 όπου θα ενταχθεί και ο συγκεκριμένος.

Η άποψη μου είναι οτι απο το 83 και μετά ως και το 87-88 η soul πέρασε ίσως μία απο τις μεγαλύτερες κρίσεις της,τείνω δε να πιστεύω οτι δεν υπήρξε καν soul.Παίζονταν στα ραδιόφωνα το living in America του James Brown, το sledgehammer του Gabriel το Will be together του Sting και άκουγες κοινά στοιχεία γεγονός που φαντάζομαι αντικατοπτρίζει μια γενικότερη κρίση στην μουσική και δη στην popular και όχι μόνο στη soul.Δεν λέω οτι έχουμε κακά κομμάτια αλλά κομμάτια χωρίς σαφή ταυτότητα και προσανατολισμό.
Ομως απο την αλλη κατα την διάρκεια της δεκαετίας του 80 υπάρχει μια φουρνιά μαύρων πάρα πολύ αξιόλογων ανδρικών φωνών μερικοί των οποίων είναι και συγκλονιστικοί και κάνουν τα αδύνατα δυνατα, που είναι το να ακούς πάρα πολύ ευχάριστα μια soul χωρίς ταυτότητα πολύ μακρία απο την μαγεία των περασμένων δεκαετιών και να αγοράζεις μανιωδώς δίσκους εξαιτίας της εξαιρετικής φωνή τους.

Τα 90ς συνεχίζουν την παράδοση των πολύ καλών φωνών αλλά προσωπικά θεωρώ οτι και ο ήχος πια είναι πολύ πιο ενδιαφέρον.

Με δεδομένα λοιπόν αυτά(που σαφώς είναι μια πολύ υποκειμενική άποψη) θα μπώ στην διαδικασία απο τα λίγα samples που ακουσα και απο ότι άλλο καταφέρω να βρώ να αξιολογήσω τον εν λόγω τραγουδιστή ως φωνή γιατί μουσικά είναι προσανατολισμένος σε μια περίοδο που δεν είναι η προτεραιότητα μου αλλά και το σημαντικότερο που αξιολογείται με αυτό το κριτήριο.

Για να δώσω λοιπόν 300 ευρώ για έναν δίσκο γνωρίζω οτι θα ήταν λίγο παράλογο να απαιτήσω μια φωνή σαν του Luther Vandross ,του Freddy Jackson, του Peabo Pryson που δεν βγαίνουν καθημερινά, αλλά θα ήθελα κάτι απο James Ingram,Will Downing,Keith Wasington κλπ.Αυτός λοιπόν με το "καλημέρα σας" φαίνεται οτι έχει μια συμπαθητική φωνή απλά,αντίληψη που σαφώς πρέπει να τσεκαριστεί κυρίως αν τα samples είναι του 97 οπότε το 82 μπορεί η φωνή του να ηταν απείρως καλύτερη,αλλά και βέβαια να ακουστούν σωστά και ολοκληρωμένα.

Εσύ που φαντάζομαι έχεις το δίσκο πως αντιλαμβάνεσαι την "αξία" του πέρα απο την σπανιότητα του.Ρωτάω γιατί για να φτάσεις εδω λογικά πρέπει να το έχεις ψάξει πολύ το είδος και την περίοδο.
 

souldennis

New member
3 November 2007
16
Athens / Kalogreza
Καλησπέρα φίλοι μου. Έλειπα λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

Για αρχή θα ήθελα να ευχαριστήσω τρεις ανθρώπους που με βοήθησαν μέχρι σήμερα τα τελευταία είκοσι χρόνια. Πρώτα τον Γιώργο G.Poly Πολυχρονίου που μου έδωσε το ερέθισμα να ασχοληθώ με την black music , αλλά και στην συνέχεια με τις επαφές που είχαμε. Δεύτερο τον “the best Soul man in Greece Νίκο Δρόσο (Luther)” για την βοήθεια του και την φιλία του. Τρίτο τον John Ridley τον κορυφαίο στον κόσμο σε deep soul αν και αυτή την στιγμή είναι πολυάσχολος για την εγγραφή δύο CD.

Είναι η δεύτερη φορά που εμφανίζομαι στο forum για να παρουσιάσω κάτι. Νομίζω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή έστω και με αυτό τον τρόπο να δημοσιοποιήσω κατά κάποιο τρόπο τον εαυτό μου. Το κάνω για να μαζέψω του φίλους της καλής black music . Όχι γνωστών συγκροτημάτων και καλλιτεχνών , αλλά άγνωστων, επειδή δεν τους δόθηκε η δυνατότητα τότε να γίνουν γνωστοί γιατί ηχογραφούσαν σε άγνωστες εταιρίες (ανεξάρτητες).
Κουίζ. Ποιο γνωστό συγκρότημα ακούγεται στο φοβερό αυτό τραγούδι. Να σημειώσω ότι αυτό το άλμπουμ δεν μπήκε στα chart.http://http://www.mediafire.com/?9mubtcq9gvi
 

souldennis

New member
3 November 2007
16
Athens / Kalogreza
Καλησπέρα φίλοι μου. Έλειπα λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων.

Για αρχή θα ήθελα να ευχαριστήσω τρεις ανθρώπους που με βοήθησαν μέχρι σήμερα τα τελευταία είκοσι χρόνια. Πρώτα τον Γιώργο G.Poly Πολυχρονίου που μου έδωσε το ερέθισμα να ασχοληθώ με την black music , αλλά και στην συνέχεια με τις επαφές που είχαμε. Δεύτερο τον “the best Soul man in Greece Νίκο Δρόσο (Luther)” για την βοήθεια του και την φιλία του. Τρίτο τον John Ridley τον κορυφαίο στον κόσμο σε deep soul αν και αυτή την στιγμή είναι πολυάσχολος για την εγγραφή δύο CD.

Είναι η δεύτερη φορά που εμφανίζομαι στο forum για να παρουσιάσω κάτι. Νομίζω ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή έστω και με αυτό τον τρόπο να δημοσιοποιήσω κατά κάποιο τρόπο τον εαυτό μου. Το κάνω για να μαζέψω του φίλους της καλής black music . Όχι γνωστών συγκροτημάτων και καλλιτεχνών , αλλά άγνωστων, επειδή δεν τους δόθηκε η δυνατότητα τότε να γίνουν γνωστοί γιατί ηχογραφούσαν σε άγνωστες εταιρίες (ανεξάρτητες).
Κουίζ. Ποιο γνωστό συγκρότημα ακούγεται στο φοβερό αυτό τραγούδι. Να σημειώσω ότι αυτό το άλμπουμ δεν μπήκε στα chart.
http://www.mediafire.com/?9mubtcq9gvi